bayram bize uğramadı

feyzan21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2017
56
19
3
32
hep gizliden takip ederdim buraları,
amiyane tabirle denir ya hani ; "bekara karı boşamak kolaydır" diye...
bana da uzaktan yorum yapmak kolaydı..
kendi başıma gelince anladım ki hiç kolay değilmiş... insan bir destek, bir fikir, bir teselli, biraz cesaret ve dahası işte bir şeyler istiyormuş....

3 senelik evliyim.. ve 2 aylık bir bebeğim var.. evliliğimin ilk yıllarından itibaren eşim ve ailesiyle ciddi sorunlar yaşadık.. ailesi eşime olan düşkünlüklerinden dolayı beni kabul edemediler... annesinden babasına, ablasından abisine, kardeşinden kuzenine sanki herkese kuma idim...
ilk yıllar olur zamanla oturur diye diye pek çok şeyin üstünü örttük ve yeni hayatımıza adapte olunca da çocuğumuzu kucağımıza aldık...

ama görünen o ki evliliğimiz oturmamış...
gurbette yaşıyoruz, bayramda gidemedik memleketimize... telefon görüşmeleri yaptık ..
ve eşimle yine ailesi konusunda bir tartışma yaşadık...
aslında çok tatlı bir atışma olarak başlamıştı, pek de ciddi bir mevzu değildi... daha önceleri çok daha ciddi kavgalar ederdik... bu defa ki kavgamızın çok büyük sonuçlar doğurmuş olması şaşırtıyor aslında beni... birikmişlikler miydi, yorgunluk, yıpranılmışlık mıydı... ya da hepsi benim uydurmak istediğim bir kılıftır..
bilemiyooorum....

tartışmamız sırasında eşim boynumu tutup beni sarstı... neye uğradığımı şaşırdım ve ağzıma gelen hakareti saydım... bana vurmuş olduğunu asla unutmayacağımı, kim olduğunu, ne hakla bana dokunduğunu söyledim. boynumdan tutması o an için bana vurmak gibi geliyordu... sonrasında başıma gelecekleri bilseydim, boynumu tutması ne kadar da masumcaymış !

bebeğimizle ilgileniyordu eşim, bağırmalarıma devam ettim.. çocuğumu da alıp gideceğimi söyledim.. eşimde çocuğu asla vermeyeceğini benim gidebileceğimi söyledi...

bebeğimi aldım kucağıma, istediğim o an sadece bebeğime sarılmak ve sakinleşmek, onun masumluğunda acılarımı dindirmekti.... ama bebeğimi kucağıma alınca eşim birden öfkelendi... bırak çocuğu diye...
eşime defalarca odadan çıkmasını, onu görmek istemediğimi söyledim... dinlemedi...

kolumdan tutup çocuğu bırakmamı hiçbir yere götüremeyeceğimi söyledi...

o anları inanın hatırlamıyorum hafızamda kopuk kopuk... sanki ben değildim, sanki hepsi bir rüyaydı ve ben uyandım ve hatırlamıyorum kimi yerlerini...

bebeğimi beşiğine bıraktım ve o an gerçekten nasıl oldu bilmiyorum ilk kimin vurduğunu hatırlamıyorum... bir kargaşa olup odadan çıktım...
arkamdan eşim geldi ve beni tuttu..
ilk kim vurdu ne oldu onu da hatırlamıyorum lakin en son eşim tokat attı ve olduğum yere çöküp saatlerce ağladığımı hatırlıyorum...

eşimde bebeğimizin odasına gidip sevmelerine devam etti.... bağırarak da söyleniyor " seni kimse alamaz yavrum, kimse seninle beni tehdit edemez, kimseye oyuncak ettirmem seni..."

bense olduğum yerde ağlıyordum....
bebeğim ağlamaya başladı, kalktım gittim....

az önce itişip kakışan biz ,şimdi kucağımızda bebeğimiz pışpış yapıyoruz.... banyosunu ettiriyoruz...
üzerini giydiriyoruz...

ve eşim biraz dışarı çıkacağını söyleyip gitti, bebeğimin odasında öylece bebeğimle yattım... bir iki saat sonra eşim geldi... beni kaldırdı, sabah çok istediğim bir kaç şey vardı.. ama dışarı çıkıp almaya gidememiştik... o istediklerimi alıp gelmiş.. bana zorla yedirmeye çalıştı.. istemiyorum dedikçe hadi bir lokma , bir lokma diye....
eşimin huyudur bu aslında, özür bilmez... her kavgamız sonrasında sevdiğim şeyleri alır, bir yerlere götürür.. ama bu kavgamız diğer kavgalarımız gibi değildi ki, çiçekle böcekle, pastayla tatlıyla geçecek bir şey değil ki..
bilmiyorum.. elim kolum tutmuyor sanki, kendimde değilim..

gitti geldi bana sarıldı, tek kelime etmedik... konuşmadık...
o geceyi ben bebeğimin odasında, eşimde oda da televizyon karşısında geçirdik..

bayramın ilk günü yaşandı bunlar.. o günden bugüne de hala bir şey konuşmadık...
ne yapacağımı bilmiyorum.. bana destek olacak gitsem kapısı sonuna kadar açık olan bir ailem var... ama gidemedim.. ne o an gidebildim ne de şimdi ...

ben dayak yedim baba diyemem, bunu yazmak bile o kadar acı ki bir de dile getirmek... mümkün değil...
ne yapacağımı bilmiyorum... hissiz haldeyim..

aslında düşünüyorum, kadınlık gururum kırıldı, insanlığım incindi çok canım yandı diyorum da... karısından tokat yiyen adam da çok mutlu değildir herhalde..
bilemiyorum...

eski ben olsa şiddet asla affedilemez, kesinlikle boşanırım derdi...ama şimdi neden boşanamıyorum...
neden hala bu evde oturuyorum...

çok hissiz bir o kadar da karmakarışık haldeyim...
ne tavsiye edersiniz ?

yaşadıkların hiç normal değil..ama inan ki birçok insan bu tarz olaylar yaşıyor..boşanıp boşanmamak senin bileceğin iş..ama gurbette olmanız büyük bir artı bence..yakında olsanız daha çok sorun çıkar..iyi düşün taşın..ama eşinin burnunu sürttür bir süre..

Çok çok üzüldüm inanki ağlıyorum şuan. Ama bunun bir sonu yok bak gerçekten yok. Affetsen aradan yıllar geçmiş aynı teraneler devam

Öfke anında şiddet istemeden oldu birden bire oldu vs vs

Biraz zaman tanı kendine iyi düşün öyle karar ver

Önce sakinleş biraz. Kendini dinle muhatap olma...
Her evliliğin dinamiği farklıdır, evliliğin bir şansı hakeder mi etmez mi onu en iyi sen bilirsin...
Ama anladığım kadarıyla karşılıklı bir şiddet olmuş, muhtemelen ikiniz de kontrolü kaybetmişsiniz.
İnşallah çözersiniz ve bir daha yaşamazsınız...

Şiddet kabul edilemez. Erkeğin kadına, kadının erkeğe yapması fark etmez.
Siz kavganın nasıl bu raddeye geldiğini çok ayırtedebilecek fikir vermiyorsunuz.
Boynunuzu tutması da bana göre şiddet dolayısı ile eşinizin başlattığını varsayıyorum.
Ama sizin uzatmış olmanızı anlayamıyorum. Yada eşinizi boynunuzu tutmaya getiren kavga nasıl bir kavgaydı?
Her kavgada çocuğu alır giderim diyor musunuz mesela?
Erkek/kadın ebeveynlik konusunda aynı değildir ama kocam beni çocuğumu da alır giderim diye tehdit etse sonuçları hoş olmaz.
Çocuğu bu şekilde kullanmak bana çok çok yanlış geliyor.
Karı-koca kavga anında biraz sakinleşmeyi deneyin, gerekirse yardım alın bu konuda.
Konuşmanız da bu şekilde olabilir. Eşinize söyleyin bu raddeye bir daha gelmek istemiyorum, birlikte yardım alalım diyip deneyin bir kere daha...
normalde tokat yiyen kadına ailene söyle devam etme falan derim de sizin durum biraz bulanık.

bende ne düşüneceğimi bilemiyorum.. evet kavgalar her evde illa ki olan şeyler lakin şiddet her evde bulunmuyordur... zaten iyi düşünüp taşınmak için sanırım o an gidemedim...
umarım en doğru karara biran evvel varır ve bunu uygularım..
teşekkürler

Kavga öyle birşeydir ki.
İstendiğinde şiddet boyutuna getirilebilir.
İstendiğinde bir tartışma olarak kalır,konu kapatılır.
Bunlar hep birikmişlikler,karşı tarafta az biraz söylenmişse. Bilemiyorum.
Ne çeşit insanlar var.
Bu aralar en çok düşündüğüm şey,
İnsanlar gerçekten 2 Yüz'lü mü?
Daha fazlası var gibi duruyor da.

Karar senin,hayat senin!
Tek söyleyebileceğim o bebeğin önünde böyle yapıp ileri ki yaşlarda bağrışmanın kavganın meyvesini o çocuktan alırsınız!
Sizden geçer belki ama o çocukta kalıcı hasarlar bırakırsınız!

Yapmayın, anne baba'sınız artık çocuğunuza bunları yapmayın. Büyük insanlarsınız ya.
Çok üzülüyorum böyle konulara ya

bende bundan korkuyorum...
kavgalar bitmeyecektir, illa ki bir yeni konular olaylar yaşayacak tartışmalara gireceğiz...
ya hepsinin sonu böyle şiddete dayanırsa...
çok korkutuyor bu beni...

bir daha olmayacağına garanti verememek acı...

evet karşılıklı bir şiddet vardı... bende eşime tokat attım.. aslında bunun için biraz üzgünüm, bu beni haklıyken haksız konuma getirmiş olabilir diye...
bende yapmamalıydım...
ama kontrolümü gerçekten kaybettiğim bir andı.. sinirlerim inanılmaz bozuktu, defalarca odadan çıkmasını kendime hakim olamadığımı söylemem rağmen çıkmadı..
belki bende çıkabilirdim .. ama işte keşkeler çözmüyor...
acı gerçek ortada....

teşekkür ederim...

yorumunuz için teşekkürler...
aslında evet bende kendi durumumu fazlasıyla bulanık görüyorum... başka şekilde olsaydı boşanmak benimde hemen yapacağım işti...
bu platformu az çok biliyorum, şimdi
" dayaktan memnunsun sen anlaşılan kocanı savunmaya bile geçtin" diye bir kesimin üzerime gelmesini de istemem ama kendimde de hatalar görüyorum....

çocuğu alıp giderim kısmına gelince, bebeğim henüz 2 aylık.. ve bebek olduktan sonraki ilk kavgamız..yani alıp giderim diye söylenecek bir şey olmadı... ki normal kavgalarda böyle bir şey demem. işin içerisinde şiddet olduğu için giderim dedim...
her kavgada gitme kelimesini kullanmıyorum...

Eşinizin huyunu suyunu en ıyı sız bılebılırsınız , nasıl davranmanız gerektıgınıde oyle .. 3 yıllık bırlıktelıgınız var hatasını anlaması ıcın nasıl davranmak ıse yarar kalbınızın sesını dınleyın önce , bır evladı annesız babasız bırakmak bır yuvayı yıkmak kolay degıl hayatta hep de ıyı seyler olmuyor ne yazıkkı kotu olan seylere de dayanmak sabretmek lazım . bundan sonra yıne aynı sekılde bı sıddet gorurmusunuz bunu kımse bılemez ama tartısma esnasında en azından sız kendı adınıza belkı uzatmayarak belkı sakın kalmaya calısarak kontrol edebılırsınız dıye dusunuyorum , umarım bırdaha yasanmaz hersey gonlunuzce olur .

Burda gelipte boşan demeyin Allah aşkına !
Kadın da vurmus Adam da vurmuş.
Birikmişlikler bu hale getirmiş. Benım ablamla enıstem yanımızda tokat attılar birbirlerine. Suan gayet mutlular.. Şiddete karsıyız orası kesin ama bazen gercekten dozunda gerekli.bi çimçik mesela bütün sinirlerimi alır götürür.
Ama siz abartmıssınız

evde iki aylık bebek var karo koca tekme tokat birbirine dalıyor. azıcık sakin olun ilkokula giden çocuk değilsiniz.

inanın bende çok üzülüyorum... en büyük üzüntüm de yavrum için...
eşimin ailesinde çok şiddet var, annesi babasından yıllarca şiddet görmüş birisi...
ve ben zaman zaman eşimin de davranışlarının altında babasının etkisi var diye düşünürdüm... konu sadece şiddet değil...

şimdi de kendi evladıma böyle bir zemin hazırlayacak olmak korkunç geliyor...
kayınvalideme çok kızıyordum çünkü, kavga dövüş ortamında çocuk büyütmüş çocuklarına hiçbir şey verememiş diye...
şimdi o kızdığım anne gibi mi olacağım diyorum... kahroluyorum...

teşekkürler...

evet annesiz büyümek kadar babasız büyümek de zor... o konuda da bencillik etmek istemiyorum.. nasılsa daha süt kuzusu tabi ki hak hukuk benden yana çocuk benimle olacak bende kalacak diye pişkinlik yaşamak istemem..
çocuğun anne kadar babası ile de olmaya ihtiyacı var buna da inanıyorum...

tabi sağlıklı bir aile ortamına her şeyden çok ihtiyaç var..

evet şimdi keşke uzatmasaydım, susmayı deneseydim... eşimin başka odaya gitmesini beklemeden kendim gitseydim diyorum.... zaten işte keşke kendim yeteri kadar olgun olabilseydim de tek kusur eşimde olsaydı o zaman kafam bu kadar karışık olmazdı...

üç yıllık evlisiniz bebeğiniz olmuş. ailesi konusunda ne yaşadını zbilmiyoruz.yüzde yüz haklı olsanaız bile bayram sabahı ailesini konuşmanız muhtemelen dırdırlanmaz ne kadar doğru.
şiddete tabikide karşıyım.
çekip gidemeemnizin nedenide bebeğiniz. bebeğinizi size vermem demesi kadınların elini ayağını bağlıyor bence.
ve erkekler bunu çok kolay kullanıyor.

Esler arasinda elbette tartismalar olur küsülür o bir odaya siz bir odaya girip yasananlara üzülür.ama sidettle kalkan el insanin icini paramparca eder buna sakin izin verme.sidettin biri ikisi yoktur simdi affetmis olabilirsin ama tekratina izin verme

Olayin siddet bolumune geldim bebek oldugunu ogrenince yuregim daha fazla kaldirmiyacak okumadim.ama tavsiyem su madem siddet yanlisi es var tahrik etmiyceksiniz bagirmiycaksiniz ailesini kotulemiyeceksiniz adam sinirliyken ustune gitmiyceksiniz.baska yol yok.

ınsanlar anlık öfkelerle bu tarz seyler yasayabılırler sonucu sıddet olmasada tartısmalarda bıle keske oyle demeseydım keske ben sussaydım derız bazen , esınızın yapısını bılemıyorum ama sız tartısma oldugu zaman en azından kendınızı kontrol edersenız daha sonrasında pısmanlık yasamazsınız.
neden hemen ayrılık dusunuyorsunuz ? bazı seylerı hemen koparıp atmak cok kolaydır ama yapmak zordur orta yol bulunabılır her zaman bıraz oluruna bırakın bence cok da dusunup kendınızı doldurmayın ıcten ıce ortak bı yavrunuz var bı duzenınız var bunlar kolay kolay bırakılıp gıdılecek seyler degıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…