- 9 Şubat 2015
- 3.951
- 7.048
- 158
- Konu Sahibi Yokgibiyim
-
Bu ne yaaa korku filmi fragmanı gibi ..hep bana gelecek sana gelmiiceekkKızlar merhaba. Çok bunalmış durumdayım. Dertleşmeye ve fikirlerinizi almaya çok ihtiyacım var. Şimdi biz 2 eltiyiz bir de görümcem var.Eltim bayramda başka şehire ananesini görmeye gidecek yani bayramda kayınbabamlarda olmucak. Ve sıkıntı burdan başlıyor.Bayramda tek gelin olucam ve kaynanam kayınbabam evin her hizmetini benden beklicek. Ama en büyük sorun ise 1 yaşında oğlum var. Eltimin de 5 aylık oğlu var. Eşimin ailesi aşırı derece torun hastası. Herkes torununu sever ama bunlarınki çok aşırı. Yani şöyle söyliyim oğlumu kendileri doğurmuş büyütmüş gibi davranıyorlar. Beni sanki çocuğun üvey annesiymiş gibi görüyorlar. Kaynanam utanmasa kendi emzirmeye kalkcak çocuğu.O derece sahipleniyor. Kayınbabam da aynı kendinin gibi sahipleniyor. Örnek veriyim. Oğlum emeklese bana gelse bu çocuk devamlı sana geliyo diyo, oğlum bana baksa, bu çocuk devamlı sana bakıyo gözü sende diyo kayınbabam.Sonra başlıyor söylenmeye. Bu çocuk 2,3 yaşına gelince sana "Ana" demicek yüzüne bile bakmıcak seni unutcak hep benim arkamdan gelcek hep dede dicek hep bana gelcek, sende arkasında öyle bakcan kalcan dedi bana. Bende madem benim oğlum bana ana demicek bende bir daha çocuk falan doğurmucam dedim. Koşarak tuvalete gittim ve tuvalette hüngür hüngür ağladım,arabada da ağlamaya devam ettim. Eşim babam böyle napim deyip geçti. Resmen kayınbabam kaynanam görümcem çocuğumu benden kıskanıyorlar. Çocuk hiç bana gelmesin hep onların kucağında dursun istiyorlar. Çocuk ağlamasa emcek olmasa hiç vermicekler bana ve çocuğun atletine kadar karışıyorlar. Şimdi eltinle ne ilgisi var diyeceksiniz. Eltim olduğu zaman biraz onun oğluna biraz benim oğluma yapışıyorlar. Şimdi eltim bayramda yok hep benin oğluma yapışcaklar,sahiplencekler,kucaktan indirmek ve oğlumu bana vermek istemicekler. Oğlum karpuz gibi kucaktan kucağa verilecek.Çok bunalıyorum. Hiç bebek görmemiş gibi davranıyorlar. Çocuğumu kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. Çocuğumu onların ellerinden nasıl kurtarabilirim. Uzun oldu kusura bakmayın. Allah Rızası için bir fikir verin yardım edin sinirlerim bozuldu iyice.
Yakinmisiniz sık sık gidiyormusunu?Adam bencede ruh hastası. Ne demek bi çocuk annesine anne demicek annesine gelmicek annesini unutcak bu laf nedir. İnan canım psikolojim bozuldu
Okuyunca o sahne gozumde canlandi nedenseSezercikteki küçük çocugun repligi geldi aklima ' bu benim olacak vurcam kirbaci vurcam kirbaci ' sizin kp kv de ayni öyle olmuş. Çok giciklar.
Bence üzülmek yerine onlar böyle tutumlar sergilediğinde hiç takmiyomuş gibi davranin ve ne yaparlarsa yapsinlar o çocugun her zaman en yakini olacağinizi vurgulayin, tabi gülümseyerek
Canım ağladığımı üzüldüğümü gördüler yapmaya devam ediyorlar. İnadına yapıyorlarÇok cahil insanlar.Insanın en zayıf noktası evlat.Bence bir kere uyar anlasınlar.Ben üzülüyorum böyle konuşmalara şaka bile olsa istemiyorum de. Inadına yine yaparlarsa da soğuk davran burunlarından gelsin.
Arabayla 40 dakika mesafedeyiz.Aynı şehirdeyiz her ay gidiyoruz onlar geliyor. 1 saat bile yüzlerini görmeye tahammül edemiyorum laflarından bunaldım. Bir laf söylüyor kayınbabam oğlumla ilgili 1 hafta hasta oluyom evde ya.Yakinmisiniz sık sık gidiyormusunu?
Amin canım. Hayatimi kararttı kayınbabam resmen.Okuyunca o sahne gozumde canlandi nedense
Sahiden akranini kiskandirmaya calisan 4-5 yasinda cocuk gibi kayinpeder Allah konu sahibine sabir versin
Canım öyle yapcaz zaten ama ikinci gün kimbilir saat kaçta çıkcaz kayınbabamın evinden. O saate kadar ben kayınbabamın çenesine nasıl dayancam ya. Adam 5 dakka da 5 laf söylüyor. Özellikle oğlumla ilgili dediği laflar kıskanmaları çok zoruma gidiyor.2 gün orada geçirme, aynı şehirdesinin galiba, ilk gün gidin, 2. gün diğer akrabaları ziyaret edersiniz, 3. gün de annenlere gidiyormuşsun zaten...
Kızlar merhaba. Çok bunalmış durumdayım. Dertleşmeye ve fikirlerinizi almaya çok ihtiyacım var. Şimdi biz 2 eltiyiz bir de görümcem var.Eltim bayramda başka şehire ananesini görmeye gidecek yani bayramda kayınbabamlarda olmucak. Ve sıkıntı burdan başlıyor.Bayramda tek gelin olucam ve kaynanam kayınbabam evin her hizmetini benden beklicek. Ama en büyük sorun ise 1 yaşında oğlum var. Eltimin de 5 aylık oğlu var. Eşimin ailesi aşırı derece torun hastası. Herkes torununu sever ama bunlarınki çok aşırı. Yani şöyle söyliyim oğlumu kendileri doğurmuş büyütmüş gibi davranıyorlar. Beni sanki çocuğun üvey annesiymiş gibi görüyorlar. Kaynanam utanmasa kendi emzirmeye kalkcak çocuğu.O derece sahipleniyor. Kayınbabam da aynı kendinin gibi sahipleniyor. Örnek veriyim. Oğlum emeklese bana gelse bu çocuk devamlı sana geliyo diyo, oğlum bana baksa, bu çocuk devamlı sana bakıyo gözü sende diyo kayınbabam.Sonra başlıyor söylenmeye. Bu çocuk 2,3 yaşına gelince sana "Ana" demicek yüzüne bile bakmıcak seni unutcak hep benim arkamdan gelcek hep dede dicek hep bana gelcek, sende arkasında öyle bakcan kalcan dedi bana. Bende madem benim oğlum bana ana demicek bende bir daha çocuk falan doğurmucam dedim. Koşarak tuvalete gittim ve tuvalette hüngür hüngür ağladım,arabada da ağlamaya devam ettim. Eşim babam böyle napim deyip geçti. Resmen kayınbabam kaynanam görümcem çocuğumu benden kıskanıyorlar. Çocuk hiç bana gelmesin hep onların kucağında dursun istiyorlar. Çocuk ağlamasa emcek olmasa hiç vermicekler bana ve çocuğun atletine kadar karışıyorlar. Şimdi eltinle ne ilgisi var diyeceksiniz. Eltim olduğu zaman biraz onun oğluna biraz benim oğluma yapışıyorlar. Şimdi eltim bayramda yok hep benin oğluma yapışcaklar,sahiplencekler,kucaktan indirmek ve oğlumu bana vermek istemicekler. Oğlum karpuz gibi kucaktan kucağa verilecek.Çok bunalıyorum. Hiç bebek görmemiş gibi davranıyorlar. Çocuğumu kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. Çocuğumu onların ellerinden nasıl kurtarabilirim. Uzun oldu kusura bakmayın. Allah Rızası için bir fikir verin yardım edin sinirlerim bozuldu iyice.
Canım herşeyin bir dozu olmalı. Ne az ne çok orta olmalı. Sevsinler. Ama bunlar hiç kucaklarından indirmek ve benim kucağıma vermek istemiyorlar oğlumu. Bende annesiyim sonuçta benim kucağıma da gelmeli çocuk. Sana Ana bile demicek yüzüne bile bakmıcak seni unutcak lafı asla kabul edilemez adamın dediğine bak ya.Oğlum bana Ana demicekte kime ana dicek bu kadar da olmaz yaKayınpederinizin sana ana demicek sana gelmicek lafları evet çok saçma. Hiçbir çocuk annesinden uzaklaşmaz merak etmeyin. Ama çok sevilmesi bence bir dert değil. Sevmeyip ilgilenmeseler bu kez ondanda dert yanacaktınız. Bu kayınvalide kayınpederlerede bazen acımıyo değilim sevse bi dert sevmese bi dert. Çok ilgili olsa bi dert ilgisiz olsa ayrı dert. Topu topu iki gün kalacakmışsınız biraz idareci olup alttan alabilirsiniz bence iki güncük sonuçta.
Yemin ederim herşeyi olduğu gibi anlatıyorum yalanım yok. Yalana ihtiyacım da yok. 24 yaşındayım 2 buçuk senelik evliyim olgun biriyim ve evladım konusunda laflara tahammülüm yok duygusalım.Elti dememin sebebi eltim oradayken en azından hep benim çocuğuma yapışmıyorlar. Biraz onun oğlu biraz benim oğlumu seviyorlar. Ama bu bayram eltim olmucak. Devamlı benim oğluma yapışcaklar. Benim oğlumu kucaklarından indirmek bana vermek istemicekler. Sonuçta bende annesiyim di mi çocuk bana da gelmeli. Kendileri doğurmuş gibi davranıyorlar. Onlar böyle yaptıkça ve kayınbabam bana devamlı evladımla ilgili laf söyledikçe benim bayramım nasıl huzurlu geçsin. Bir de kalp kıran ben değilim onlar oğlumu benden kıskanarak beni aglatıp kalbimi çok kırıyorlar.Sizin bişeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum...yaşınız kaç bilmiyorum ama biraz çocukça davranıyorsunuz sanki...biraz olaylara mantıklı yaklaşın ve kendinize güvenin...Bırakın eltiyi bilmem neyi...siz üstünüze düşen vazifeyi yapın ve kalp kırmadan bayramınızı geçirin...
Yok canım eşim doğma büyüme izmirli. İzmirde kalıyoruz. Kaynanamlarla aynı şehirdeyiz. Ama kayınbabam adanadan aydına aydından izmire gelmiş. Canım valla kayınbabamın laflarından bıktım ya. Kaynanam eşimi bile 3 yaşındayken falan sandalyeye bağlayıp pazara gidiyormuş. Etrafında o kadar aynı mahallede akrabaları olduğu halde bi de düşün artık. Kayınbabam başka şehirlere çalışmaya gidiyomuş o sıralarda falan. Ama mahallesinde o kadar akraba varken çocuk saldalyeye bağlanırda pazara gidilir mi evde tek başına bırakılır mı. Demek ki eşimi küçükkende kıskanıyomuş herkesten.Şimdi de benim oğlumu benden kıskanıyorlar. Çocuk hastası olmuş bunlar yaBu ne yaaa korku filmi fragmanı gibi ..hep bana gelecek sana gelmiiceekkcnm eşinin ana babası kafayı sıyırmis ..seni delirtmeye çalışıyorlar ..oralı olma ..duyma ..yapman gereken yap geç ..fazla iletişime geçme ..konuşma gerekiyorsa konuş ..yani mesafeli koy anladınmi..2 gün geçer ..esin dogulumu
Evet haklısın canım.Ama sustukça kayınbabam daha çok üstüme geliyor ruh hastası olarak görsemde benim de bir nokta da sinir sistemim bozuluyor patlayacak noktaya geliyorum. Adam hiç susmuyo ki sürekli laf söylüyo oğlumu benden kıskanıyor.İki günde çocuğunu senden Nasıl soğutabilirler? Çalışıyor olsan ve çocuğuna onlar bakıyor olsa anlarım da emin ol iki günde çocuk senden soğumazsa. Kp için de kendi kendine ruh hastası de geç. Çok ciddiye alma onları. Normal değillermiş gibi görürsen onların saçmalamalarına karşı hassasiyetin daha az olur.
Ya canim dert etme bence yani bow ver duymayi ver sonucta sık sık goruwmuyorsunuz benim tanidigim bir bayan vardi kv hep derdi bu cocugun annesi benim ben bakicam ben buyutucem sen dokunmazsin ona istersen kendin icin yeni bebek dogurursun falan kiz aglamakdan helak olmuwtu inan ki birzaman sonra hic birwey demedi kv cocuk bakmak kolaymi helede yawlaninca gelin sinirleri bozulmakla kaldi hic bir wey olmadi ayda iki defa gormekle ne yapa bilir sonucta cocuk senin ve senin yaninda kaliyor duymazliktan gelirsen onlarda zamanla soylemez senin gicik oldugunu gorup ustune basa basa soyluyorlar bence bilerekArabayla 40 dakika mesafedeyiz.Aynı şehirdeyiz her ay gidiyoruz onlar geliyor. 1 saat bile yüzlerini görmeye tahammül edemiyorum laflarından bunaldım. Bir laf söylüyor kayınbabam oğlumla ilgili 1 hafta hasta oluyom evde ya.
Evet aynen bence de bilerek söylüyor kayınbabam bundan eminim.Birini duymazlıktan gelsem birini gelemiyorum.Çünkü 1 senedir kayınbabam laf söylüyor oğlumla ilgili ve oğlum 1 yaşına girdi adam susmuyor hala laf söylüyor. Sabrım tükendi artık. Bir çocuk annesinden kıskanılır mı ya. Bir kayınbaba neden bile bile gelinine laf söyleyip ağlatır anlamış değilim. Adam benim üzüntümden gözyaşlarımdan zevk alıyor demek kiYa canim dert etme bence yani bow ver duymayi ver sonucta sık sık goruwmuyorsunuz benim tanidigim bir bayan vardi kv hep derdi bu cocugun annesi benim ben bakicam ben buyutucem sen dokunmazsin ona istersen kendin icin yeni bebek dogurursun falan kiz aglamakdan helak olmuwtu inan ki birzaman sonra hic birwey demedi kv cocuk bakmak kolaymi helede yawlaninca gelin sinirleri bozulmakla kaldi hic bir wey olmadi ayda iki defa gormekle ne yapa bilir sonucta cocuk senin ve senin yaninda kaliyor duymazliktan gelirsen onlarda zamanla soylemez senin gicik oldugunu gorup ustune basa basa soyluyorlar bence bilerek
O zaman da gelin hasta mı olmuş deyip evime gelmeye kalkarlar.Yine kurtulamam onlardan. Devamlı fırsat kolluyorlar görüşmek için zatenGitme gününden önce cok agır hastalanmıs numarası yapın bahaneler uydurun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?