Amin çok teşekkürler öyle gerçektenDeğişik bir vaka. Allah kolaylık versin size.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin çok teşekkürler öyle gerçektenDeğişik bir vaka. Allah kolaylık versin size.
Mecburiyetiniz yok tabi, ama birkaç yerde bastıra bastıra sorulduğunda cevap vermediğiniz için merak ettim. İyi bayramlarGörüşmüyorum farklı bir mesele o kim sormuş ayrıca göremedim. Ne alakası var ki eşimin ailesiyle? Herkesle görüşme mecburiyetimiz mi var.
Bayram sabahı aradık, annem öyle bi kurulmuş ki bana abimlere geldim kaldım falan diye(toplu fotoğrafımızı görmüs) . Nasılsın bayramın kutlu olsun derken direk bağırdı hee nası bizsiz bayram iyi mi vs diye saydırmaya başladı. Bende ben sana geldim sen yoksun anne dedim daha bağırıyor burası ev değil mi buraya geleceksiniz hatta küfürlü bi kelime söyledi biz alıştıkda yengemler falan duydu hep. vs vs derken diğerlerine verdim telefonu babamla normal bayramlaştık. Köye giden abimlerle dahi konuşmadı annem. Uzun bi süre gitmeyi düşünmüyorum uzunca dinlesinler kafalarını bende gücendim çocuklarımla iki gün evlerinde kalacağız diye mi kaça kaça gittiler gidince kalıyorduk ya 3-4 gün. . gitmem artık 2-3 ayda bi gidiyordum zaten.
Kusura bakmayin biraz eşimin ailesine karşı içimde öfke var. Eşimin ailesi değişik insanlar. Herşeye karışırlar. Benim ailemi istemez kendileri evimden çıkmaz kısaca. Bana açık açık ailen gelmesin bile demişlikleri var kendileri gunde 10 kere gelırken. Doğumdan çıkmış halimle tartışmaya girmislikleri var neden geldiler diye. (biz evlenirken abimle sorunlar yaşadılar baya) . Bu yuzden (hatta daha birsürü sebeplerden) görüşmüyorum kestirip attım tekrar samimiyet kurmak istemiyorum meraba meraba o kadar . Belki düzelmislerdir fikrim yok ama içimden gelmiyor. Sirf babasına gıcık olduğum için bayramda bile gitmedim. İstemediğimi bile bile işi yüzsüzlüğe vurup sık sık evıme geliyordu kıştan beri. İstediği gibi girip çıkmak istiyor. Kimseyle bu kadar sık görüşmek istemiyorum haftada 2 - 3 kere en az geliyordu. Ben ailemi çağırıyorum evime babam gelmiyor bile (istememe mevzusundan değil bilmiyorlar o konuları zaten, aynı binadaki abime bile gitmez) insanda biraz ağırlık olur yani. Damdan düşer gibi gelinin evine girilmez. Ne konuştuğunu da bilmez 2 sene önceki bayram tartıştık. abimden için kapıma gelmesin gibi bi laf söyledi. Sonra çevirdi yok artık karışmıyorum ev senin evin falan dedi ama ben onu hala unutmuyorum ve aklıma geldikçe sinir oluyorum çünkü üstünden 7 sene geçmiş bi konudan kin güdüyorlar resmen. Eşim yokken tek yakalayınca da böyle araya sıkıştırıyor genelde eşimle gittiğim için açamaz ağzını onun yanında. Çook uzun mevzular var yani. samimiyetsizliği kendileri sokuyorlar araya bıraz firsat versem aılemle görüşüyorum diye zehir ederler bana gıcık gıcık tavırlar ile. 2 sene geçmiş onu mu düşünüyorsun hala , bahane vs diyenler olabilir ama ne yapayım zaten moralim de yok eşimde çalışıyor gitmek istemedim.. İyi bayramlarMecburiyetiniz yok tabi, ama birkaç yerde bastıra bastıra sorulduğunda cevap vermediğiniz için merak ettim. İyi bayramlar
Çok teşekkürler yorumunuz için aynen böyle yani. Neresinden tutsak elinde kalıyor bizim köye gidiş zaten. Öyle yapacağım bakalım hayırlısıBurada size çok yüklendiler ancak anneniz geleceğini haber verseydin dediği noktada notu vermiştim.
Bayramda zaten gideceğinizi biliyorlardı, hep de gitmişsiniz zaten. O lafın meali “Biz köydeki işler kalınca bayram ziyaretlerini unuttuk, sizi düşünmek aklımıza gelmedi”.
Tabi bayramı düşünemedik diyemeyeceği için, üste çıkmış zaten küfür de bunun parçası. Abinizle görünce de sinirlenmişler zira kabahatleri açığa çıkmış. Köye giden abinizin bile yüzüne bakılmamış.
Evet büyükler istediği planı yapabilir ancak burası önemli, insanları her koşulda ziyaret etmeye zorlayamazlar. Uzağa gittikçe az insanın gelebileceğini de kabul edecekler.
Benim önerim annenizle tartışmayın biraz mesafeli olun. Bırakın kırılan gururu zamanla toparlansın. Bayram öncesinde de babanızla görüşün, gideceğiniz saati netleştirin. Köye gideceğiz diyorlarsa da bayram sonrası/öncesi uğrarız dersiniz zorlamaya tartışmaya gerek yok.
Siz yüksek ihtimal herziyarette ben kendim gelirim diyip gerçekten de kendiniz gidiyorsunuz.Bana göre hareket etsinler demedim zaten sürekli de gidiyorlar köy evine ilk defa gittikleri birşey değil. Hemde hep yanlızlar ne bileyim bayramı çocuklarıyla geçirmek isterler diye düşündüm. Oraya herkesin gitme imkanı olamayabilir maddi manevi. Gideceğim yere kadar bile 4 vesayit ayrıca nerdeyse 5-6 saat yolu bile bilmiyorum baya uzak yani mesafeler. 2 küçük çocukla imkansız yani resmen gelmeme gerek yokmuş gibi anladım. buarada boş arabayla gittiler isteseler alabilirlerdi geçerken.
Çok teşekkürler yorumunuz için aynen böyle yani. Neresinden tutsak elinde kalıyor bizim köye gidiş zaten. Öyle yapacağım bakalım hayırlısı![]()
İlginç değil mi evlenince eşimizin ailesine el kızıyız ama bir yerden sonra ailemiz de el kızı gibi görüyor evden çıkınca. İki tarafa da minnet etmeyin iki taraftan da bir şey beklemeyin. Bu sizi daha güçlü yapar.Kusura bakmayin biraz eşimin ailesine karşı içimde öfke var. Eşimin ailesi değişik insanlar. Herşeye karışırlar. Benim ailemi istemez kendileri evimden çıkmaz kısaca. Bana açık açık ailen gelmesin bile demişlikleri var kendileri gunde 10 kere gelırken. Doğumdan çıkmış halimle tartışmaya girmislikleri var neden geldiler diye. (biz evlenirken abimle sorunlar yaşadılar baya) . Bu yuzden (hatta daha birsürü sebeplerden) görüşmüyorum kestirip attım tekrar samimiyet kurmak istemiyorum meraba meraba o kadar . Belki düzelmislerdir fikrim yok ama içimden gelmiyor. Sirf babasına gıcık olduğum için bayramda bile gitmedim. İstemediğimi bile bile işi yüzsüzlüğe vurup sık sık evıme geliyordu kıştan beri. İstediği gibi girip çıkmak istiyor. Kimseyle bu kadar sık görüşmek istemiyorum haftada 2 - 3 kere en az geliyordu. Ben ailemi çağırıyorum evime babam gelmiyor bile (istememe mevzusundan değil bilmiyorlar o konuları zaten, aynı binadaki abime bile gitmez) insanda biraz ağırlık olur yani. Damdan düşer gibi gelinin evine girilmez. Ne konuştuğunu da bilmez 2 sene önceki bayram tartıştık. abimden için kapıma gelmesin gibi bi laf söyledi. Sonra çevirdi yok artık karışmıyorum ev senin evin falan dedi ama ben onu hala unutmuyorum ve aklıma geldikçe sinir oluyorum çünkü üstünden 7 sene geçmiş bi konudan kin güdüyorlar resmen. Eşim yokken tek yakalayınca da böyle araya sıkıştırıyor genelde eşimle gittiğim için açamaz ağzını onun yanında. Çook uzun mevzular var yani. samimiyetsizliği kendileri sokuyorlar araya bıraz firsat versem aılemle görüşüyorum diye zehir ederler bana gıcık gıcık tavırlar ile. 2 sene geçmiş onu mu düşünüyorsun hala , bahane vs diyenler olabilir ama ne yapayım zaten moralim de yok eşimde çalışıyor gitmek istemedim.. İyi bayramlar![]()
Hiç alakası yok. Maddi durumumuz da iyi illaki herkesin arabası olacak diye birşey yok. Aileme ne yansıtabilirim şuan kendileri benimle küstü ben ağzımı açmadım neden gittiniz diye. saçma sapan konuştu köye gitmedim diye. Evet herkes istediği yere gider veya gitmez. Arabam olsada köye gitmek zorunda değilim 15 kişi tek odaya sığışmak zorunda değil elektrik yok su yok. onlar istedi diye biz istemek zorunda değiliz bu durumda.Bence sizde degisik bir psikoloji oluşmuş, arabaniz yok ,maddi durumunuz iyi degil vs gibi onun psikolojik çöküşünü ailenize yansitiyorsunuz .Bozulacak bir sey yok herkes istediği yere gider ,istediğini yapar ,sizde gidemiyorsaniz evinizde oturun
Gidemedi diye annesinden küfür işitmiş böyle bir durumda da konu sahibinin psikolojisine laf ediyosunuz ya pesBence sizde degisik bir psikoloji oluşmuş, arabaniz yok ,maddi durumunuz iyi degil vs gibi onun psikolojik çöküşünü ailenize yansitiyorsunuz .Bozulacak bir sey yok herkes istediği yere gider ,istediğini yapar ,sizde gidemiyorsaniz evinizde oturun
Ben buraya birkaç gündür yorum yapıyorum ama anladım ki yorum yapmamak gerekiyor, toplumda belki de merhabalaşmayacağımız insanları anonimken muhattap alıyoruz. Bu yüzden siz de bu yorumları pek kaale almayın. Bu birkaç günlük tecrübeden sonra bi danışacağım olsa da danışmamayı düşünüyorum.Hiç alakası yok. Maddi durumumuz da iyi illaki herkesin arabası olacak diye birşey yok. Aileme ne yansıtabilirim şuan kendileri benimle küstü ben ağzımı açmadım neden gittiniz diye. saçma sapan konuştu köye gitmedim diye. Evet herkes istediği yere gider veya gitmez. Arabam olsada köye gitmek zorunda değilim 15 kişi tek odaya sığışmak zorunda değil elektrik yok su yok. onlar istedi diye biz istemek zorunda değiliz bu durumda.
Ev 1+1 miş ve 3 çocuğu var torunları var 1+1 sığılıp yatılmayacağını bilerek gidilmiş. Hamile gelini var uzaktan gelen, 2 çocuklu kızı var 1+1 de hangi birini yatılı ağırlamayı planlamış siz diyiverinAnnenizin erken gitmek istemesinin sebebi bayram öncesi evi temizlemek olabilir. Köy evi hem çok çabuk pislenir hemde uzun zamandır gidilmeyince normal olarak önceden gidip bir temizlik şart olur. Alınmayın bu tür şeylere.
Evet haklısınız. İnanın bizde hiç anlayamadık ilk defa böyle yaptılar hiçbişey yok ortada. Bende annemin istediğini düşünüyorum şimdide suçu babama atıyor. Biz annemle her bayram anneanneme giderdik, gezerdik. abimler hepimizi toplar park piknik alanı vs giderdik gezmeye çekirdek çay falan. Anneannen de küstü baban istemiyor gelmek falan dedi ama hiç inanmadım herkes yüklenince babama suç attı çünkü ilk gittikleri gün gayet net siz köye geleceksiniz biz gelmeyeceğiz diyen annemdi. Ve tepkisi aşırı abartılıydı telefonda. Dediğiniz gibi kendi haline bırakacağım bir süreEstağfurullah, toparalanacak merak etmeyin.
Annenizin ve babanızın tepkilerideki farklılığa bakınca köye gitmeye anne ikna etmiş olabilir, muhtemelen babanız annenize yükleniyor bak çocuklar gelemedi diye.
Peki köye gitmeye niye bu kadar meraklılar desem… arada gittiklerine göre ciddi bir büyükbaşları yok bayramda da adam tutup tarla sürdürecek değiller. Mezarlık desek birinci yılları değil, ilk defa bu kadar kavga çıkıyor. Acaba arazilerle ilgili imar vb söylentiler olabilir mi? Epey falcılık yapıyorum farkındayım da köyle ilgili haberler gelme ihtimali yüksek geldi. Haberler varsa herkes köydeyken gidip soruşturmak mantıklı ama iletişim yöntemleri berbat.
Annenizle ilgili çok üzülmemeye çalışın (tabi hiç üzülmemek elde değil). Herkesten zılgıtı yemiş, sinirle sağa sola bağırıyor. Siz babanızla görüşerek bu işi çözersiniz, bir daha da kolay kolay sizi ortada bırakamazlar. Köye gitseler de bayram sonrası gelmenizi kabullenirler.
Yorumları okumadım okadar küçük bir ev olarak düşünmedim. Değişiklik olur diye köye gitmek istemişlerdir. Ama bir yorum dikkatimi çekti anne arayıp kızıyor neden gelmedin diye. Demek ki bekliyorlar. Ben hâlâ anne babada kötü niyet bulamadım. Tabi her bayram böyle değişik tavırlar varsa bence bir süre gitmemek. İlk defa yapıldıysa başka bir sebep olabilir...Ev 1+1 miş ve 3 çocuğu var torunları var 1+1 sığılıp yatılmayacağını bilerek gidilmiş. Hamile gelini var uzaktan gelen, 2 çocuklu kızı var 1+1 de hangi birini yatılı ağırlamayı planlamış siz diyiverinhatta 1+0 bile olabilir konu sahibi bir mesajında biri salonda biri mutfakta yatıyo yazmış tam bilemedim o bizi aydınlatsın.
Evet 1+0 sanırım bende tam görmedim evi henüz ama yengem öyle dedi o şekilde yatıyorlarmış. ve en önemlisi su da yokmus şuan. tek oda da küçük. 4 kişinin kalması bile imkansızmış abimler direk çıkmış. Üstelik 12 kişiyizEv 1+1 miş ve 3 çocuğu var torunları var 1+1 sığılıp yatılmayacağını bilerek gidilmiş. Hamile gelini var uzaktan gelen, 2 çocuklu kızı var 1+1 de hangi birini yatılı ağırlamayı planlamış siz diyiverinhatta 1+0 bile olabilir konu sahibi bir mesajında biri salonda biri mutfakta yatıyo yazmış tam bilemedim o bizi aydınlatsın.
Ay varya tam bunu geçiriyorum içimden ama yazamıyordum. Bende böyle düşünüyorum ya. Zaten abinlerle gelirsin onlarla dönersin demişti ya bide. Şimdi arife günü gidip bugün veya yarın dönerdim herhalde. Bunu istemediler Gibi geliyor bana ya. Haklı da olabilirler tabi ki. Ama bayramda annemle beraber akrabaları gezeriz veya çocukları gezdirirz vakit geçiririz falan diye heveslenmiştim gene .. evet abime darılmış en çok. Bana bu ' sırası gelir' falan demesine de takıldım çok kin dolu geldi ya. Kendi annemden böyle görmek cok üzüyor beni.Dediğin gibi belki de gidip kalıyor çocuklar diye kaçmıştır. Doğru demiyorum ama yoruluyordur torun torba köy evinde kalamayacağınız için gelsinler bayramlaşsınlar gitsinler diye köye kaçmıştır. Sadece sen gitmeseydin sesini çıkarmazdı da abin gitmeyince, hele hele sen abine gidip birlikte bayramı geçirince sinirlenmiş galiba. Sonuçta senin gitmenin zor olduğunu biliyordu. Annenin darıldığı abindir. Sen de arada kaynamış oldun.![]()
Ya kesinlikle öyle. Muhatap alıyoruz üstüne birde savunduğu çok saçma birşey olduğu halde öfke saçan linç tayfa var. Bende artık hiçbir konu hakkında danışmayacağım çünkü bu forumda bana ayrı gıcık olanlar var gibi. her konuma gelerek bilip bilmeden bana sallayarak yerden yere vurmaya çalışıyorlar falan cidden cok saçma şeyler yaBen buraya birkaç gündür yorum yapıyorum ama anladım ki yorum yapmamak gerekiyor, toplumda belki de merhabalaşmayacağımız insanları anonimken muhattap alıyoruz. Bu yüzden siz de bu yorumları pek kaale almayın. Bu birkaç günlük tecrübeden sonra bi danışacağım olsa da danışmamayı düşünüyorum.