Bayram günü evde olmayan aile.

Orda haksız bulmuyorum sizi nezaketen olmalı bence de zaten😊 orda böyle bi inceliği düşünen insanın bu konuyu da anlamasını beklerdim sadece😌ama bu konuda değil komşu ,ailesi annesi babası geliş şeklini düşünmüyor ,sizce bayram için ailesini görmeye giden konu sahibesinin beklemesi de normal değil mi😊 düşünceli olmak empati yapmak adlı konu açan bir insansınız anlayacağınızı umuyorum
Ama konu sahibi köy kökenli bir aileden geliyor,ailesinin durumu ortada,kendisinin öngörmesi gerekirdi, ilk defa gitmeyecek köye eminim.

Şimdi ben şehrin göbeğinde doğdum büyüdüm ailem de öyle. Ailemden herhangi biri şu an kalkıp köye gitse tuhaf gelir,belki içerlerim bile,noluyor yahu nereden çımtı bu iş derim 😊Ama konudaki aile arifeden bir gün önce köye gidecek elbet ,ya napacak diye düşünüyorum. İnanın bu empati yoksunluğundan değil. Eşimin tüm akrabaları iki gündür köyde misal. Köye gitmeseler 20 dakikalık yol yapıp gidecektim. Köye gittiklerinde iş değişti,neredeyse 3 saatlik mesafe. Şimdi niye gittiler denmez ki,o insanların kültüründe de bu var. Arife sabahı mezarlıkta toplanılıp dualar ediliyor,herkesin eşi dostu orada. Geride kalıp da gelemeyecek olan varsa da kimse düşünmüyor. Gitmeye gönlü olan gider,olmayan gitmez. Abisi alıversin otobüsten, her zaman istiyormuş da zaten konu sahibi. Şimdi de problem olmamalı dedim sadece.

söylemiyorsun ki geleceğini söyleseydin gelmezdik vs dedi annem. dalga geçer gibi çünkü biliyorlar ki bayram yani geçen bayram izmire gittiler gelecekleri gün eve onlardan önce eşimle gidip yemek temizlik vs yaptık yorulmuslardir diye. Gitmeme gibi durum yok ki haber vereyim ben bayramda gelicem diye. Ayrıca diğer abimede ayıp olacağını düşünüyorum şehir dışından uzun yoldan gelecek köydeki ev tek odalı konteynır koltuklar pek rahat değil geçici olarak koydular. eşi hamile 1 gecede olsa nasıl kalacaklar ordanda annemlerin evin üst katında oturan abımlere geçecekler. Diğer evde ana baba yok yani onlar köyü tercih ediyorlar.
Sürekli başkaları adına düşünüp karar veriyorsunuz farkında mısınız? Ve hiç iletişime açık değilsiniz. Anneniz abimle gelirsin demiş konuyu netleştirmeden neden kapatıyorsunuz? Bana net bir şey söyleyin ona göre plan yapacağım desenize.

Ama konu sahibi köy kökenli bir aileden geliyor,ailesinin durumu ortada,kendisinin öngörmesi gerekirdi, ilk defa gitmeyecek köye eminim.

Şimdi ben şehrin göbeğinde doğdum büyüdüm ailem de öyle. Ailemden herhangi biri şu an kalkıp köye gitse tuhaf gelir,belki içerlerim bile,noluyor yahu nereden çımtı bu iş derim 😊Ama konudaki aile arifeden bir gün önce köye gidecek elbet ,ya napacak diye düşünüyorum. İnanın bu empati yoksunluğundan değil. Eşimin tüm akrabaları iki gündür köyde misal. Köye gitmeseler 20 dakikalık yol yapıp gidecektim. Köye gittiklerinde iş değişti,neredeyse 3 saatlik mesafe. Şimdi niye gittiler denmez ki,o insanların kültüründe de bu var. Arife sabahı mezarlıkta toplanılıp dualar ediliyor,herkesin eşi dostu orada. Geride kalıp da gelemeyecek olan varsa da kimse düşünmüyor. Gitmeye gönlü olan gider,olmayan gitmez. Abisi alıversin otobüsten, her zaman istiyormuş da zaten konu sahibi. Şimdi de problem olmamalı dedim sadece.
Gelemeyecek olan uzaktan sizi görmek için gelen evlatsa bence düşünülmeli 😊 ailesinin de kızlarının ilk gelişi değildir arabasının olmadığını biliyolardır😊yapmayın annemin babamın arabası olup beni almayacaklar teklif bile etmeyecekler ben demeden vallahi de alınırım el miyim ben evlatlarıyım canlarından kanlarından yetişme tarzı belki de

Ben de alinabilirdim beni dusunmediniz diye ama bunu acikca aileme soylerdim. Sanki ailenizle 'Askolsun anne bayramda ben nasil ziyarete gelecegim iki cocukla simdi, abim/babam beni suradan alsin o zaman' diyecek samimiyetiniz yokmus gibi konusuyorsunuz.

Sanirim sizin probleminiz direkt olarak ailenizin koye gitmis olmasi, bayramlasmak degil, iki gun evde kaliverselerdi bayramdan sonra gitselerdi diye dusunuyorsunuz ama o konuda yapacak bir sey yok. Ailemiz de olsa kimseye karisamayiz, size uyarsa katilirsiniz uymazsa ben cocuklarla gelemem oraya donunce geliriz artik dersiniz.

Hayata bir kere geliniyor evet. Depremde gördük sevdiklerimizi en son ne zaman gördüğümüzü düşünerek , keşke yakın bir zamanda görebilseymişim diyerek. Bahsettiğiniz şeyler bize toplumun geneli olarak bakıldığında uyan şeyler mi? Bayramların önemini büyüklerimizi yalnız bırakmamamız gerektiğini küçüklerimizi sevindirmemiz gerektiğini öğreten ilkokul derslerimizin dahi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Siz -mış gibi yapıyor olabilirsiniz. Ya da sevgisiz bir şekilde zorunluluktan ailenizle görüşüyor olabilirsiniz o bizi bağlamaz. Demekki hala bayramlarda ailesiyle birlikte olmak isteyen insanlar var ve bunu ailelerinin de düşünmesini istiyolar.Mantıken de bu bayramı kimler kutlar? İslam ailemi değil mi, bayramlarda neyi öğütler islam, büyükleri ziyaret bayramlaşma ve sıla-i rahim. Öyleyse bu hanımefendinin isteği hiç de zorunluluk değildir.
ee tamam işte büyükleri ziyaret. O zaman evlatlar düşünecek gitmeyi gelmeyi. Biraz önce diğer yorumuzda bizlere söylediginiz şeylerede katılmıyorum. Yaşları olmuş bilmem kaç ee insanlar bırakın artık başkalarını düşünmesinler kendi istediklerini yapsınlar. Canları öyle istemiş gitmişler sizinde dediğiniz gibi ölümlü dünya canları o gün gitmek istemiş bide böyle bakın olaya. Siz buna marjinallik diyorsunuz ben mantıkla düşünebilme diyorum.

Eh zaten onlardan kaçıyor, çok çat kapı tipler oldukları için.
Ne alaka? Şehir dışından abim geliyor yahu 1 seneden fazladır görmediğim. 2 gün durur durmaz. Bilip bilmeden yorum yapmaya ne meraklısınız. Ayrıca onlarda evde yok olsa da çat kapı gelmiyorlar artık. 5 sene önceki konulardan mı geldiniz . Cok komiksiniz gerçekten.

ee tamam işte büyükleri ziyaret. O zaman evlatlar düşünecek gitmeyi gelmeyi. Biraz önce diğer yorumuzda bizlere söylediginiz şeylerede katılmıyorum. Yaşları olmuş bilmem kaç ee insanlar bırakın artık başkalarını düşünmesinler kendi istediklerini yapsınlar. Canları öyle istemiş gitmişler sizinde dediğiniz gibi ölümlü dünya canları o gün gitmek istemiş bide böyle bakın olaya. Siz buna marjinallik diyorsunuz ben mantıkla düşünebilme diyorum.
Ay tamam daha fazla gerçekten kimseye laf anlatmayacağım. Zaten biz düşünüyoruz da kalkıpta gidemeyeceğimiz yere giderek imkansızlaştırmanın mantığı ne ki? Giderken neden senide alalım mı biz yola çıkıyoruz gelebilir misin tarzı birşey demediler? Baya birşey olduğu ortada ailemi tanıyorum çünkü.

Ya yazık yoruldun anlatacam diye 😂 bi de ben deniyim tekrar. aslında konu gayet açık. İnsanlar bayramda anne babasını ziyarete gider. Bunun için ne davete ne de haber vermeye gerek yok. Her bayramda gittiğini göz önünde bulundurarak seni bekliyor olmaları lazım. E iki çocuğunla aracın yokken vesait olmayan yere gitmenin zor olduğunu da biliyorlar. Biz gidiyoruz ama papatya nasıl gelecek ki köye diye düşünmeleri, illa bayramı köyde geçirmek istiyrlarsa bi gün önceden arayıp sen yarın gel köye birlikte geçelim istersen demeleri gerekiyordu. Belli ki önemsememişler, zaten diğer ikisi geliyor kalabalık oluruz mu düşündüler, bozuldukları bir şey var da senin mi haberin yok bilemem ama bildiğin kaçmışlar. Zaten annenin tersleyerek cevapvermesinde bile var bi gariplik. Ya kızım düşünemedik nasıl yapsak ki vs demek yerine haber mi verdin diye üste çıkmaya çalışmış.
Ay cidden çok teşekkür ederim ya. Resmen yazdığım halde anlamıyorlar okuduğunu anlama problemi mi var ınsanlarda nedir. Sordum anneme diyorum hala sorsaydın ozaman bilmem ne yazan var. Annemi tanıyorum yahu verdiği cevap bile tuhaf. Saçma sapan şakalar eski konularımdan vurmalar. Değişikler gerçekten daha fazla laf anlatamayacağım. Aynen dediğiniz gibi bir durum var ama anlayamadım

Gelemeyecek olan uzaktan sizi görmek için gelen evlatsa bence düşünülmeli 😊 ailesinin de kızlarının ilk gelişi değildir arabasının olmadığını biliyolardır😊yapmayın annemin babamın arabası olup beni almayacaklar teklif bile etmeyecekler ben demeden vallahi de alınırım el miyim ben evlatlarıyım canlarından kanlarından yetişme tarzı belki de
Kesinlikle. Aynen böyle düşünüyorum. Birde daha önce köyde olursanız nasıl göreceğim köye gelemem ki dediğimde annem sen geleceğin zaman haber ver biz eve geçeriz zaten elektrk vs yok uzun duramayız diyolardı. Şimdi bayram, geleceğimi bile bile böyle gitmeleri beni üzdü. Köyde eş dostla bayram yapacaklarını da hiç sanmıyorum inanın.. Annemin ses kayıtlarını yeğenime dinlettim şaka mı yapıyor dedi. Ağzında geveliyor belki abinle gelir miyiz, bilmiyorum da, babamda arkadan yav ne gitmesi diyor. abin köyden diğer abine geçecek haberleşirsiniz falan dedi. (onlara gidersin vs diyor yani. Onlar köye gıtmeyecek buarada) resmen beni görmek isteyen yok.

100 kişi bunu yazmış ama kk daki görümce yenge konularını görmüyorsunuz sanırım. Görümcem kendini kaç saatlik mesafeden arabayla aldırıyor diye laf eder. Şimdi etmese ilk kavgada ortaya dökülür. Ben senin yerinde olsam köye gelemiyorum kusura bakmayın daha sonra bayramlarız derdim konu sahibi.

yok zaten abisinin istikametine uymuyormuş.
abiye köy yol üstüymüş.

Yılı görmemiştim ve bu sizi hicmi hiç ilgilendirmiyor

Ben nasıl geleceğim keşke önce sizde bi toplansaydık dedim Tersler bi şekilde sen söylemiyorsun ki ben gelecem diye desen biz gelmezdik dedi de dalga mı geçıyor başka bi sorun mu var inanın anlayamadım arife günü gitmesem bayram sabahı gideceğim zaten bunu biliyorlar. Mantık olarak bi önceki akşam mesajlaşırken diyebilirdi sabah biz gidiyoruz köye gelirsiniz diye. Sabah direk biz köydeyiz köye geldik sizde köye gelirsiniz falan demiş. Buarada anlık herşeyi yazar annem şunu yapacağız gideceğiz gibisinden.
Eşime ben demistim arife günü gideceğim diye utancımdan onada söyleyemedim cidden dillendirince sanki bizden kaçmışlar gibi oluyor daha geçen oradalardı bayram zamanı gitmeleri tuhaf oldu.
Anladım, biraz üzmüş sizi bu durum. Fakat benim gördüğüm o ki tamamen iletişim eksikliği oluşmuş. Daha önceden böyle şeyler yaşanmadıysa aranızda, sadece bu yaşanandan yola çıkarak sizi istemedikleri sonucuna nasıl varabilirsiniz ki ? Öncesi için bir kanıtınız var mı ? Belki eşiniz gelemeyeceği için sizinde iki çocukla gelememe ihtimalinizi düşünmüş olabilirler. Ailenizle aranızda genel bir sorun yoksa, size kasti yapılan bir şey olarak nitelendirmek çok anlamsız olmaz mı sizcede ?

Doğu karadenizlimisniz bizim oralarda genelde aileler böyle çok tınlamazlar bayramda çocuklar gelsin gitsin vs(kimse alınmasın lütfen ben kendi sülalem ve çevremden gördüklerimden yola çıkarak yazdım)O an ne yapmak istiyorlarsa yaparlar falan.Ben kırılırdım ve bir müddet evlerine gitmezdim,zaten size düşkünlerse illa ki bir adım atarlar yoksa siz mesafeli olmanız gerektiğini anlarsınız

İster bilerek olsun ister bilmeyerek olsun ben bu duruma kırılırdım ve gitmezdim. Düşünemediler diyelim ki o zaman siz konuştuğunuzda bir çözüm bulurlardı. Bildiğiniz kalabalık bilmem be olacak zaten hamile yenge var diye gitmişler sana da gelme diyemedikleri için böyle bir yol bulmuşlar gibi geldi bana.

İster bilerek olsun ister bilmeyerek olsun ben bu duruma kırılırdım ve gitmezdim. Düşünemediler diyelim ki o zaman siz konuştuğunuzda bir çözüm bulurlardı. Bildiğiniz kalabalık bilmem be olacak zaten hamile yenge var diye gitmişler sana da gelme diyemedikleri için böyle bir yol bulmuşlar gibi geldi bana.
Aynen öyle. Birde tek odalı bir ev hamile kadın alışkın değil, nasıl 1 gece de olsa uyuyacak anlamadım inanın. Koskoca ev duruyo orda. Büyük abim aramış az önce babamları. Gelmeleri için, biz gelmiyoruz siz gelin köye diye tutturmuşlar. Yengemde yaptığınız çok ayıp ben gelmiyorum köye demiş. Abimle yengem kavga etmis falan. Ortalık yok yere karıştı. Bizde böyle köy kültürü falan yok yani bayramlarda gidilsin. Ha pikniğe vs gidiyoruz hep beraber. Bu tamamen başka birşey. Sonuçta hep köyde yaşamıyorlar bi gün önce kaçar gibi gittiler şimdide siz gelin diyorlar. Ve sadece ben değil diğer kardeşlerimde alındı bu duruma. İnat yapar gibi illa buraya geleceksiniz diyorlarmış. E biz bugün gideceğiz diğer abimde geliyor belki yengemde kalmak istemiyorum babamızın evinde kalmamız gerekirken emrivaki yengeye mi gideceğiz bunada cok bozuldum 🤷🏻‍♀️ neden gelmiyorsunuz diye soracağım da tartışma çıkacak diye korkuyorum

Aynen öyle. Birde tek odalı bir ev hamile kadın alışkın değil, nasıl 1 gece de olsa uyuyacak anlamadım inanın. Koskoca ev duruyo orda. Büyük abim aramış az önce babamları. Gelmeleri için, biz gelmiyoruz siz gelin köye diye tutturmuşlar. Yengemde yaptığınız çok ayıp ben gelmiyorum köye demiş. Abimle yengem kavga etmis falan. Ortalık yok yere karıştı. Bizde böyle köy kültürü falan yok yani bayramlarda gidilsin. Ha pikniğe vs gidiyoruz hep beraber. Bu tamamen başka birşey. Sonuçta hep köyde yaşamıyorlar bi gün önce kaçar gibi gittiler şimdide siz gelin diyorlar. Ve sadece ben değil diğer kardeşlerimde alındı bu duruma. İnat yapar gibi illa buraya geleceksiniz diyorlarmış. E biz bugün gideceğiz diğer abimde geliyor belki yengemde kalmak istemiyorum babamızın evinde kalmamız gerekirken emrivaki yengeye mi gideceğiz bunada cok bozuldum 🤷🏻‍♀️ neden gelmiyorsunuz diye soracağım da tartışma çıkacak diye korkuyorum
Bence hiç yüz göz olma ailenle. Tercihlerinin sonucuna katlansınlar. Tek göz eve o kadar insan gidip dipdibe yatmak zorunda değil onları görmek uğruna. Bile bile kendilerini yalnızlığa sürüklemişler.

Yengeniz emrivaki değil ki kadın sınırları olan tabrını net belli eden bir kadın. Ben gelemem demiş. Ne demek istediğinizi tam anlamadım babamızın evinde kalmamız gerekirken emrivaki yengeye mi gideceğiz derken? Siz hala gitmeyi mi düşünüyorsunuz?

Bence hiç yüz göz olma ailenle. Tercihlerinin sonucuna katlansınlar. Tek göz eve o kadar insan gidip dipdibe yatmak zorunda değil onları görmek uğruna. Bile bile kendilerini yalnızlığa sürüklemişler.

Yengeniz emrivaki değil ki kadın sınırları olan tabrını net belli eden bir kadın. Ben gelemem demiş. Ne demek istediğinizi tam anlamadım babamızın evinde kalmamız gerekirken emrivaki yengeye mi gideceğiz derken? Siz hala gitmeyi mi düşünüyorsunuz?
Yengeme emrivaki yapar gibi olacak aslında gidersek abimde direk büyük abıme geçıyormuş banada gel dediler

Gitmemenin daha mantıklı ulaşım sıkıntısı var kolay değil bizde aile büyükleri köyde olursa gitmiyoruz telefondan kutluyoruz.
Sizin durum aslında götürseler gidermissiniz iyi de gelirdi eğlenceli geçerdi. Ama aileniz istememiş gibi düşünmeyip kalkıp gitmiş ondan icerlemissiniz bence haklısınız.

Back
X