Bayram günü evde olmayan aile.

Tamda böyle düşündüm ve buna kırıldım aslında. Yani şurda bi tık daha yakın yerdeler. buarada diğer abimle de aynı binada annemler. şehir dışından gelen abimde tekrar köyden sonra o abimlere gidecekmis her türlü gelınecek yani oraya ve diğer abimde kalacak. Ben orada değil de mesela annemlerde kalmak isterdim yengemin evindense. Yani yakınımızdayken bayramlaşıp musait olanlarla beraber gidilebilirdi köye veya evime dönerdim. Uzun sürede kalacaklarmış köyde bi kac gün geç gidebilirlerdi.. neyse ya hiçbirşey anlamadım gerçekten

Sizin durumunuzu bilmiyor mu aileniz? Bir gün bekleyebilirlerdi. Veya size bir gün erken merkeze gel, birlikte köye geçeriz diyebilirlerdi. Ben olsam bu bayramı evimde çocuklarımla eşimle geçirirdim. Aileme de merkeze döndükleri gün "geçmiş bayram" ziyaretine giderdim.

Biraz alındım ama açıkçası dediğiniz gibide yapmak geldi aklıma ancak baya uzak kalıyor 3-4 saati bulur sanırım otobüs ile bilemedim ya birde gidişi otobüsün saati beklemesi vs 5 saati geçer heralde

Söylesem alırlar diyorsunuz ama kardeşim bana gelince söylemesine gerek yok gider alırım aracı yoksa.
Sessiz kalmak yerine benim aracım mi var nasıl geleyim deseniz ya.

Evet biliyorlar kesinlikle. Bana hiç söylemediler şu gün gideceğiz diye. Yada en azından biz bayramı köyde geçireceğiz deselerdi keşke bi gün önceden. Gittikten sonra diyorlar ve benim gidemeyeceğimide biliyorlar buna bozuldum aslında bende.

Biraz alındım ama açıkçası dediğiniz gibide yapmak geldi aklıma ancak baya uzak kalıyor 3-4 saati bulur sanırım otobüs ile bilemedim ya birde gidişi otobüsün saati beklemesi vs 5 saati geçer heralde
Birde abınız köye gelsinler dedi dedigine gore esinizin aracı var bırlıkte gelecegınızı dusunmus olabılırmı ? Sız ben tek cocuklarla gelıyorum dedınızmı . Bırde orası bana 2 saat dıyorsunuz ordan sonra köy 3 4 saat faxlamı anlamadım . Siz bugun bı arayın baba ben yarın gelıcem cocuklarla bızı alabılırmısınız cevaba göre kırılıp kırılmamayı ozaman düşünürsünüz

Siz abinizi arayıp "köye gel demişsin ancak benim iki çocukla köye gelme imkanım yok" dersiniz. Belki bu durumda abiniz sizi almayı teklif eder. Öyle bir teklif yapmazsa da oturun evinizde. Eşinizle çocuklarınızla güzel vakit geçirin.

İki çocukla gelmem zor olur ben gelemiyorum diye haber verin ve gitmeyin bence.

Konuyu ilk okuduğumda gereksiz alınganlık yaptığınızı düşündüm ama sonraki mesajlarınıza bakınca aileniz sizi hiç düşünmemiş gibi geldi. O yüzden kendinizi hiç sıkmayın bayramı evinizde çocuklarınızla geçirin.

Haksizsiniz. Herkesin kendine göre planı ve hayatı var kimse size göre ayak uydurmak zorunda değil aynısını aileniz size yapsa burda da ailemin bencilligi diye konu açarsınız. Bırakın insanlari istedikleri gibi yaşasınlar çocuklar buyuyene kadar zaten kendi hayatlarini yaşayamıyorlar.

Kimsenin eline bakmak istemiyorym deyip duyar kasmışsiniz ama ellerine de bakmışsınız. Gelsinler alsinlar diye. Ayrıca ayip değil bu düşünseler iyi olurdu ama onlar düşünmediyse siz deyin bizi de alın geçerken diye.

Söylesem alırlar diyorsunuz ama kardeşim bana gelince söylemesine gerek yok gider alırım aracı yoksa.
Sessiz kalmak yerine benim aracım mi var nasıl geleyim deseniz ya.
Söyledim keşke sizde toplanıp gitseydik ben gelemem ki köye, yarın gelecektim dedim. Pekte umursamadılar sanırım çıkıp gittiklerine göre haberim olsa bugün geçerken benide alın bile diyebilirdim değişiklik olurdu. Abimde ordan tekrar annemlerin evin olduğu yere diğer abime gelecekmis abimlerde kalacaklarmıs. Sonra diğer abimle tekrar köye gidecekler herhalde bayramlaşmaya. ve ne plan yapıyorlarsa geçerken beni arayacaklar heralde(ararlarsa yani oda) ozaman bende bu plana uyamayabilirim yani. Madem öyle annemler neden alel acele köye gidiyor bi evlerinde karşılasalardı ya. yarın herkes orda olabilirdi beraber gidebilirdik. Ay bi tuhaf oldum ya gerçekten şuan hiç anlam veremedim sinirim bozuldu

E pardonda Allahın dağı yol bile düzgün yokki otobüs olsun. Yürüyecek miyim ki yürümekte imkansız. Bi zahmet alsınlar istiyorlarsa görmek. Ne duyar kasıcam Allah aşkına ya gayette bakmıyorum kimsenin eline gitmem olur biter sorun değil benim için köy sevmiyorum zaten.

Benim de annem az önce aradı bildiğin trip atıyor , yok şuram ağrıyor buram ağrıyor baban şöyle böyle diye konuştu , gerçi kapımızı açtığın mı var dedi. Okullar tatil olunca eskiden koşa koşa giderdim bir kaç yıldır kendimi biraz çektim . Eskiden kapıdan kovsak camdan girer dedikleri kızları yok .
Bu bayramda da Balıkesir’e gidelim dedik ailecek . Sürekli aynı yer aynı insanlar bana ve çocuklarıma yeni anılar güzel anılar katmıyor . Maruz kaldığım dedikodu oranı azaldı iyice . Çok daha mutluyum diyebilirim.
İlk başlarda siz de üzülürsünüz ama sonrasında üzüldüğünüz zamanlar aklınıza gelince onlara üzülürsünüz .
Çoluğunu çocuğunu da hiç yorma . Sabah babalarıyla bayram namazına gitsinler , güzelce bir kahvaltı yapın . Sonrasında müsait olunca annenlere kırıldığınızı anlatın , üzülürse bundan sonraki süreçte daha dikkatli olur . Yok kendini haklı çıkarmaya çalışırsa o zaman siz de biraz mesafeli davranırsanız

Benim de annem az önce aradı bildiğin trip atıyor , yok şuram ağrıyor buram ağrıyor baban şöyle böyle diye konuştu , gerçi kapımızı açtığın mı var dedi. Okullar tatil olunca eskiden koşa koşa giderdim bir kaç yıldır kendimi biraz çektim . Eskiden kapıdan kovsak camdan girer dedikleri kızları yok .
Bu bayramda da Balıkesir’e gidelim dedik ailecek . Sürekli aynı yer aynı insanlar bana ve çocuklarıma yeni anılar güzel anılar katmıyor . Maruz kaldığım dedikodu oranı azaldı iyice . Çok daha mutluyum diyebilirim.
İlk başlarda siz de üzülürsünüz ama sonrasında üzüldüğünüz zamanlar aklınıza gelince onlara üzülürsünüz .
Çoluğunu çocuğunu da hiç yorma . Sabah babalarıyla bayram namazına gitsinler , güzelce bir kahvaltı yapın . Sonrasında müsait olunca annenlere kırıldığınızı anlatın , üzülürse bundan sonraki süreçte daha dikkatli olur . Yok kendini haklı çıkarmaya çalışırsa o zaman siz de biraz mesafeli davranırsanız

Ama siz bişeye takmıssınızda neye sizde pek bılmıyosunuz galıba ..
Bence kendınızı uzmeye yer arıyosunuz
Onlara ben şugün gelecegım demeden . Gelecektım gidecektim vs üzerinden alınganlık yapıyosunuz.
E madem onlara perşembe gelecegım deseydınız sizde emın konusmamıssınızkı ınsanlara kırılıyosunuz
Sizin aracınız varmı ? Kendı aılenıze aıt

Artık yetişkinsiniz aileniz planlarını size göre yapamaz. Sonuçta siz de onlara göre yapmıyorsunuz. Boşa kırılmışsınız

Aılem bana bunu zaten yapıyor onlar büyük ihtimal kendi aralarında plan yaptı bana sormadan etmeden. Ben neden bu plana uyuyorum ozaman?? Hayatlarına karıştığım yok her ay köydeler zaten. Hiç mi gitmeyin dedik ne dedik ki? Hayır bide bayramda görmeye gitmesek boyun büküp göz doldurmayacaklar mı Allah aşkına sizde ya.

Sizi aldırmak için kardeşinizi falan göndermeyi teklif etmiyorlarsa pek de gelmeniz umurlarında değil gibi. Ben olsam ben de kırılırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…