Sormak zorundalar mi ?Aılem bana bunu zaten yapıyor onlar büyük ihtimal kendi aralarında plan yaptı bana sormadan etmeden. Ben neden bu plana uyuyorum ozaman?? Hayatlarına karıştığım yok her ay köydeler zaten. Hiç mi gitmeyin dedik ne dedik ki? Hayır bide bayramda görmeye gitmesek boyun büküp göz doldurmayacaklar mı Allah aşkına sizde ya.
Hayır yok maalesef. Bu yuzden perşembe değil 2. 3.günü de gidemeyiz ki biz köye. Anca abilerimden biri giderse alırsa o şekilde. Benim gidemeyeceğim belli yani alındığım nokta bunu bilerek çıkıp gidip köye gelin diyo baban demesi. Sonuçta bayramda aıleme gideceğim belli birşey ister ikinci günü ister son günü gerek var mıydı yani her ay gidiyorlar köye ilk veya son değil ki istedikleri her an gidebilirler. buda bana cokta önemli olmadığımı hissettirdi...Ama siz bişeye takmıssınızda neye sizde pek bılmıyosunuz galıba ..
Bence kendınızı uzmeye yer arıyosunuz
Onlara ben şugün gelecegım demeden . Gelecektım gidecektim vs üzerinden alınganlık yapıyosunuz.
E madem onlara perşembe gelecegım deseydınız sizde emın konusmamıssınızkı ınsanlara kırılıyosunuz
Sizin aracınız varmı ? Kendı aılenıze aıt
Bende plana dahilsem sormak zorundalar diğer şehir içindeki abim ne zaman giderse benide alır diye düşünüyorlar sanırım veya hiç umurlarında değilim anlaşılan. neyse ya ben anlayacağımı anladım boş verin yorumlarınız için teşekkür ederim.Sormak zorundalar mi ?
Bana da alındı hahahahahahahah bence siz fazla alingansinizBende plana dahilsem sormak zorundalar diğer şehir içindeki abim ne zaman giderse benide alır diye düşünüyorlar sanırım. neyse ya ben anlayacağımı anladım boş verin yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bende plana dahilsem sormak zorundalar diğer şehir içindeki abim ne zaman giderse benide alır diye düşünüyorlar sanırım veya hiç umurlarında değilim anlaşılan. neyse ya ben anlayacağımı anladım boş verin yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hangi plana dahilsiniz tam olarak yarın arife zaten daha konuşmamışsınız bile doğru dürüst bir şey. Burda bile alınmaya yer arıyosunuzDaha tam olarak konuşmamıştık ancak son görüsmemizde söylemistim arefeden gelirim diye unutmuşta olabilirler tabi
Evet çok haklısınız, ramazanda 2 kez köye gittiler hani gidebilirler ben konunun orasında değilim de bayramda da 1 - 2gün geç gidebilirlerdi istedikleri kadar kalacaklar zaten. Ne bileyim illaki bi yolu vardır. Bayram günü annemin babamın evinin kapısının açık olmasını isterdim gitmemin imkansız olduğu biyere çıkıp gitmeleri... çok boynum bükülmüs hissediyorum Çok teşekkür ederim öyle yapacağım sizede hayırlı bayramlarİlk msj tam anlaşılmamış ama sonraki yazdiklarinizla sizi haklı buldum.Koye araç olmadığını,2 saatlik yolculuktan sonra köye gitmenin sizin için imkansız olduğunu en iyi ihtimalle 5-6 saat yolda suruneceginizi düşünmeleri gerekirdi
"Kızım biz köye gidiyoruz eve abinle dönünce sende otobüse atla gel ,tekrar köye gidecez seni de götürürüz" deseler sorun yoktu.
Oturun evinizde eşinizle,çocuklarınızla zaman geçirin,gidin dolaşın.İyi bayramlar şimdiden
Kızlar selam. Çok moralim bozuldu sizinle paylaşmak istiyorum.
Yarın aileme gidecektim bayram sebebi ile. Bayramı da orada geçirecektim. Abimlerde başka şehirden geliyorlar. Ben 2 küçük çocukla gidiyorum arabamda yok otobüs dolmuş vs ile gidiyorum 2 saatlik mesafedeler . Diğer kardeslerimin var istesem alırlarda ama ben yük olmak istemiyorum kendi başımın çaresine bakmak kimseye mahcup veya eline bakmak istemiyorum.
Neyse annem ve babam bugün sabahtan çıkıp köy evine gitmisler. Abimde (başka şehirden geliyor, köy direk yolunun üstü ki eve de gayet rahatlıkla geliyorlar zaten) yarın direk köy evine gidecekmis. Banada kaçıncı günü geleceksin köye gelsinler diyor baban falan diye mesaj atmıs(benim kendi başıma gelemeyeceğimi bilmezmiş gibi)
Bende çok bozuldum neden kaçar gibi şurda bayrama bir gün kalmısken gidiyorlar anlam veremedim. benim oraya hiç bir şekilde ulaşım şansım yok. En azından anne baba evinde toplanıp o şekilde gidilmesi gerekmez miydi illa gidilecekse?
Çok bozuldum anneme 'bende yarın gelecektim önce bi sizde toplansaydık keşke neyse gelince haber verirsiniz ozaman dedim dargın bi şekilde. Ve gitmeyide düşünmüyorum çok üzüldüm sizce haksız mıyım. biraz içimi dökmek istedim buaralar çok hassasım zaten
Haklısınız ama abimleri neredeyse senede 1 kere görebiliyorum ve uzun kalmayacaklar ki bu gelişlerinden sonra daha uzun süre gelemezler sanırım. yengem hamile. Bu durumda eşimin ailesi 2. Planda kalıyor ki eşimle konuştuk zaten arefeden gidip ailemle geçireceğim diye eş ailesi yakın zaten sürekli gördüğüm insanlar ..
Evet aynen öyle köyün merkezine gitmem bile otobüslerde kaç saatimi alır 2 çocukla. Merkezden sonra da en az 1 saatlik mesafe var otobüs vs hiçbirşey yok düzgün yol bile yok ki. Dağın başında köy evi. Hiç anlam veremedim tabi ki bana sormayacaklar ama çokta elzem birşey değil şuan köye gitmeleriBen sana hak verdim. Anladığım kadarıyla vesait yok köy evine gitmen zor. Bayramda bütün çocuklarını başına toplamak istiyorsa bi zahmet hepsinin gelip gelemeyeceğini hesap edecekler. Dediğin gibi illa köy evinde olmak istiyorlarsa seni en azından bi kaç gün erken gel köye birlikte geçelim diye çağırsalardı. Gitme bayram bitince de gitme tepkini koy.
Zor gelmiyor ki özel araç olmadan köye gitmek imkansızKöyü olan bugünden gitti çünkü evler kapalı,açacaklar cam pencere havalandıracaklar ,temizlik yapacaklar, yemek yapacaklar,tatlı yapacaklar. Bunlar rutin şeyler. Sizin alınmanız garip,bayram ziyaretine gitmeye niyeti olan gider,vasıta hesaplamaz. Gitmek zorunda da değilsiniz,zor geliyorsa bayramı evinizde geçirirsiniz
Şimdi konuyla alakası ne üşenmeden eski konuları araştırıp yazmışsınız da bilmem kaç sene geçmiş neler olup bitmistir belki sanki dün açmışım gibi konuyu ısıtıp önüme koymuşsunuz.Ailenize gitme ile ilgili, 1 yıl önce de konu açmıştınız. Kendi aileniz şahsi araçla 30-40 dakika; otobüsle 2 araç değişimi ve 1,5 saate yakın bir mesafedeydiler. Abinizle aileniz aynı binadaydı. Haber verdiğinizde: abiniz, sizi arabayla gelip alıyor veya dönüşte bırakıyordu. Otobüsle gittiğinizde, aileniz haber vermediğiniz için size kızıyor; biz seni alırdık, yarım saatlik yol için 2 çocukla neden yoruldun diyorlardı.
Abiniz son 1 yıl içinde başka bir yere mi taşındı ?
Eşiniz bayramda çalışıyor mu ? Eşinizin de 4 ve 6 yaşındaki çocuklarıyla bayramlaşmaya hakkı yok mu ?
Ya ailem için demştim onu aslındaBana da alındı hahahahahahahah bence siz fazla alingansiniz
Yoo bence gayet sormaları gerekir. Ya da senin için de bi plan yapmış olmaları gerekir. Mesela şu konuma gelirsin ordan seni alırız diye düşündük. Yani her bayram gitmiyorsan onlara da sürpriz olduysa gideceğib sorun yok ama her bayram gittiğin bi yerse bu bayram da gideceğin belli. Arabası olanlar nasılsa gelecek kalan sağlar bizimdir mantığı yapmışlar resmen. Ben de olsam kırıldırdım.Evet aynen öyle köyün merkezine gitmem bile otobüslerde kaç saatimi alır 2 çocukla. Merkezden sonra da en az 1 saatlik mesafe var otobüs vs hiçbirşey yok düzgün yol bile yok ki. Dağın başında köy evi. Hiç anlam veremedim tabi ki bana sormayacaklar ama çokta elzem birşey değil şuan köye gitmeleri
Gitme. Belliki iki çocukla zor olacak. Kimse senin kusuruna bakmaz herhalde.Kızlar selam. Çok moralim bozuldu sizinle paylaşmak istiyorum.
Yarın aileme gidecektim bayram sebebi ile. Bayramı da orada geçirecektim. Abimlerde başka şehirden geliyorlar. Ben 2 küçük çocukla gidiyorum arabamda yok otobüs dolmuş vs ile gidiyorum 2 saatlik mesafedeler . Diğer kardeslerimin var istesem alırlarda ama ben yük olmak istemiyorum kendi başımın çaresine bakmak kimseye mahcup veya eline bakmak istemiyorum.
Neyse annem ve babam bugün sabahtan çıkıp köy evine gitmisler.(boş arabayla) Abimde (başka şehirden geliyor, köy direk yolunun üstü ki eve de gayet rahatlıkla geliyorlar zaten, benim konumuma aşırı ters ben bi uçtayım onların güzergahı öbür uç yani beni alsa zaten annemlerin eve gelmis olacaklar nerdeyse) yarın direk köy evine gidecekmis. Banada kaçıncı günü geleceksin köye gelsinler diyor baban falan diye mesaj atmıs(benim kendi başıma gelemeyeceğimi bilmezmiş gibi)
Bende çok bozuldum neden kaçar gibi şurda bayrama bir gün kalmısken gidiyorlar anlam veremedim. benim oraya hiç bir şekilde ulaşım şansım yok. En azından anne baba evinde toplanıp o şekilde gidilmesi gerekmez miydi illa gidilecekse?
Çok bozuldum anneme 'bende yarın gelecektim önce bi sizde toplansaydık keşke neyse gelince haber verirsiniz ozaman dedim dargın bi şekilde. Ve gitmeyide düşünmüyorum çok üzüldüm sizce haksız mıyım. biraz içimi dökmek istedim buaralar çok hassasım zaten
Ya değil mi ama. Tam içimden geçenleri yazmışsınız ama burada belirtmeye çekindim yani. Her bayram gidiyorum kalıyorum, arefeden gitmekle alakası yok ki bayramın 2. 3. Günüde gitmek istesem imkansız oraya yani gidemeyeceğim. Birde hepimiz yakındayken buluşmak yerine herkese uzak noktaya gidip buraya gelirsiniz demeleride tuhafıma gitti birşey anlamayadım durumdan ve cidden boynum bükük hissediyorum. Eşimle de konusmustuk arefeden gideceğimi şimdi köye gitmisler deyince tuhaf olacak. gideceğim kapıyı yüzüme kapatmıslar gibi hissediyorumYoo bence gayet sormaları gerekir. Ya da senin için de bi plan yapmış olmaları gerekir. Mesela şu konuma gelirsin ordan seni alırız diye düşündük. Yani her bayram gitmiyorsan onlara da sürpriz olduysa gideceğib sorun yok ama her bayram gittiğin bi yerse bu bayram da gideceğin belli. Aabası olanlar nasılsa gelecek kalan sağlar bizimdir mantığı yapmıilar reamen. Ben de olsam kırıldırdım.
Size göre elzem değil ama kocaman insanlar,bayramı istedikleri gibi geçirmek hakları. Eşimin bütün ailesi köyde şu anda. Gidebildiğime giderim,gidemediğimi boşveririm. Vay niye ulaşılamayacak yere gitmişler demeye hakkım var mı?Zor gelmiyor ki özel araç olmadan köye gitmek imkansızbenim ailem ramazan boyunca 2 kez gittiler köye ve çokta elzem birşey değil aslında. Bilmiyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?