• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram günü evde olmayan aile.

Bende olsam bozulurdum açıkçası. Madem sizin ulaşmanız zor neden kaçar gibi gitmişlerki, birlikte plan yapsanız daha güzel olurdu, aileniz sonuçta. Ben olsam gitmezdim şu durumda.

Bayramda köylerinde olmak istemislerdir bence üzerinize alinmayın neticede cok sükür gidebilecek bir aile eviniz var.Benim babaannem bayramlarda ne zaman halam gelse(gelince kalmak isterdi 1 gün) hemen akrabalarına gezmeye gider halami yalnız bırakırdı halam üzülüyordu evden kacmak tam olarak böyle oluyor sizin içinde bulundugunuz duruma evden kaçmak diyemeyiz

Çok alıngansınız ailenizin bir planı olabilir hem siz kesin konuşmamışsınız unutmuşlardır. Ayrıca kimsenin eline bakmıyorum diyorsunuz ama bakıyorsunuz. Ki dünya sizin etrafınızda dönmüyor onlar size göre değil siz onlara göre plan yapacaksınız onlar büyük siz ziyarete giden tarafsınız. Her şeyi bu kadar büyütmeyin kendinize zarar
Sizde haklısınız ancak ozaman neden birilerine göre plan yapıyoruz bu durumda resmen engel koyar gibi oldu onlarin gitmesi. Makul olan yapılması gerekmez mi? Benm şuan gidecek kapım yok. Hepimizin gidebileceği yerde plan yapıp bi önce evinin kapısını açıp herkesi toplayıp plan yaparak gidebilirdik yarın zaten herkes gelmis olacak şehir dışındakilerde daha arefe yarın yani. bende diğer abimle dönerdim onlar gene kalırdı köyünde . Bayram sabahı köyde olmak şartsa yani.

Ya değil mi ama. Tam içimden geçenleri yazmışsınız ama burada belirtmeye çekindim yani. Her bayram gidiyorum kalıyorum, arefeden gitmekle alakası yok ki bayramın 2. 3. Günüde gitmek istesem imkansız oraya yani gidemeyeceğim. Birde hepimiz yakındayken buluşmak yerine herkese uzak noktaya gidip buraya gelirsiniz demeleride tuhafıma gitti birşey anlamayadım durumdan ve cidden boynum bükük hissediyorum. Eşimle de konusmustuk arefeden gideceğimi şimdi köye gitmisler deyince tuhaf olacak. gideceğim kapıyı yüzüme kapatmıslar gibi hissediyorum
Gitme. Eşine de onlar bana söyledi bi kaç gün erken gel birlikte geçelim diye ben unutmuşum ya da fırsat olmadı vs de ağzına laf verme. Ailene de tepkini ver. Haklısın kesinlikle.

25 🙂 ben evin son çocuğuyum diğerleri büyük 40lı yaşlardalar

Bu Z kuşağı çevrenizden çok beklentiniz var. Kafanizda olaylar çok buyuyor. Sal gitsin. İlla köye gideceksen iki çocukla alin beni deyin yok alamayiz derlerse otur evinde.

Forumdaki eski konulara bakıyorum bir heyecan bir aksiyon var. Aktif konular çok sıkıci. Z kuşağı kafasında herşey büyüyor.

Gitme. Eşine de onlar bana söyledi bi kaç gün erken gel birlikte geçelim diye ben unutmuşum ya da fırsat olmadı vs de ağzına laf verme. Ailene de tepkini ver. Haklısın kesinlikle.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için öyle yapacağım. Çocuklarda heveslenmişti anannemlere gideceğiz diye çantasını bile hazırlamıştı üzüldüm ya yapılan harekete

Kızlar selam. Çok moralim bozuldu sizinle paylaşmak istiyorum.

Yarın aileme gidecektim bayram sebebi ile. Bayramı da orada geçirecektim. Abimlerde başka şehirden geliyorlar. Ben 2 küçük çocukla gidiyorum arabamda yok otobüs dolmuş vs ile gidiyorum 2 saatlik mesafedeler . Diğer kardeslerimin var istesem alırlarda ama ben yük olmak istemiyorum kendi başımın çaresine bakmak kimseye mahcup veya eline bakmak istemiyorum.

Neyse annem ve babam bugün sabahtan çıkıp köy evine gitmisler.(boş arabayla) Abimde (başka şehirden geliyor, köy direk yolunun üstü ki eve de gayet rahatlıkla geliyorlar zaten, benim konumuma aşırı ters ben bi uçtayım onların güzergahı öbür uç yani beni alsa zaten annemlerin eve gelmis olacaklar nerdeyse) yarın direk köy evine gidecekmis. Banada kaçıncı günü geleceksin köye gelsinler diyor baban falan diye mesaj atmıs(benim kendi başıma gelemeyeceğimi bilmezmiş gibi)

Bende çok bozuldum neden kaçar gibi şurda bayrama bir gün kalmısken gidiyorlar anlam veremedim. benim oraya hiç bir şekilde ulaşım şansım yok. En azından anne baba evinde toplanıp o şekilde gidilmesi gerekmez miydi illa gidilecekse?

Çok bozuldum anneme 'bende yarın gelecektim önce bi sizde toplansaydık keşke neyse gelince haber verirsiniz ozaman dedim dargın bi şekilde. Ve gitmeyide düşünmüyorum çok üzüldüm sizce haksız mıyım. biraz içimi dökmek istedim buaralar çok hassasım zaten :KK43:
evi önden gidip temizlemek icin falandır niye üzulesinki. döndüklerinde gidersin herşeyden önce çocukların etkilenir .
bayram demek ailecek sohbet muhabbet yemek içmek akrabalarla , komsularla bayramlaşmak.
onlar senin ailen iyi düşün bence bayramda kırma kimseyi

Bu Z kuşağı çevrenizden çok beklentiniz var. Kafanizda olaylar çok buyuyor. Sal gitsin. İlla köye gideceksen iki çocukla alin beni deyin yok alamayiz derlerse otur evinde.

Forumdaki eski konulara bakıyorum bir heyecan bir aksiyon var. Aktif konular çok sıkıci. Z kuşağı kafasında herşey büyüyor.
Konu açanlar Z kuşağı değil ama çoğunlukla. Konu sahibi de değil.🤣

evi önden gidip temizlemek icin falandır niye üzulesinki. döndüklerinde gidersin herşeyden önce çocukların etkilenir .
bayram demek ailecek sohbet muhabbet yemek içmek akrabalarla , komsularla bayramlaşmak.
onlar senin ailen iyi düşün bence bayramda kırma kimseyi
İnanın çok üzüldüm. Ramazanda bi kac kez daha gittiler köye. belkide abartıyorum sabahtan beri gözlerim doluyo eşime de söylemistim Arefe günü gideceğim abim geliyor diye. Çocuklar heveslenmisti hazırlandılar. şak diye yüzüme kapanmış gibi hissediyorum onlar köyde buluşup bayramlaşacak benim gitme imkanım yok ve resmen umursanmamış hissediyorum.

Hangi plana dahilsiniz tam olarak yarın arife zaten daha konuşmamışsınız bile doğru dürüst bir şey. Burda bile alınmaya yer arıyosunuz
Ay ne bu. bu kadar gerginsiniz ya ben burda alındım bu kadar gergin değilim :D polemik yaratmaya çalışmayın lütfen.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için öyle yapacağım. Çocuklarda heveslenmişti anannemlere gideceğiz diye çantasını bile hazırlamıştı üzüldüm ya yapılan harekete
Babanelerine eşinin tarafına git bol bol gezin kalmanı isterlerse orada kal. Parka gidin oyun merkezine gidin. Ben senin yerinde olsam birinci gün aramam. Gıcık oldum ailene. 😂

Bu gün de z kuşağı olduğumu öğrendim. Yaşasın. 😂😂😂

E pardonda Allahın dağı yol bile düzgün yokki otobüs olsun. Yürüyecek miyim ki yürümekte imkansız. Bi zahmet alsınlar istiyorlarsa görmek. Ne duyar kasıcam Allah aşkına ya gayette bakmıyorum kimsenin eline gitmem olur biter sorun değil benim için köy sevmiyorum zaten.
Siz söyleyin gelin alın diye

Hayır yok maalesef. Bu yuzden perşembe değil 2. 3.günü de gidemeyiz ki biz köye. Anca abilerimden biri giderse alırsa o şekilde. Benim gidemeyeceğim belli yani alındığım nokta bunu bilerek çıkıp gidip köye gelin diyo baban demesi. Sonuçta bayramda aıleme gideceğim belli birşey ister ikinci günü ister son günü gerek var mıydı yani her ay gidiyorlar köye ilk veya son değil ki istedikleri her an gidebilirler. buda bana cokta önemli olmadığımı hissettirdi...
Araç varsa belki eşinizle gidebilirsiniz diye oyle demişlerdir dedim . Tamam onu eliyoruz
Ozaman size abınız aracılıgıyla koye gelsın dedıyse ..
Gidemeyecek oldugunuzu bılıyorlar ve kendılerı alacak baska acıklaması yok
Sız bı deneyın bence baba ben yarın gelıcem dıyın gelıp alacaklardır belkı
İlla gıttıler dıye gerı donup almayacaklarını bılmıyosunuzkı
Ne düşündüklerini tam bılmeden kırılmayın
Hem zaten havada asılı kalmıs bı durum boyle gonul koysanız sız suclu olursunuz
Ama ben gelıcem benı alabılecekmısınız dersenız ve cevap olumsuz olursa
İlerde kırıldıgınız ıcın basınıza kalkılmaz yanlıs anlamıssın vs dıyemezler
Duruma gore bıdahakı zıyaretlerınızı yapacaksanız ona gore yaparsınız
Ben sanmıyorum cocuk ayırıp gelmenızı ıstemesınler üzülmeyin

Z başlıyor 97den. Konu aslında belki Z kuşağı meselesi de değildir. Genç olduğun için başkası öyle yapsa böyle yapsa kafası. Kabullenmek lazım. Gitmek istemişler gitmişler. Sen sana uyan koşullarda gitmek istiyorsan git. Ha yok niye gelmedin derlerse bu koşullarda nasıl geleceğini bir dahaki seferi sizi de alırlarsa geleceğini söylersin.

Back
X