• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram günü evde olmayan aile.

Eski konunuzu şimdi okudum. Aileniz ve abiniz her zaman arabayla gelip almaya hazırlarmış neden alınganlık ediyorsunuz? İhtiyacım var gelip alın demek ne kadar kolay halbuki ama siz hayatı kendinize zorlaştırıp sürekli karşı taraftan naz niyaz bekliyorsunuz. Yaşlı başlı insanları üzmeyin bayram arefesinde.

Eski konunuzu şimdi okudum. Aileniz ve abiniz her zaman arabayla gelip almaya hazırlarmış neden alınganlık ediyorsunuz? İhtiyacım var gelip alın demek ne kadar kolay halbuki ama siz hayatı kendinize zorlaştırıp sürekli karşı taraftan naz niyaz bekliyorsunuz. Yaşlı başlı insanları üzmeyin bayram arefesinde.
O alma konusuyla bir alakası yok ya anlatamıyor muyum? Onlari evlerinde görmeye gideceğim zaman diyorlar. Ama bu konuda bu çıkıp köye gitmelerinde böyle birşey yok konumu saptırmaya çalışmayın adamlar kaç saatlik köye gitmis şuan gel beni al desem kim alabilecek yaşlı başlı babamı yollara mı düşüreceğim veya abime işini gücünü bırak beni köye götür mü diyeceğim ya. Bu konu benim köye gidemeyeceğimi bildikleri halde evlerinden ayrılıp önümü keser gibi kaçmaları bayram günü gidecek kapı bırakmamaları. Beraber bi plan da yapılabilirdi. umarım anlatabilmişimdir.

O alma konusuyla bir alakası yok ya anlatamıyor muyum? Onlari evlerinde görmeye gideceğim zaman diyorlar. Ama bu konuda bu çıkıp köye gitmelerinde böyle birşey yok konumu saptırmaya çalışmayın adamlar kaç saatlik köye gitmis şuan gel beni al desem kim alabilecek yaşlı başlı babamı yollara mı düşüreceğim veya abime işini gücünü bırak beni köye götür mü diyeceğim ya. Bu konu benim köye gidemeyeceğimi bildikleri halde evlerinden ayrılıp önümü keser gibi kaçmaları bayram günü gidecek kapı bırakmamaları. Beraber bi plan da yapılabilirdi. umarım anlatabilmişimdir.
Belki de sizle hiç alakası yoktur. Çoluk çocuk olmadan 3-4 gün köyde kafa dinlemek istemişler. Olamaz mı?

İster köy evinde olurlar ister şehir evinde sana mı soracaklar? Alırsan bi araba öğrenirsen kullanmayı heryere gidersin. Araban yok yada kullanamıyorsun diye tüm aile sana göre mi hareket edecek?

İster köy evinde olurlar ister şehir evinde sana mı soracaklar? Alırsan bi araba öğrenirsen kullanmayı heryere gidersin. Araban yok yada kullanamıyorsun diye tüm aile sana göre mi hareket edecek?
Bunu mu anladınız cidden :D teşekkürler.

Bak ne kadar karışıyorsun onların hayatına. İster 10 kez ister 20 kez giderler. Sana söz verip mi gittiler ya da seni almayıp sonra da çocukla dağ yolunu gel mı dediler?
Bu karışmak değil ki. Bayramda büyükler çocuklarını torunlarını beklemez mi? Gidemeyeceğimiz ücra yere bayramdan bir gün önce gidiyorlarsa istenmediğimi düşünürüm kaçmıyor sonuçta 1 gün geç gidebilirlerdi. Kız evladı olarak açacak kapım yokmus gibi hissetmek üzücü. Emekli insanlar bütün vakitleri boş zaten kısıtlı değil ki bugünden kaçar gibi gitmeleri benı üzen. Ne karışacağım yoksa.

Bu karışmak değil ki. Bayramda büyükler çocuklarını torunlarını beklemez mi? Gidemeyeceğimiz ücra yere bayramdan bir gün önce gidiyorlarsa istemediğimi düşünürüm kaçmıyor sonuçta 1 gün geç gidebilirlerdi. Kız evladı olarak açacak kapım yokmus gibi hissetmek üzücü. Emekli insanlar bütün vakitleri boş zaten kısıtlı değil ki bugünden kaçar gibi gitmeleri benı üzen. Ne karışacağım yoksa.
Bayramda cocuklarını giydir, esininin ailesine kısa uğra. Sonra çıkın çekirdek aile park, müze oturduğun şehirde varsa sahile gidin. Olayları dramatize etme.

Yani bu insanlar seni doğuran büyüten insanlar değil mi? niye bir şey söylemek bu kadar zor geliyor anlamadım yabancı gibi. kırıldıysanız kırıldım, alındıysanız alındım da diyiverin. he ortada bence bir şey yok. bayramlarda ilk gün herkesi yarım saat görüp,normal hayatımıza geri dönüyoruz biz. ama siz ailenizle vakit geçirmek istediniz madem, yani nasıl geleyim diye de sorun hiç aramadan niye gittiniz diye de sorun bunlar ayıp değil, belki de düşünemediler.. bir de iki çocukla vs düşününce ben de sizi en az 30 zannediyordum.

Yani bu insanlar seni doğuran büyüten insanlar değil mi? niye bir şey söylemek bu kadar zor geliyor anlamadım yabancı gibi. kırıldıysanız kırıldım, alındıysanız alındım da diyiverin. he ortada bence bir şey yok. bayramlarda ilk gün herkesi yarım saat görüp,normal hayatımıza geri dönüyoruz biz. ama siz ailenizle vakit geçirmek istediniz madem, yani nasıl geleyim diye de sorun hiç aramadan niye gittiniz diye de sorun bunlar ayıp değil, belki de düşünemediler.. bir de iki çocukla vs düşününce ben de sizi en az 30 zannediyordum.
söylemiyorsun ki geleceğini söyleseydin gelmezdik vs dedi annem. dalga geçer gibi çünkü biliyorlar ki bayram yani geçen bayram izmire gittiler gelecekleri gün eve onlardan önce eşimle gidip yemek temizlik vs yaptık yorulmuslardir diye. Gitmeme gibi durum yok ki haber vereyim ben bayramda gelicem diye. Ayrıca diğer abimede ayıp olacağını düşünüyorum şehir dışından uzun yoldan gelecek köydeki ev tek odalı konteynır koltuklar pek rahat değil geçici olarak koydular. eşi hamile 1 gecede olsa nasıl kalacaklar ordanda annemlerin evin üst katında oturan abımlere geçecekler. Diğer evde ana baba yok yani onlar köyü tercih ediyorlar.

Son düzenleme:
Kendi ailenizle disardaki yabancilar gibisiniz doğrusu. Sanki ailenizden degil disarda arkadaslardan bahsediyor gibisiniz.

Ben olsam direkt nereye gidiyorsunuz ya ben nasil gelcemmm o zamaaaannn derdim. 😁
Aynısını dedim biara yazları gideriz dururuz köyde demislerdi bende sakayla karışık ben nasıl göreceğim sizi köye gelemem ki dedim. Annemde sen haber ver geleceğin zaman biz geliriz eve dedi. Zaten elektrik vs yok kalıp kalsan 3-4 günü geçmez ki duş çamaşır vs 🤷🏻‍♀️ bu şekilde söylediler. Bu yuzden bayrama denk getirip gitmelerini hiç anlayamadım:)

Eşiniz bu konunun neresinde?
Onu bırakıp mı gideceksiniz?
Kendi ailemle böyle bir konu olsa;
Aşkolsun anne ben gelmeyeyim diye mi böyle habersiz gittiniz?
Ya biriniz gelip beni alın (arabamız yoksa ya da eşim çalışıyor ve ben araç kullanamıyorsam)
ya da bu bayram ben evimdeyim kusura bakmayın derim.
Bozulup darılmam.
Beklentimi dile getirip gerisini onlara bırakırım.

Eşiniz bu konunun neresinde?
Onu bırakıp mı gideceksiniz?
Kendi ailemle böyle bir konu olsa;
Aşkolsun anne ben gelmeyeyim diye mi böyle habersiz gittiniz?
Ya biriniz gelip beni alın (arabamız yoksa ya da eşim çalışıyor ve ben araç kullanamıyorsam)
ya da bu bayram ben evimdeyim kusura bakmayın derim.
Bozulup darılmam.
Beklentimi dile getirip gerisini onlara bırakırım.
Eşim çalışıyor teşekkür ederim yorumunuz için çalışmasa da pek takılmaz bu tarz şeylere ben kendim gitmek istedim arefe gününden. Annem bana baya terslendi haber vermiyosun gelecem diye. Abinlerle gelirsin ozaman vs demis de yalandan işte. abimlerin köye gideceği bile belli değil ayrıca bayramda 3 gün öncesinden haber verilip gidildiğini de ilk defa görüyorum bence onların haber vermesi gerekiyordu ayy bilemedim ya inanın kafam karıştı

İnsanlar yaşlı kafa dinlemek istiyor olabilirler. Kendilerince bir plan yapmışlar çıkmış gitmişler. Belki akrbalarıyla görüşmek istiyorlar belki köyde biraz dinleniriz diyorlar.
Planlarını sizlere göre yapamazlar, salın insanları

Back
X