• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram günü evde olmayan aile.

İnsanlar yaşlı kafa dinlemek istiyor olabilirler. Kendilerince bir plan yapmışlar çıkmış gitmişler. Belki akrbalarıyla görüşmek istiyorlar belki köyde biraz dinleniriz diyorlar.
Planlarını sizlere göre yapamazlar, salın insanları
Ben zaten bana göre yapsınlar demiyorum ki. Annem ve babam aylarca yanlızlar zaten kimse yok yanlarında çoğundada köye gidiyorlar.biz bayramdan bayrama anca biraraya geliyoruz onun dışında 2 bazen 3 ayda bir falan gidiyorum ben.
Bende abimde onlar için geliyoruz sonuçta. Abimede ayıp olduğunu düşünüyorum babamızın evi alt katındayken onlari yengemin evine yolluyorlar. Kaç aydır görmedikleri halde kalkıp bi gün önce köye gidiyorlar ve şurda beraber geçireceğimiz 2 günü gelmiyorlar resmen. Sonuçta evlat olarak kalkıp bayramda biz gitmesek üzüleceklerini düşünüyorum insan bayramda çoluk çocuk torun görmek ister. Köyde öyle görüşecekleri kişiler yok olsada bikaç hafta öncede oradalardı. Gidip gideceğimiz bi bayram zaten öncesi sonrası dinleyebilirler kafalarını bayram diye ayrı bir güncelleme mi oluyor. Zaten gitmiyorum da kimseye engel de olmuyorum herkes kafasına göre takılıyor sadece yapılan harekete alındım o yuzden açtım konuyu

Ben zaten bana göre yapsınlar demiyorum ki. Annem ve babam aylarca yanlızlar zaten kimse yok yanlarında çoğundada köye gidiyorlar.biz bayramdan bayrama anca biraraya geliyoruz onun dışında 2 bazen 3 ayda bir falan gidiyorum ben.
Bende abimde onlar için geliyoruz sonuçta. Abimede ayıp olduğunu düşünüyorum babamızın evi alt katındayken onlari yengemin evine yolluyorlar. Kaç aydır görmedikleri halde kalkıp bi gün önce köye gidiyorlar ve şurda beraber geçireceğimiz 2 günü gelmiyorlar resmen. Sonuçta evlat olarak kalkıp bayramda biz gitmesek üzüleceklerini düşünüyorum insan bayramda çoluk çocuk torun görmek ister. Köyde öyle görüşecekleri kişiler yok olsada bikaç hafta öncede oradalardı. Gidip gideceğimiz bi bayram zaten öncesi sonrası dinleyebilirler kafalarını bayram diye ayrı bir güncelleme mi oluyor. Zaten gitmiyorum da kimseye engel de olmuyorum herkes kafasına göre takılıyor sadece yapılan harekete alındım o yuzden açtım konuyu

Abartmayın yahu ne hakareti. Basit bir hadise bu. Ana babanız onlar sizin ve kız çocuğu daha yakın olur ana babaya. Kolaylıkla ben gelmek istiyorum siz nereye kaçıyorsunuz da diyebilirsiniz onlar aman gelmeyin kafamızı dinleyeceğiz de diyebilir.

Açık iletişime geçmek lazım yoksa böyle kırgınlıklar olabiliyor.

Ne siz onların ne de onlar sizin zihninizi okuyamıyor.

Dolayısıyla ben şu gün size gelmeyi oradan da birlikte geçmeyi düşünüyorum dediniz mi, karşılığında onlar ne dedi? Hemen ertesi gün apar topar mı gittiler?

Kendinize hayatı bu kadar dar etmeye gerek yok.

Giden kardeşleriniz varmış, bayram günü işte birlikte gidersiniz.

Evet insan ailesiyle vakit geçirmek istiyor onların da evde işleri var ki erken gidiyorlar demek ki.

Açık iletişime geçmek lazım yoksa böyle kırgınlıklar olabiliyor.

Ne siz onların ne de onlar sizin zihninizi okuyamıyor.

Dolayısıyla ben şu gün size gelmeyi oradan da birlikte geçmeyi düşünüyorum dediniz mi, karşılığında onlar ne dedi? Hemen ertesi gün apar topar mı gittiler?

Kendinize hayatı bu kadar dar etmeye gerek yok.

Giden kardeşleriniz varmış, bayram günü işte birlikte gidersiniz.

Evet insan ailesiyle vakit geçirmek istiyor onların da evde işleri var ki erken gidiyorlar demek ki.
Yok şöyle ki köye giden abimle benim güzergahım çok ters kalıyor yani benim gitme durumum yok oraya. Evet geleceğimi biliyorlardı ki bayram zaten bayram ziyareti olacağı belliydi. Bi kaç hafta önceside köydelerdi. Abimde kırk yılda bi şehir dışından geldikleri için baba evinde toplanırdık her zaman. Her gün hergün olan bir durum olmadığı için köyde çok elzem olmadığı için takıldım. Abimde hergün burada değil sonuçta ve annemler abimle tekrar evine de gelmiyor orada kalacaklarmış. Büyük abime yolluyorlar bizi kısaca banada gelen olursa gelirsin tarzında birşeyler dedi ki sabah ki kadar kafama takmıyorum gitmeyeceğim bu kadar basit sanki aileme gitmek için kendimi parçalıyormuş gibi hissettim şuanda

Banada oyle geldi konuyu okuyunca. Z kusagi daha cok k pop dinleyem, ortamlarda takilam dien grup degil mi..
aramizda da 10 yas var konu sahibiyle benimde oglum 6 yasinda. Kendimi bi yasli hissettim 😂
Konumla alakasını pek çözemedm

Papatya zaten köy evi konteynır bır odaymıs sabahtan belli söyleniyorsun.boşuna yani
Abinde gelıyormus nıye ben gıdemem dıyop duruyosun zaten yer yokmus otur evınde..
Bıde abınlerde diğer abıne gıdecekmıs
Annenler onlar ıcınde dönmüyorlar e sen neden alındın
Bırak abın fılan alınsın ozaman
Sonıcta hemıle esıyle uzaktan gelen o
Sen mıs gıbı evındesın

Belki de büyüklerin kafası çocukları götürmüyordur.

Hak veriyorum ben.

Bizler bile yoruluyoruz.

Yaşlı insanlar için çocuk gürültüsü çok zor oluyordur bence.
Bayram seyranda da torun sevmeyip görmeyecekse millet aile olmanın ne manası var çocuk da yapmasalarmış o zaman. Özgürlük bi yana ama bu da yozlaşmak bence. Zaten uzakta oturuyolarmış yılda 3 gün de torunları kafaları götürmüyosa🤷🏼‍♀️

Sormak zorundalar mi ?

Bana da alındı hahahahahahahah bence siz fazla alingansiniz

Hangi plana dahilsiniz tam olarak yarın arife zaten daha konuşmamışsınız bile doğru dürüst bir şey. Burda bile alınmaya yer arıyosunuz

Köyü olan bugünden gitti çünkü evler kapalı,açacaklar cam pencere havalandıracaklar ,temizlik yapacaklar, yemek yapacaklar,tatlı yapacaklar. Bunlar rutin şeyler. Sizin alınmanız garip,bayram ziyaretine gitmeye niyeti olan gider,vasıta hesaplamaz. Gitmek zorunda da değilsiniz,zor geliyorsa bayramı evinizde geçirirsiniz

Çok alıngansınız ailenizin bir planı olabilir hem siz kesin konuşmamışsınız unutmuşlardır. Ayrıca kimsenin eline bakmıyorum diyorsunuz ama bakıyorsunuz. Ki dünya sizin etrafınızda dönmüyor onlar size göre değil siz onlara göre plan yapacaksınız onlar büyük siz ziyarete giden tarafsınız. Her şeyi bu kadar büyütmeyin kendinize zarar

Belki de sizle hiç alakası yoktur. Çoluk çocuk olmadan 3-4 gün köyde kafa dinlemek istemişler. Olamaz mı?

Bak ne kadar karışıyorsun onların hayatına. İster 10 kez ister 20 kez giderler. Sana söz verip mi gittiler ya da seni almayıp sonra da çocukla dağ yolunu gel mı dediler?

İster köy evinde olurlar ister şehir evinde sana mı soracaklar? Alırsan bi araba öğrenirsen kullanmayı heryere gidersin. Araban yok yada kullanamıyorsun diye tüm aile sana göre mi hareket edecek?

İnsanlar yaşlı kafa dinlemek istiyor olabilirler. Kendilerince bir plan yapmışlar çıkmış gitmişler. Belki akrbalarıyla görüşmek istiyorlar belki köyde biraz dinleniriz diyorlar.
Planlarını sizlere göre yapamazlar, salın insanları
Bilmiyorum ben mi eski kafalıyım ama bahsettiğiniz Z kuşağına yakın bir tarih doğumluyum ben de. Bayramda da evladını görmeyecekse bir ana baba ,torununa el öptürmeyecekse , evladı yanında olmayacaksa ne anlamı var bayramın? Akrabalarını görmek istemişse bir bahane mi? Evladından kıymetli mi herhangi bir akraba? Ya da kaçıyor muymuş köy evi. Gerçekten en marjinal biz olucaz diye zorluyorsunuz bence kendinizi. Bayram hazırlığı yapacaklarmış- evladı torunu göremedikten sonra kime yapıyolar bayram hazırlığını? Uzakta oturan her zaman yanında olmayan çocukların gelecek torunların gelecek herkes buluşsun toplansın değil de köy evleriyse sevdaları(ki ramazanda 2-3 defa gitmişler) ben seni haklı buluyorum konu sahibi arkadaşım. Yaptığın alınganlık değil . Annene de söyle beni düşünmenizi beklerdim de. Hala pişkinlik yapıyosa çek kendini.

Bilmiyorum ben mi eski kafalıyım ama bahsettiğiniz Z kuşağına yakın bir tarih doğumluyum ben de. Bayramda da evladını görmeyecekse bir ana baba ,torununa el öptürmeyecekse , evladı yanında olmayacaksa ne anlamı var bayramın? Akrabalarını görmek istemişse bir bahane mi? Evladından kıymetli mi herhangi bir akraba? Ya da kaçıyor muymuş köy evi. Gerçekten en marjinal biz olucaz diye zorluyorsunuz bence kendinizi. Bayram hazırlığı yapacaklarmış- evladı torunu göremedikten sonra kime yapıyolar bayram hazırlığını? Uzakta oturan her zaman yanında olmayan çocukların gelecek torunların gelecek herkes buluşsun toplansın değil de köy evleriyse sevdaları(ki ramazanda 2-3 defa gitmişler) ben seni haklı buluyorum konu sahibi arkadaşım. Yaptığın alınganlık değil . Annene de söyle beni düşünmenizi beklerdim de. Hala pişkinlik yapıyosa çek kendini.
Marjinallik değil hayata bir kere gelindiğini, zorunluluk diye tutturulan şeylerin o kadar zorunlu olmadığını anlamak, mış gibi yapmamak, sınırı korumak, başkasının sınırına müdahale etmemek gibi kavramlar. Yaşla oturuyor. Konu sahibi çok istiyorsa bir yolunu bulup gider köye koskoca insanlar planlarını niye değiştirsin?

Banada oyle geldi konuyu okuyunca. Z kusagi daha cok k pop dinleyem, ortamlarda takilam dien grup degil mi..
aramizda da 10 yas var konu sahibiyle benimde oglum 6 yasinda. Kendimi bi yasli hissettim 😂
Yok yok burdaki 25 yaş altı konulara bakın. Hep bi beklenti. Nişanlımın annesi annemin köpeğini öpmedi minvalinde sorunlar. Hiç o k pop, ortam tipleri değil. Burdakılar böyledir belki. Biz de fazla itaatkardik. Y kuşağı konuları da sustum sustum yetti artık minvalinde.

kırılacak birşey yok.
normalde gideceğiniz yere kadar gider abinizi arayıp almasını rica edersiniz.
insanlar bayramı köy evinde geçirmek istemiş size göre niye hareket etsinler.
100 kişi bunu yazmış ama kk daki görümce yenge konularını görmüyorsunuz sanırım. Görümcem kendini kaç saatlik mesafeden arabayla aldırıyor diye laf eder. Şimdi etmese ilk kavgada ortaya dökülür. Ben senin yerinde olsam köye gelemiyorum kusura bakmayın daha sonra bayramlarız derdim konu sahibi.

Marjinallik değil hayata bir kere gelindiğini, zorunluluk diye tutturulan şeylerin o kadar zorunlu olmadığını anlamak, mış gibi yapmamak, sınırı korumak, başkasının sınırına müdahale etmemek gibi kavramlar. Yaşla oturuyor. Konu sahibi çok istiyorsa bir yolunu bulup gider köye koskoca insanlar planlarını niye değiştirsin?
Hayata bir kere geliniyor evet. Depremde gördük sevdiklerimizi en son ne zaman gördüğümüzü düşünerek , keşke yakın bir zamanda görebilseymişim diyerek. Bahsettiğiniz şeyler bize toplumun geneli olarak bakıldığında uyan şeyler mi? Bayramların önemini büyüklerimizi yalnız bırakmamamız gerektiğini küçüklerimizi sevindirmemiz gerektiğini öğreten ilkokul derslerimizin dahi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Siz -mış gibi yapıyor olabilirsiniz. Ya da sevgisiz bir şekilde zorunluluktan ailenizle görüşüyor olabilirsiniz o bizi bağlamaz. Demekki hala bayramlarda ailesiyle birlikte olmak isteyen insanlar var ve bunu ailelerinin de düşünmesini istiyolar.Mantıken de bu bayramı kimler kutlar? İslam ailemi değil mi, bayramlarda neyi öğütler islam, büyükleri ziyaret bayramlaşma ve sıla-i rahim. Öyleyse bu hanımefendinin isteği hiç de zorunluluk değildir.

İki çocukla, bu kadar vesayetle ulaşacagim yere hayatta gitmezdim.Ararim annecim babacim böyle böyle bayramınız kutlu olsun, merkezdeki eve geçince görüşürüz durumumu biliyorsunuz köye gelmeye müsait değil vs... filan diye.Ailenizle aranız ne kadar samimi bilmiyorum ama onların giderken arayıp kızım sizide alalım mı filan dememeside çok ilginç, sizinde bizde gelicez baba bize alın öyle geçin dememenizde.

Hayata bir kere geliniyor evet. Depremde gördük sevdiklerimizi en son ne zaman gördüğümüzü düşünerek , keşke yakın bir zamanda görebilseymişim diyerek. Bahsettiğiniz şeyler bize toplumun geneli olarak bakıldığında uyan şeyler mi? Bayramların önemini büyüklerimizi yalnız bırakmamamız gerektiğini küçüklerimizi sevindirmemiz gerektiğini öğreten ilkokul derslerimizin dahi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Siz -mış gibi yapıyor olabilirsiniz. Ya da sevgisiz bir şekilde zorunluluktan ailenizle görüşüyor olabilirsiniz o bizi bağlamaz. Demekki hala bayramlarda ailesiyle birlikte olmak isteyen insanlar var ve bunu ailelerinin de düşünmesini istiyolar.Mantıken de bu bayramı kimler kutlar? İslam ailemi değil mi, bayramlarda neyi öğütler islam, büyükleri ziyaret bayramlaşma ve sıla-i rahim. Öyleyse bu hanımefendinin isteği hiç de zorunluluk değildir.
Şu andaki öfken bana değil. Şu andaki öfken birileri nasıl özgür yasamaktan bahseder. Herkesi dikte altına almayız durumu. Özgür fikir korkutuyor seni. Tam tersi kimseyle zorunluluktan görüşmem. Gayet de sevgi dolu, kişisel fikirlere değer verilen bir ortamda büyüdüm.
Bak büyüğünü göreceksen bayramı niye bekliyorsun git gör. Bu ülke bayramlarda birbirine gidip el opup birbirinin dedikodusunu yapan dolu. Gelenek görenek güzeldir, hayatı renkendirir ama zorunluluk değildir. Siz zorunluluk gibi yaşıyor olabilirsiniz sizin adınıza üzülürüm. Polemiğe dönecek. O yüzden yanıt vermeyeceğim.

Şu andaki öfken bana değil. Şu andaki öfken birileri nasıl özgür yasamaktan bahseder. Herkesi dikte altına almayız durumu. Özgür fikir korkutuyor seni. Tam tersi kimseyle zorunluluktan görüşmem. Gayet de sevgi dolu, kişisel fikirlere değer verilen bir ortamda büyüdüm.
Bak büyüğünü göreceksen bayramı niye bekliyorsun git gör. Bu ülke bayramlarda birbirine gidip el opup birbirinin dedikodusunu yapan dolu. Gelenek görenek güzeldir, hayatı renkendirir ama zorunluluk değildir. Siz zorunluluk gibi yaşıyor olabilirsiniz sizin adınıza üzülürüm. Polemiğe dönecek. O yüzden yanıt vermeyeceğim.
Gülümsedim😊 hayır öfkeli değilim, özgür fikirden bahsediyorsak bu hanımefendinin beklentisini de normal karşılamalıyız öyle değil mi? Özgür fikirlerden korkmam ayrıca. Bayramlarda ziyaret yapıp arkadan konuşanların konumuzla bir ilgisi yok. Büyüğünü sıradan bir zamanda görüp dedikodusunu yapanlarla da dolu ortalık öyleyse. Benim için de üzülmenize hiç gerek yok😊 zorunluluğun aksine önem ve değer verdiğim bi günde önem ve değer verdiğim insanlarla olmaktan mutluluk duyarım😊bence de polemiğe dönmesine gerek yok . İyi geceler.

Papatya zaten köy evi konteynır bır odaymıs sabahtan belli söyleniyorsun.boşuna yani
Abinde gelıyormus nıye ben gıdemem dıyop duruyosun zaten yer yokmus otur evınde..
Bıde abınlerde diğer abıne gıdecekmıs
Annenler onlar ıcınde dönmüyorlar e sen neden alındın
Bırak abın fılan alınsın ozaman
Sonıcta hemıle esıyle uzaktan gelen o
Sen mıs gıbı evındesın
Çok haklısın canım aynen öyle zaten sabahki kadar takmıyorum Hayırlısı bakalım

İki çocukla, bu kadar vesayetle ulaşacagim yere hayatta gitmezdim.Ararim annecim babacim böyle böyle bayramınız kutlu olsun, merkezdeki eve geçince görüşürüz durumumu biliyorsunuz köye gelmeye müsait değil vs... filan diye.Ailenizle aranız ne kadar samimi bilmiyorum ama onların giderken arayıp kızım sizide alalım mı filan dememeside çok ilginç, sizinde bizde gelicez baba bize alın öyle geçin dememenizde.
Merhaba teşekkürler yorumunuz için. Bana annem akşamdan msjlaşırken v.s söylemedi. Sabah gunaydn yazdım direk biz köydeyiz kızım dedi. Sonrasında da kaçıncı gün geleceksiniz köye gelsinler diyo baban dedi. Gelemeyeceğim belli birşey de ayıp olmasın diye söyler gibi. Hatta çok şaşırdım ramazan içindede gittikleri için bayram zamanı gitmelerini hiç beklemiyordum hemde dediğiniz gibi en azından haber vermelerini beklerdim

Bayramı herkes farklı şekilde geçirir, ben de ailemle geçiriyorum bayramı sürekli. Ailem böyle bir şey yapmış olsaydı ben de kırılırdım, alınganlıkla alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Siz haklısınız kırılmakta, ama madem böyle yapmışlar gitmeyin tabi ki.

Back
X