• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram meselesi yardımcı olun kızlar

benim de 2 tane görümcem var, aynı evde olmaya tahammül edemiyorum ama orası onların anne babasının evi gelmeyin diyemem sonuçta bayram, bu sebeple eşime baştan 2 geceden fazla kalmayacağımı söylüyorum.. ayrıca benim kendi ailem de 300 km uzaklıkta fakat ben her ay bir haftasonu gidip ailemde kalıyorum.. bence sizin genel olarak aile ilişkilerinde ve gidip gelmelerinizde bi sorun var.
10 gün kv evinde kalınmaz yani ne alaka, belki siz de onlara rahatsızlık veriyorsunuzdur..

Sevgili pek kültürlü görümce beğenmeyen hocam , siz öğrencileri de kişisine göre ayırıyorsunuz o zaman . Ay iyi ki doktor olmamışsınız mazallah ,hasta kültürsüz ben bunu muayene etmek istemiyorum derdiniz . Şaka gibi insansınız . İyi ki akademi açıldı da 6 yıl okuyacaksınız artık . Eğitim şart hocam 😍

Son düzenleme:
Kocasından korkudan . Eski konusunda o da var😂

eski konusuna göz atmadım ve o yüzden bilemem ama zaten konsept olarak aile evinde "tatil" yapma fikrini ben genel olarak anlayamıyorum.

Son da şunu yazayım insanlara kendinde bir özellik olmadığı halde üstten üstten bakanlardan bıktık . Bizde de var sizin gibi öğretmen . Onun da hobisi öğrenci aşağılamak . Aklına geldikçe kendini över , öğrencileri gömer. Ha gömdüğü öğrencilerden hiçbiri öğretmenlik yazmıyor . Kendinden çalışkanlar da hepsi de😂

Yahu şunu anlamak lazım, kültür denen şey insanı küçümseme lisansı değildir. Bir insan çıkıp "ben kültürlüyüm, o kültürsüz" diyorsa zaten o cümlenin kendisi yeterince açıklayıcıdır. Gerçekten okumuş, görmüş geçirmiş biri, karşısındakini cahil ilan etmez. Çünkü bilginin ilk öğrettiği şey, ne kadar bilmediğindir.

Ama bazı insanlar var birkaç kitap okumuş, birkaç belgesel izlemiş, bir de üstüne Fransızca bir kelime öğrenmiş ve bu silahla etrafa kültür dersi vermeye kalkmış. Görümcesini "cahil" bulan, komşusunu "kültürsüz" ilan eden bu tip insanlar aslında tam olarak şunu yapıyor: Kendi özgüven eksikliğini başkasını küçülterek kapatmaya çalışıyor.

Kültürlü insan, sofrasındaki insanı aşağılamaz. Aksine o insanı anlamaya çalışır. Görümcen belki hiç Kafka okumamıştır, belki opera bilmiyordur ama sen ona bakıp "cahil" diyorsan, bil ki Kafka'yı da, operayı da boşa okudun, boşa dinledin.

Kültür kibir değildir. Kibir sadece kibirdir.

Milletin arkasını toplasın kim yazdı ? Biraz doğru okuyun konuları ya.
Konu sahibi de 2 çocuğu olan çalışan bir kadın. O yapmasın bu yapmasın E kim yapsın? Ayrıca uzaktan gelen varsa koşup doluşmazsın eve. Biraz saygı duyarsın. 3 çocuğunu alıp lök diye gitmezsin. Bu kadar görgü sahibi olmalı ya insan.

Son da şunu yazayım insanlara kendinde bir özellik olmadığı halde üstten üstten bakanlardan bıktık . Bizde de var sizin gibi öğretmen . Onun da hobisi öğrenci aşağılamak . Aklına geldikçe kendini över , öğrencileri gömer. Ha gömdüğü öğrencilerden hiçbiri öğretmenlik yazmıyor . Kendinden çalışkanlar da hepsi de😂
Siz ne iş yapıyorsunuz?

Asla ezmiyorum hatta böyle yaparsak daha iyi olur diyorum bana bi şey sorduğunda .Yanlarında onlara karşı kötü konuşmuyorum arkadaşlar beni anlayamadı.Yok gelip ful yanımızda kalıyor.Mesele inanın 3-5 gün değil .Anlaşsam isterse bütün tatil yanımda olsun. inanın hiç konuşulmuyor bile gerçekten bi şey bilmiyor.Hayatımız ilgi alanlarımız her şeyimiz farklı olabilir ama bir şey bilmemek bambaşka .Kimseyi küçük görmek değil bu bizzat yaşıyorum .en son kayınbabam bile kızına biraz kitap oku kendini güzel ifade et demiş.Hatta ben de iyi demişsiniz okusun tabi kitap bile öneririm ben dedim.süreki direktif vermekten en son ben yoruldum .Benim kendi ailemde de yemekleri annem belirler ama kaynanam gelir her gün bana sorar ne yapalım diye orda kalınca ki benzer yemeği yerim hiç sorun değil bana siz karar verin beraber yaparız derim iş yine bana kalır.
Benim annem de bana sorar ne yemek yapalım ne istersin diye , bu insana verilen bir değerdir bu inceliği bile anlamıyorsunuz , hoşafla ilgili bir atasözü vardı cuk diye oturdu şu an bu tavra.
Şaka gibi gerçekten

Birileri mutfakta size yemek hazırlarken ya da yıkarken mutfağa en azından muhabbet etmeye bile girmemek ? Benim bunu aklım almıyor. aman iş verir şunu yap der diye korkuyor musunuz ? Ay ben gerçek hayatta sizin gibi insanlara denk gelmedim bir yere yatili bile değil iki saatliğine bile gidilse sana emek vermiş insanın yanında durursun içerde oturup keyif çatmazsın. Sizin gibi olan tek kuzenim var onun da ne arkadaşı var ne de onu seven görüşen akrabası. Ha kadın erkek meselesi değil ki bu ben de kayınvalide evine gidince yemeği görümcem yapıyorsa bulaşığı ben ve eşim yıkarız mesela. Bana misafirliğe gelen kişi de asla ben de yardım edeyim lafını kullanmıyorsa zaten bir daha davet falan da etmem
En mükemmel sevilen gelin sizsiniz 🤗, beni KV sevmese de olur😌

Konu sahibi de 2 çocuğu olan çalışan bir kadın. O yapmasın bu yapmasın E kim yapsın? Ayrıca uzaktan gelen varsa koşup doluşmazsın eve. Biraz saygı duyarsın. 3 çocuğunu alıp lök diye gitmezsin. Bu kadar görgü sahibi olmalı ya insan.
Konuyu doğru oku baştan. Kimse sebepsiz görümcesine mal vs diyemezzzzz.

Eski konunuzu(her ne kadar inkar etseniz de) ve bunu okuduğumda şöyle bir analiz yapabildim.

İşin sonucuna bakacak olursak, aynı şehirde olup siz gittiğinizde cümbür cemaat küçücük evde kalınmasını ben de çok saçma ve gereksiz buldum. Normal insanlar olsa zaten gün içinde gelir, sonra evine döner, biraz misafirperverlerse (herkesin dediği gibi amaç bir arada olmaksa) sizi de kendilerine davet ederlerdi. Yani bu konuda kalan her şeyi yoksayarsak çok haklısınız.

Ama gelgelelim sizin tüm üslubunuz, yazış biçiminiz o kadar egolu ki, insanlar haliyle alt metinleri anlayıp buna göre sizi suçlu bulmuş. Ben de aynı şeyi düşünüyorum, siz dediğim dedik birisiniz ve her yorumunuzda benim istediğim gibi olsun havası hakim. Evet kalmaları saçma, ama siz başkasının evinde bu konuda söz hakkına sahip değilsiniz. Bu kadar rahatsız oluyorsanız, günlerce kalmayın. Ama burada da eşinizle sorun yaşıyormuşsunuz anladığımız kadarıyla. Yani rahatsızlığınızı eşinize dile getiremiyorsanız, tatillerde söz hakkınız yoksa maalesef susup kabul edeceksiniz. Siz bu aileyi çok küçük görüp üstten bakıyorsunuz ve iletişimi kv ve kp ile minimumda tutmak istiyorsunuz. Görümcenizin çocuklarının elindeki telefonu söylerken bile küçük görüyorsunuz. Bundan bunu mu anladın demeyin rica ederim, burdaki kimse sizin küçük gördüğünüz görümcenize benzemez, herkes her şeyi anlıyor.
Özetle; evlenirken sorun etmediyseniz şimdi de etmeyin, olan sizin aile birliğinize olur.

Siz ne iş yapıyorsunuz?
Eskiden öğretmendim oldu mu ? Öğretmen ekmeği ile de büyüdüm oldu mu ? Okumamış akrabalarım da var oldu mu ? Hiçbirini aşağılamıyorum ama oldu mu? Konunun en başına yazdıklarını dön bi oku sonra benle tartış olur mu ?

Üstüne basa basa sizin geldiğiniz zaman gelip kaldığını yazıyorsunuz ,kadın kardeşini seviyor sık sık da gitmediğiniz için geldiğiniz vakitler gelebiliyor görmek için..Ayrıca size mi soracak gelip gelmeyeceğini bu kadar dert ediyorsanız arayıp söyleyin direk muhatapınız o ya. Şu içinde barındırdığınız aşağılamarı , hakaretleri bir bir yüzüne söyleyin 3 çocuk annesi mal görümcenizin. Ayıp ya birde karşındaki insan yetiştiren bi anne.
iyi de demiş ki özellikle biz varken onlar geliyor. onlar karı koca sadece büyüklerle olmak istiyor olabilir? özellikle yazmış önceden gelmezken biz geliyoruz diye kalıyor. 10 gün boyunca kimse 3 çocuk sesi çekmek zorunda değil. neden evine dönmüyor? 3 çocuk annesi olması ona ekstra hak vermiyor. anne oldu diye ne olmuş yani? konu sahibi çok haklı. ben de çoğu zaman 3.güne bırakırım bayramlaşmayı çünkü sese tahammül edemem. ama burası bulunmak zorunda olduğu yer. ne yapsın, aynı ilçede yaşayan kadın için gitmesinler mi? o üç çocuğa yazık değil mi?

Benim annem de bana sorar ne yemek yapalım ne istersin diye , bu insana verilen bir değerdir bu inceliği bile anlamıyorsunuz , hoşafla ilgili bir atasözü vardı cuk diye oturdu şu an bu tavra.
Şaka gibi gerçekten
babaannem her seferinde ne istersiniz diye sorar... vu insana verilen değer değil. aksine değersizlik. annemlere gittiğimde önüme sadece sevdiğim şeyler konur mesela. sürekli kahya başı gibi her şey birine sorulunca itici oluyor. incelik için kendi akıl eder, her şeyi ben söylüyorum üstüne ven yapıyorum. eee ne anladım o işten?

Back
X