anladigim kadariyla sezaryenle yapacaksiniz oncesinden alsin.bayramdan bi gun once.37 haftadan sonra sezaryenle istediginiz zaman alabilirsiniz.yerinizde olsam bayramdan bi gun once alirdim sanciyi beklemeye gerek yok.normal dogum degilki beklemeye gerek yok
Canım agrıda zaten bır ozel hastane var o da kıytırıkÖzel hastane mi orada nasıl anestezi uzmanı olmuyor bayramda mesela acil bir kaza olsa ameliyat olacak hasta olsa kabul edemeyecekler.. Doktorun başka bir özel hastanede seni doğurtamıyor mu? Bazı doktorlar istediğin hastaneye geliyorlar öyle bir şey yapamaz mısın? Gerekirse başka hastanede doğur başka doktorla doğur ki zaten normal doğumda doktorla değil ebeyle daha çok süreç ilerliyor, ama suni sancı yerine kendi sancını bekle derim. Zorlamanın ne anlamı var? Zaten suni sancının sezeryandan farkı yok gereksiz verildiğinde. Çünkü bebek çıkmak için hazır olsa sancı gelir çıkar, ama suni sancıyla bir an önce çıkması için biraz da günümüzde hızlıca doğumu başlatmak için gereksiz yere kullanılabiliyor. Şunu da söylemek isterim doğal doğumda 1 dk sancı 10 dk dinlenme aralığı oluyormuş anne için tabi sona doğru sıklaşıyormuş. Ama suni sancıda o dinlenme aralığı yokmuş ya da daha kısaymış bu yüzden sancılar daha şiddetli ve anne halsiz düşüyor diyorlar. İyi düşünüp doğru karar vermek gerekli
Bir tane özel.hastane var agridaÖzel hastane mi orada nasıl anestezi uzmanı olmuyor bayramda mesela acil bir kaza olsa ameliyat olacak hasta olsa kabul edemeyecekler.. Doktorun başka bir özel hastanede seni doğurtamıyor mu? Bazı doktorlar istediğin hastaneye geliyorlar öyle bir şey yapamaz mısın? Gerekirse başka hastanede doğur başka doktorla doğur ki zaten normal doğumda doktorla değil ebeyle daha çok süreç ilerliyor, ama suni sancı yerine kendi sancını bekle derim. Zorlamanın ne anlamı var? Zaten suni sancının sezeryandan farkı yok gereksiz verildiğinde. Çünkü bebek çıkmak için hazır olsa sancı gelir çıkar, ama suni sancıyla bir an önce çıkması için biraz da günümüzde hızlıca doğumu başlatmak için gereksiz yere kullanılabiliyor. Şunu da söylemek isterim doğal doğumda 1 dk sancı 10 dk dinlenme aralığı oluyormuş anne için tabi sona doğru sıklaşıyormuş. Ama suni sancıda o dinlenme aralığı yokmuş ya da daha kısaymış bu yüzden sancılar daha şiddetli ve anne halsiz düşüyor diyorlar. İyi düşünüp doğru karar vermek gerekli
Ay ben ağzımla da kuş tuttum 42. Haftaya kadar doğmadı arkadaş! Tarihi ne zamansa o zaman geliyor, sen stresten kesin geç doğurursun, yani aslen doğum 38-42 hafta arasında oluyor zaten 40 dan sonrası gecikme değil Türklerin ürettiği bi kavram bu emin ol. Ama ilk çocugun mu? Normal doğumun var mı?
Bu konu seni acaip geriyordur ben de 38 haftalık gebeyken beşiktaş stadı patlamıştı, yolu yayaya dahi kapamışlardı, doğum olsa hastaneye gidemicem diye stresten hiç bi doğum belirtisi yaşamamıştım 41 e kadar. İstersen sezeryan düşün? 38+6 da sezeryan la alabiliyorlar bebeği? Yani istanbulda çok arkadaşım saçma sapan bahanelerle sırf korktuklarından sezeryana yönlendi, bi arkadasım bebek iri doğacak diye sezeryan oldu çocuk 2900 doğdu falanyani anestezist e neden ihtiyacın var normal doğumsa? Ama çocuk doktoru yoksa korkulası bi durum yaaa, bi sezeryanı düşün çocugunun sağlığı için derim
Bu arada canım özel yasam planlı sezeryan yapıyor dıye bılıyorum. Normalde yasak ama yasam yapıyor. Ama normal yapabıleceksek bır sorunun yoksa sezeryan yapma derım bende sezaryana sıcak bakıyordm ama sımdı ıstemıyorum.
Sezgınde oyle canım normal olsun dıyor doktorun yoksa sende erzuruma gıt bende anal fısur var makatta yırtık ona ragmen normal yapcam ıstıyom.Yo yapmasına yapıyorlar...
Seyithan yok diyor..
Varislerim var hemoroidim var tüp mide ameliyatliyim ıkınma istemiyorum sizce normal sorun olma mı diyorum...
Yoo hic biri bahane değil normal dogurturum diyor
Baya geleneksel
Hemoroidin varsa şimdiden kolaylık diliyorum, benim yoktu, doğumda da hiç ıkınmadım ama öncesinde 9 saat tuvalette ıkına ıkına bağırsak boşaltırken hemoroid sahibi oldumYo yapmasına yapıyorlar...
Seyithan yok diyor..
Varislerim var hemoroidim var tüp mide ameliyatliyim ıkınma istemiyorum sizce normal sorun olma mı diyorum...
Yoo hic biri bahane değil normal dogurturum diyor
Baya geleneksel
Sezgınde oyle canım normal olsun dıyor doktorun yoksa sende erzuruma gıt bende anal fısur var makatta yırtık ona ragmen normal yapcam ıstıyom.
dıger doktora gıttım ben hıc hosuma gıtmedı yaslı bır doktor vardı.seyıthan mı ıyı canım ona gıdenler mı memnun.Bayram girmese araya normal ben de istitorum aslında..
Yaşamda dogim yaoan arkadaşlarım çok memnunlar..
Cinsel ilişkinin doğumu başlatma ihtimali varO riski alamam...
Yani ıhlamur bile içerken bi düşünüyorum...
En fazla yürüyüş süresini arttırıp çömelme yaparim galiba...
Bir de hurma dediler...37. Haftadan sonra...
Ebe bir iki tanidikla da bi görüşeyim...
Gerilim yaptı resmen bence bu olay...
Yani hiç ihtimal vermedim ekibin olmayacagina
Yok daha nelerDoğumu 39. Haftada yani 39+4 de suni sancı ile başlatma ihyinali var mı? Ya da benim evde yapabileceğim bir şey...
Malasef küçük özel hastanelerde yeterli eleman olmadığı için böyle durumlar oluyor dua etmekten başka çareniz yok o hafta olmasın diye.Dogum olursa da mecbur devlet hastanesunde yapacaksınız kir kardeşimde öyle olmuştu bayramda özel hastane kabul etmeyip devlete yönlendiriyorlar orda kolay bir doğum yapıyor.Hastane şartlarını bilemem ama devleltte cok tecrubeli ebeler buluyor hakkinizda hayirlisi olsun.Yo şu an sezeryanlık bi durum yok...
Doktor da sezeryan gereklilik olmadıkça yapmam dedi...
Ama işte bakalim bayramda ekip bulabilirsek erzurumdan vs onları istiycez.olmaz ise ben sezeryana alın dicem (yönetimle tekrar görüşücez. Görümcemin eşinin akrabasıymış hastane yonetimi. Belki yapabilirler boyle bir sey)
Bulundugunuz yerde iyi bir ebe yok mu acaba?Eger eviniz hastaneye yakinsa belki de ebe size yardimci olabilir.Acil bir sey olursada hemen hastaneye gidersiniz.Bir cok ebe doktordan daha tecrübeli olabiliyor.35+5 gebeyim .
Ve dogumun tahmini tarihi 11 15 ağustos arası...
Tam bayram yani....
Doktoruma sordum ben buradayım ama anestezi ekibi ve çocuk uzmani yok bu koşullarda o arada dogum olursa kabul edemem dedi...
Panik oldum diyebilirim....
Devlette dogum yapmak istemiyorum çünkü gerçekten berbat...
Kara kara düşünüyorum simdi...
Doğumu 39. Haftada yani 39+4 de suni sancı ile başlatma ihyinali var mı? Ya da benim evde yapabileceğim bir şey...
Baya bi strese yapicam belli bu konuyu ben..
Bulundugunuz yerde iyi bir ebe yok mu acaba?Eger eviniz hastaneye yakinsa belki de ebe size yardimci olabilir.Acil bir sey olursada hemen hastaneye gidersiniz.Bir cok ebe doktordan daha tecrübeli olabiliyor.
Çok enteresan özel bile olsa ameliyathane ekibinin tamamı tatile mi gidermis.su halinizde sizi soktuklari strese bak...normal doğum yapmayacağım belliydi ; 2017 de benim de doğumum bayrama denk geliyordu .bayramdan önce oldu doğum ama planli oldugu için 38+5te bir sknti olmadan doğum yaptım.siz normal istiyorsunuz sanırım.sezaryen olsa bayram öncesi atlatirdiniz.ama yine de hoş değil hastanede herkesin tatil yakmasi35+5 gebeyim .
Tam bayram yani....
Doktoruma sordum ben buradayım ama anestezi ekibi ve çocuk uzmani yok bu koşullarda o arada dogum olursa kabul edemem dedi...
Doğumu 39. Haftada yani 39+4 de suni sancı ile başlatma ihyinali var mı? Ya da benim evde yapabileceğim bir şey...
Ne yapılıyormuş ki
Bende 34+5 haftaligim ve bayramda gelcek diye aklim cikiyo cok stres yaptim. Ilk gebeligmde 38+5 normal dogum oldu buda gelirse 39 bitmeden diye sanki heran dogcak gbi korkuyorm35+5 gebeyim .
Tam bayram yani....
Ne demek kabul edemem yaa ?
Bunu diyen adamin doktorluğundan şüphe ederim ...Lafa bak hele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?