Aslında doktor haklı alamaz..Ne demek kabul edemem yaa ?
Bunu diyen adamin doktorluğundan şüphe ederim ...Lafa bak hele
Ay keşke benimki doğsa 38 de falan sizinki de 40 ı beklese...Bende 34+5 haftaligim ve bayramda gelcek diye aklim cikiyo cok stres yaptim. Ilk gebeligmde 38+5 normal dogum oldu buda gelirse 39 bitmeden diye sanki heran dogcak gbi korkuyorm
Şu özeldeki doktor en tecrübeli doktor...zaten devletteykende sıra bulunamazmış şimdi de öyle.. zaten ona gitme sebebimiz buydu... devlette çalışan doktorlar yeni uzmanlık almış doktorlar...doğu illerinde tecrübeli doktor bulmam çok zor devlette... ya ilde arastirma hastanesi olacak ya da özel...Sterizilasyon mak. bozulunca tamir edilemeyip yenisini almak yerine ameliyat girişinda antibiyotiği dayamak gibi gibi .. daha çok şeyler var ama terimleri tam bilemediğimden aktaramıyorum.
Tabii her yer böyle değildir ama duyduğum 2 hastane var bu şekilde . Zaten yaşanan sıkıntılardan davaları var ama biz hasta olarak gittiğimiz hastanelerin bu tarz durumları davaları var mı bilemiyoruz. Sonuçta gizliyorlar.
Aynı zamanda özelde çalışanlar genelde daha tecrübesiz oluyor(istisna olan yerler var tabii) çünkü daha yeni mezun olmuş insanları alarak uygun fiyata çalıştırıyorlar.
Aslında doktor haklı alamaz..
Sezeryana dönerse kim yapacak anezteziyi...
Mecbur ekip olmak zorunda
Benim sinirlendiğim ekip tatile gidecek denmesi...
Aneztezi uzmanı yerine icapçı olmalıydı vs..
Şu özeldeki doktor en tecrübeli doktor...zaten devletteykende sıra bulunamazmış şimdi de öyle.. zaten ona gitme sebebimiz buydu... devlette çalışan doktorlar yeni uzmanlık almış doktorlar...doğu illerinde tecrübeli doktor bulmam çok zor devlette... ya ilde arastirma hastanesi olacak ya da özel...
Benim gideceğim özel hastane de zaten inanın batıda bi ilin ilçesindeki özellerden daha kötüdür emik olun..
Ona rağmen devleti istemiyorsak kesin bi bildiğimiz var...
Allah kimseyi devlet hastanesine düşürmesin burada...
Orada doğum yapanlar berbat dedi...Devletteki ebeler nasılmış? Bence onlar tecrübelidir günde kaç kere normal doğum yaptırıyorlardır
Ben bir yöntem biliyorum ama çok riskli. Mantıklı olan o tarihlerde erzurumda bulunmak. En yakın tam teşekküllü olan tek yer.Buradaki hastane kötü...
Ağrıda yaşıyorum...
Doktor yok zaten çoğu zaman...
Çevre illere bile sevk edebilirler o an
Erken doğum için değil...
38 veya 39 haftada doktorlar evde plates yap vs diyor sancı gelsin kendiliğinden acıkmam olsun vs diye acaba buna ek bir şey varmı diye sordum.
Hurma ye doğumu başlatıyormuş 38 haftalık olunca günde 5 tane ye inş işe yarar35+5 gebeyim .
Ve dogumun tahmini tarihi 11 15 ağustos arası...
Tam bayram yani....
Doktoruma sordum ben buradayım ama anestezi ekibi ve çocuk uzmani yok bu koşullarda o arada dogum olursa kabul edemem dedi...
Panik oldum diyebilirim....
Devlette dogum yapmak istemiyorum çünkü gerçekten berbat...
Kara kara düşünüyorum simdi...
Doğumu 39. Haftada yani 39+4 de suni sancı ile başlatma ihyinali var mı? Ya da benim evde yapabileceğim bir şey...
Baya bi strese yapicam belli bu konuyu ben..
Tabi şartlar ne gösteriyorsa o şekilde ilerlemek lazım. Allah yardımcınız olsunŞu özeldeki doktor en tecrübeli doktor...zaten devletteykende sıra bulunamazmış şimdi de öyle.. zaten ona gitme sebebimiz buydu... devlette çalışan doktorlar yeni uzmanlık almış doktorlar...doğu illerinde tecrübeli doktor bulmam çok zor devlette... ya ilde arastirma hastanesi olacak ya da özel...
Benim gideceğim özel hastane de zaten inanın batıda bi ilin ilçesindeki özellerden daha kötüdür emik olun..
Ona rağmen devleti istemiyorsak kesin bi bildiğimiz var...
Allah kimseyi devlet hastanesine düşürmesin burada...
Demeyin öyle ben geçen sene Ağrı'da diş acil servise gittim, acil servis kapalıydı herkes iftara gitmiş, kapılar bildiğiniz kilitliydi ve bu devlet hastanesinde olduBence kendisini düşündüğü için öyle demiş .hastanede nasıl anestezi ekini olmaz yahu .şimdi açıp doktoru şikayet et desem o da olmaz ,yüz yüze bakacaksınız .
Canım yapacağım doğuma yakın araç kiralyp dinlene dinlene en yakın özel hastanesi ile anlscgn şehire gidip kalmak öğretmenevi ve misafirhanelerde özel durumundn ötürü mutlaka yer bulursun.Doktor olsa gidicem..
Şu an hastanede 2 doktor aktif çalışıyor..
Sıra usulü ile zira verilmiyor...
Randevu sistemi 1 ay boyunca kilitli.
Yani sorun o..
En fazla doğumda acilden giriş yapabilirim şu an
Ki bazen geleni erzuruma da sevk ettikleri oluyor.
Canım aynı şehirdeki 2 hastane bile o kadar fark ederken başka şehirden bunu söylemek farklı geldi bana.ki kişide daha önce söylenenleri ve yaşananları duydgu için istemyrmsTakiplerimi de devlette yaptırıyorum, doğumum da devlette olacak, çok memnunum. Bu kadar önyargılı olmayın.
Canım aynı şehirdeki 2 hastane bile o kadar fark ederken başka şehirden bunu söylemek farklı geldi bana.ki kişide daha önce söylenenleri ve yaşananları duydgu için istemyrms
Ben aynı şehirde o yüzden 2 farklı doktora gdyrdm canım bayram üzeri olacak diye ama nasip bakalimBana da hastanede doktor olmaması çok garip geldi. Allah yardımcısı olun o şehirdeki herkesin inşallah.
Annem yanıma gelecek...Canım yapacağım doğuma yakın araç kiralyp dinlene dinlene en yakın özel hastanesi ile anlscgn şehire gidip kalmak öğretmenevi ve misafirhanelerde özel durumundn ötürü mutlaka yer bulursun.
Yada Annenle aranda mesafe ne kadar o şehire gitsen dinlene dinlene araçta gideblrsn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?