Bayrama iki gün kalmış 😮

Temizlik detayda gizlidiri ogretmeseydi annem,bunlarla ugrasmayacaktim işte.
Yeminle aynı şeyi düşünerek yazdım
Bekarken anneme kızardım sürekli detaylı temizlik yapıp üstün körü iş yapmadığı için. Evlendim ve şuan anneme kızdığım tüm detaylı işleri yapıyorum
Beyaz eşyaları çekip arkasını temizlemek, dolap içlerini dökmek, baza altları,mutfak dolaplarının üstünü silmek, lambaları silmek,vs. Ama o şekildeki bir temizliğe en az bir hafta lazım hatta annemin yaz temizliği bir ay sürer en az kendimde o gücü bulamadığım için evi süpürüp silcem, birde toz alırım tamamdır dedim kendime.

Bende aynen öyle diyecem kendime,sonra gelen detaylara takılırsa sakız patlatacam gitsin. İlk bana geeselerdi iyiydi,anam hepside titiz,kokoş bı atlataydim. Uyuyum gitsin aman.

İçime.sinmiyor öyle ama mecbur artık. Hatta bir cilgunlik yapıp hiç birşey yapmayabilirim. Şu an o rahatlık geldi bak.

Konuyu takip ettim ben de, temizliğe niyetlendim bugün belki iyi gelir diye.
Hoş bana bir tek kardeşim gelir ama alışkanlık işte her bayram temizlik yaparım.
Bu bayram hiç enerji bulamadım kendimde, bende de 11 aylik bir hanımefendi var, diş çıkarıyor kendileri.

Arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler, ben de herkese tesekkur etmeye geldim fikirlerden faydalandım

Bu arada esinize de sayıp durmuşsunuz ama baya calistirmissiniz bravo

Aslında sizin küçük bebeğiniz var o yüzden olmamış olabilir. .
Düzenli bir şekilde ev detaylı temizlenirse bayram temizliği diye bir şey yapmaya gerek kalmıyor.
O yüzden bayram temizliği, bahar temizliğim gibi rutinlerim yoktur.
3 ayda bir halilarımi yıkatirim, ayda 1 sabunlu suyla silerim.
Kapılarımı haftada 1 tozları alırken silerim.
Camlar 15 günde 1
Mutfakla her gün uğraşırım. Bir yeri siler bir yeri toparlarım.
Hafta da 1 Bütün ev detaylı silinir 2 gün de 1 Süpürüm küçük çocuğum yok temiz kalır. Ayda 1 yatak yorgan havalandırir toparlarım.
Her gün çamaşır yıkarım. Ütüyü eşim yapar.

Banyomu düzenli yıkar temizlerim öyle öyle bir düzen oturuyor.

Çocuk odasını tikistirdi,uyudu.

TAtile gidin valla eski bayramlar yok bayramların tadı da yok en iyisi tatil

Okurken içim acildi. Yaklaşık 10 ay öncesine kadar oylydi,hatta yarına gelenlerin temizliğini begenmezdim. Sonra bir çocuk dogurmusum Allah seni inandirsin,dunya ya gözünü açtı ağlayarak hala daha ara vermiş değil 8 aydır hala agliyor.Onunla ilgilenmekten önce detayı bıraktım,sonra genel temizligi derken ev oldu b.k ben bu hallere düşecek kadın değildim de çocuğum ağlıyor napayim

Bacım evine çok misafir mi geliyo? Herkese bi şekilde tatile çıktığını duyursan kapını çalmazlar heralde ayrıca küçük bebeklisin yani çok mu meraklılar evine doluşmaya?
Benim 23 aylık oğlum evin her yerine afedersiniz mıçmış zaten o yüzden hiç kendimi yormuyorum evim derli topludur, iyi kötü hergün temizliğimi yaparım
e tabi küçük çocuk olunca özellikle halılarla koltuklar pırıl pırıl durmaz onları da gelenler hoş görsünler napayım... Seni bence en güzeli herkes tatilde bilsin yoksa kocanın işin ucundan tutması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…