- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.531
- 148
- Konu Sahibi CitirTurtam
-
Gidin görün ailenizi eşinizi de dinlemeyinEşim nedense istemiyor. Bayramda ankaraya gidelim ailemi görmek istiyorum dedim, hem babaannemin elini öperiz (düğünümüzden birkaç gün önce düştü bacağı kırıldı, o yüzden gelemedi). Daha elini öpmeye bile gidemedik fırsat olmadı.
Yollar kalabalık, uçak biletleri çok pahalı, otobüsle 8 saat yolculuk çekemem vs. vs. bunları söyleyip durdu. En son "Karar ver sende.Ankaraya mı gidelim, tatile mi gidelim, almanyaya anneni babanı görmeye mi gidelim? Hepsine ardarda gidemem falan. Tatili+Almanyayı eşim istedi bu yıl ben değil. Neyse 2 gün önce uçak biletlerine baktı ve okadarda pahalı değilmiş falan dedi. Bende tamam bakarız işte uygunsa gideriz dedim.
Az önce tekrar sordum hangi tarih arası biletlere baktın diye, biraz sesini yükselterek "Kusura bakma da ben ailemle bayramlaşmadan gitmem" dedi. Telefonla bayramlaşırsın bu sefer ne olacak 3 gün sonra geleceğiz yine aileni göreceksin dedim, söylene söylene dışarı çıktı.
Ailesini neredeyse hergün görüyor, ben ise neredeyse 1 yıldır görmüyorum. Çorluda teyzem var onlar da ankaraya gidecek bayramda, yani bu bayram ailemden kimseyi göremeyeceğim.
Hepsini geçtim babaannem yaşlı, bugün var yarın yok gidip elini öpmemiz gerekmiyor mu geç olmadan biran önce?
Haksız mıyım bu konuda arkadaşlar? Nasıl orta yolu bulurum sizce?
Eşinizin hergun ailesini görmesi ayrı, ilk bayraminda karısıyla ailesini ziyaret etmek istemekte haklı. 3 5 sene geçer bu sene de böyle olsun denir ama daha evli ilk bayram. Siz biraz eşiniz biraz fedakarlık yapıp orta yolu bulmalısiniz bence.
Eşimin dengesizliğini ailesine mâl edemem ki. KV KP beni kızları gibi severler sağolsunlar. Güzellikle konuşmaya çalışacağım, baktım anlamıyor bende ufaktan sesimi yükseltirim o zaman.Senin kocan sorunlu. Kesinlikle onun ailesine gitme, o sana ne diyorsa sen de ona aynısı yap. Ne güzel dünya. Kendi ailesine sen hep gidersin ama senin ailene gitmek istemez? Böyle adamları cidden çok mu arıyorsunuz anlamıyorum, Allah sabır versin.
Aslinda aile disindan kimseyi bu konulara dahil etmeyi tabsiye etmem ama ilk bayraminiz oldugu icin esiniz ailesinin tepkisinden cekiniyor olabilir.Bütün akrabalarım orda. 1 gece babaannemde 1 gece amcamda 1 gece teyzemde kalmak isterim. Hem rahmetli olan aile bireylerimizi de mezarlıkta ziyaret etmek istiyorum gitmişken. BayraMın ilk günü gitsek zamanımız bayağı kısıtlı olur. Nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum. Kayınvalideme ne sorayım ki? Bu bizim kararımız onlar siz bilirsiniz der geçer
Ben her pazar senin ailenle geçiyorum şikayet etmiyorum sen tatilini almanyada geçirmeye niye gocunuyorsun demeniz lazım. Hem almanyada gezersiniz de . Çok ilginç ama eşim bana bunu söyleyemezdi.
Sana şu kadarını diyeyim o zaman; kaynanan kayınpederin eşini doldurmazsa, eşinin fikri sürekli değişmez ve sana karşı böyle kırıcı konuşmazEşimin dengesizliğini ailesine mâl edemem ki. KV KP beni kızları gibi severler sağolsunlar. Güzellikle konuşmaya çalışacağım, baktım anlamıyor bende ufaktan sesimi yükseltirim o zaman.
Sen de sesini çıkar sen de tatil gününün kıymetini bilip eşinin ailesiyle harcama. Adam haklı o kadar çalıştıktan sonra insan tatilini eşinin bilemişse başkasının ailesiyle tüketmek istemez. Siz gereksiz yere kendinizden ödün veriyorsunuz hata sizde yani. Bayram için de tek başına gidin ailenizin yanına doya doya kalın ille eşle mi gitmek lazımAçık açık gitmek istemediğini belli ediyor. Geçen de işyerinden izin aldığında almanyaya gideriz Annemi çok özledim falan dedim. 10 gün tatilim var onu da ailenle geçirmek istemiyorum kusura bakma dedi ben şok oldum. Ben haftanın 4 gününü, üstüne her Pazar gününü (haftada birlikte vakit geçirebileceğimiz tek gün) eşimin ailesiyle geçiriyorum hiç sesimi çıkarmadım bugüne kadar
İşte erkekler bu yüzden hiçbir seyi haketmiyor. Hele hele şehir/ülke değiştirmeyi ASLA! Biraz geç olmuş senin için canım. Üzüldüm senin adına.Açık açık gitmek istemediğini belli ediyor. Geçen de işyerinden izin aldığında almanyaya gideriz Annemi çok özledim falan dedim. 10 gün tatilim var onu da ailenle geçirmek istemiyorum kusura bakma dedi ben şok oldum. Ben haftanın 4 gününü, üstüne her Pazar gününü (haftada birlikte vakit geçirebileceğimiz tek gün) eşimin ailesiyle geçiriyorum hiç sesimi çıkarmadım bugüne kadar
Sende çok yüz vermişsin.Açık açık gitmek istemediğini belli ediyor. Geçen de işyerinden izin aldığında almanyaya gideriz Annemi çok özledim falan dedim. 10 gün tatilim var onu da ailenle geçirmek istemiyorum kusura bakma dedi ben şok oldum. Ben haftanın 4 gününü, üstüne her Pazar gününü (haftada birlikte vakit geçirebileceğimiz tek gün) eşimin ailesiyle geçiriyorum hiç sesimi çıkarmadım bugüne kadar
Bu söylediklerinin adil olduğunu düşünüyor musun deAçık açık gitmek istemediğini belli ediyor. Geçen de işyerinden izin aldığında almanyaya gideriz Annemi çok özledim falan dedim. 10 gün tatilim var onu da ailenle geçirmek istemiyorum kusura bakma dedi ben şok oldum. Ben haftanın 4 gününü, üstüne her Pazar gününü (haftada birlikte vakit geçirebileceğimiz tek gün) eşimin ailesiyle geçiriyorum hiç sesimi çıkarmadım bugüne kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?