Bayramda köye gitme sorunu ?

yenibiben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
86
11
3
30
Eşimin ailesinin başka ilde köyü var , her bayram oraya giderler ve tarlada çalışırlar , tek izinleri o olduğu için , bizde evleneli bi beş ay oldu Ramazan Bayram’ında gitmemiştim köylerine ama kurban da gelmezsen olmaz diyor eşim , ben ise haftanın beş günü çalışıyorum, köye gitmek istemiyorum zaten benim annem de köyde kendi köyüme gidince de yoruluyorum , ama eşimin dediği sizin evde yaptığını bizde yap , gel tarlada Çalış demiyorum diyor , benden yemek yapmamı istiyor, gelmicem deyince de geleceksin diyor , yani bu durumda köye gideceğim ama içim hiç gitmek istemiyor, çalışan bi insan olmasam neyse , bir evimiz bile yok kiralarda sürünüyoruz , üstelik bir ton borç var , bana hiç bir faydası olmayan ailesine ki annesinin hakkını yiyemem o yardımcı oluyor arada benim de faydam olmasın istiyorum, köye gelmem için ısrar ediyorlar ama ben gitmek istemiyorum

bir evimiz bile yok kiralarda sürünüyoruz , üstelik bir ton borç var , bana hiç bir faydası olmayan ailesine ki annesinin hakkını yiyemem o yardımcı oluyor arada benim de faydam olmasın istiyorum
“Bile” dediğiniz şey şu an üç dört milyon civarında yalnız. Evinizin olmamasıyla, borcunuzla bayramda aile ziyareti yapmanızın ne alakası var? Kiradayız diye eşimin ailesine bilenmek hiç aklıma gelmemişti, ilginç bir kafa yapısı.

Evlenirken eşinize tatillerde köye gitmek istemediğinizi söylemiş miydiniz bir de?

Aileniz de köydeymiş bu hayata alışık olduğunuz köyde çalışabileceğiniz izlenimi verdiyseniz ve evlenmeden önce hep köye gidiyorsanız adam da bundan etkilenmiş olabilir mi?

Önceden net olsanız belki bunlar başınıza gelmezdi.

Anladığım kadarıyla eş ailesi siz evlenirken maddi destekte bulunmadılar ve siz de şu an onlar adına faydalı olacak hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz. Bu süreçte neler yaşadınız tam olarak anlatmazsanız haksız görünürsünüz. Ben mesela evlilik sürecinde eş ailesi tarafından saçma sapan davranışlara maruz kaldığım için araya çok ciddi bir sınır koydum ve sizinki gibi bir durumla karşılaşsam asla gitmem.

3 5 gün sen onunkilere, 3 5 gün de o seninkilere tahammül edecek öyle öyle geçecek. Bu şekilde orta yol bulunmaz.
Tatil uzadı iki üç gün kalın, diğer sürede de kendiniz gezin. Tabi sizin iş yeri uzattı ise...
Çoğumuzun ailesi kendi halinde, herkes de Vehbi Koç değil yani köyde eken biçen insanlar napsın. Sen de ailenden biliyorsun...
5 Aylık evlilikte arıza çıkarmak için çok erken

Borcun bayram tatili ile ne ilgisi var, kira ne alaka. Bunlar sizin çift olarak sorununuz.

Kayınvalidemler ev bile alamadı demek istiyor sanırım

Gidip tarlada çalışan insanlara bi kap yemek bi çay hazırlamak senden bişey eksiltmez konu sahibi. Eşinin hiç mi hatrı yok? Ramazan'da da gitmemişsin zaten. Kendini boşa hırslandırma. Bunlar küçük detay gibi gelebilir ama evlilikteki huzur için bazı şeylere katlanmak lazım. Buradaki kimse kv sine bayılmıyor ama tabiri caizse "itin hatrı yoksa sahibinin hatrı var" hesabı bi şekilde alttan alıyor.

Aslında haklı olduğunun yerler var. Çalışan bir kadın için bayramda dinlenememek sinir bozucu olabilir. Üstelik yeni evli sayılırsınız.

Ama haksız olduğunuz konu eş ailesiyle ilişkisini maddi destek temeline oturtmanız. Kimse kimseye ev almak veya maddi refah sağlamak zorunda değil.

Diğer bir konu ise bu işleri evlenmeden önce konuşup ortak bir anlayışa varmalıydınız.

Evlenmeden önce illa ki köy konusu geçmiştir. Gitmek istemiyorsanız baştan söyleyecektiniz. Ayrıca eşiniz için yılda bir hafta katlanamıyor musunuz bazı şeylere? Kendimden örnek vereyim köy manyağı biriyimdir. Bekarken yılda bir ay kalırdık. Evlendim en azından iki bayramın birinde gidicem dedim. Eşimi zorlamadım gel diye ama o beni yalnız bırakmamak için köyü sevmese de geliyor. Ve ben eşimle gideceğimiz için mutluyum. Siz de eşinizi biraz mutlu edemez misiniz? Bir bayram sizin, öteki bayram eşinizin dediği olmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…