Bayramda köye gitme sorunu ?

Kendi ellerinizle evliliğinizde sorun çıkartıyorsunuz, böyle devam ederseniz eşiniz ailenizle görüşmek istemeyebilir. Evlilik uzun bir süreç ileride çocuk çoluk olunca ailenizle daha sık görüşmek isterseniz eşiniz sen benim aileme bunu yaptın ben de senin ailene yapmayacağım derse ne yapacaksınız ?

Hepimiz çok isteyerek eş ailesiyle görüşmüyoruz ama bazen böyle katlanmamız gereken durumlar olabiliyor diğer bayram gitmemişsiniz bu bayram gitmek gerekir diye düşünüyorum çünkü eşin rica etmiş.

Yani sonuçta yaşadığımız ülke kültür belli isterse şehirde büyümüş aydın modern kişiler olsun bayram ziyaretlerini ailelerin %80'i önemsiyor, bekliyor.

Bir adamla evlendiğiniz için ailesinin size karşı ne gibi bir maddi sorumluluğu olduğunu sanıyorsunuz?
Kimse size maddi destekte bulunmak zorunda değil.
Zorlanmanızın sebebi eşinizin ailesi değil kendi maddi gücünüz. Kendi gerçeğinizi kabullenmezseniz ona buna anlamsızca sinir olur durursunuz bir ömür.

Nasıl problem çıkarırım diye sorsaydınız?
Beş aylık evlilikte kirada mı sürünüyoruz dediniz,yıllarca kirada oturanlar ne yapsın?
Böyle düşünenlerle bayramlar da bayram olmaktan çıktı iyice.

Evlenirken belliydi bu gideceksiniz yanım evlenmeseydiniz madem köye gidip gelen biriyle

Bizim kendi köyümüz olmadığı için yazın en az 1 ay çocuklarımla Ege Akdeniz Doğu Anadolu vs neresi olursa olsun bahçeli ev kiralayıp gidiyorum köylere. Toprakla bahçeyle hayvanlarla ilgilensinler istiyorum çocuklarımın. İnsan tanısınlar. Bu yaz da Çanakkale’nin bir köyüne gideceğim nasipse :) Keşke şöyle yazları bizi bekleyen bir köy hayatımız olsaydı.
Siz kendiniz de köyde büyümüşsünüz belki bıktığınız için gitmek istemiyorsunuz. Bayramda aile ziyareti yapılır sonuçta. Tam olarak neden gitmek istemiyorsunuz? Eşinizle bu muhabbetleri yapmadınız mı?

izin gününde tarlaya gidip çalışmak nasıl bi zekadır allahım çalışan insanlarsınız

Annesinin hakkını yiyemem dediğine göre faydası var demek ki size.
Geçen bayram gitmemişsin,sorun da olmamış demek. Bu bayram gitmelisin

Herkes haksız bulmuş ama ben köye gitmek istememe konusunu haklı buldum açıkçası. Eşim de köy delisi bi insandır ama ben asla sevmem. Bir kere nişanlıyken gittim temizlik yapıp hizmet etmekten popomun üstüne oturamadım. Gezemedim bile. Velhasıl artık eşim hep kendisi gider. Yapma temizlik falan filan dese de öyle olmuyor gidince. Hala gitmeme fikrimde de kararlıyım.

Eşimin ailesi köyde yaşıyor. Ben kendi ailem ile aynı şehirdeyim.

Hastane vs olaylarını saymazsak eşimin ailesini tek gördüğü zamanlar bayram tatilleri oluyor onda da 2 yada 3 gün kalıp sonrasında biz tatil planı yapıyoruz.

Neredeyse ilk evlendiğimde gittim köye daha önce gitmemiştim herhangi bir iş de yapmıyorum zaten yapılacak birşey varsa da eşim yapıyor.

Geçen bayram kurban kesti eşimin ailesi sabahtan kayınvalidem beni uyandırmadı bile senin sabah sabah miden bulanır kokudan diye şimdi böyle düşünen insanlara da biz bayramda gelmiyoruz denmiyor. Eşinin ailesi seni kullanmaya mı çalışıyor?

Esinizin bir köyü oldugu evlendikten sonra ortaya cikmadiysa en azindan bir bayrami orada gecireceginizi tahmin etmis olmaliydiniz diye dusunuyorum?

mesele köy değil anlaşılan,senin ailen de köyde imiş ve sen yanlarına gidiyormuşsun. maddi yararları olmayan demişsin ellerinde olsa yardım ederler.imkanları olmadıgı için onlardan uzak durman istediğin anlamı çıkar. eşin haklı.

Bunları evlenmeden önce konuşmadınız mi?
Köye gitmek istememenizi anlarım ama onlara yardımım dokunmasın demek biraz ağır değil mi? İş yapmanız için illa ev mi almaları gerekir.
Tek tatilim varsa söylediğiniz kötü düşünceler harici bende köye gidip iş yapmak istemezdim. Kazancınız var tatil planlayın?

Köyde ugrasan insanlara karsi maddi beklentiye girmek de bir bizim kizlarimizda var galiba.

Ama ramazan bayramında gitmemissiniz zaten bu bayram bari gidin eşiniz haklı
Koyu sevmiyor olabilirsiniz ama eşinize de saygı duymanız lazım zaten adamlar seni tarlada çalıştirmiyor bir hafta onların gönlünü almak zor olmasa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…