Bayramda köye gitme sorunu ?

Eşimin annesininde köyü var.Kv kp her bayram giderler.Biz nişanlıyken 1 2 kez gittik.Ama o da başbaşa.Evliyken 1 kez bile gitmedim.Çalışınca insan zaten yoruluyor.Bayram tatil olacak,dinleneceğiz diye zaten iple çekiyoruz.Ben gitmezdim.Ama herkesin evliliği farklı.Ben bayramdan 1 2gün önce bayramlaşırdım.Bayramda da gezerdim,yatardım,yuvarlanırdım😀

Eşimin ailesinin başka ilde köyü var , her bayram oraya giderler ve tarlada çalışırlar , tek izinleri o olduğu için , bizde evleneli bi beş ay oldu Ramazan Bayram’ında gitmemiştim köylerine ama kurban da gelmezsen olmaz diyor eşim , ben ise haftanın beş günü çalışıyorum, köye gitmek istemiyorum zaten benim annem de köyde kendi köyüme gidince de yoruluyorum , ama eşimin dediği sizin evde yaptığını bizde yap , gel tarlada Çalış demiyorum diyor , benden yemek yapmamı istiyor, gelmicem deyince de geleceksin diyor , yani bu durumda köye gideceğim ama içim hiç gitmek istemiyor, çalışan bi insan olmasam neyse , bir evimiz bile yok kiralarda sürünüyoruz , üstelik bir ton borç var , bana hiç bir faydası olmayan ailesine ki annesinin hakkını yiyemem o yardımcı oluyor arada benim de faydam olmasın istiyorum, köye gelmem için ısrar ediyorlar ama ben gitmek istemiyorum
Gerçekten anlamıyorum niye böyle kadınlar genel olarak hep bu ve benzeri tür paylaşımlar... evlenmişsiniz neticede bayram yani çalışsınlar çalışmasınlar bayramda insan ailesinin yanında olmak ister. Madem aileyi kabul etmiyorsunuz evlenmeyin, çünki olmuyor bin tane huzursuzluk çıkıyor. Siz sanıyorsunuz ki evlenirim beni sadece eşim alakadar eder ama işte olmuyor kimse ağaç kovuğundan çıkmadı. Benim eşimin ailesi de köyde yaşıyor adam gitmek istediğinde nasıl diyorsunuz gitmem diye vallahi merak ediyorum. Ayrı gayrı olur mu, yani olursa da çiğlik girer soğukluk düşer araya. Ben nasıl anne babama can atıyorsam onlarda onun ana babası, böyle hırla gürle evliliğinizin nereye gideceğini düşünüyorsunuz? Ne gibi bir fayda bekliyorsunuz zaman ortada ekmek olmuş 10 lira bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık şükürler olsun. Kimseden bir beklentimiz olmadı, gücümüz yettiğince yaptık. Yapmayın nolur, evliliğin getirdiği sorumlulukları aile kavramını kaldıramıyorsanız evlenmeyin size de yazık karşınızdaki insana da.

Eşimin ailesinin başka ilde köyü var , her bayram oraya giderler ve tarlada çalışırlar , tek izinleri o olduğu için , bizde evleneli bi beş ay oldu Ramazan Bayram’ında gitmemiştim köylerine ama kurban da gelmezsen olmaz diyor eşim , ben ise haftanın beş günü çalışıyorum, köye gitmek istemiyorum zaten benim annem de köyde kendi köyüme gidince de yoruluyorum , ama eşimin dediği sizin evde yaptığını bizde yap , gel tarlada Çalış demiyorum diyor , benden yemek yapmamı istiyor, gelmicem deyince de geleceksin diyor , yani bu durumda köye gideceğim ama içim hiç gitmek istemiyor, çalışan bi insan olmasam neyse , bir evimiz bile yok kiralarda sürünüyoruz , üstelik bir ton borç var , bana hiç bir faydası olmayan ailesine ki annesinin hakkını yiyemem o yardımcı oluyor arada benim de faydam olmasın istiyorum, köye gelmem için ısrar ediyorlar ama ben gitmek istemiyorum

Eşinizin ve sizin yıllık izniniz yok mu?
Biz genelde bir bayram eş ailesi, bir bayram benim ailem, yıllık izinde de gezme/tatil şeklinde yapıyoruz.
Bir de bu bayram uzun bir tatil 3-4 gün ailede kalani başka yerde geçirebilirsiniz.

Evinizin kira olmasıyla konunun alakası yok. Evet bayramlarda kalabalık gelen giden yemek bulaşık çay kahve servisi vs yorucu ve can sıkıcı olabilir özellikle de tanımadığınız eş akrabaları ile. Ama anladığım kadarıyla siz de benzer kültür icinde büyümüşsünüz. Eş ailesinin düzenini de evlenmeden anlamış olmalısınız. Bu tarz şeyleri hayatınızdan çıkarmak istiyorduysanız tamamen şehirli, köyü, bağı bahçesi olmayan biri ile evlenmeniz gerekirdi.

İnanır mısın özel sektörle karışık toplamda 7 senedir çalışıyorum benim bile evim yok.

Çalışan bir kadınsın ve buna susup köye millete yemek yapmaya gideceksin , asla gitmezdim,

not: 2 günlük bayram ziyaretini normal buluyorum daha fazlasına gerek yok ...

Çalışan bir kadınsın ve buna susup köye millete yemek yapmaya gideceksin , asla gitmezdim,

not: 2 günlük bayram ziyaretini normal buluyorum daha fazlasına gerek yok ...
Millet dediğin eş ailesi mihrimah.
Herkesi kendinle bir tutma. Sen kV den çok çekmiş olabilirsin ama herkesin aile yapısı farklıdır. Konuları okurken biraz daha objektif ol. Her kV konusunda kendi hikayeni baz alarak olumsuz yorumlar yapıyorsun

Adam köylü olduğunu sizden gizlememiştir herhalde,aile yapısını da görmüşsünüzdür. Şimdi mızmızlanmak hoş olmaz,hele ki evinizin olmamasıyla ,borcunuzun olmasıyla köye gitmenizin ne alakası var? Saçma yerden girmişsiniz konuya.
Tatil 9 gün,3 gün köye gidiverin,kalan süreyi de tatile ayırın. Eşinizle konuşurken böyle anlatın. 3 yaşında çocuk gibi ben köye gelmem deyince sorunlar çözülmüyor,eşiniz de birden bire Parisli bir iş adamına dönüşmüyor yani. Orda bir köy hep var uzakta ;)

Şakamısın? Demekki maddi menfaatin olsa hizmetçilik yapacaksın. Kafa yapısına bak🤦🏻‍♀️

Bizim kendi köyümüz olmadığı için yazın en az 1 ay çocuklarımla Ege Akdeniz Doğu Anadolu vs neresi olursa olsun bahçeli ev kiralayıp gidiyorum köylere. Toprakla bahçeyle hayvanlarla ilgilensinler istiyorum çocuklarımın. İnsan tanısınlar. Bu yaz da Çanakkale’nin bir köyüne gideceğim nasipse :) Keşke şöyle yazları bizi bekleyen bir köy hayatımız olsaydı.
Siz kendiniz de köyde büyümüşsünüz belki bıktığınız için gitmek istemiyorsunuz. Bayramda aile ziyareti yapılır sonuçta. Tam olarak neden gitmek istemiyorsunuz? Eşinizle bu muhabbetleri yapmadınız mı?
Bizde bu yaz Çanakkale'ye gitmeyi düşünüyoruz,hangi köyüne gideceksiniz?

Herkesi kendinle bir tutma. Sen kV den çok çekmiş olabilirsin ama herkesin aile yapısı farklıdır. Konuları okurken biraz daha objektif ol. Her kV konusunda kendi hikayeni baz alarak olumsuz yorumlar yapıyorsun
bir de dahası var
bu kurban bayramı

bu kadın ve eşi kurban kesiyorsa şayet, zaten bi kere kendi kurbanlarını kesmek parçalamak pişirmek dağıtmak vs vs gibi şeyleri kim yapacak? ben anlamadım. kurban kendi kendine mi olacak? ya da eşi tek başına mı yapacak?

benim anne-babamın köyü var, ben kurbanı orada kesiyorum.
birlikte gidiyoruz birlikte kesiyoruz 4-5 tane kurbanı hallediyoruz dağıtıyoruz vs.

ha bu benim aile görgüm. biz böyle gördük. büyükbaş kesmiyoruz biz (yörüğüz) bir de zamanında kendi hayvanlarımız olduğu içinde büyüdüğümüz için kendimiz görmezsek, başında durmazsak içimize sinmiyor.

herkes illa kendi başında dursun diye de demiyorum bu arada -ya da kesmek istemez hiç kesmez, o anlamda da demiyorum.

ama hani bayram ya bu özel bir gün, daha ilk kurbanları (altını duruyorsa kurban da düşer, en basitinden mesela). aile köylü olduğuna göre yüksek olasılıkla onlarda da benzer alışkanlıklar adetler vardır. karı-koca olmak biraz da böyle bir şey değil mi? ramazanda zaten gitmemiş, ortada kayın ailenin bir kötülüğü, bariz sebep de yok. daha ilk seneden bu kadar mesafeye soğukluğa gerek var mı?

ben evli değilim, erkek arkdaşım memleketine pek gitmiyor mesela, işi de müsait değil bayram onun iş sezonu (o parasını yolluyor)
biz evlenmeyi düşünmüyoruz o ayrı da
evli olsam mesela ben ayrı olarak kendi köyüme gitmek isterim, en azından her bayram olmasa bile, arada, çünkü dediğim gibi kurbanı orada kesiyoruz. yemesi de zevkli oluyor öyle. hem herkesi görüyoruz hem köyde doğramak pişirmek için alan geniş, imkan çok. ayrı alanlar var bu işler için. şehirde apartman dairesinde olmuyor. vs vs.
demek istediğim karı-koca ayrı ayrı olmaz illa bir olsunlar da değil yani. sadece birazcık mantıklı makul olmak...

Ben ev konusu hariç sizi haklı buldum.Calisan insansınız ,tatilde istediğinizi yapmak hakkınız olmalı.Bir gün gidip bayramlayip sonra kendi hayatınıza donseniz olmaz mı acaba.eşin istiyorsa daha çok kalsın.

Eşiniz sizin köyünüze gitmek istemezse napacaksınız. Birde bu yönü var.

Evlilikte birşey yaparken iki taraflı düşünülmeli. Aslında eşlerden birisi(Kadın erkek iki tarafta) bir karar verirken aynı zamanda o durumla ilgili kendisiyle ilgili de seçimi yapıyor.

Beş ayda
15 yıldan bildiriyorum, kayınpederim öldüğünde miras bırakacağı araziyi hayattayken parasıyla bize satmaya çalışıyor🤣🤣
Bizimki de her şeyi genç karısının üzerine yaptı. Ölmeden önce size verecekmiş diyor. İnsanların aklıyla alay ediyorlar.

11 yıllık evliyim. benim ailemin desteği ile ev sahibi olduk, hastalık esnasında çocuklarıma baktılar eşimin ailesi süs çiçeği gibidir. Ama eşim bayram da köye gidelim dediği zaman bu tepkiyi vermedim. Sene de bir hafta en fazla eşim mutlu olsun diye katlanıyorum.

Evet ben çok sorun yaşadım ve şunu anladım ne olursa olsun mesafeyi bozmamalı insan yoksa başa dönülüyor bunu defalarca deneyimledim, ben aramasın sormasın demedim , eşi gitsin ailesine her türlü desteği versin ama konu sahibini zorlayamaz, en fazla 2 gün bayram ziyareti yapılır tabi herkesin kendi fikri yinede ama benim bakış açım bu 🤷‍♀️

Son düzenleme:
Back
X