Bayramım zehir oldu. Sizce abartıyor muyum?

Benim anlamadiğim 1 senelik evlisiniz, eşiniz ya da kayınvalideniz ile hiç konuşmadıniz mi babam niye böyle bana karşı ben ne yaptim güceniyorum vs diye. Oradan buradan duyma ile olmaz ki..

Büyük bir kavgam yok diyorsunuz, ailemi beğenmedi diyosunuz ama hep fısıltı. Somut bir şey yok. Adamla bile konuşabilirsin yani müsaitsen konuşmk istiyorum diye. Hamilesin ne yapacak sana hakaret mi edecek. Çok yeni evlisiniz, bebeginiz olacak ister istemez içlş dışlı olacaksınız daha fazla. Böyle her şeye kurularak bir ömür geçmez. Bence eşinle ve kayınpederinle oturup konuşmalısın. Belki fark etmediğin bir hata yapmışsındir, yol yakınken barışırsın.

kurbanınız kabul olsun ama böyle kesmekten, bayramjn zehir olmasindan ise mutlu huzurlu bi ortamı tercih ederim.
Ben inanmadım ortada bir şey yokken kp in böyle davrandığına.Düğün arefesinde falan konu sahibi ve ailesiyle ilgili bir durum oldu belki ya da adam evlenmelerini istemiyordu bunu da söylemiştir zaten eğer öyleyse.
Eşi sevdikten sonra kp de ortalığı karıştırmadıktan sonra sevse ne sevmese ne,huzur bozmuyorsa bu kadar umursanmamalı.
 
Kimseyle küs değilim. Kayınpederim beni istemiyor ve bunu her fırsatta belli ediyor. Kurbana gelince kimse ona nereye verelim diye sormadı biz zaten muhtara sorup dağıtacaktık. Kendisi eşime sormuş ve şunlara ver demiş. Hakkı var mı gerçekten? Kendi kestiği kurbanı özgürce dağıtabilir. Bizim kestiğimize neden karışıyor?
Evine gidip bir güzel kp dograttiktan sonra eti ağzına lafı vermiş oluyorsunuz ..madem karişmasını istemiyorsunuz kendi evinizde parçalayıp dagiticaktiz eti .
Çiğ ete dokunulmaz hurafesine bu zamanda inandiginiza gerçekten inanamadim yıl olmuş kaç 😏
iki kez hamile kaldım ikisinde de ete de ciğere de dokundum . abartmıssiniz gerçekten herşeyi....
 
Küçücük şey ne kadar abartılabilirse o kadar abartmışsınız valla
Daha da abartılacak yeri olsa onu da yaparmışsınız

Kayınpeder size karışmamış bile bana göre
Ha hiç karışsın istemiyorsanız alın kurbanınızı evinizde eşiniz doğrasın
Hem çöp yerine koyulmuyorum dediğiniz insanların evindesiniz hem çöp yerine koymayan insanlara etinizi parçalatıyorsunuz hem de hiç yorum yapmasınlar istiyorsunuz herhalde

Kayınpeder de bu kadar kötü ve sizi istemiyorsa o evde napıyosunuz allah aşkına?
Ben şahsen gitmezdim bile
Babası olmadığı zaman uğrardım annesine veya alır dışarda otururdum annesiyle
Drama mı seviyorsunuz napıyosunuz anlamadım ki
 
Bu kadar abartacaginiza var bizim verilecek yer deseydiniz ya. Adam muhattap almıyomus cevap da vermezdi. Hadi canınız sıkıldı ağlamalar adamın arabasına binmeyip yurumeler falan. Yapmayın çok naz aşık usandirir. Sonra eşim eve gelmiyor aramızda soğukluk var diye açarsınız konuları. Biraz makul tepkiler verin.
 
Kayınpederinize içten içe dolu olduğunuzdan olmayacak yerde olmayacak konu için abartı tepki göstermişsiniz.

Bahsettiğiniz şekilde size çöp gibi davranıyorsa neden gidip geliyorsunuz ki? Eş hatrı falan işlemez böyle bir konuda.
Babasının kurban ile ilgili yorum yapmasını istemiyorsanız, etleri parçalamaya oraya gitmeyecektiniz.
Ayrıca benim ailem de kurbanda şu kişilere verin, şu kuzenin kurban kesmemiş diye hatırlatır hep, eşinizin babasının bu şekilde yorum yapması da normal geldi.

Olayı ailenize taşımanız falan zaten gereksiz olmuş. Siz kendinizi doğru yerde doğru şekilde korumayı öğrenin, sonunu eşim için onu yaptım bunu yaptima bağlamaz, yok yere aglamazsınız böyle.
 
Sanırım hormonlardan böyle davrandınız. Kırmak istemiyorum ama aşırı derecede gereksiz bir üzüntü olmuş. Bebeğinize yazık böyle saçma şeyler için üzülmeye değmez. Sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin Allah
 
Evli değilim ama evlilik kesinlikle olgunluk istiyor.
Abartıyor muyum diye sormuşsunuz sonuna kadar abartıyorsunuz.
Bayramı zehir eden sizsiniz.
Eşinizin babası sizi sevmiyor çöp yerine koymuyorsa siz de onu sevmeyin muhatap almayın. Ben birinden bu kadar nefret ediyorsam kurban etini ona parcalatmam. Madem parçaladı çok rahatsizsaniz kime verileceğinden orada sesinizi cikarsaydiniz. Eşiniz değil siz soyleyecektiniz. Rahatsız olan sizsiniz çünkü.
Durup bir düşünün olay çıkarttığınız konu kayınpeder ile ilgili olabilir ama ana fikre bakınca kurban eti x kişiye verildi diye bağıra bağıra bayram günü ağladınız. :olamaz:
Tatiliniz yalan oldu, bayram zehir oldu, eşinizle küstünüz. Kayınpederin ne kadar umrunda acaba?
Kendinize yaptınız her şeyi.
 
Kendimi doğru ifade edemedim mi acaba? Birincisi kendi babam asla müdahale etmez, konuda da belirttim bunu. İkincisi muhtara sorduk vereceğimiz yerler belliydi. Üçüncüsü evet eşimin tutumu yanlış zaten konu o yüzden buralara geldi. Ki bende eşime karşı ne yapmalıyım diye sordum konu açma sebebim de buydu. Ve evet kayınpederimden artık nefret ettiğim için işime karışmasını istemiyorum orayı da doğru anlamışsınız.

Ay bu müdahale değil ki
Siz deseydiniz ki şu şu şu evlere vereceğiz ama kp deseydi ki olmaz ille de bu eve verin bu müdahale olurdu
Siz daha isim bile belirlememişsiniz
Ay çok kaprislisiniz
Eşinize o kadar üzüldüm ki
Tatil de mundar olmuş
Yazık adama ya
 
Bence çok düşünmeden hareket etmişsiniz hadi ağladığınız sinirlendiniz oraları geçtim bazen gerçekten küçük bi hareket batar..

Koştur koştur annenize gidip onlara olayı anlatmak aşırı gereksiz ve yersiz olmuş.burda eşinizin düştüğü durum sıkıntı size bi daha ki kavganızda gelip sende beni babanın önünde rezil ettin dese haklı...aranızda çözmeliydiniz, çözemediysenizde o günü küs geçirip daha sonra sakin kafayla konuşabilirdiniz.konunun bu kadar büyüyüp ailelere taşınması tamamen sizin suçunuz
 
Bir kere kurban ibadetini siz çok yanliş anlamişsiniz.

ibadetler şahsidir. esinle ikimizin ortak kurbani ama bana sorulmadı diye bir sey olamaz.

Kurban ya eşinizin kurbanıdır ya da sizin kurbanınızdır. Kurban kimin adına kesildi eşinizın mi sizin mi? oncelikle bunu netlestirmeniz lazım. esinizin adina kesildiyse eti istediği ihtiyaç sahibine verir ki onemli olan ihtiyac sahibine ulasmak kayınbabam dedi muhtar dedi bunlarin onemi yok.

Bu arada madem onları karıştırmak istemiyordunuz alip eti evinize getirip kocanizla beraber parcalayıp pay edecektiniz. Hem eti onlara goturup parcalattirip el surmeyip hem vay efendim neden onladin soyledigi ihtiyac sahibine veriliyor diyemezsiniz insanlar sizin hizmetciniz değil.

Ayrıca esiniz haklı oturup evde eften puften seylere ağlayacaginiza hazirlansaydiniz esinize de hatirlatip aileme gidecektik cok gec kalma diyip gitseydiniz. Esiniz yine iyi insan tek basiniza giderken sizi yalniz birakmayıp arkanizdan gelmiş.

Böyle her seye abartılı tepkiler veriyorsanız hayat size çok zor olmalı.
 
Kimseyle küs değilim. Kayınpederim beni istemiyor ve bunu her fırsatta belli ediyor. Kurbana gelince kimse ona nereye verelim diye sormadı biz zaten muhtara sorup dağıtacaktık. Kendisi eşime sormuş ve şunlara ver demiş. Hakkı var mı gerçekten? Kendi kestiği kurbanı özgürce dağıtabilir. Bizim kestiğimize neden karışıyor?

Bakın karışmamış

Eşiniz Ahmet e vereceğiz deyince aslaaaa olmaz Mehmet e verin deseydi karışmış olurdu

Fikir vermiş

Ayrıca kimin ihtiyacı var bilmiyoruz deyince siz babam muhtara sorsun demişsiniz neden babanız işinize karışıyor siz ya da eliniz soramıyor mu muhtara altınızda araba var onu geçtim telefon var neden babanız soracak

Çiğ ete dokunamaz iseniz eşiniz ayarlar o da olmazsa kasaba kestirirsiniz iki gün dinlendirip nefret ettiğiniz kp e neden muhtaç oldunuz

Ya da ailenizle akşam üstü gezmeye gitmek yerine sizinkini parçalamaya sözleşseydiniz zaten geleceklermiş

Hem işinizi yaptırıp hem de bu kaprisler hiç olmamış

Karar verin ya adama muhtaç olmayın ya da basit sohbetinden kavga çıkarmayın
 
Muhtardan öğrenmek yerine tanıdığı bildiği yere vermeyi bir çok insan tercih eder. Yani ete hiç dokunamayacaksanız bağış yapmalıydınız zaten.
Hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın olmuyor.
Eşi arada bırakan kişi kaybetmeye mahkum olur.
Baştan sona hatalarla dolu.
Belki hamilelik hormonlarındandır, değilse aklında olsun. Tırnağın varsa başını kaşırsın kimse de gereksiz sorun da yaşamazsın.
 
X