Evet sonra hicbirsey soylemedi baska konu actiDun bayramlik alinmali dimi diye sormus nisanlin.
Peki sonra?
Evet dedin, o ne dedi?
Konu oracikta kapandimi?
Dikkatli oku bakalim ne goreceksin. Konu basligim yanlis olabilir ama ben herkesin sordugunu yazdim. Geldilermi diye soruyorlar insan bekliyor diye belirttim. Neyse ya nasil istiyorsaniz oyle anlayinEtrafımda ki herkes soruyor geldiler mi,bayramlık getirdiler mi diye,derdim maddi konular değil ama insan bekliyor işte.
Şimdi bu cümle senin cümlen değil mi arkadaşım? Niye insanlar bayramlık bekleme kimseden dediğinde hayır ben beklemiyorum,herşeyimi kendim alırım diyerek,insanları yalancı çıkartıyorsun,bir de azarlıyorsun? Madem böyle bir beklenti içinde değilsin,neden beklediğini yazıyorsun? Böyle yazıp yazıp,sonra yazdığını kabul etmeyip,insanları yalancı çıkaranlara sinir oluyorum şurda ya.Sen yazıyorsun,biz ona göre yorum yapıyoruz.Kafamızdan mı uyduruyoruz bunları? Ya da sana iftira mı atıyoruz sen bayramlık bekliyorsun diye? Konu başlığının adı bile bayramlık,konu da yazan cümleni aynen yazdım yukarıya neden hala inkar edip,biz uydurmuşuz gibi konuşuyorsun? Şu elalem ne der kafalarından da bir çıkın artık ne derse desin elalem.Soran olursa da ben bayramlık istemedim dersin olur biter.Elalemi bu kadar kafaya takıyorsanız da isteyin o zaman bayramlık ne diyelim yani biz.Cidden bazen şurda açılan konuları ben anlayamıyorum ya,derdinizi yazıyorsunuz ona göre yorum yapılıyor,olumsuz yorum gelince de yok ben istemedim,ben öyle demedim.Ee baştan o zaman yazdıklarınıza dikkat edin de insanlar ona göre yorum yapsın.Şurda şu kadar kişiyi yalancı çıkarmaya hakkınız yok.Ben bayramlık istemedim diyorsunuz madem tamam, siz gidin el öpmeye dedik yarın gideceğiz dediniz tamam.Ee bayram daha bitmedi belki onlar da gelir size ya da gelmezlerse size göre ayıp etmiş olurlar ona da tamam ee o zaman sorun nedir burda?
Başlığınıda geçtim konu içeriğin yine benim söylediğim gibi işte.Bak yukarıya aynen cümleni yazdım.Derdim maddi konular değil ama insan bekliyor işte ne demek? Ya da insanların geldiler mi,bayramlık aldılar mı diye sorması ne demek? Madem söylemek istediklerin farklı o zaman cümleleri daha dikkatli seç,insanlar ona göre yorum yapsın,boşu boşuna tatsızlık çıkmasın.Sen o cümleyi o şekilde yazdığın zaman direkt bayramlık bekliyormuşsun gibi anlaşılıyor.Bu kadar insanında böyle anlaması normal yani.Bunca kişi bu anlamı çıkarttıysa burdan demek ki senin yazım tarzında bir yanlışlık var.Herkes öyle anlayıp ona göre yorum yapıyor,sonra ben öyle demedim deyip senin azarlaman hoş olmuyor bunu demek istiyorum.Yoksa kimsenin seninle bir derdi yok burda durup dururken sana sataşsın.Bayramlık istersende yine kendi tercihindir senin,kimse kimsenin yaşam tarzına karışamaz zaten,sadece fikrini söyler gider.Ama öyle yazıp,öyle demedim ben diye insanlara kızmak olmaz,o zaman işte insanlar sinirleniyor haklı olarak.Dikkatli oku bakalim ne goreceksin. Konu basligim yanlis olabilir ama ben herkesin sordugunu yazdim. Geldilermi diye soruyorlar insan bekliyor diye belirttim. Neyse ya nasil istiyorsaniz oyle anlayin
Abarttigim birsey yok..abartmayın bence bi bayramlık için
Valla benimkiler düğün bile yapmadiMerhaba kizlar. Ilk once herkesin Kurban bayrami kutlu olsun. Nisanliyim. Etrafimda herkes soruyor geldilermi bayramlik getirdilermi diye. Derdim maddi konular degil. Ama insan bekliyo iste. Kayinvalidem aradi hicbir sey yokmus gibi tebrik etdi baska birsey soylemedi. Insan en azindan su sebepden gelemedik der. Nisanlim dun gece bayramlik alinmali dimi dedi. Bende evet dedim. Uzun sure yurt disinda olduklari icin bazi seylerden habersiz ola bilirler. Ama bu adetleri bildiklerine eminim. En azindan gelip bayramlasmalirini bekledim ama yok iste. Hergun nisanlanmiyoruz sonucta. Ne yapmaliyim kizlar? Benim durumumu yasayan varmi nasil tepki gosterdiniz?
Madem almayacak niye soruyoEvet sonra hicbirsey soylemedi baska konu acti
Bunlari isteyen yapar istemeen yapmaz.Tek tek cevap yazmak yerine buraya yazayim. Hani diyorsunuz ya yil 2015 gelenek ne falan diye. O zaman soyleyin nisanliniza kocaniza yil 2015 nisanda dugunde birsey almayin ailende bize gelmesin ne gerek var diye. Kendinizi modern gosteriyorsunuz ya hani. O zaman kiz isteme nisan dugune ne gerek var. Aileler tanissin kendi aralarinda gidin nisanlinizla yuzuk alin takin ikiniz kendi aranizda. Bir nikahda kiyin olsun bitsin. Niye altin, elbise, kiyafet, hediyelik birseyler bekliyorsunuz? Bende size soruyorum. Benim bayram ziyareti beklentimden hicbir farki yok bunlarin hepsi gelenek sonucta. Ay sen bayramlikmi bekliyorsun cocukmusun diyenler neden nisanda, dugunde bir suru sey aldiriyorsunuz? Ne gerek var yani.
Evet bu konuda hakli ola bilirsiniz. Ama bende boyle birseyi soylersem emrivaki yapmis gibi olurum diye dusundum. Yani gelmek isteseler zaten gelirler eger boyle bir fikirleri yoksa da ben bize gelin diye soylersem anlami kalmaz. Ben cagirip getirmis gibi olurumBu bayramlik mevzusu bana da gereksiz gelir ama böyle konularda benim en çok anlayamadigim sey nisanlinizla aranizdaki iletişim neden bu kadar kopuk?
Bayramda gelmediler demişsiniz tel açtı niye gelmeyecegini bile söylemedi demişsiniz yahu sizin nisanlinizla hicmi iletişiminiz yok telefonda hiç mi konuşmuyorsunuz veya biraraya gelince susup oturuyor musunuz
Yani dusunuyorum da benim erkek arkadaşım var kısmet olurda nişan olursa daha bayramdan bikaç gün önce plan yaparım ilk gün şöyle geçer ikinci gün gelirsiniz dimi canım? Bizde akşam çaya geliriz yada şöyle yapalım vs uygun mu sizede gibi
ayarlanır gider kadın biraz daha düşünceli olmalı erkeği yönlendirmeli böyle şeyler de yada şuan da açın diyin canım ne zaman geliceksiniz bekliyoruz yoğun musunuz bizimkiler onemserler böyle şeyi es geçmeyelim vs gibi cok basit şeyler bunlar yahu biraz ipleri almak lazım organizasyon konusnda kız evi naz evi diye bu kadar geri çekilmek gereksiz bence
Tek tek cevap yazmak yerine buraya yazayim. Hani diyorsunuz ya yil 2015 gelenek ne falan diye. O zaman soyleyin nisanliniza kocaniza yil 2015 nisanda dugunde birsey almayin ailende bize gelmesin ne gerek var diye. Kendinizi modern gosteriyorsunuz ya hani. O zaman kiz isteme nisan dugune ne gerek var. Aileler tanissin kendi aralarinda gidin nisanlinizla yuzuk alin takin ikiniz kendi aranizda. Bir nikahda kiyin olsun bitsin. Niye altin, elbise, kiyafet, hediyelik birseyler bekliyorsunuz? Bende size soruyorum. Benim bayram ziyareti beklentimden hicbir farki yok bunlarin hepsi gelenek sonucta. Ay sen bayramlikmi bekliyorsun cocukmusun diyenler neden nisanda, dugunde bir suru sey aldiriyorsunuz? Ne gerek var yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?