Bayramlik

tabiki ya

Ben mi cok saplanip kalmisim bu adetlere bilmiyorum ama sozlu/nisanli kiza bayramda hediye alinir yani..
Biz de yurtdisinda yasiyoruz ama bihaber degiliz yani, ve ayip karsilanir yapilmadigi zaman..
Olay para harcatmak degil zaten, deger verdiklerini gostermeleri..

abartmayın bence bi bayramlık için

Bu Bayramlik mevzusu da bir bitmedi arkadaş ya. Kızlar karsinizdaki insanların size değer verip vermediklerini hediye bayramlik vb şeylerle anlayamazsiniz. Evlenecek olgunluğa erişen insanların hala böyle dusunmesine anlam veremiyorum

evlenmeyin gençler o zaman bi bayramlık için bu kadar şey oluyorsa

ilk gün kurban telaşından kimse kimseye gitmez genelde, ikinci gün belki gelirler, bayramlık diyince aklıma gariban anam gelir. gelinine bayramlık gitmiş ceket gömlek almış 500 lira verip yazık, sonra da gelin kızımız başkasını bulup nişan atılınca elinde kalakaldı hediyesiyle öylece anacım, hiç acımadım gittim değiştirdim bi güzel kışlık mont aldım giydim. kime niyet kime kısmet. :)

Camım kayın validelerinin ilk günden gelmesi gerekiyordur adettendir benimkiler çok pinti bir aile ama ben nişanlıyken bayramda geldiler yüzük getirdiler bugün ablamın kayınvalideside hediye getirmişti hemde sabahtan geldiler sabah ablamın nişanlısı aradı onu şakayla bayramlıklarını giydinmi dedi ablamda senin aldığın bayramlıklarmı dedi ama bayramlık almamışlardı sende bir şekilde nişanlına böyle bi laf sok bence canım şimdiden böyle alıştırmasan iyi olur

evlenmeyin gençler o zaman bi bayramlık için bu kadar şey oluyorsa
Bir bayramlık için değil canım herkes böyle şeyler yapıyor ve herkes birbirine soruyor bir bayramlığa muhtaç değiliz tabikide ama insan nişanlısının onu düşündüğünü görünce mutlu oluyor bir hediye bu kadar çok görünmemeli ve bir bayramlaşma bu kadar gecikmemeli sadece aramışlar yani kendilerini ağırdan satıyorlar akıllarınca

canım adamların işi güçü onlar mı saçmalayın ya

El alemi ne ilgilendiriyor sizin nisanlinizin ve ailenizin size gelip gelmemesi ben onu anlamiyorum. Bayramlik aramislar sizi sozde arada dunur geldi mi gelmedi diye mi soruluyor? Insanlarda cok garip valla. Pes kirk yil dusunsem nisanli kizi/oglu olana sizin dunurler de geldi mi damat/gelin nasildi diye sormak aklima gelmez. Ben tuhafim herhalde. Gelse bana ne gelmese bana ne?. Amaann bende konunun boyle garip bir yerine takildim iste. :)

Dun bayramlik alinmali dimi diye sormus nisanlin.
Peki sonra?
Evet dedin, o ne dedi?
Konu oracikta kapandimi?

Anam ben mi çok safim nedir? Ne bayramlık ne de koç aklıma geldi, 1.5 aylık nişanlıyım. Ayrıca kayinvalideniz mi aradı sizi? Sizin onu aramanız gerekirdi.

ooooofff çok saçma ya
valla anlamıyorum billa anlamıyorum bu adetleri

Ah şu etraftaki herkesler
hep onların yüzünden bunlar

Ben babamın evindeyim, 4 5 yıldır kendime bayramlık almıyorum ama hiç de bayramda bayramlık almadım diye sorun etmedim. Siz nişanlınızın, kayınvalidenizin almadığı bayramlığı sorun etmişsiniz..
Ben mi garibim acaba diye düşünüyorum ama değilim bundan eminim..
Madem onlar gelmedi, siz gidin nrden hersey karşı taraftan beklenir ki?
Artık adet diye birşey kalmadı, evet önceden öyleydi ama önceden arkadaşların söylediği gibi gelin de kayınvalidenin her işini gücünü yapardı ses edemezdi.. Artık her iki tarafın da devri değişti.
Madem gelmediler, yarın siz gidin ne olacak yani, kırılmaya değer mi ustelik kurban bayramı ilk gün misafirlik bayramlaşma genelde sarkar. Kurban kesmiş olabilirler, onla uğraşmış olabilirler vs.. Kendinizi böyle şeyler için uzmeye gerek yok bence..

Boşverin bu işleri . Eğer nişanlınızla aranızda problem yoksa gerisi teferruat . Çevredekiler dedıkodu için yaşıyorlar zaten

Bayramlik nedir Allah aşkina bayramlik cocuklara alinir benim bildigim.
Kurban telafina dusmuslerdir ondan gelememislerdir misafir falan olur diye bosa uzmeyin kendinizi

Yukarida belirttigim gibi derdim maddi konular degil. Ama gelip bayraminiz kutlu olsun demelerini bekledim bu bile beni mutlu ede bilirdi. Zaten hep herseyimi kendim aldim kimseye ihtiyacim yok.
Canım bayram bir gün değil ki dört gün bekle bakalım

Etrafımda ki herkes soruyor geldiler mi,bayramlık getirdiler mi diye,derdim maddi konular değil ama insan bekliyor işte.

Şimdi bu cümle senin cümlen değil mi arkadaşım? Niye insanlar bayramlık bekleme kimseden dediğinde hayır ben beklemiyorum,herşeyimi kendim alırım diyerek,insanları yalancı çıkartıyorsun,bir de azarlıyorsun? Madem böyle bir beklenti içinde değilsin,neden beklediğini yazıyorsun? Böyle yazıp yazıp,sonra yazdığını kabul etmeyip,insanları yalancı çıkaranlara sinir oluyorum şurda ya.Sen yazıyorsun,biz ona göre yorum yapıyoruz.Kafamızdan mı uyduruyoruz bunları? Ya da sana iftira mı atıyoruz sen bayramlık bekliyorsun diye? Konu başlığının adı bile bayramlık,konu da yazan cümleni aynen yazdım yukarıya neden hala inkar edip,biz uydurmuşuz gibi konuşuyorsun? Şu elalem ne der kafalarından da bir çıkın artık ne derse desin elalem.Soran olursa da ben bayramlık istemedim dersin olur biter.Elalemi bu kadar kafaya takıyorsanız da isteyin o zaman bayramlık ne diyelim yani biz.Cidden bazen şurda açılan konuları ben anlayamıyorum ya,derdinizi yazıyorsunuz ona göre yorum yapılıyor,olumsuz yorum gelince de yok ben istemedim,ben öyle demedim.Ee baştan o zaman yazdıklarınıza dikkat edin de insanlar ona göre yorum yapsın.Şurda şu kadar kişiyi yalancı çıkarmaya hakkınız yok.Ben bayramlık istemedim diyorsunuz madem tamam, siz gidin el öpmeye dedik yarın gideceğiz dediniz tamam.Ee bayram daha bitmedi belki onlar da gelir size ya da gelmezlerse size göre ayıp etmiş olurlar ona da tamam ee o zaman sorun nedir burda?

Isimize gelince bu adetler nekadar onemli oluyor. Sen gidip kaynananin elini opmen gerekirdi misafirlerine hizmet etmen gerekirdi.
Kadin aramis kutlamis bellki misafiri geldi bellki hasta isi var olamazmi..

Cok yukleniliyor erkek tarafina. Ben hicbsy istemedim aklima bile gelmedi. Istediler getirdiler. Allah razi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…