Bazen Bilmemek Daha İyidir - Eşimin Geçmişi

onu dert etcegınıze bır hastalık kontrolu etseydınız evlenmeden önce. madem tek gecelık ılıkskıler bıle yasadı

Offfff pufff yani size. Eşiniz su ana dek IYI YA DA KÖTÜ ne yasamissa onların hepsinin sonunda sizin aşık oldugunuz adam haline geldi. Hataları doğruları ile.... geçmişte yasamayin yaa hayat boyu bin tane sorununuz olacak sürekli senaryo kurarak mi yaşayacaksınız. Çocukluğu bırakın

Kendi kendine dert yaratmissin ..
Başka işlerle ilgilen bi sure sonra Unutursun unutmasan da unutmak zorunda olduğunu anlarsin nasilsa gecmiste kapanmis bitmiş bi olay yüzünden esinle arabî bozmana yazik olmuş

Tek gecelik ilişkiler yaşayan adamla evlenmişsiniz bile bile, zamanında yol yakınken dönseydiniz keşke şimdi eşiniz de biliyordun zaten diyebilir size, bilmeseydiniz hani neyse, bunu hazmedemeyecekseniz evlenmeyecektiniz.

Aynı şeyleri ben de takıntı haline getirdim. Aşamadım. Bitirdim. Çok aşıktım ama düşündükçe bitti ona dair içimdeki tüm iyi duygular.
Sonuç? Ayrıldık
Ben mutluyum. O ise bana beddualar ediyor neredeyse 1 yıldır Facebook duvarından imalı paylaşımlar ile.

adamın geçmişi sizi niye etkiliyor bu kadar anlamıyorum fanusa girip sizinle evleneceğini tahmin edip hiçbir kadınla bi ilişki kurmayacak mıydı yapmayın allah aşkına böyle aşkta olmaz sevgi de ben inanmıyorum

Kesinlikle
Bir erkek, (örnek amaçlı olsun diye söylüyorum, mümkün değil de) 50 kişiyi sevip de hepsiyle sevgi sonucu cinsellik yaşasa hiç sorun etmem ama 1 kişiyle bile sırf çiftleşme amaçlı birlikte olsa o benim gözümde düşer.

Burda çok iyi bir ayrım yapmak gerekiyor.

Geçmişi unut vs diye tavsiyede bulunulmuş konu sahibine ama ben bunu diyemeyeceğim.
Erkeğin hayatında biri olur, sevgilisi vardır ayrılmıştır vs. Bu durumda geçmişe takılmak anlamsızdır elbette. Çünkü yaşanmış bitmiş ve sizi seçmiş.

Ama tek gecelik ilişkiler söz konusu olan. Duygu olmadan yaşanmış şeyler var ortada. Bu durum kafaya takılmayacak gibi değil.

Ve yorumlara baktığımda kendi kendimize gol attığımız fark ediyorum kadınlar olarak. Resmen erkeklerin tek gecelik tamamen hormonlarına yenik düşerek yapmış oldukları şeyi elinin kiri olarak addediyoruz. Takma diyoruz, normal diyoruz.

Sevmek normaldir. İlişki yaşamak normaldir. Ayrımı kadınlar olarak iyi yapabilmeliyiz bence.

Evliliğinizin en güzel dönemleri yıllar sonra ahh !!! Yazık etmişim diyceksiniz..Burda ne dertler ne sorunlar okuyoruz yeni evli olup aldatılan evine eşine sadık kalmayıp evdeki zaten cepde diyyip evin yolunu unutanlar kısaca bir derdim var sayfasına girip şöyle bir sayfaları karıştırıp okuyun..Bu güzelimm balayı tadındaki evliliğe ve kendinize yazık ediyorsunuz... 28 senelik evliyim evliliğimin ilk dönemlerini arıyorum ne gereksiz sorunlar sıkıntılar kıskançlıklar yaşamışım hem kendinize hem yuvanıza yazık ediyorsunuz..Bu günler bir daha geri gelmiyor bence silkelenip kendinize gelin..Allah daha büyük dertler vermesinn

tovbe Yarabbim sen affet ama siz kendinizi ne zannediyorsunuz?
adamin esi olmak sizi onun sorgu melegi filan mi yapiyor?
bu kizlar partiler gecmiste degil mi kardes? sizden once degil mi yani?
kusura bakmayin ama size halt etmek duser gecmisiyle ilgili agzinizi acamazsiniz.
belki tek gecelik iliski yasamadiniz ama siz sutten cikmis ak kasik misiniz bunu da bi dusun olur mu.
adami aglatayacaginiza kendinizi ne kadar kuculttugunuz icin aglayin bence..
inanin esinize acidim..

Geçmiş geçmişte kalmış kurcalarsan huzurunu bozarsın kocan inşallah tövbe etmiştir. ...geçmişte yaşadıklarını sizde hatırlatıp durmayın

Niye bunu bu kadar dert ediyorsunuz ki;zaten birbirinize geçmişinizi üstü kapalı da olsa anlatmışsınız,zaten anlatmasanızda çoğumunuzun eşlerimizden önce sevgilileri olmuştur ama geçmiş geçmişte kaldı artık,önemli olan evlendikten sonra ki tutumumuz değil mi?Kaldı ki aldatma yok birşey yok.

Kizlar kaldiramiyorum. Severek cinsellik yasamis olsaydi belki daha kolay olurdu kabullenmek ama tek geceliklere yonelim kabul edilemez benim icin. Tek gecelik oldugunu daha onceden asla soylememisti, sevdim aci cektim senin gibi demisti. Ben de sevdigiyle yasadigini dusunmustum. Bu egilim bana igrenc geliyor, biraktigini tovbe ettigini soyluyor ama nasil guvencem? Yarin bir gun dogum yaparsam lohusa halimle yine tercih ederse? Yas ilerledikce vucudum bozulacak yine tercih ederse? Bir uzuntu sikinti aninda yine o yola girerse?

Kadin hastaliklari ile ilgili iyi hastane onerisi olan var mi? Istanbul Fulyada bahceci kadin merkezi gordum iyi midir bilen var mi? Ya hastalik kaptiysam? Bunu evlenmedem once nasil soylemez bana?

Ya adamin cocugu varsa biryerlerde yarin bir gun onume cikarsa?

Nerden bilebilirim???

Gece kabuslarla hickiriklarla uyandim, adamin gozune bile bakmaktan tiksiniyorum.

Yeni tanistigimizda da yakin arkadasim dedigi kizlar buna balim cicim diye hitap ediyordu. Onlarla da asiri samimi fotolarini gordum. En yakin arkadasim dedigi kizla nasil sarmas dolas fotosu olur? Nasil oyle bir hayat yasar yakin arkadasiyla balli gullu? Kriz sonucu bu vicik vicik iliskileri duzeltmisti.

Ilerisi icin guvenemiyorum bu adama. Hep bu korkuyla yasamaktansa yalniz olurum daha iyi.

İlk mesajınızda gayette bunların oldugunu biliyorum yazmışsınız son mesajınızda dönmuşsunuz sevdiği için yasadı sanıyodum diye,
diyelim kı bılmıyordunuz sormanız lazımdı bunlar benım için çok önemlı konular diyorsunuz çunku,
bırı benim zaten hata olarak gördüğüm davranışlarımı önce yoksayıp sonradan sorun halıne getirse o kişiyi siler atarım,
evliliğinizi mahvediyorsunuz emınım kocanızın da bı sure sonra gözunden düşüp soğuyacaksınız.
bir evlılık nasıl mahvedilir okuruz biz de burada. kolay gelsin.
he bi sure eşimi yalvartır yakartır surundururum sonra affederım kıymetımı anlasın dıyorsanız da siz unutsanız o unutmaz.
geçmiş geçmiş malum.

Öncelikle biraz sakin ol. Evlenmeden önce yapılan testlerde HIV+, hepatit b-c, verem, frengi gibi rahatsızlıklar için test yapılıyor. Sen yinede yaptır teste dahil olmayan şeyler var tabi ama en önemlileri yapılıyor en azından kendini panikletme psikolojin çok bozuluyor farkindaysan.
Bence ilk işin test yaptırmak (herhangi bir devlet hastanesinin enfeksiyon hastaliklari ve klinik mikrobiyoloji bolumune gidip esinin tek gecelik iliskiler yasadigini, tum testlerin yapilmasini istedigini soyle onlar yaparlar, sonra kadin doguma git ve yapilan testleri goster ek olarak bir kac daha test yapacaklarini dusunuyorum kadin hastaliklarina ozel hpv var mesela) sonra da esinle bir aile terapistine gitmek olmalı. Hala devam edemeyeceğini düşünüyorsan bitirirsin.
Başka bir rahatsızlığın var mı OKB ya da anksiyete bozukluğu gibi, bu gorduklerinde tetiklemiş olabilir. Bence bunun içinde doktora gitmelisin.

geçmiş bitmiş adamın ne suçu var bunda kendin etmiş kendin bulmuşsun.

Bilm

Bilmiyordum, ben de senin gibi sevdim aci cektim yasandi biseyler, istiyorsan sor cevaplarim demisti. Sormamistim bu kadari yeter demistim. Tek gecelik aklima bile gelmemisti o zaman, aramizda saygi vardi cunku. Saygi dolu iliskimizde boyle birsey sormak aklima bile gelmedi.
Esimi yalvartmak gibi bir istegim yok, daha dune kadar kiyamazdim ona, asagilamaya kiyamazdim, gozumde yuceydi ve hep de yuceltirdim.

Ama su an sogumaya mide bulantisina engel olamiyorum, eski gozumle bakamiyorum ona. Dag devrildi sanki, eski saygim sevgim nerde?

Baska bir rahatsizligim yok, kendi icimde cok dengeli degilimdir ama ileri boyutta oldugunu dusunmuyordum simdiye kadar. Bundan 7-8 yil once depresyon teshisyle 2 yil lustral kullandim, sonrasinda hafif bir OKB ye yakalandim ama ilacsiz duzeldim (kedim sayesinde, Allahin izniyle diyeyim). Simdiye kadar da benim farkedebildigim bir hastaligim olmadi ama son zamanlarda ofke kontrolsuzlugu olmaya basladi. Surekli esimin facebookunda eskiye dair fotograflar buldugum icin dengem bozuldu.

Dediginiz gibi gormeseydim gonlum katlanacakti.

Bu konuda obur kocasi cinsel icerikli hikaye okudu diye kocasini bosamak isteyen arkadasa benziyor.

Arkadasim yat kalk dua et ne adamlar var dayak atiyorlar karilarini aldatiyorlar. Adamin gecmisi sen yoktun hayatinda sana ne oluyor anlayamadim. Hangi birimiz mukemmelizde baskalarinin gecmisini yargilayalim. Lutfen biraz mantikli davranin artik evlisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…