Nikahlı kocanızla birlikte uyuyamayıp samanlık esprisi yapmanızın nesi normal veya idare edilebilir. O kadar da değil.Sizin artık bir aile olmadığınızı kabul edemediklerine dair bir ipucu yazmamışsınız.
Bu yazdıklarınız sizi kabul edememek değil, nerde olursa olsun azınlık çoğunluğun kültürüne ayak uydurur, hele de çoğunluğun yaşam alanında iseniz. Sizdeki hesap da o.
Gelinimiz modern bir ailede büyümüş, biz böyle haremlik selamlık oturmayalım demezler, bunu dememeleri de sizin aile olmanızı kabul etmedikleri anlamına gelmez.
Kıyefetinize karıştırmamakla çok iyi yapmışsınız, bana da teşebbüs edildi ama izin vermedim, bir daha da asla tekrarlanmadı.
Bizde de evli de olsan asla aynı odada yatamazsın. Ben eltilerimle ve görümcelerimle yatıyorum. Hatta geyiğini yapıyorum, sizi uyutup samanlığa kaçıcam diyorum =) Eşimle geceleri yatağımızda mesajlaşıyoruz =) Başta yadırgıyordum ama 1 hafta da idare ediliyor ya. Siz de bence eşiniz ne güzel müdahale ettirmiyormuş, bence adama haksızlık olur ille de gitmem derseniz.
Annelik yapamamış gibi bir şey mi dedim. Eşimi büyüttüler diye yaşam şekillerini yadırgayamaz mıyım?Nasıl alakası yok? Aile derken Hakkı dayıdan mı bahsediyorsunuz? Anne, baba, kardes vs. Değil mi? Eşinizi büyüten kim? O büyütenlerin kültürlerini, yaşam şekillerini yadırgayan siz değil misiniz? Yanlışım var ise biri düzeltsin, konu bunun dışında ve ben anlamamışım (!)
Sorguladığım için burada konuşuyoruz. Belki yanlış yapan benimdir haklısınız. Durumum bu, akıl akıldan üstündür neticede.Yakıştıramamak da ne demek çok bencil geldiniz bana. Baştan bildiğiniz bir aile bir taraftan adamı seviyorum diğer taraftan ailesini küçük görüyorum tavrı hiç hoş değil. Yaşınız da küçük değil ki sizin bu tavrınız da değişmez.
Bence eş ailesinden önce kendi görgünüzü, sevginizi, empatinizi, kibrinizi ..sorgulamalısınız
Yılda bir hafta insan eşi için idare edebilir. Bu kadar aşağılayıcı anlatıma ne gerek var. Umarım eşiniz hissedip kalben kırılmıyordur
Annelik yapamamış gibi bir şey mi dedim. Eşimi büyüttüler diye yaşam şekillerini
Nikahlı kocanızla birlikte uyuyamayıp samanlık esprisi yapmanızın nesi normal veya idare edilebilir. O kadar da değil.
Şu konuda sizi anlıyorum. İnsanlar çocukları belirli bir yaşa gelip kendi hayatını kurup kendi yolunda yürümeye başladığında buna saygı duymayı öğrenmeleri ve herşeyin aile evindeki haliyle devam edemeyeceğini kabullenmeleri gerek. Ve özellikle de çocukları evliyse kendinden başka birine karşı da sorumlulukları varsa şunu düşünmeliler “biz her gün akraba gezelim istiyoruz ama Mathilda bunu ister mi?” Seven insan katlanır konusuna şu noktada katılamıyorum, herkesin sabır gösterebileceği ya da kaldıramayacağı konular farklıdır, herkesin hayattan öğrendikleri ve yetişme-kendini yetiştirme tarzı farklıdır. Bu kimseyi iyi ya da kötü insan yapmadığı gibi seven ya da sevmeyen insan da yapmaz. Mesela neden şunu söylemiyoruz “ya zaten senede 1 hafta bir araya gelebiliyormuşsunuz hepinizin keyif alacağı şeyler yapsanız, herkese tatil size neden eziyet olsun ki?” Demiyoruz. Bence aileler de biraz evlatlarının huzurunu düşünmeli. Bizde adet böyle gelin yada damat biz nasıl istersek öyle davranacak tavrı cahillikten çok bencilliktir. Ve eminim sizin aileniz eşinize bu tarz baskılar kurmuyorlardır. Çünkü genel olarak bu baskı gelinlerin üzerinde kurulmaya çalışılıyor. Burada dengeyi eş kurmalı. Sizin bambaşka koşullarda yetiştiğinizi ve ailesinin sizden alışkın olmadığınız ve alışamayacağınız şeyleri beklememelerini anlatabilmesi gerek. Yılda 1 hafta da olsa istemeyeceğiniz şeyleri yapmak zorunda değilsiniz. Bu zamanla sizi eşten ve eş ailesinden daha da uzaklaştıracaktır. İlişkiler tek kişinin fedakarlık yapmasıyla sürdürülemez. Karşılıklı saygıyla sürdürülür. Benim de eş annesiyle bitmeyen bir sorunum var. Ben şimdilik tahammül gösterebiliyorum. Ama ben bu sabrı gösteriyorum diye size bu konuda ahkam kesmek ya da sevginizi sorgulamak haddim değil. Ben bir terapi yardımı almayı düşünüyorum. Belki size de bu şekilde bir destek almak iyi hissettirebilirİyi geceler, yıllar önce burada ilişkimle ilgili ufak bir soru sormuşum. Şimdi o ilişki evlilik oldu.Birbirimizi çok seviyoruz, asla beni hiçbir şey için zorlamaz, baskı yapmaz o konuda mükemmel bir insandır. Başka sorularım var. Daha önce belirttiğim gibi eşimle aramızda kültür farkı var. Ailelerden uzakta yaşıyoruz. Zaten benim pek akrabam yoktur. Prensesten hallice yetiştirildim. Eşimin ailesi kırsalda yaşayan, kalabalık, iç içe olmaktan zevk alan insanlar. Senede birkaç kez gider 1 hafta gibi bir süre kalırız. O bir hafta curcunayla geçer ben daha yorulmuş olarak eve dönerim. Eşimin memleketini henüz gezebilmiş değilim. Sürekli akraba gezeriz annesinin zoruyla. Başbaşa bir gün şuraya gidiyoruz deme şansımız yoktur. Herkesin ayrı bir isteği olur. Ben bu durumdan aşırı bunaldım. Özgür alan benim için çok önemli. Senede 1 haftada olsa saygı duyulmasını istiyor insan. Bugün artık patladım bir daha gelmeyeceğimi istiyorsa yalnız gidip akraba gezip gelmesini söyledim. Henüz çocuğumuz yok. Açıkçası bu insanları artık kendime yakıştırmamaya başladım. Kafam çok karışık. Kocamı aşırı çok seviyorum ama durum da bundan ibaret. Bazen evliliğimizle ilgili karamsarlığa kapılıyorum.
Off siz katlanırsınız her şeye, teşekkürler
Evlerden ırak bir karaktere sahipsiniz. Allah sizi, sizin gibilerle karşılaştırsın. Çokça amin.Off siz katlanırsınız her şeye, teşekkürler.
Ekleme yapmak istiyorumEvlilik sadece 2 kisi olmuyo
Onun ailesi akrabasi artik seninde oluyor
Ayni sekilde seninde ailen akraban onun oluyo
Senede 1 hafta 2 hafta icin insanlari kirmaniza gerek yok (kv kp kastim)
Esinize guzelce belirtip daha minimuma indirebilirsiniz akraba ziyaretlerini
Didisinin didisina degilde onem verdigi insanlara gitmek gibi mesela
Kv yasli kadin, kirmayin boyle bisey icin
365 gunun 15gunude yanliz kalmasaniz nolurki
Kasmayin kendinizi
Prenseslerinde derdı olurmuş demekkiİyi geceler, yıllar önce burada ilişkimle ilgili ufak bir soru sormuşum. Şimdi o ilişki evlilik oldu.Birbirimizi çok seviyoruz, asla beni hiçbir şey için zorlamaz, baskı yapmaz o konuda mükemmel bir insandır. Başka sorularım var. Daha önce belirttiğim gibi eşimle aramızda kültür farkı var. Ailelerden uzakta yaşıyoruz. Zaten benim pek akrabam yoktur. Prensesten hallice yetiştirildim. Eşimin ailesi kırsalda yaşayan, kalabalık, iç içe olmaktan zevk alan insanlar. Senede birkaç kez gider 1 hafta gibi bir süre kalırız. O bir hafta curcunayla geçer ben daha yorulmuş olarak eve dönerim. Eşimin memleketini henüz gezebilmiş değilim. Sürekli akraba gezeriz annesinin zoruyla. Başbaşa bir gün şuraya gidiyoruz deme şansımız yoktur. Herkesin ayrı bir isteği olur. Ben bu durumdan aşırı bunaldım. Özgür alan benim için çok önemli. Senede 1 haftada olsa saygı duyulmasını istiyor insan. Bugün artık patladım bir daha gelmeyeceğimi istiyorsa yalnız gidip akraba gezip gelmesini söyledim. Henüz çocuğumuz yok. Açıkçası bu insanları artık kendime yakıştırmamaya başladım. Kafam çok karışık. Kocamı aşırı çok seviyorum ama durum da bundan ibaret. Bazen evliliğimizle ilgili karamsarlığa kapılıyorum.
Gerisini düşünmemeyi o zaman nasıl göz ardı ettiyseniz şuan da edebilirsiniz. Neticede O zaman da seviyormuşsunuz şuan da seviyormuşsunuz.Aşık oldum evlendim. Gerisini çok düşünmedim. Hala da seviyorum o adamı. Konumuz bu değil, evet prensesim.
Ben anliyorum siziŞöyle söyleyeyim. Asla kimse ne yapmak istediğimizi sormuyor. Tavırları çok kaba. İşten çıkıp saatlerce yol gelmiş adama hemen şu işler yapılacak şu akrabaya gidilecek denebiliyor. Aynen ailem başkadır. Ben değil eşim söylüyor. Kendi ailemden görmediğim ilgiyi sizden gördüm diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?