Bazılarınız kızacak biliyorum 🤷🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim evimde 2 tane dünya tatlısı kedim var ve mutfak tezgahı hariç her yerdeler, evet. Ama tabağıma, bardağıma yaklaştırmam. Yine de tüyleri bulaşabilir. Böyle birini tanısam açıkça söylemesini isterdim yoksa yanlış anlamaya çok müsait bir insanım. Buna göre yakınlık derecemize bağlı olarak da dışarıda görüşmeyi teklif ederim, evime gelmek istememesini de anlayışla karşılarım elbette.

Öncelikle sizi biraz aydınlatayım; kedilerin ağzı temizdir, öyle yaratmış yaradan. Yaralarını yalayarak iyileştirirler, tükürüklerinde antiseptik olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır, ilaveten deri ve burun solunumları vardır o yüzden ağızları enfekte değildir. Evde yaşayan, dışarı çıkmayan ve aşılı hayvan temizdir.

Herkes onları bizim gibi sevecek diye bir kaide yok; kedimin kendi su bardağı vardır asla kaptan içmez, o bardak her gün değişir bulaşık makinasında diğer bulaşıklarımla birlikte sirke ve deterjanla yıkanır. Kedimi yemek masasına, mutfak tezgahına alıştırmadım, mutfakta iş yaparken halının hep aynı yerinde oturup beni izler. Evimde her yer açık, istediği gibi yatar, gezer. Her gün süpürülür evim, kıl çoğaldı mı bende rahatsız olurum. Yani hayvan bakanların hepsi pis ya da özensiz değildir.
Bu arada kediler titizdir; mesela minderimden başka yerde yatmaz gece, süslü bir kılıf diktim ona üç günde bir yıkamazsam ısrarla yerde yatıyor, temiz olsun istiyor. Kumu kirlenmişse gider başında bağırır asla girip yapmaz tuvaletini temizleyene kadar, pislik sevmez kediler.
Ha işin cılkını çıkaran yok mu var; ablamın evinde 9 kedi var ve bu kadar çok olunca temizlik olmuyor bence. Biraz fazla titizlenmişsiniz ama bu iş yapı meselesidir, insanın içi almıyorsa almıyordur. Komşunuza güzel bir dille izah edip kendi evinize davet edin. Kızmayın demişsiniz asla kızmıyorum ben sizin durumunuzdaki insanlara, bu elde olan bir şey değil, yazıyı sadece bilginiz olsun diye yazdım

Kendi kullandığı tabak bardaktan hayvanı yedirenlerden biri benim. Uzun uzun yazmayacağım çocukluğumdan beri hayvanlardan aşırı korkan biriydim çok şükür yendim şimdi kedi kızım var. Hem onun hem bizim sağlığımız için yığınla makale okudum doktorlarla görüştüm eğer kedinin aşıları tamsa korkulacak bir durum yoktur demektir. Kedilerden çoğu hastalik insana geçmiyor zaten. Kendi evinizde besleme imkanınız olsa ne kadar temiz bir hayvan olduğunu mutlaka anlarsınız. Bebekliginde çok yemek masasına cikardi büyüdükçe bıraktı hayvanlarda merak çok oluyor sen ne yiyorsun diye gelip bakiyorlar sonuç olarak kızımdan tiksinmiyorum. Rahatsız olanlar da evime gelmesin zaten hem beni huzursuz ediyor hem kendi huzursuz oluyor

Ne güzel yazmissiniz

Bunun sonu yok ki, kedi avukatlığı yapmak için söylemiyorum ama size yemek veren herhangi bir kişi de pis olabilir, burnunu karıştırıp ellerini yıkamıyordur vs, velhasıl kendinize işkence oluyor.
On numara yorum kediye kalana kadar ne pis insanlar var.

Annem de kedi sevmiyor. Tüyleri sertmiş de ciğere batıyormuş. Hiç kedi besleyip böyle hasta olanı da görmedim o ayrı.

Komşum bu arada çok titizdir,evinde de ,hayvanlarına karşı da öyle..sık sık yıkar onları,. kedilerin diliyle kendilerini temizlediklerini duymuştum evet ama napim içten gelicek

Yani doğru değil derken biraz ayıp oldu demek istemiştim. Belkide ben hassasım. :)
Üyenin biri benim gibi olanlara gönderme yapıyordu ben de ona cvp olarak yazdım.Bu hakaret değil ama neden ayıp olsun arkadaşım çiçekleriyle yalnızlığını paylaştığını söylüyor ayıp mı olabilir tabiki

Benimde evimde kedim var ahh keşke oturup bizimle yaptığım yemeklerden yeseBence arkadaşınızla açık açık konuşun huylandığınızı bunda alınıp kırılacak birşey yok şahsen benimle konuşsa biri hiç alınganlık yapmam

Konu sahibesi tüm mutsuzluğunu, hıncını, hayata, insanlara karşı olan nefretini hayvanlardan çıkarmaya karar vermiş belli ki.Konunun polemik amaçlı açıldığı çok belli.Konu sahibesi hanımefendiye tavsiyem, çevresindeki her canlıyı sevmese bile yaşam alanına saygı duması gerektiğidir.

Çok sert çıkan üyeler olmuş ama bence durumunuz normal. İnsanların kedileriyle bağı var ,bu yüzden tiksinmiyorlar ama bizim için yemek pişen tezgahta dolandıklarını düşünmek hiç hoş değil. Benim köpek kızım vardı ve mutfağa girmesi yasaktı mesela. Çünkü mutlaka tüy uçuyor ve yemekten hayvan yada insana ait birşey çıkması iğrenç. Sizin yerinizde olsam bende yiyip içemem. Bahane bulurum. Çocukken üstüme kedi kustu o yüzden onlar etrafımdayken bir tuhaf oluyorum falan derim herhalde. Mutlaka bir bahane uydururum yani.

Doğrudur belki bilemem.
bizim evimizde evcil hayvan yok ama be yazk ki babam köpeklerden bulaşan bir kiste sahip. Kishidstik afı ve nasıl bulaştığını hala bilmiyoruz.İster istemez ben havyanları yemek ortamında asla görmek istemem ve midem bulanıyor. Hayvanseverim bahçemizdeki yavruşarı ben büyüttüm ama onlarla yatacak uyuyacak yemek yiyecek kadar tahammülüm yok

Sizin hayvanları ayağınızla ittirip kimsenin görmediği yerlerde kovduğunuza yemin edebilirim ama ispat edemem
Hayvan sevmeyen insanlardan da biz tiksiniyoruz ama maalesef gerçek dogalarina salamiyoruz ne acı ..
Bunu nasıl anladınız ordan?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…