Bebeğe aile büyüğünün ismini vermek

Ya bi kanun çıkartsınlar.. nüfus cüzdanı almaya anne baba birlikte gitsin ve ismi onaylıyorum diye imza atsın. Yok bana sormadan gitti koydular kalksın..

aslında medeni kanunda var böyle bir hüküm
madde 339 beşinci fıkrada çocuğun adını ana ve babası koyar der
oradaki ve ifadesi ikisinin de ortak bir isimde buluşup o ismi koymasını ifade eder eğer eşler anlaşamıyorsa bu konuda hakimin müdahalesi istenebilir.,
ama tabii ata erkillik sebebiyle uygulanmıyor bu maddeler kimse de cesaret edip başvurmuyor aman boşanırız korkusuyla

ebeveyn ismi güzelse iki tarafında gönlü varsa konulabilir.Ama doğuran annedir ve onun rızası şart.

Babasinin adini koysa yarin oburgun o cocuk buyuyecek anne ogluna kizarken kayinbaba kendine kufur ediyor sananilecek sacma herkes istedigi adi koysun.

Ben olsam, sen zaten soy ismini veriyorsun koşulsuz şartsız birak da karnım da tasimanin, bakmanın karşılığı olarak dilediğim ismi koyabileyim derdim..
Hepsini geçtim, inanın ismin hayatını yaşıyor insan.
Bende anneannemin adını taşıyorum.
Babam, anneannemi çok severmis.
Onun gibi olayim diye niyet etmiş koyar iken ..
Inanın onun hayatında yaşadığı olumsuz olayların aynısını yaşadım..
Amcamin kızı da aynı şekilde.
Oda babaannemin ismini taşıyor.
Belki size saçma gelir.
Ama insan isminin şansını yaşıyor.

Madem var nüfus cüzdanı alırken imza atılsın.. böyle bi düzenleme yapılsın. .

benim ilk çocuğumun ismi kb+benim koyduğum isim.. Eşimin adı da dedesinin ismi.. burdq adet. . Konmazsa çok kınanıyor. Gerçi kb nın bir talebi olmadı ama eşim çok istedi. Kb ismi fena değil ama bize her konuda maddi manevi destek olur saolsun. Onun için itiraz etmedim. Ikinci oğlumun ismini de ben koydum eşime sordum senin aklında bi isim var mı diye yok bu güzel dedi. Yani tartışma olmadı şükür. .

Konu sahibi bence eşinle konuş. Çektiğin zorluklardan bahset.. annesinin isminin güzel olduğunu ama buna beraber karar vermenizin daha doğru olduğunu anlat. İkimizin çocuğu orta yol bulalım de.. çok istiyorsan (tabi seninde rızan varsa) koyalım ama yanına bir isimde ben koymak istiyorum de..

eşim kızıma kaynanamın ismini koycam derse onu boşamakla tehdit ederim, yaparımda. sen kaynananı ne kadar seviyorsun ona bağlı.....

İsmi güzelse koy ama 2 isim koy biride senin kalbinden geçen olsun

Benim de onceden cok karsi oldugum bir durumdu bu ama ilk oglumu dogurmadan kisa sure once babami kaybettim ve esimle konusup babamin adi ve bir isim daha koyduk. Sonra ikinci cocuguma onun babasinin ismini koymak istedim ve israr ettim, o da iki isimli.

Ama sizin olayda farkli bir durum var tabi, ilk cocuguna babasinin ismini koymamis. Bence sebebini sorun ve istemiyorsaniz asla koymayin. Her zaman annenin isim konusunda +1 soz hakki olmali

Benim çevremde ölen kişiyi yad etmek için koyarlar genelde.
Manasız geliyor böyle baskılamalar bana.
Eğer seviyorsanız isimlerini koyabilirsiniz tabiki. Ama bu yüzden eşinizle aramınızı soğutmayın. İki isim koyup istediğinizle seslenebilirsiniz.

ilk eşine söz geçirememiş sana zorbalık yapıyor, hamile hamile fazla stres yapma yine de, isim kötü değilse yanına da sen bir isim ekle

Benimki de çok ısrar etti babamın ismini koyalım diye. Onun babası hayatta, benimki çocukken ölmüştü. Ben de o zaman benim babamın ismini koyalım demiştim. Tartıştık. Sonra iki isim koymak zorunda kaldık. Haa şimdi kendi ve babası da dahil kimse o ismi kullanmıyor. Herkes benim seçtiğim ismi kullanıyor. Çok takılmayın yani. Benim kızım olsaydı ve kendi istediğim ismi kabul ettiremeseydim, eğer inada da bindirseydim Zeynep yanına Nur ismini eklerdim. Çocuk nurlu olur, nur içinde büyür diye kandırırdım onları. Ve hep Nur ismini kullanırdım. Hayatımda 3 Nur tanıdım, hepsi birbirinden güzeldi bu arada.

Son düzenleme:
Benimde en büyük korkularımdan.. Henüz teklif etme curretinde bulunmadı ama parcalarim herhalde boyle bişi yaparsa... Ne demek KV ismi koymak... O isimden bir tane var ikinciye lüzum yok... Ayrıca hic hoşlanmadığım bi durum var benim annesi ölecek selasi okunacak benim cocugumun adi söylenecek e isim ayni soyisim aynı ne kötü bişi.. Daha önce enistemin dedesinde yaşadık bu durumu ne kadar etkilenmistim..

Kv adı zeynepmiymiş.çok güzel bi isim bunun için tartşmaya değmez bi isim daha sen koy olsun btsin

Valla bi kere ben kıskançlıktan dolayı kızımın ismini eşime koydurmam eski manitası mı unutamadığı mı ben ne bileyim öyle de bi psikopatım.

biz nişanlımla şimdiden konuşuyoruz mesela, ikimizde bir evin bir oğlu bir kızı olduğumuz için torunlarda beklenti olacak şimdiden söyleniyor.
ne şans ki ikimizin de babasının adı aynı erkek olursa 2 isim olacak birisi de babaların ismi olacak inşallah. eski insanlar maksat gönülleri olsun sonuçta.

ama tabiki böyle ekstrem bir durum olmasaydı bizde de teklif bile edilemezdi. çünkü sizde sonuçta hala hayatta kv.
ilk eş nasıl izin vermemiş ve ona bu hak tanınmışsa sen de eğer istemiyorsan koydurma. elinden geleni de yap.
madem öyle 2 isim olsun bir sizin anneniz bir kv aksi taktirde asla müsade etmiyorum diyin.

allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…