Bebeğe aile büyüğünün ismini vermek

bu isim olayini da ya erkek aileleri ya da babalar yapiyor. hamile insani strese sokuyorlar. bu durum cok sinir bozucu.

Ben oğluma dedesinin ismini koydum. Yanına da kendi istediğim ismi.. şimdi herkes benim koyduğumu kullanıyor. O zamanlar çok kafaya takmıştım sonra bi önemi kalmıyor ismin.. kv nin ismi çok güzel. . Aranızda bi problem yoksa koyabilirsin bence.. bi isim daha koy yanına. . Yoksa bu kocayla ikinci isimden de olursun. .

Zeynep ismi çok güzel karşı değilseniz iki isim koyabilirsiniz bence asla koymam asla yapmam diyenlerden gaza gelmeyin aranızda kötü değilmiş hem ben Kp ismini koydum oğluma adam o kadar mutlu oldu ki anlatamam gözünüz içine bakıyor çocuğun ismini koymsaydık ta severdi ama çok memnun oldu. Bizde ilerde yaşlanıcaz memnun olsun kadın inatlaşmadan çözün bence üstünde bi 5 yıl geçince boşuna gerilmişiz diyceksiniz ikinci çocuk için bu biraz büyüyünce onunda fikirleri değişir iki cilve yapıp ikinci çocuğa ikna edersiniz bu kadar üzülmeyin

Sizi kale almayan insanların yanında olmak için kendinizden bu kadar ödün vermeyin
Bunu sadece kendiniz için değil aynı zamanda çocuklarınız içinde yapın

Ben kızma koymayı düşünmüştüm zeynep ismini. Gayet güzel bir isim ama dediğiniz gibi zorla sizin fikrinizi almadan zeynep ismini koymaya kalkması hiç hoş değil. Zeynep ismini koyacağım varsa da koymazdım.

Esinle iletisimin nasil ki? Burda verilen akillari uygulayabilecek misin? Dinleyecek biri mi?

Bence kv yaşamıyor ve kulağa hoş gelen bir isimse koyulabilir. Çünkü benim kp yaşamıyor ve ogluma onun adini vericez. Esim 17 yasinda babasini kaybetmis ve babasina asiri düşkün bir insandi. Onu kirmak istemedim kendimi onun yerine koydum.

Ama kv yasiyorsa asla koyma!

Esinle iletisimin nasil ki? Burda verilen akillari uygulayabilecek misin? Dinleyecek biri mi?
Herşeyin kararını tek başına verip benim ona uymamı bekliyor.Çocuk oluyor diye daha da hakimiyet kurmakta sanırım.O dinleyecek biri değil ben de herşeye ben bilmem kocam bilir diyecek biri değilim.Sizlerin fikrini almamdaki amaç böyle bir durumda olsanız benimle aynı mı düşünürdünüz.Ben kabul edemiyorum böyle giderse o ismi değiştiririm mahkeme yoluyla, boşanırım diye düşünüyorum

Mesele isim degil de esinin kendi basina karar almasi senin sorunun, anladigim kadariyla.. Burda simdi ne soylenirse soylensin, onemli olan esinin tepkisi, yani onu taniyan sensin, laftan anlar mi yoksa iyice çıkmaza mı girersiniz? Bu yuzden bi yol oneremiyorum.. Sonucta ortada bi evlilik, dahasi bir bebek var..
Şahsım adina, esimle sakince konusmaya calisirdim, o cocugun omur boyu neyi olursa olsun benim ilgilenecegimi, kimsenin ben kadar emek etmeyecegini, evladimin isim hakkinin bende olmasini, hic degilse ortak kararimiz olmasini istedigimi ifade ederdim.. Ama iste soylediklerinin anlami, karsidakinin algisiyla dogru orantili.. Etki edebilir de etmeyebilir de.. Ama sen isi bosanmaya kadar vardiririm diyorsan, etkili bi konusma da yaparsin diye dusunuyorum..

Ya nüfusa gidip karısına danismadan annesinin ismini yazdıranları biliyorum. Karısı o cüzdanı gorunce beyninden vurulmuşa dönmüştü kadın lohusa haliyle gel gelelim. Öyle icine oturmuş ki kızı 18 ne gelince ismini değiştirecek ve ettigi beddualarda cabası eşine ve kv. Annennin ve babanın alacağı ortak bir isim konulmalı ama.benim şahsi fikrim anneler o kadar karnında taşıyor isim koymak hakkıdır. Muhtemelen diretecek ve sorun çıkacak sen istemedigin de ama yine de guzel guzel anlat. Yada aradan biraz zaman gecsin ben ben ruya gördüm de şu ismi söylediler bana de ( yalan ama allah affetsin) belki etkilenir eşin. Allah yardımcın olsun

Daha evladina konulacak isme bile karisamayanlarin nasil evliligi var anlamiyorum. Esinizin gozunde hic mi hatriniz agirliginiz yok ya. Dogurdugu cocuga isim koyma hakki taninmayan tek grup tasiyici anneler. Siz o cocugu esiniz icin mi yaptiniz? Hic mi hakkiniz yok. Tasiyici anneden farkiniz olmali bence.

ben de bunu anlamıyorum .anne 9 ay taşıyor karnında ama ismi kocasının annesi ya da babasının ismi konuyor.bu nasıl bir hak ya.

bir de sanki padişah soyundan geliyorlar da isimlerini devam ettiriyorlar.

ve artı o çocuk isminden rahatsız olabilir ilerde.eski isimler kompleks yapabilir.

bir genç kız düşünün isminin meltem,derin,esila v.s olmasını mı ister yoksa naciye,kadriye ,hayriye,döne,yeter v.s mi.... lütfen bu isimde olanlar yanlış anlamasın kastım başka.

En hoşlanmadğm şey. Başıma gelmedği için atıp tutamam ama ben istemedğmi açık açık belli ederdim. Yada iki isim koyardm biri onun biri benm dedğm olurdu.

hadi canım ordan der, postayı koyardım.

Zeynep ismine bayılırım ama eşim böyle bi tavır sergilese buz gibi sogurum isimden.
Büyük kavga çıkar konu sahibi eğer bana danışmadan ortak karar almadan koyarsan hakkimi helal etmiyorum de.
Ben kendi karar verdiğim isimle seslenecegim ömür boyu haberin olsun de.
Ne bileyim bi yaptırım uygula yani eşine.

Aklı olan ismini koydurtmaz zaten( kendisi tek olsun ister), ama bu cahil egosu insana saçma sapan şeyler yaptırıyor.

Annenin tek olma özelliğini bozmayalım deyin. Ayrıca istemediğinizi de söyleyin. Başka çocuk istememesi de hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…