- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Blue night24
-
o değil de,
bu büyüme atağı ne zaman bitecek
Benim en zorlandığım atak oldu. Of
Allah yardımcınız olsun,Ben bittiğini görmedim, 20 yaşına kadar büyümeleri devam ediyor, eyvahlar olsun
Benim 3 yaşındaki büyüğüm kreşe başladı, orada ağlayamadığı için eve gelip akşam 6 dan yatana kadar tüm süresini ağlayarak geçiriyor.
Aynı zamanda atak dönemi diye.
Küçüğü ise 2 yaş sendromunda.
Valla kafayı yememe az kaldı, koro yapıyorlar ağlarken, senkronize oluyorlar resmen.
Atağına da sendromuna da diyen başlayan cümlelerle evde deli danalar gibi koşturup duruyoruz peşlerinde.
Büyüme atağı hiç bitmiyor. Zira 40 a girenlerde atak geçiriyor :)
Bebeklerimizin huysuzluklari, uykusuzluklari, mizmizliklarina birer kılıf bu atak dönemleri.
Oysa arada iyiler, çoğu zaman huni taktiriyorlar. Bizlerde bilimin bize söylediği atakla avunuyoruz :)
Ben hiç inanmıyorum bu atak olayınaBüyüme atağı hiç bitmiyor. Zira 40 a girenlerde atak geçiriyor :)
Bebeklerimizin huysuzluklari, uykusuzluklari, mizmizliklarina birer kılıf bu atak dönemleri.
Oysa arada iyiler, çoğu zaman huni taktiriyorlar. Bizlerde bilimin bize söylediği atakla avunuyoruz :)
Evimiz sessiz bakalım inşallah emer Allah razı olsun :)Meme reddidir o kac aylik bilmiyorum çocuğunuz ama oğlum 3 aylikken meme reddine basladi belli araliklarla 1 yaşına kadr sürdü, siz yine duanızı okuyun ama emzirirken gezerek, ten tene degerek sessiz ortamds emzirmeyi ihmal etmeyin. Eviniz hayrli olsun allah gule güle oturmayı nasip etsin
Diş etleri acıyordur o zaman. Büyük kızım 9 aylıkken memeyi hem diş hem de üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle reddetmişti, bir daha da geri dönmedi. Sütümü uzun süre sağarak, biberonla verdim. Küçük kızım da 9 aylık şuan, üstten dişler geliyor, bir iki gündür o da arada memeyi ittiriyor, neyse ki ablasına göre çok daha memeci de tamamen bırakamıyor. Bakalım uzun vadede ne olacak... Muhtemelen sizinki de diştir ama bir doktora göstermekte fayda var.Buyugume sordum göz diyince endislendim bu siraladiklarinizin hiç biri yok dış çıkarma hariç ilk defa olunca bilemedim ben de
O bilmem kaç yaş sendromlarını, atakları sanki belli dönemlerde girilip çıkılan şeylermiş gibi lanse eden uzmanlar var ya, hah onların ağzına terliği şlop diye yapıştırasım var. Bence bu veletlerin 1-1,5 yaştan sonrası bitmeyen sendrom, atak, bilumum delilik. 4 yılda gördüğüm budur.yapmayın ama yaa ben her seferinde umutlu umutlu atak dönemi, şu kadar zaman kaldı, geçecek diye diye avutuyordum kendimi . Simdi aklıma sizin söyledikleriniz gelecek
Yok nerde...Bu sene ilk senesi saniyorum @filmg hayirli ugurlu olsun mutlu olsun insallah kuzucuk benim kizimda ilk sene başladığında kreşe eve gelince yahut sabah giderken corabimin topugu neden böyle diye bir saat bazen sesi kisilana kadar aglardi.
Kreşe soruyorum çok mutlu diyorlar eee eve gelince kök söktürüyordu bana ama 1 senenin.sonunda düzene girdi çok şükür insallah senin evlatta giricek biraz kendine vakit ayirmaya baslamisindir nasil sevindim anlatamam
Amin, hepimizin inşallah.Allah yardımcınız olsun,
Benim kızımla oğlumda biri aglayinca,öteki ağlayana bakıp ağlıyor kabus gibi.
Ki kızım 7 yaşında,minikte değil hala ağlıyor kardeşi ağlayınca,kardeşi susacaksa bile oda başlıyor tekrar. Birbirlerine bakıp bakıp agliyorlar.
tamam iste tavsiye iste cocuk dis cikariyorsa meme isirmasi yapar bagzende oyun oynayabilir dogal bise yaniBen sizlerden neler yapılır tavsiyesi istedim siz yerme peşindesiniz pes diyorum size
malesef o buyume atagi 6 yasa kadar normalYok nerde...
Küçük benle ki ben hep onu vermek istedim kreşe
Geçen gün abisi yokken baş başa zaman geçirelim dedim, süs havuzlarına girmeye kalktı.
Belki 30 kez başından aldım, giremediği için yerlende yuvarlanıp tepiniyordu.
Omzuma attım dondurma yemeğe götürüyorum sanki ben onu kaçırıyormuşum gibi triplere girdi, poğiiss diyor
En son ağlama krizine tutuldu, yarım saat ağlayıp herkesi başımıza topladı, oyun alanına götüreyim dedim arabaya oturtamadım tekme tokat kafa atma şeklinde girişiyor.
Bu tecrübeden sonra dün evde oturalım dedim, bütün köşe koltuğu tükenmez kalemle boyamış oturma minderlerini.
3 saat çiteleye çitileye sirkeyle çıkardım.
2 yaş olacak bir ayı kaldı, bahar döneminde vereceğim valla.
Kreşe başlayan için öğretmenleri de aynısını söylüyor çok mutlu okulda, her etkinliğie katılıyor diye.
Sürekli bana foto video atıyorlar, günlük sosyal hesaplara aktivite görüntüleri yolluyorlar, gerçekten alıştı ve mutlu.
Ama tövbeler olsun eve geldiğimiz an bu ayakkabım niye mavi diye başlıyor, uykum var ama uyumayacağım a kadar saçma sapan tepiniyor.
Hunili anne olacağım yakında, üst komşum bir melek. Bu çocukların sesiyle yaşıyor ve gıkı çıkmıyor.
Gülse Birsel’in vardı böyle bir yazısı.doğru valla ortalık küçük ergenlerle doldu.
Önceden de var mıydı acaba bu 2 yaş sendromları filan?
Ben yeğenlerimde pek hatırlamıyorum.
Bizimkiler mi bir tuhaf acaba
Gülse Birsel’in vardı böyle bir yazısı.
Çok yerinde tespitleri var her zamanki gibi.
Ben ilk oğlum için haftada bir doktora giderdim bir anormallik var diye, en sonunda kabul ettim o böyle.
Doktorun anlattığı çevresel koşullara bağlı olarak nasıl bedenimiz dönüşüme uğruyorsa, şuanki çocukların da öyle olduğu.
Eskiden 3 ay gözünü açmayan bebekler, şimdi gözler açık agucuk gugucukla doğuyor.
Ki benimkiler geri geri emekliyordu daha doğrusu sürünüyorlardı daha ayları dolmadan.
Böyle değişime uğramış çocuklarla başetmesi haylice zor.
Bize bir göz belertsinler, put kesilir yerimizden kalkamazdık ya
Onlar için normal de artık biz normal değilizmalesef o buyume atagi 6 yasa kadar normal
sorma benim buyume atagi atlatacagim daha 3 tane cocuk varOnlar için normal de artık biz normal değiliz
Allah sabır, güç kuvvet versin.sorma benim buyume atagi atlatacagim daha 3 tane cocuk var
Önce bir doktora götür, kesin tanıyı koysun. Belki iltihap var antibiyotik verecek, disse zaten en fazla bir kaşık calpol ve diş jeli kullanabilirsin. Mecbur çıkmasını bekleyeceksin.Tamam distense ne yapsak içer sütünü cidden hem o hem ben çok zorlanıyoruz
Seninki de distendir I inessa armandben az önce ilk defa ellerini zorla tutarak meyve püresi yedirdim. Normalde iştahlı olan kızım su bile içmiyor çünkü dünden beri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?