Bebeğim göze geldi napmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o değil de,
bu büyüme atağı ne zaman bitecek
Benim en zorlandığım atak oldu. Of

Büyüme atağı hiç bitmiyor. Zira 40 a girenlerde atak geçiriyor :)

Bebeklerimizin huysuzluklari, uykusuzluklari, mizmizliklarina birer kılıf bu atak dönemleri.

Oysa arada iyiler, çoğu zaman huni taktiriyorlar. Bizlerde bilimin bize söylediği atakla avunuyoruz :)

Allah yardımcınız olsun,
Benim kızımla oğlumda biri aglayinca,öteki ağlayana bakıp ağlıyor kabus gibi.
Ki kızım 7 yaşında,minikte değil hala ağlıyor kardeşi ağlayınca,kardeşi susacaksa bile oda başlıyor tekrar. Birbirlerine bakıp bakıp agliyorlar.

yapmayın ama yaa ben her seferinde umutlu umutlu atak dönemi, şu kadar zaman kaldı, geçecek diye diye avutuyordum kendimi . Simdi aklıma sizin söyledikleriniz gelecek

Ben hiç inanmıyorum bu atak olayına

Evimiz sessiz bakalım inşallah emer Allah razı olsun :)

Buyugume sordum göz diyince endislendim bu siraladiklarinizin hiç biri yok dış çıkarma hariç ilk defa olunca bilemedim ben de
Diş etleri acıyordur o zaman. Büyük kızım 9 aylıkken memeyi hem diş hem de üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle reddetmişti, bir daha da geri dönmedi. Sütümü uzun süre sağarak, biberonla verdim. Küçük kızım da 9 aylık şuan, üstten dişler geliyor, bir iki gündür o da arada memeyi ittiriyor, neyse ki ablasına göre çok daha memeci de tamamen bırakamıyor. Bakalım uzun vadede ne olacak... Muhtemelen sizinki de diştir ama bir doktora göstermekte fayda var.
yapmayın ama yaa ben her seferinde umutlu umutlu atak dönemi, şu kadar zaman kaldı, geçecek diye diye avutuyordum kendimi . Simdi aklıma sizin söyledikleriniz gelecek
O bilmem kaç yaş sendromlarını, atakları sanki belli dönemlerde girilip çıkılan şeylermiş gibi lanse eden uzmanlar var ya, hah onların ağzına terliği şlop diye yapıştırasım var. Bence bu veletlerin 1-1,5 yaştan sonrası bitmeyen sendrom, atak, bilumum delilik. 4 yılda gördüğüm budur.

Yok nerde...
Küçük benle ki ben hep onu vermek istedim kreşe
Geçen gün abisi yokken baş başa zaman geçirelim dedim, süs havuzlarına girmeye kalktı.
Belki 30 kez başından aldım, giremediği için yerlende yuvarlanıp tepiniyordu.
Omzuma attım dondurma yemeğe götürüyorum sanki ben onu kaçırıyormuşum gibi triplere girdi, poğiiss diyor
En son ağlama krizine tutuldu, yarım saat ağlayıp herkesi başımıza topladı, oyun alanına götüreyim dedim arabaya oturtamadım tekme tokat kafa atma şeklinde girişiyor.

Bu tecrübeden sonra dün evde oturalım dedim, bütün köşe koltuğu tükenmez kalemle boyamış oturma minderlerini.
3 saat çiteleye çitileye sirkeyle çıkardım.
2 yaş olacak bir ayı kaldı, bahar döneminde vereceğim valla.

Kreşe başlayan için öğretmenleri de aynısını söylüyor çok mutlu okulda, her etkinliğie katılıyor diye.
Sürekli bana foto video atıyorlar, günlük sosyal hesaplara aktivite görüntüleri yolluyorlar, gerçekten alıştı ve mutlu.
Ama tövbeler olsun eve geldiğimiz an bu ayakkabım niye mavi diye başlıyor, uykum var ama uyumayacağım a kadar saçma sapan tepiniyor.

Hunili anne olacağım yakında, üst komşum bir melek. Bu çocukların sesiyle yaşıyor ve gıkı çıkmıyor.

Amin, hepimizin inşallah.
Çocuk yaşı büyük küçük farketmiyor ki, biri ne yaparsa öbürü aynısını istiyor.
Gözümüzde koskoca olsalar de bir tane kıytırık kalem için kavga dövüş yaşamaları an meselesi.
Ağlayarak ilgi çekme hiç bitmeyecek galiba.
Allah çok çocukluya yardım etsin...

malesef o buyume atagi 6 yasa kadar normal

doğru valla ortalık küçük ergenlerle doldu.
Önceden de var mıydı acaba bu 2 yaş sendromları filan?
Ben yeğenlerimde pek hatırlamıyorum.
Bizimkiler mi bir tuhaf acaba
Gülse Birsel’in vardı böyle bir yazısı.
Çok yerinde tespitleri var her zamanki gibi.
Ben ilk oğlum için haftada bir doktora giderdim bir anormallik var diye, en sonunda kabul ettim o böyle.
Doktorun anlattığı çevresel koşullara bağlı olarak nasıl bedenimiz dönüşüme uğruyorsa, şuanki çocukların da öyle olduğu.
Eskiden 3 ay gözünü açmayan bebekler, şimdi gözler açık agucuk gugucukla doğuyor.
Ki benimkiler geri geri emekliyordu daha doğrusu sürünüyorlardı daha ayları dolmadan.
Böyle değişime uğramış çocuklarla başetmesi haylice zor.
Bize bir göz belertsinler, put kesilir yerimizden kalkamazdık ya

Çok doğru bir tespit bence de.
Zamanla onlar da değişiyor demek ki. :)

Kulaklarında iltihap olabilir
Boğazı iltihaplanmış olabilir.
Idrar yolu enfeksiyonu olabilir.
Sütünüzün tadı değişmiş olabilir ( başıma geldi oradan biliyorum.)
Ama nazar değmiş olamaz

Tamam distense ne yapsak içer sütünü cidden hem o hem ben çok zorlanıyoruz
Önce bir doktora götür, kesin tanıyı koysun. Belki iltihap var antibiyotik verecek, disse zaten en fazla bir kaşık calpol ve diş jeli kullanabilirsin. Mecbur çıkmasını bekleyeceksin.

İçerik silmek yasak ve zaten alıntılamışlar. Gereksiz bir çaba olmuş.

Evle bebeğin emmeyi bırakmasının ne alakası var?
Belli ki bir derdi var. Belki büyüme atakları geçiriyor belki bir rahatsızlığı var. Nazarla uğraşacağınıza derdini anlamaya kafa yorun bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…