bebegim var, ailemi mi secmeliyim, esimi mi ?

Canım şu anda vermezler belki ama sizin evlenip bi süre devam ettirdiğinizi varsayarsak ilerisi için konuşuyorum..Yani neler duyoruz o adam sizi çok sevseydi gelip çocuğunuda sizide görürdü zaten ..Bence başka planları var ya çocuğu almak istiyor ya da sizi hakimiyeti altına almak istiyor..Türkiyede olursanız ailenizden güç alamıyacaksınız sonuçta..

Reactions: anu
Tamam ailenle yaşa ama işine de git,evde oturdukca kafanda türlü türlü şeyler kurarsin yapma bunu kendine. Fikrimizi sormuştun benim fikrim o adam bile diyemeyecegim şahıstan uzak dur,kizin da kendisini görmek isterse ilerde görebilir ama şimdi kesinlikle göstermezdim ben olsaydım çünkü aklından neler geçiyo bilemeyiz,ya gerçekten kızını da alırsa senden o zaman napacaksin? Bence hiç düşünmek bile istemezsin,işte o zaman bitersin. Bunu hiç şansa birakma derim,karşına seni sevio sayacak biri elbet çıkacaktır ama beklemediğin bi anda. Şimdilik kocaymis aşkmış düşünme bunları kizinla ilgilen ve işe gir sosyal ortamlara katıl,insanlarin arasına karış,bekarlığın tadını çıkar :)
bu arada ben de yaşlı kadınlar gibi konuşmaya başladım aman Allahım,halbu ki daha yaşım 27 :) ama inan ben de zor günler geçirdim ve bu yüzden erken olgunlaştım, ailem benimle aylarca konusmayinca,hep onlara yasattigimi başıma kakinca. Inan bana hiç kimse için aileni karşına almak istemezsin hele de sizi ortada bırakıp giden elin oğlu için, sonra vicdan azabından duramazsin yine olan size olur

Ne yaparsan yap ailenin rizasi ile yap.
Eger tekrar denemek istiyorsan otur ailene anlat hislerini..
Hakkinda hayirlisi olsun

Sizi zaten en en ihtiyacınız olduğunuz zaman terketmiş. İnanın bundan sonra da benzerini yapacaktır. Çünkü ortada sizin problemleriniz dışında bir bebek var. Bebeği düşünüp sizi orada bırakmamalıydı. Siz bu şansı ona verince inanın pişman olacaksınız.

Bunun için boşanma.Olmazsa dönersin ama boşanırsan bir daha bir araya gelmeniz zor.Fevri karar verip pişman olanlarla dolu etraf..

Yanlış anlamadım değil mi. Eşinizden ayrıldınız ve tekrardan birlikte olmak istiyorsunuz bu arada dini nikahta bozuldu mu? evetse tekrardan evlenemezsiniz. Ayrıca önerim ailenizi dinleyin.

Şimdi olay şöyle oluyor :)

Eski koca Türkiye'de velayet davası açabilir ama hanımefendi yurtdışındaysa ve Türkiye'ye hiç gelmezse mahkeme çocuğu babaya verse bile bir sonucu olmaz yani Türkiye oraya polis gönderip çocuğu alamaz bu konuyla ilgili çeşitli uluslararası antlaşmalar da var ama pratikte bi sonucu yok. Baba çocuğu alamaz ama tabi Türkiye'ye gelirse sınırdan girildiği anda çeşitli sonuçlar doğar.

O vatandaşlık konusu da öyle değil aslında :)) şimdi çocuk nerede doğmuş olursa olsun anne ve/ veya baba Türk vatandaşıysa çocuk Türk vatandaşıdır - bu biraz Karışık ama çocuğun evlilik birliği içinde doğduğunu düşünelim- nüfusa kaydettirilmemiş olabilir henüz ama bu baba için zor olmaz kısa sürede çocuğun Türk vatandaşlığı alınır ve bizim kanunlarımıza göre bir kişi Türk vatandaşlığının Yanında hangi vatandaşlığa sahip olursa olsun Türkiye'de Türk Kanunlarına tabidir. Velayet ona göre belirlenir.

Son soru devletler diğer ülkelerin kararını ancak o karar kendi mahkemesinde onaylanırsa Tanır. Bunun için çeşitli prosedürler var. O halde karar geçerli olur. Aksi halde hangi ülkedeyse o ülkenin kararı geçerli.

Uzun yazdım ama sonuç olarak bu olay çok karışabilir dikkatli olunması lazım.

Yanlış anlamadım değil mi. Eşinizden ayrıldınız ve tekrardan birlikte olmak istiyorsunuz bu arada dini nikahta bozuldu mu? evetse tekrardan evlenemezsiniz. Ayrıca önerim ailenizi dinleyin.
Dini nikah yapmistik da bilmem bozuldu mu ki ? Resmi olarak bosandim ondan (kendisinin haberi yoktu bile) ama dini nikah nasil bozulur fikrim yok

Simdi şoyle biz bosandik ve cocugun butun haklari bende ben hollanda vatandasiyim kizim da oyle. Ben sanmiyorum kolay kolay alamaz ki cocugumu

Dini nikah yapmistik da bilmem bozuldu mu ki ? Resmi olarak bosandim ondan (kendisinin haberi yoktu bile) ama dini nikah nasil bozulur fikrim yok

Eşiniz 3 defa boş ol dediyse dinen boşanmış oluyorsunuz resmi nikahınız dursa da ve birlite olmanız imkansızlaşıyor. Tekrardan evlenmeniz gerekir ama başkasıyla. Ama sanırım dini nikanız bozulmamıştır.

Cok haklisiniz ben surekli ayni seyleri tekrarliyo gibi oluyorum ama ilerde cocugum beni suclar mi veya ben ilerde pisman olur muyum dusuncesi beni delirtiyo. Cok zor bi karar zor bi durum

Demedi oyle bisey bende demedim. Arkamdan sinirle demisse bilemem tabi de bi sormak lazim

Simdi şoyle biz bosandik ve cocugun butun haklari bende ben hollanda vatandasiyim kizim da oyle. Ben sanmiyorum kolay kolay alamaz ki cocugumu

Hollanda'da boşandınız ama bu karar Türkiye'de tanındı mı? Velayet kararı Türkiye'de tenfiz edildi mi? Eşiniz Türk vatandaşıysa Çocuğunuz Türk vatandaşlığına sahiptir zaten o konuda bir yanlışınız var. Yanİ uzun lafın kısası bir kere Türkiye'ye gelirseniz çıkmanız çok zor olabilir ve malesefki Türk Kanunları lehinize çalışmayabilir.

Bunlardan bağımsız olarak bence kızınız Hollanda'da burda yaşayacağından çok çok daha iyi bir hayat yaşayabilir. Türkiye'ye gelip onun imkanlarını kısıtlamayın. Türkiye hayal ettiğiniz gibi bir yer değil hele Avrupa hiç değil.

Eylulde ailemle turkiyeye gelmistim tatile esimle konusmuyorduk ama kendisi biliyordu orada oldugumu. Kilini kipirdatmadi sadece 1 mesaj yazdi buraya geldin neden haber vermiyosun diye. Ben cevap vermedim onun da sesi cikmadi yani cocugu almak isteseydi ozaman alirdi diye dusunuyorum acikcasi bu konuda icim rahat hem cocugumun butun haklari bende hemde esim bisey yapamaz cocugu alsa kim bakacak cocuga? Yani şoyle ki adim gbi eminim amaci cocugu kacirmak degil. Hos oyle birsey olsa da avucunu yalar. Turkiyeye dönme fikrini bu gece yaticam cok iyi dusunucem bugun yorumlardan dolayi kafam karisti

Daha kküçücük bebeginle seni birakip gitmiş ailenin yaninda bile bu kadar cüretkar sa onun şehrine gittiginde vay haline olur..ama yinede deneme demem bilemeyiz belki düzelir herşey..sadece yerinde olsam cesaret etmezdim.

Cok haklisiniz ben surekli ayni seyleri tekrarliyo gibi oluyorum ama ilerde cocugum beni suclar mi veya ben ilerde pisman olur muyum dusuncesi beni delirtiyo. Cok zor bi karar zor bi durum
Çocuğun ilerde seni neden suçlasın ki anlayacak yaşa geldiğinde olanları olduğu gibi anlatırsın kızına..

Bu adam bencil kendini düşünen bir adam yoksa ne babalar görüyoruz çocukları için nelrr yapıyolar..

Ayrildiginiz donem icersinde ne seni ne bebegini arayip sorma lutfunda bile bulunmayan bir adamin pesine dusup nasil ailenden km.lerce uzaga gitmeye cesaret edebilirsin aklim almadi...
Farzetki esinle anlasmazliklarin devam etti,ne yapacaksin,ana yok baba yok,arkadas yok,bunlarin eksikligi yetmezmis gibi bir de atese körukle yaklasacak insan cokken (esinin ailesinden bahsediyorum) hayat nasil gececek bunlari dusundun mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…