- 7 Ağustos 2011
- 4.305
- 6.725
- 198
- Konu Sahibi cantanem1907
-
Oncelikle cevap veren herkese tek tek tesekkur ederim. Sagol canim sende uzun uzun anlatmissin. Bazen diyorum ne vardi da uzaktan evlendin ama nerden bilebilirdim boyle olucagini. Esin intikam almak ister diyen olmus ben ona ters davrandim dedm ama şoyle trip attim cok fazla hani ne biliyim oyle kotu soz veya ailem destekcim diye onu asla ezmedm. Burda da dil okulu mecburi ama kendisi gitmedi bu dili ogrenmek istemedi. Acikca belliydi yani. Burda yorum yazan herkese hak veriyorum benim tek korkum ilerde pisman olmak istemiyorum bakalm hayirlisi ya ne diyimCantanem merhaba başından geçenleri okurken çok üzüldüm durumuna,özellikle de sorumsuz bir Babanın evladı olmak zorunda kalan çocuğun için çok üzüldüm. Aklıma takıldı sessiz kalmayıp olayı eşime anlattım ve bu durumda eski eşini haklı görüp görmediğini sordum ve eşimin cevabını birazdan paylaşıcam seninle. Öncesinde sana kendi hikayemi kisaca anlatmak istiyorum çünkü benzer yanlarımız var seninle:
Ben de tıpkı senin gibi almanyada yaşıyorum ve tr'den evlendim. Üstelik ailemin onaylamayacagini bildiğim için kaçarak evlendim, ailemin güvenini ve kalbini çok kırdım, evlendik esimle 10 ay anca yaşayabildim istanbulda sonra almanyaya geri dönmek için eşimin her akşam kafasının ütüledim (kaynanamlarla ve bekar kayın bekar görümceyle birlik oturdum). Ailem almanyaya dönüp meslek egitimimi tamamlamadigim sürece beni affetmeyecegini söylediği için onlarin gönlünü tekrar alabilmek için ve tr şartlarında daha fazla yasayamadigim icin döndüm, esimi de aldiracaktim sonra yanıma,gidince hamile olduğumu öğrendim ve ailemle yaşadım doğuma kadar,eşim vize nedeniyle gelemedi.Ailemle buzları erittik,neyse doğumdan sonra aile birleşimi vizesiyle eşimi getiebildim yanıma, sonra alman devleti onu dil kursuna gönderdi uyum yasasından dolayı, yıllarca eşim çok zorlandı,az ağlamadı ailesini özlediğinden ve dil sıkıntısı çektiği için,bağımsız hayatını o da çok özledi ama asla çekip gitmedi. Ara ara tr'ye kesin dönüş yapalim diyor,destekliyorum onu çünkü o da aynı fedakarlığı benim icin yaptı. Demek istediğim evlilik fedakarlık ister,karşılıklı konuşup fikir alışverişi yapmalı çifter bişeyleri uygulamaya geçirmeden, hele de arada minik bir bebek varsa. Benim ailem de bana hep destek çıktı ama ben asla ailemin eşimi kotulemesine izin vermeidim,eshim de tabi ailemi kötüleyemez,saygılı olacak iki taraf da. Şimdi bu sorunların birebir olmasa da benzerini yaşamış eşimin cevabına gelelim. Almanyaya geldikten 5 sene sonra anca sigortalı bi işe girmiş ve dil sorunu hâlâ devam eden ama çocuğunun geleceği için her fedakarlığı yapmaya hazir olan eşimin cevabı:aklindan bile geçirmesin o haysiyetsizi...! Sebep ne olursa olsun insan istedikten sonra her zorluğu göğüs gerebilir. Ondan kurulduğunula şükret
Hanımefendi malesef yanlış biliyorsunuz. Yurtdışından alınan mahkeme kararı Türkiye'de tanınmadan Türkiye'de bu çift evli ve konu sahibinin çocuğu ülkeden çıkarması ancak babasının yazılı izni ile mümkün olabilir. O yabancı devlet Boşanma kararı ancak verildiği ülkede geçerlidir Türk mahkemelerini ilgilendirmez. Ve yabancı mahkemenin türkiyede bir Türk Vatandaşı üzerinde bir yaptırımımı olamaz. Türkiye'de açılacak bir davada ise hakimlerin çocuğun Yurtdışına gitmesine izin verme olasılığı oldukça düşüktür. Konu sahibinin bunları düşünmesi gerekir.
Turkiyede bosanmadik burda bosandik ama burda bosanmam bana yetiyor. Burdaki bosanma belgemle turkiyede (neresi oldugunu unuttum avukatim soylemisti) işte bi yere gidip ben bosandim deyip turkiyede de bosanmis sayiliyomusum. Bu arada cocugum sadece bu ulkenin vatandasi turkiyeyle hic bi baglanti yok. Yani zaten turkiyede yasicak olsam bile galiba 3 aydan fazla kalamicak ? Cok karisik olduE peki konu sahibinin dedigine gore Turkiyede bosanma fln yok..
Sizin dediginize gore de hakimler yurtdisina gondermez cocugu..
E bu eski koca maraz cikarmak icin dava acip cocugu Turkiyeye cekebilir mi yani..
Soyle ki arkadas diyelim ki barismadi e illa ki hayatlarina devam edecekler adam bosanmak ister.
Benim cocugum felanca ulkede diye velayeti isteyebiliyor mu madem oyle?
Bir de hakikaten bu cocugun yurtdisi vatandasligi olmasinin hic mi artisi yok..
Yani soyle ki yurtdisindaki mahkemede velayet annede,
konu sahibi elimde kagit var bensiz hic bir yere goturemez diyor..
Eee turkiyedeki davada da cocugun velayeti babaya verilse nasil bir prosedur uygulaniyor bu durumda.
Turkiye obur devletin kararini yok sayiyor, obur devlet turkiyeninkini..
Ee bu cocugun hali ne olacak.
Dedigim gibi hic bir hukuksal bilgim yok ve cok sordum farkindayim:)) ama bazi seyler cok mantiksiz geliyor.
Oncelikle cevap veren herkese tek tek tesekkur ederim. Sagol canim sende uzun uzun anlatmissin. Bazen diyorum ne vardi da uzaktan evlendin ama nerden bilebilirdim boyle olucagini. Esin intikam almak ister diyen olmus ben ona ters davrandim dedm ama şoyle trip attim cok fazla hani ne biliyim oyle kotu soz veya ailem destekcim diye onu asla ezmedm. Burda da dil okulu mecburi ama kendisi gitmedi bu dili ogrenmek istemedi. Acikca belliydi yani. Burda yorum yazan herkese hak veriyorum benim tek korkum ilerde pisman olmak istemiyorum bakalm hayirlisi ya ne diyim
Soyledigin seyi bende cok dusundum ama dedigim gibi esimi turkiyeden hataliyiz ama biz zorla istemedigi halde getirttik. Turkiyede ozamanlar baya iyi geliri isi herseyi cok iyidi asla oyle yurtdisina cikayim meraki yoktu. Vallahi kafam allak bullak arkadasim ya bi yanda canim annem bi yanda canim kizim babasiz mi buyucek bide yani yuva kolay kurulmuyo cok kavga ettik tartistik ama asla oyle dayak vs yoktu hani demeyin bu kiz gitmek icin bahane ariyor yok oyle birsey sadece ne biliyim bi sans vermek istedimEşim de intikam almak isteyebilir diyor canım, bir erkeğin aklından geçenleri en iyi başka erkekler bilir herhalde. Ayrıca bak eski eşin dil kursuna gitmeyi bile göze alamamış yani hiç fedakarlık yapmamış, tamam denemiş fedakarlık yapmayı yanınıza gelmiş ama tekrar döndüğüne göre belki de sadece merakından gelmişti, baktı ki dışardan göründüğü gibi değil almanyada yaşamak gözü yemedi ve arkasına bile bakmadan tartışmayı bahane edip geri döndü. Hani diyosun ya başkasıyla evlensem çocuğuma Babalık yapar mı: emin ol bundan daha iyi Babalıl yapar çünkü sorumluluklarını hiçe saymış birinden söz ediyoruz. Seni üzmek istemem ama her şerde bir hayır olduğunu düşünenlerdenim,bunda da vardır bir hayır. Çekip gitmesi sizin için belki de çok daha iyi oldu. Tek başına ortada kalmış değilsin kızın var,sana her koşulda sahip çıkaran bir ailen var,ilerde seni sen olduğun için çocuğunla kabul edecek gerçek sevgiyi yaşatacak biri de çıkarsa karşına iyi ki ona dönmemişim diyeceksin eminim
Turkiyede bosanma davasi gorulurken anne cocugu yurtdisinda yasaticak diye hakimler velayeti babaya veriyormus diyen arkadaslar var.Turkiyede bosanmadik burda bosandik ama burda bosanmam bana yetiyor. Burdaki bosanma belgemle turkiyede (neresi oldugunu unuttum avukatim soylemisti) işte bi yere gidip ben bosandim deyip turkiyede de bosanmis sayiliyomusum. Bu arada cocugum sadece bu ulkenin vatandasi turkiyeyle hic bi baglanti yok. Yani zaten turkiyede yasicak olsam bile galiba 3 aydan fazla kalamicak ? Cok karisik oldu
Cok garip. Arastirmam lazim kimse cocugumdan degerli degil avukatima sorcamTurkiyede bosanma davasi gorulurken anne cocugu yurtdisinda yasaticak diye hakimler velayeti babaya veriyormus diyen arkadaslar var.
Yani gelseniz geri goturemiyormussunuz bebegi.
Bana cok karmasik geldi.
Soyledigin seyi bende cok dusundum ama dedigim gibi esimi turkiyeden hataliyiz ama biz zorla istemedigi halde getirttik. Turkiyede ozamanlar baya iyi geliri isi herseyi cok iyidi asla oyle yurtdisina cikayim meraki yoktu. Vallahi kafam allak bullak arkadasim ya bi yanda canim annem bi yanda canim kizim babasiz mi buyucek bide yani yuva kolay kurulmuyo cok kavga ettik tartistik ama asla oyle dayak vs yoktu hani demeyin bu kiz gitmek icin bahane ariyor yok oyle birsey sadece ne biliyim bi sans vermek istedim
Bazen tam tersini dusunuyorum. Buyuyunce sen niye babamin yanina gitmedin ben babasiz buyudum vs diye beni suclarsa ? Bu arada hollanda da yasiyorum canim :))Anliyorum sen canım babasiz çocuk büyütmek korkutuyo seni bu çok normal ama almanya gibi bir ülkede böyle bir korkun olmasın. Allahın şanslı kuluymussun ki çocuğunu da alıp götürmemis,bunca hayal kırıklığından sonra onu affedip hiç birşey yasanmamis gibi davranirsan herşey daha kötü olur. Ve en başından karaktersiz olduğunu belli etmiş bi adam için ne kendi düzenini ne ailenin düzenini ne de o günahsız bebeğinin düzenini bozma sakın. Kızın mutsuz güvensiz bir aile ortamında büyürse psikolojisini düşün tekrar tekrar. Ayrıca benim Babam da Anneme hiç haketmedigi şeyler yaşattı, Annem hep bizim için katlandı taaki Babam onu 47 yaşında veda bile etmeden terk edinceye kadar. Ben anneme yıllardır diyordum niye katlaniyosun bu adama bu muameleye, bizim için katlanma diye çok kızdım çünkü çok zoruma gidiyodu. Senin kızın da ilerde sana böyle şeyler söylerse emin ol o da seni çok üzer. Ayrıca almanyada Babasından ayrı büyüyen birçok çocuk var,o yüzden çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum çocuğu. Ayrıca büyüyüp anlayacağı yaşa gelince uygun dille anlatirsan o da sana hak verecektir Annesi ne kadar kararlı ve gururlu davranmış diye de sevinir.
Bi arkadas yazmis biraz geri sayfalarda gormediniz sanirim.Cok garip. Arastirmam lazim kimse cocugumdan degerli degil avukatima sorcam
Bazen tam tersini dusunuyorum. Buyuyunce sen niye babamin yanina gitmedin ben babasiz buyudum vs diye beni suclarsa ? Bu arada hollanda da yasiyorum canim :))
Yani öyle olmasa bile siz çalışmıyorken boşanırsanız eşinizin işyeri var babaya verebilirler velayetiCok garip. Arastirmam lazim kimse cocugumdan degerli degil avukatima sorcam
Yani öyle olmasa bile siz çalışmıyorken boşanırsanız eşinizin işyeri var babaya verebilirler velayeti ,Çocuğu almak için bile sizi çağırıyor olabilir
Sagol canim. Calisiyordum cocuguma annem bakiyordu, 2 ay oldu biraktim daha dogrusu is yerim istedigin zaman donebilirsin dedi. Ayri eve cikamam ailem izin vermez. Tek istegim vardi herkes gbi cocugumu normal buyutiyim dertsiz cok gordulerPardon ben almanya sanmıştım ama orası da aynıdır sanırım. Maddi sıkıntı da yaşamazsınız kızınla birlikte ayrı eve çıksan da devlet sahip çıkar kira yardımı gıda yardımı falan. Ayrıca kafanı dağıtmak için bi an önce işe başlarsan da psikolojin için daha iyi olur. Ayağın yere daha sağlam basar. Eminim şuan çalışmıyosundur o yüzden özgüvenin de yerlerde,bi işe gir kızına Annen bakar,bakmazsa da kreşe ver tüm gün birakma imkanı var çocuğu tek başına büyüten ebeveynler için. Çocuğunla en iyi şekilde ilgilenirler,sen de hem kafanı işine vermiş olursun hem de disinle tirnaginla kızına da kendine de kendin bakarsın. Kimseye ihtiyacın olmaz,kendine güven, o adamı da sil at kafandan. Ondan önce nasil yaşıyodun onu düşün, onsuz da yaşayabilirsin pekâlâ ve aşkından da ölmedigin belli,o yüzden dediklerimi bi düşün istersen. Ve kizini mutlu bir çocuk olarak yetistirirsen ki bu da sadece kendin de mutlu olursan olur, o zama ilerde sana suç bulmaz üzülme
1 yasinda bebegi anneden bu kadar kolay ayirabilirler mi ki ? Hayalperest diyen oldu ama alakasi yok esim herseyimiz duzene girsn 3 ayda bi git ailene dedi 6 aydir sozler hersey veriyo yani hayalperestlik degil ama dönmek istedigim zaman esime belli etmem hersey guzelmis gibi yapar aileme gidiyorum derim ve burda kalirim? Suan size sacma gelir biliyorum ama napiyim dusunmekten sacmaliyo olabilirmYani öyle olmasa bile siz çalışmıyorken boşanırsanız eşinizin işyeri var babaya verebilirler velayeti
Yanlis dusunuyo olabilirim de karsimdaki ne oda bi insan. Ne yapabilir bana? Gercekten soruyorum yani ne yapabilir? Yanlis anlamayin tepkim size degil ona o kim beni zorla orda tutacak veya cocugumu alicak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?