• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim ve işim????

pocahantes89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015
224
35
48
merhaba kızlar 8 aylık bebeğim var ve bu ay işe başladım ihtiyacımız var tek maaşla geçinemiyoruz.Çok özlüyorum kızımı ona yetemediğimi düşünüyorum.Annem uzakta bebeğime kayınvalide ve Görümcem benim evimde bakıyor sizce çalışmakla doğru mu yapıyorum aklım hep evde nasıl bir yol izlemeliyim.Birda sürekli ya bakamazlarsa diye düşünüyorum.Gün içinde eve giren çıkan belli olmuyor.komşuları bize geliyor onlar bizde diye düzenim hep alt üst oldu nolur yardım edin napıcam ben

çalışmak iyidir.
eğer bakıcı tutmaya maaşınız elvermiyorsa
o zaman kv ve görümcenize söyleyeceksiniz ki bebeğin uyku düzeni için lütfen misafir komşu akraba kabul etmeyin .
aklım sizde oluyor ve iş yerinde verimli olamıyorum .

aslında babaanneler daha çok düşünür torununu . misafir kolayla kabul etmez ama sizinki etmiş hayret
ne kadar sıklıkla geliyor bu misafirler . her gün mu haftada 2-3 mü . nasıl

ihtiyacınız varsa ÇALIŞMAK ZORUNDAYSANIZ YAPACAK BİRŞEY YOK Kİ. YANLIŞ YAPIYORUM DİYE DÜŞÜNMEYİN. BENİMDE kızım 10 aylık kv bakıyor ama benım kv karşı komşum ben ona geçiriyorum sabah işe giderken kızımı . bir ay oldu işe başlayalı. biz ev aldık taşınacağız 5 ay sonra ama yine ben kv ye bırakırım kızımı onun bana geleceğini sanmam. sende kv evine bıraksan sabahları daha iyi olmaz mı o şekilde.
benim gözüm hiç arkada değil Hamdolsun çoook iyi bakıyor kvm. aşırı seviyor..
suçluluk hissi bendede var sabahları onu bırakırken hele arkamdan ağlamaya başladı bikaç gündür hepten kahroluyorum ama herşey onlar için diye kendimi avutuyorum. evin borcu bitsin çıkarım diyorum bazen ama o zamana kadarda kız büyümüş olacak.

çalışmak iyidir.
eğer bakıcı tutmaya maaşınız elvermiyorsa
o zaman kv ve görümcenize söyleyeceksiniz ki bebeğin uyku düzeni için lütfen misafir komşu akraba kabul etmeyin .
aklım sizde oluyor ve iş yerinde verimli olamıyorum .

aslında babaanneler daha çok düşünür torununu . misafir kolayla kabul etmez ama sizinki etmiş hayret
ne kadar sıklıkla geliyor bu misafirler . her gün mu haftada 2-3 mü . nasıl
HAFTADA 2-3 GELİYOLAR

ihtiyacınız varsa ÇALIŞMAK ZORUNDAYSANIZ YAPACAK BİRŞEY YOK Kİ. YANLIŞ YAPIYORUM DİYE DÜŞÜNMEYİN. BENİMDE kızım 10 aylık kv bakıyor ama benım kv karşı komşum ben ona geçiriyorum sabah işe giderken kızımı . bir ay oldu işe başlayalı. biz ev aldık taşınacağız 5 ay sonra ama yine ben kv ye bırakırım kızımı onun bana geleceğini sanmam. sende kv evine bıraksan sabahları daha iyi olmaz mı o şekilde.
benim gözüm hiç arkada değil Hamdolsun çoook iyi bakıyor kvm. aşırı seviyor..
suçluluk hissi bendede var sabahları onu bırakırken hele arkamdan ağlamaya başladı bikaç gündür hepten kahroluyorum ama herşey onlar için diye kendimi avutuyorum. evin borcu bitsin çıkarım diyorum bazen ama o zamana kadarda kız büyümüş olacak.
K.VALİDE YÜRÜME 20 DAKİKALIK YOLDA EŞİM ÇOCUK ÜŞÜR DİYE ONLARI ÇAĞIRDI BİLMİYORUM ÇOK ZOR YA

bakarlar güzelce

bizimkileri 3,5 aylık bıraktık hem d eyabancı bakıcılara bak bğyüdüler bile

kv görümce sende olunca yemek yapar ortalığı da toplarlar

komşu vs de gelecekse çocuğun yeme içme saatşnde gelmesşnler mesela uyurken gelsinler

çocuk uyur kv de misafir ile oturur oldu bitti

isteklerini açıkça söyle ama imanı anlamalarınıb bekleme eşini aracı koyma çocuk senin ne istiyorsan makul şekilde söyle

bir de neden ikisi geliyor ki

sonuçta biri baksın diğeri kendi evi ile gezmesi ile vs ilgilensin

atıyorum bugn görümce doktora gitsin size gelmesin yarın görümce baksın kv evinde arkadaşları ile çay içsin

neden ikisi birlikte,daha çocuk küçük koşmaz düşmez vs vs

Ya görümce gelsin ya kv, bebek olan yerde komşunun ne işi var ya.
Uygun bir dille eve kimseyi almamaları gerektiğini söyleyin, hatta eşiniz söylesin. Yol geçen hanı değil ya ev.

bence şartların bir çok kişiye göre çok çok iyi
biraz dişini sık
2 yaşına gelince kreşe verirsin
ama sen sen ol şuan onlarla aranı bozma sakın
zararından çok faydaları var
en büyük artısı bebegin emin ellerde
bu artı tüm eksileri artıya çevirir benim gözümde

bakarlar güzelce

bizimkileri 3,5 aylık bıraktık hem d eyabancı bakıcılara bak bğyüdüler bile

kv görümce sende olunca yemek yapar ortalığı da toplarlar

komşu vs de gelecekse çocuğun yeme içme saatşnde gelmesşnler mesela uyurken gelsinler

çocuk uyur kv de misafir ile oturur oldu bitti

isteklerini açıkça söyle ama imanı anlamalarınıb bekleme eşini aracı koyma çocuk senin ne istiyorsan makul şekilde söyle

bir de neden ikisi geliyor ki

sonuçta biri baksın diğeri kendi evi ile gezmesi ile vs ilgilensin

atıyorum bugn görümce doktora gitsin size gelmesin yarın görümce baksın kv evinde arkadaşları ile çay içsin

neden ikisi birlikte,daha çocuk küçük koşmaz düşmez vs vs
onlar ayrılamazmış birde tek başlarına bakmak istemiyorlar bebeğin kafası karışır mı acaba

onlar ayrılamazmış birde tek başlarına bakmak istemiyorlar bebeğin kafası karışır mı acaba

bebeğin kafası karışmaz da aynı şekilde davranırlarsa yani birinin yaptığına diğeri hayır demezse ya da hayır denileni diğeri arkasından çaktırmadan yapmazsa

nasıl ayrılamıyorlarmış

iyi işte o zaman iki kadın akşama kadar yemeği çamaşırı temizliği de çıkarsınlar aradan

sürekli evi ara
face to face görüş
maalesef yaşı büyükte olsa okula gidinceye kadar özleniyor bebek

Bebek olan eve konu komşu arkadaş giremiyor mu? Bebeginize kendiniz bakacak olsanız misafir kabul etmeyecek miydiniz?

gelir tabii de bakan kişiler özellikle de böyle büyükler o zaman yeterince dikkat edemiyebiliyorlar

aman torunu gördü bizi unuttu derler

ay kadnın lafını kesmeyim, aman yarım saat oturur gider, bebek de yemeğini sonra yesin gibi tavırlar olabiliyor

bir de insan hep bebek ile olmayınca onun ne yapabileceğini kestiremeyebiliyor

babaannenin arkadaşının küçük çantası içinde el işi vardır onu koyar kenara bir bakarsın bebek onu karıştırır içinden bir şey bulur vs vs

her an çocuğu denetlemek zor olduğu için evi risksiz hale getirmek gerekiyor

ben oğlum küçükken gelenlerin çantalarını da alıp vestiyere asardım zira o arada sen arkanı dönünce çocuk bir şeye elini atabiliyor

bak şimdi kocaman yine bile çay kahveden sakınmak gerekiyor

bir kere halası tabağa yemek koyarken arkasında imiş bir dönmüş boynu göğsü vs yemek dökülmüş

ben dönmeden arkama bakmayı öğrenip alışkanlık kazanıyorum ama çocuğu olmayanın o konudaki refleksleri zayıflıyor

Ben oğlumu bıraktığımda 3,5 aylıktı.
İlk yıl kv de baktı
1 yaşından itibaren annem bakıyor.
Kimse annesinden daha iyi bakamaz lafına ben inanmıyorum mesela.
Kimse annesinden daha çok sevemez doğru olan bu.
Ama gayet bakılabiliyor :)
Kv den de tecrübeli bir anne olarak gayet iyi bakıyordur.
Boşuna üzülüyorsun.

gelir tabii de bakan kişiler özellikle de böyle büyükler o zaman yeterince dikkat edemiyebiliyorlar

aman torunu gördü bizi unuttu derler

ay kadnın lafını kesmeyim, aman yarım saat oturur gider, bebek de yemeğini sonra yesin gibi tavırlar olabiliyor

bir de insan hep bebek ile olmayınca onun ne yapabileceğini kestiremeyebiliyor

babaannenin arkadaşının küçük çantası içinde el işi vardır onu koyar kenara bir bakarsın bebek onu karıştırır içinden bir şey bulur vs vs

her an çocuğu denetlemek zor olduğu için evi risksiz hale getirmek gerekiyor

ben oğlum küçükken gelenlerin çantalarını da alıp vestiyere asardım zira o arada sen arkanı dönünce çocuk bir şeye elini atabiliyor

bak şimdi kocaman yine bile çay kahveden sakınmak gerekiyor

bir kere halası tabağa yemek koyarken arkasında imiş bir dönmüş boynu göğsü vs yemek dökülmüş

ben dönmeden arkama bakmayı öğrenip alışkanlık kazanıyorum ama çocuğu olmayanın o konudaki refleksleri zayıflıyor

Bu babanne anneanneye güvenmemek demek ama.

Güven yoksa da o çocuk o insana bırakılmayacak. Ya oturup kendi bakacak anne ya da profesyonel bir bakıcı tutacak. Başka yolu var mı?

Yaşını başını almış bir insana hem çocuk sorumluluğu yüklemek hem de çocuğuma bakıyorsun o yüzden sosyal hayatını kısıtlamalısın demek biraz fazla değil mi?

Bu babanne anneanneye güvenmemek demek ama.

Güven yoksa da o çocuk o insana bırakılmayacak. Ya oturup kendi bakacak anne ya da profesyonel bir bakıcı tutacak. Başka yolu var mı?

Yaşını başını almış bir insana hem çocuk sorumluluğu yüklemek hem de çocuğuma bakıyorsun o yüzden sosyal hayatını kısıtlamalısın demek biraz fazla değil mi?

haklısın

bu benim görüşüm konu sahibinin değil işte

ben asla kv ye çocuk baktırmam dedim

işten bile ayrıldım bir süre ama o çocuğu kv ile evde bırakmadım

yalnız o sadece kv bakıcı vs değil herkes için geçerli esasen annesi için bile geçerli

çocuk sürekli dikkat ister ve rutin oluşuyor

o rutinin dışına çıkınca da her türlü ihtimale açık oluyor

yani annesi evde iken de çok gelen giden olunca dikkat dağılıyor

o ev kazası denilen şeyler genellikle ya annenin acele bir işi olmasından ya da böyle misafir vs gibi bir değişiklik olmasından yaşanıyor

Back
X