• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve kayınvalidem

Kaynanamın kendine benzeyen kankasıda babası tarafına benzese çok güzel olur diyor cadı kaynanamın da ağzı kulaklarına vardı tabi. eşim renkli gözlü ya. Hala sadece sarışın ya da renkli gözlüklerin güzel olduğunu düşünen cahil kafalar. ki eşimle akrabalığımız var babasıyla annem kuzenler. Ve kardeşlerim kuzenlerim teyzemler dayımlar amcam iki dedem hepsi renkli gözlü. Bende Haberin yok ama onlar bizler diye bir şey yok zaten akrabayız dedim.

Onları tanısanız böyle yazmazdınız :)

Defalarca boşanmaya kalktım sırf annesi yüzünden. O yüzden bırakayım mutlu olsun modunda olamam.

Ama tabi ki takmamam lazım.
Esin onayliyor mu annesinin hatali davranışlarını? Seni eziyor mu? Bunlari yapmiyorsa umursamaz davranman daha kolay..

Benim oğlum doğdu basta amcasının kopyasıydi filan tabiki olacak ya anneye ya babasina benzeyecek... ama öyle şeyler oluyor ki çocuğun yaptığı her hareket babaya mal ediliyor

Baba zeki, baba şöyle yapardi boyle yapardı sanki tek onların oğlu cocuk olup herşeyi yapmış bende sinir oluyordum buna, ama sonra bıraktım....

Hergun değişiyor çocuklar oğlum şimdi değişti

Bizde de ilk bana benziyordu şimdi babası oldu. Demek yine bana dönecek bu çocuk :KK70:

Valla insan gerçekten hassas oluyormuş bu süreçte galiba :)
Bizde de ilk bana benziyordu şimdi babası oldu. Demek yine bana dönecek bu çocuk :KK70:

Bu duyguya kendini kaptırmamaya çalış,yoksa sonu gelmez canım...Banada öyle söyleniyordu,ben erken gördüm amaçlarını,insanı sinir edip bıyık altından gülmek...Bende dedim hep gayet önemsemez şekilde onlara ve akrabalarına,e tabi ya o tarafa, ya bu tarafa benzeyecek,yoldan almadık ya,eşimle ikimizin çocuğu sonuçta diye:KK49:...Sinir olmayınca vazgeçtiler.Ama bu eşimle aramızda dalga konusudur hep.Bazen derim çocuklardan bunalınca,aynı senin taraf,çok dağınıklar diye..O da vay vaaay,kötü tarafları bize,iyi tarafları size ha,iyiymiiiş,der:KK70::KK70:

ben hastaneye yattım doğumdan sonra odaya çıktım oğlumu ilk kaynım gördü burun büktü
aaaaaa bu size benziyor ama dedi ki doğduğunda aynı bendim :) kv hastahaneye geldi
hııı aynı sızın sülale hele senin amcana cok benziyor dedi burun kıvırdı
şimdi oğlum 1 yaşında ve onların tarafına benzetiyorlar oda cok benzetiyor
ahh şu oğlum gibi gülüyor ah şu amcası gibi hareket ediyor , amcası gibi şöyle olacak diye
cok gıcık oluyorum ama bende araya ağbimi kıskardeşimi sokuyorum

hatta en kücük amcası 17 yaşında fenerbahceli bu yüzden oğlumu fenerli yapmak istiyorlar fenerli battaniye bile aldılar ama ben onlara inad dayısı galatasaraylı başka şamsı yok illa gs li olacak diyorum ve oğluma sarı kırmızı forma aldım abim galatasaray zıbınları ile doldurdu onlar fener dedikce ben galatasaray diyorum :D artık cok laf etmiyorlar

Örnek verdim onu yoksa tabi ki banane. Ama vicdanen insan üzülüyor engelli biriyle dalga geçilmesi falan. Anne olunca iyice dokunur oldu bu tavırları. Tabi ki öncelik çocuğumla ilgilenmem...
Canım düşmez kalkmaz bir Allah o yamuk dediği çocuklardan bile beter hale gelir bı felç gecirirde , Allah'a şirk koşuyor resmen KV , ama dediğim gibi insanlara bu kadar kendini kaptırıp üzülüp durursan dert sahibi olursun , sana bişey olsa sana kim bakacak çocuğuna kim bakacak , hayatta senden önemli hiçbirşey olmasın ..

Aynı modelden bende de var. İlk çocuğum doğdu ben hariç kendi komşularına kadar benzettiler:deli:. İster istemez lohusalık psikolojisiyle bir dönem çocuğumdan bile soğudum. Normalde böyle şeylere takılmam. Tabiki babasına, baba tarafına benzeyecek ama insanı garip bir ruh haline sokuyorlar.

Neyse 2. Doğdu. Çocuk bana benziyor. Kızlarımın kardeş olduğuna bile inanmıyor kimse. Eşimin ailesiyle hiç alakası yok. Küçük kızım, büyük kızıma göre çok daha güzel açıkçası. Şimdi küçüğü kendine benzetiyor:işsiz:. Büyük kızımın da güzel yerlerini kendine benzetiyor. Bariz bir şekilde insanlar bile farketti kıskançlığını. Ben artık umursamiyorum. Kendi çalıp kendi oynuyor, çocuklar benim nasıl olsa istediğine benzetsin.

Çok takma bnde önceleri renkten renge girerdm çok üstelerdi.şimdi çok üstelemiyo.sanki sinir olunca hususu yapıolar.takma evet kocama bnzio svdiğim o bşka kime benzyckti de bakar sen takmıon daha demez.yada duyma onu başka seylerle uğraş bn öyle yapıom:lülülü::lülülü::KK48::super:

Kocamı o kadar çok seviyorum ki hamileyken hep ona benzesin diye dua ettim deseydin sende :duduk: aman çok takma çocuğu doğuran sen misin sensin o çocuk senin çocuğun o yüzden çok takılmamak lazım benim bi kızım var bana benziyor meleğim şimdi Allah'ın izniyle oğlum olacak dua ediyorum fiziği kocama benzesin diye çok beğeniyorum fiziğini çünkü :anneadayı::KK200:

sütçüye tüpçüye benzetmemiş ki öz babasına benzetmiş ne var bunda sinirlenecek anlamıyorum,
tamam başka konulardan sevmiyor olabilirsiniz ama insan sevdiğini sevdiğine benzetir.
benim kızım da eşime benziyor gayet de mutluyum, beğendiğim sevdiğim adama benziyor diye...

Kaynanamın kendine benzeyen kankasıda babası tarafına benzese çok güzel olur diyor cadı kaynanamın da ağzı kulaklarına vardı tabi. eşim renkli gözlü ya. Hala sadece sarışın ya da renkli gözlüklerin güzel olduğunu düşünen cahil kafalar. ki eşimle akrabalığımız var babasıyla annem kuzenler. Ve kardeşlerim kuzenlerim teyzemler dayımlar amcam iki dedem hepsi renkli gözlü. Bende Haberin yok ama onlar bizler diye bir şey yok zaten akrabayız dedim.

Hahah o da iyiymiş hem akraba ol hem erkek tarafı diye diret.

Bizde de durum aynı sarışın renkli gözlüler. Sırf sebepten çok güzeller. Her mavi gözlü onlara güzel geliyor.

Hatta her gelişinde göz kontrolü yapıyor bebeğime. Geçen yakın gözlüğünü hiç takmayan kv gözlüğünü getirmiş yanında. Oh oh açılıyor göz rengi gözlüğümü getirdim bakmaya diyor. Ey allahım sen sabır ver...

Çok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.

Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.

Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum :KK43:

Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.

Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.

Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?
ya kiyamam kv. pisikolojini bozmus canim bebek bu ya sana ya eşine benzicek benim kiz da ayni babası ama ben hic takmam öyle şeye hatta her gören ayni baba der ben seviniyorum çünku çook tatli pamuk gibi bişey sende takinti olmuş ama kv. boyle soylediginde cevabini ver icine atma canim yaa ata ata cok bocalarsın valla

ben hastaneye yattım doğumdan sonra odaya çıktım oğlumu ilk kaynım gördü burun büktü
aaaaaa bu size benziyor ama dedi ki doğduğunda aynı bendim :) kv hastahaneye geldi
hııı aynı sızın sülale hele senin amcana cok benziyor dedi burun kıvırdı
şimdi oğlum 1 yaşında ve onların tarafına benzetiyorlar oda cok benzetiyor
ahh şu oğlum gibi gülüyor ah şu amcası gibi hareket ediyor , amcası gibi şöyle olacak diye
cok gıcık oluyorum ama bende araya ağbimi kıskardeşimi sokuyorum

hatta en kücük amcası 17 yaşında fenerbahceli bu yüzden oğlumu fenerli yapmak istiyorlar fenerli battaniye bile aldılar ama ben onlara inad dayısı galatasaraylı başka şamsı yok illa gs li olacak diyorum ve oğluma sarı kırmızı forma aldım abim galatasaray zıbınları ile doldurdu onlar fener dedikce ben galatasaray diyorum :KK70: artık cok laf etmiyorlar

Hahah aynen :D

Aynı modelden bende de var. İlk çocuğum doğdu ben hariç kendi komşularına kadar benzettiler:deli:. İster istemez lohusalık psikolojisiyle bir dönem çocuğumdan bile soğudum. Normalde böyle şeylere takılmam. Tabiki babasına, baba tarafına benzeyecek ama insanı garip bir ruh haline sokuyorlar.

Neyse 2. Doğdu. Çocuk bana benziyor. Kızlarımın kardeş olduğuna bile inanmıyor kimse. Eşimin ailesiyle hiç alakası yok. Küçük kızım, büyük kızıma göre çok daha güzel açıkçası. Şimdi küçüğü kendine benzetiyor:işsiz:. Büyük kızımın da güzel yerlerini kendine benzetiyor. Bariz bir şekilde insanlar bile farketti kıskançlığını. Ben artık umursamiyorum. Kendi çalıp kendi oynuyor, çocuklar benim nasıl olsa istediğine benzetsin.

Ayy nasıl bir inat anlayamadım valla bunlarda. Allah önce sağlık versin nedir bu ya? Aynen ne derlerse desinler :)

sütçüye tüpçüye benzetmemiş ki öz babasına benzetmiş ne var bunda sinirlenecek anlamıyorum,
tamam başka konulardan sevmiyor olabilirsiniz ama insan sevdiğini sevdiğine benzetir.
benim kızım da eşime benziyor gayet de mutluyum, beğendiğim sevdiğim adama benziyor diye...

Defalarca yazdım konu eşime benzemesi değil. Kv bunu baskın olmak olarak görüyır.

Pardon ama kv bir anneye tutup da "çok şükür bize benzedi" derse kimse bunu es geçemez. Yani bu iyi ki sana benzemedi demek oluyor.

Veya bastıra bastıra tabi ki bize benzeyecek demesi... Yani bana sana benzeme ihtimali bile yok. Ne demek bu? Ardından da gitgide daha da benzeyecek diye vurgulu konuşması.

Size bu tarz konuşulsa ne hissedersiniz? Tabi ki babasına benzeyebilir. O ayrı bunun bir savaşa dönüştürülmesi ayrı. Benim kızdığım bu.

Defalarca yazdım konu eşime benzemesi değil. Kv bunu baskın olmak olarak görüyor.

Pardon ama kv bir anneye tutup da "çok şükür bize benzedi" derse kimse bunu es geçemez. Yani bu iyi ki sana benzemedi demek oluyor.

Veya bastıra bastıra tabi ki bize benzeyecek demesi... Yani sana benzeme ihtimali bile yok. Ne demek bu? Ardından da gitgide daha da benzeyecek diye vurgulu konuşması.

Size bu tarz konuşulsa ne hissedersiniz? Tabi ki babasına benzeyebilir. O ayrı bunun bir savaşa dönüştürülmesi ayrı. Benim kızdığım bu.

Hahah o da iyiymiş hem akraba ol hem erkek tarafı diye diret.

Bizde de durum aynı sarışın renkli gözlüler. Sırf sebepten çok güzeller. Her mavi gözlü onlara güzel geliyor.

Hatta her gelişinde göz kontrolü yapıyor bebeğime. Geçen yakın gözlüğünü hiç takmayan kv gözlüğünü getirmiş yanında. Oh oh açılıyor göz rengi gözlüğümü getirdim bakmaya diyor. Ey allahım sen sabır ver...
:KK45::KK45::KK70::KK70::KK70:

Çok şükür bize benzedi sözünü okuduktan sonra fikrim tamamen değişti
o lafı deyince niye biz insan değil miyiz Gergedan sürüsü muyuz o ne biçim laf esefle kınıyorum sizi huyu benzemez insallah zira cok kirici ve saygisiz olacaktir ayrica ben de o benzemedigine sukrettiginiz kabilenin kiziyim begenmediyseniz almayaydiniz diyemedin mi kV ye

Çok şükür bize benzedi sözünü okuduktan sonra fikrim tamamen değişti
o lafı deyince niye biz insan değil miyiz Gergedan sürüsü muyuz o ne biçim laf esefle kınıyorum sizi huyu benzemez insallah zira cok kirici ve saygisiz olacaktir ayrica ben de o benzemedigine sukrettiginiz kabilenin kiziyim begenmediyseniz almayaydiniz diyemedin mi kV ye
:KK45::KK45:Fazla uzun olmadı mı,huyu benzemez inşallah yeterdi sanki,hani vuruculuk açısındano_O

Back
X