Bebeğim

Saripapatya060844

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
104
37
13
30
Kızlar beebgimm on beş gün sonra altı aylık olacak ve halen bir şeyleri öyle bilinçli şekilde tutmuyor mesala bir şeyi uzatıyorum sadece dokunuyor yere koyuyorum almaya çalışmıyor bir sürü ilgisini çekebilcek oyuncak aldım ve ciddi anlamda ilgileniyorum alıştırmalar yapıyorum ama olmuyor bebegimin akranindaki herkes tutup kavrayabiliyior henüz zamanı mi gelmedi acaba . Bide bebegim sekiz aylık doğdu gelişimi mi arkadan geliyor anlam veremedim ben bu işe ama kilosu boyu her şeyi ayına göre fazlasıyla iyi zamanla olur mu doktora götüreyim diyorum eşim acele etme zamanı gelince kavrar diyor ama elimde değil

Her bebeğin gelişimi farklıdır ama tabi yine bir uzmana danışın geç kalinmasin eğer ciddi birşey varsa. İnşallah yoktur içini ferah tutmaya calis

Motor becerilerini,gelişimini gözlemlemesi için bir çocuk doktoruna gösterseniz sanırım çok iyi olur .kafanızdaki sorular da çözülür .

Bebegin 1 ay erken dogdugu icin gelisimi de geri gelebilir. İcini ferah tut. Benim de 5 aylik bebegim var. Arkadaslarimin bebeklerinin yaptiklarini kizim yapmiyo, kizimin yaptiklarini onlar yapmiyo. Her bebegin gelisimi farklidir. Aylik kontrollere gitmiyor musun? Orada doktoruna bahset. En dogru cevabi onlar verir. Ben 1 ay liste yapiyorum unutmamak icin gidince de sorulara boguyorum doktoru :)

Canım mutfak eşyaları falan koy bir de önüne. Bu aylarda oyuncaktan ziyade, o tarz şeylerde ilgileri olabiliyor. Oğlumun öyleydi. Bir de naçizane özgür bırak, karıştırsın dolansın, kucak da pasifleştiriyor bebekleri.
Güle güle büyüt inşallah.

Düşünüyorum da benum bebeğim de 6.ayda yapmıyordu böyle şeyler hatta annem bu bebek niye eline biseyler alıp tutmuyor vs diye endiselenmisti ama 7 8 ayda masallah atağa geçti ben korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum ama istersen bi çocuk dr göster için rahat etsin

Canım bende prematüre annesiyim misal benimki herşeyi tutardı oynardı (şuan 11 aylık olacak) biberonu tutmazdı ki hala kendi tutmaz keyfi varsa tutar ve zamanı gelince oluyor bazı şeyler..
Ama eğer içinde yapmıyor değil yapamıyor gibi bir şüphe varsa nöroloji ile görüş motor gelişimine baksınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…