Bebeğime bir çöp almadılar

Bakmdım ki hiç 1 kere gittim
Ayy pes az önce yok nıye benden bakım bekliyorlar vs atıyordunuz şimdi bugüne kadar bir kere gittiğiniz insanlardan sahi para istemeye utanmıyor musunuz? Ne demiştiniz ben çalışıp kazanıyorum çalıştığım paradan nıye vereyım valla bır kere gördüğün insanlar para istememiştirde neyse onlarda kendi paralarını kendilerini aramayan bir kere giden kızları değilim diyen gelinleri yerine kendi kızlarına veriyorlar. Çokta iyi yapıyorlar. Senin gibi birine vercek halleri yoktu evlerden ırak

Şu yazdıklarınız çoğu kişi için paragöz bir ailenin şımarıkça derdi diye görünecektir. Ama benim anladığım bebeğin ilgili bir çevrede büyümesini istiyorsunuz. Benim oğlum doğdu eşimin ablasının maddi durumu şahane bir çeyrek taktı o da biz ona ev aldığı için bilezik taktıktan sonra. Adet öyleymiş. Annesi ev aldılar durumları yok dedi ben de bebeğimi sevsin yeter demiştim bileziği götürdük taktık ertesi gün altını taktı öte yandan benim oğlumun tüm ihtiyaçlarını biz ne kadar istemesek de eş dost sağlıyor. İçlerinden geliyor uzun süredir aramıza katılan ilk bebek diye. Ama arayıp sevmeleri beni daha çok mutlu ediyor. Hala kişisi doğduğundan beri üç kere anca aramıştır. ilk başlarda ben de sizin gibi sinir oluyordum maddi değil de manevi olarak arayıp sormamasına ilk yeğen sonuçta tüm çevremiz seviyor soruyor öz hala anca babasıyla annesi de konuşmadaysa canım cicimm sonrasında alıştım bu da böyle dedim önüme baktım. Siz de önünüze bakın. Hamileliğinizin dünyaya gelecek bebeğinizin hayalini ve size ne hissettireceğini düşünün sağlıkla doğumunuzu yapın inşallah.

Parayla azıcık kafayı kırmış olabilir misiniz acaba

Ailenizin durumu iyi değilse nasıl size 10 bin harcamalarına müsade ettiniz? Hiç utanmadınız mı?..

Kayın aileniz diğer gelinlerine bebek arabası, bebek yatağı vs yapmış olabilirler.Bu size de yapmak zorunda oldukları anlamına gelmiyor.O zaman belki maddi durumları iyiydi ama şimdi kötü..Olamaz mı?? Dışardan iyi görünseler de ülkece zor günlerden geçiyoruz,belki kimseyle paylaşmadıkları bir borçları var.

Kayın aileniz sizden ayda bin -iki bin para da istememiş .Siz böyle davranmalarını paraya bağlayıp kendi kafanızda uydurmuşsunuz bunu.Kızları para veriyor die belirtmeniz ise tuhaf. Size ne..Ailesine destek olmak için kimse sizden izin almak zorunda değil.Destek olmadığınız için destek göremediğinizi düşünmeniz ise tamamen sizin uydurmanız.

Yazdiklarınızda tek rahatsız edici nokta bebeğinize beddua edilmesi..Ama nedense onu da kafanızda uydurmuş,farklı cümlelerden farklı anlam çıkarmış olabilirsiniz gibi geldi.Öyle bi potansiyeliniz var çünkü. Allah akıl fikir versin.

Bir bilezikle unutulacak bedduaya beddua demem ben, kim bilir neyi ne anladınız da kendinize bahane ettiniz , yoksa bir annenin daha doğmamış bebeğine edilen bedduayı bir bileziğe yutacağını düşünmek istemiyorum.

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler...
Çocuğunuzun mutluluğu eşinizin ya da sizin ailenizin ona değer vermesiyle etkilenmez önemli olan siz çocuğunuzu sevip değer veriyor musunuz ya da verecek misiniz ? Şuan o sizin tüm stresinizden etkileniyor değer vermeyen insanlar için bebeğinizi üzmeye değer mi bunu düşünüp devam edin çünkü sizin hiç bir şeye zaten ihtiyacınız yokmuş

Keşke olsa da varsın kimse bişey almasın Rabbim size en güzel hediyeyi bağışlamış ne kadar şanslı olduğunuzu fark edin lütfen tamam belki haklısınızdır ama bu söylediğimi düşünün kendinizi de bebeğinizi de üzmeyi bırakın ona mutlu Bi hayat vermek sizin elinizde

Benim kaynanam ilk torununa altın künye yaptırmış bize sadece hastane çıkışı getirmişti. Eltim de künye için ala ala bunu mu almış der hep. Yani çocuğumun künyesi olsa nolur olmasa olur he alsın istermiydim isterdim tabii kim istemez. Yine benim ailem sağolsunlar beşiktir bebek arabasıdır her şeyini aldı ama onlardan da böyle bişi beklemedik almasalar yine olcaktı ama bizi büyük bi masraftan kurtardılar sağolsun. Bizde bebeğe altın takılır fiyatlar malum çeyrek takıldı eşimin ailesi (dayı teyze filan) takmadılar ama üst baş ihtiyaç aldılar sağolsunlar hiç neden takmadılar demedim. Çünkü yarın bir gün bize bişi olsa ihtiyacımız olsa maddi manevi yardım edeceklerini yardım istiyebilceğimizi bilmek o altından daha değerli

Zor ama birilerinden bisi beklemedikçe büyüyoruz.buyume anlamında zor bir adim ama sevginin ilginin değerin dilekçesi olucaz kendimize uzmicez.deger mi.bayramdan bayrama görüşün ya da başka yere taşının.dolayisiyla göz önünde olmayacaklardor

Benim kv değilde zavallı annem yapardı. Evlenmiştim çoluğa çocuğa kavuşmuştum her ziyarete gittiğimde elime para tutuştururdu çocuklara hediye al diye. Kendi annem olmasına rağmen mahcup olurdum .

Ne kadar gereksiz bir uzuntu icindesiniz. Allaskina almazlarsa almasinlar, onlardan gelecek seye muhtac degilsiniz ki.. Kim bana ne kadar deger veriyorsa karsiligini o kadar alir. Ben de hamileyim, kayinvalidemden bisey beklemek aklima bile gelmiyor. Ki kendisi birak bisey almayi ya da dile getirmeyi, bi kez bile caninin istedigi bir yemek bir hamurisi var mi yapayim bile demedi. Cok da umurumda! Diger yandan da annem su pandemi de gidip her gun baska magazadan bebek kiyafeti aliyor, en son kizdim artik,otur oturdugun yerde biraz virus var ya dedim. Hala diyor ki bebek arabasini ben alayim yatak gordum cok begendim alayim mi vs. Annem de zengin degil sonucta emekli bir insan. Bazi seylerin ekonomiyle de ilgisi yok. Kiymet vermeyle alakali. Kimi 3 yapar kimi 13 yapar. Kimisi de hicbir sey yapmaz. Eyvallah. ( bu kelime de hic tarzim degil ama buraya cuk oturdu)

Ya arkadaslar yazmayayim dedim ama bakiyorum bakiyorum,es ailesinin ettigi bir beddua goremiyorum.
Gebeligin baslarinda sorun yasayinca insallah dusmez demisler,beddua bunun neresinde
Ima mi ettiler yani bir turlu anlayamadim...

Bazı kanunlar hukuk kitabında yazmaz, ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum.

Maddi olarak bi yükümlülükleri yok fakat yarım elma gönül alma...
İnsanlar birbirlerine olan sevgisini yada ilgisini ufak jestlerle küçük hediyelerle belli ederler (Maddi imkânlar ölçüsünde)

"Küs değiliz" yazmışsınız ama çocuğunuza beddua nasıl edebilirler siz buna nasıl müsaade edersiniz?
Taviz tavizi doğurur, karşı tarafa saygı duymak demek onlara hadsizlik yapacak kadar olanak tanımak değildir!

Anlattığınıza göre artık sınırları keskin bir şekilde belirlemelisiniz, ama bunu belirlerken karşı taraftan bir beklentiye girmekte çok yanlış.

Karşınızdaki insan sizi nereye koyuyorsa siz de onu aynı yere koyun ne eksik ne fazla bunu yaparkende cesur olun.
Kapınızı kapatınca bütün olumsuz şeyleri kapının ardında bırakın, boşverin almış almamış, demiş dememiş.
Kafanızı negatif şeylerle meşgul etmek pozitif şeyleri kaçırmanıza sebep olur

Ev aldığı için neden bilezik taktınız? Böyle bir adet mi varmış? Ev alınca bilezik, doğumda bilezik vallahi ilk defa duyuyorum

Ev aldığı için neden bilezik taktınız? Böyle bir adet mi varmış? Ev alınca bilezik, doğumda bilezik vallahi ilk defa duyuyorum
ben de ilk defa duymuştum. Kayınvalidem ve görümcem birbirine yakın oturuyor biz bebek doğduktan sonra onlara gidince eşime demiş ben yokken adettendir ablan ev aldı bilezik takın diye biz de aldık taktık. Böyle şeylere asla takılmam zati var ki taktık ama yeğenine olan samimiyetsiz ilgi cidden beni de ilk başta üzmüştü sonra da salladım gitti.

İnsanların sevdiklerinden yarım elma gönül alma ufak tefek beklentilerinin olması başka bir şey. Konu sahibinin tarzı, söylemleri o kadar irrite edici ki. Neymiş görümceye para veriyolarmış, eşine vermiyorlarmış bu sebeplere onlara bakmayacakmış. Yemek yapıp götürüyormuş, kızlarına para verdiğini öğrenince bir daha yapmamış falan, eşini de doldurmuş bilezik almazlarsa torunu göstermeyeceklermiş. ay konu nerden baksan elde kalıyor. Düşünüyorum annem babam şimdi bana para verse, bizim gelin bu duruma ayılıp bayılsa laf söylese çok çok ağır konuşurum bir kere. Buna kardeşim bile laf söylemez, nerde gelin ağzını açacak. Durumu tersten düşünelim, annem babam kardeşime para verse ve benim eşim sana neden vermiyorlar dese, hoop derim. Sana ne? Ne damat ne gelinin böyle toplara girmesi çirkinliktir, görgüsüzlüktür. Aileye gelin, damat geldin diye, insanların tüm malvarlığına ortak olmuyorsun. Konu sahibi kafasında kurmuş, yazmış buraya; kim bilir kızına daha neler yapmış, almıştır diye. Bu kadar hasetlik insanı cidden rahatsız ediyor. İyi ki bizim gelin değil. Tüm aile kanlı bıçaklı olurduk.

Kredinin bir taksidini çıkartmış akıllı kv

İnşallah doğmaz dediler onlara para yollamadığımız için
Kendilerini maaşa bağlamadınız diye daha karnınızda iken çocuğunuza beddua eden insanlardan bilezik beklemeniz çok ütopik. Çocuğun yüzünü göstermemeniz lazımken bir bileziğe her şeyi unutmaya razısınız, iyi hoş lakin vermeyecekler işte, eşiniz de görsün ailesindeki değerini, ondan alıp kızlarına yağdırma planlarını. Yerinizde olsam adım atmam, evime de sokmam. Soran olursa korona var, mis gibi bahane. Ama bilezik almadılar diye değil, üç kuruş için karnımdaki bebeğe beddua ettiler diye. Kendime yapılanı unuturum, çocuğuma yapılanı unutmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…