Bebeğime bir çöp almadılar

Beklediğimiz normal insan davranışı da bu ztn.

Bi de kendi anneni evinde ağırlarken/bakarken kocanın annesi için olmaz/hayatta istemem demek de ayrı ayıp değil mi? Yani ben diyemem.
ikisi de gelmesin ben bakamam dese haklı derim kadın evinde rahat etmek istiyor.Ama kendi annesi ömür boyu yerleşecek kayınvalide anca bilezik getirirse 1 gün kalabilecek.sözün bittiği yer

biribirini tanıyan üyeler konuşuyoruz bizi ilgilendirir ne yazdığımız.iyi geceler
Pardon cidden anlamadım, ne diyorsunuz? Sizden alıntı mı yaptım ki üstünüze alındınız? Daha ilk sayfadayım valla sizin ne yazdığınızı görmedim bile, konu sahibi çok dramatik yazmış da olayı ona demiştim ben

:) bi karışıklık oldu diyelim. Çocuğum mutlu olur mu zaten Türk filmi gibi. Çocuğunun mutlu olmayacağını düşünüyorsan, iyi geçin aile ile. Saçma sapan mevzular.

:) bi karışıklık oldu diyelim. Çocuğum mutlu olur mu zaten Türk filmi gibi. Çocuğunun mutlu olmayacağını düşünüyorsan, iyi geçin aile ile. Saçma sapan mevzular.
Aynen hiçbir şey almadılardan girip nerden çıkmış, “bebeğime beddua ettiler, çok üzülüyorum mutlu bir çocuk olabilecek mi” falan, bir damla yaş süzüldü

Konunun temelinde ne demek istediğinizi anladım ve haklısınız bence..Buradaki çoğu kişi kendilerine yapılmayan şeyi “olması gereken şey” gibi algılıyor onun için size yüklenenler çok olmuş.. Abimin oğlu 10 yaşında , bebek mevlüdünün sponsoru bendim hala olarak. Kız kardeşimin kızı 6 yaşında tam altınımı alıp taktım doğumda.. her yaş günlerinde en pahalı ihtiyaçlarını aldım yiğenlerimin.. Olması gereken bu çünkü bence .Aileler ne için var ? Ama siz kafanıza çok takmayın .. Ona göre mesafenizi alın .. torununa sadece kapı süsü almak isteyen bir babaanneyi normal gören insanlara kulak asmayın tabi ki Ama bunu çok sorun da yapmayın..kendinize yazık.. burada başka üyelerinde dediği gibi yapmıyorlarsa da kendileri bilir .. siz keyfinizi bozmayın bunun için , önemli olan bu.

Benim kayınbabamlar oğluma hamileyken hurçlarca kıyafet aldı, doğumdan önce takdim töreni yaptılar. Tam altın taktılar, özel hastanede sünnetini yaptırdılar. Kurban kestiler, mevlüt okutmak istediler. Doğum gününde hediyeler yığdılar. (Konu sahibi ağlamayın hemen, bi durun) Ama o kadar sıkboğaz ettiler ki lohusayken evime çöktüler, gelmeyin demek zorunda kaldım, habire görmek istediler. Ya evlerine çağırıyorlardı ya da zamanlı zamansız gelmek istiyorlardı. Erkek çocuk meraklısı oldukları için bez değiştirirken sürekli görmek istiyorlardı, videosunu çekmeye yelteniyorlardı. Pandeminin ilk aylarında izole olup evden çıkmadık diye habire laf soktular. Çocuğun üzerinde sürekli plan yapıyorlar sanki ana babaları onlarmış gibi. Çok bunalıyorum, sinir bozuyor bunlar. Eltim hamile, dua ediyorum oğlu olsun diye. Düşerler belki yakamızdan. Ne şanslı olduğunuzu bir bilseniz. Hayal ettiğim hayatı yaşıyorsunuz.

Ben bu durumu anlamıyorum.İnsanlar sıze cocuklarınıza bısey yapmak zırunda degıl .İçten gelıcek bıyle seyler .

Kendimi gördüm biran sizin bu yaşadıklarınızda gerçekten anlayış yok bazılarında.

10 liraya bişi alsalardı yeterdi yazmışım görmediniz sanırım on lirayla çocuk bakılmıyor kimseye güvenmedim
Insanlar yaşları biraz daha gençken insanlardan daha çok beklenti içinde oluyor. Siz, sizin doğrularınıza göre davranmasını bekliyorsunuz insanların. Ha belki haklisiniz, belki çok alıngansınızdır. Başta kendinize bir sorun. Ben bu dünyaya mutlu olmak için mi geldim? Yanıtınız evet ise cevrenizde sizi üzen ne kadar olay ya da kişi varsa onların ne yaptığı ile ilgilenmeyin. Siz yüz de yüz haklı olsanizda boşverin. 3 günlük dünyayı o bunu niye yaptı diye kendinizi üzerek geçirmeyin. Unutmayın sizin yaptiklariniz karşınızdakinin anladigi kadardır. Eğer hayat boyu beklenti içinde olursanız ne oluyor biliyor musunuz? Yasam boyu üzüntü ve stres. Sonra vücudunuz ağrılarla uğraşıyor. Sizce gerek var mi?

Haksızlık yapan insanları sevmeseniz, haliyle hiç bir şey beklememeniz, hatta alsalar yapsalar rahatsız olmanız lazım .

Bilmem benim duygular böyle çalışıyor.

Eşimin ailesini sevmiyorum.
Iyiliklerini bile istemiyorum
Kızımı sevmeleri, hediye almalarına gıcık oluyorum..

Ben sizi anlayamam yani..

Bebeğine doğmasin diye beddua edenler trilyon harcasa ne olur???

Evet para her sey ne yazik ki. Öyle aileler var para vereni yada mesela damat varsa daha zenginse onu severler. Bizim etrafkmizda var. Kadin zengin damadindan olan torununu daha cok sevdigini söylemis laf arasinda anneme. Beklentileri belli para.
Siz beklentiye girmeyin, insan elbet ister bir şey alsinlar,değer gormek ama siz bebeginize odaklanin. Durumunuz varsa her şeyi siz yapin kimseden beklemeyin

Bebek için bi hediye beklemek tabii ki anormal değil. Ama sizdeki tuhaflık daha doğmamış bebeğinize beddualar eden insanlardan hala bir şeyler bekliyor olmanız. Hele kızına harçlık verdiğini söylemeniz çok itici gerçekten, size ne ki bundan. Siz kızı değilsiniz hiçbi gelin de ailenin kızı sanmasın kendini çok üzülür bence zaten. Kendi işinize gücünüze bakın bence yoksa daha çok üzülürsünüz.

İlgi istemiyorum ona ilgi gösterip benden bişi beklemesinler
Pardonda karı koca paragözsünüz. Bilezik ne ya pess. Adım gibi eminim beddua ile para beklentıleride yok sırf maddı beklentınız burada haklı çıksın diye uyduruyorsunuz. Çocuk doğururken kimseye sormayanlar olarak ebeveyn olarak siz yapcaksınız her şeyi Senede bir gördüğün telefondan bile konuşmadığın insanları çokta sevdiğin saydığın yoktur ama versinlere gelince maşallah. Görümcenizide gayet kıskanıyorsunuz ona veriyorlarmışmış sanane kendi kızları verirler. İki maaş alan size mi verceklerdi. En iyisini yapıyorlar çoğu aile erkek evlada yediriyor. Birazda pozitif ayrımcılık olsun. Ortada sorun yok kızına verıyorsa verir para onların parası senin ne haddine bunu sorgulamak. Kızına vermeyip sana vercek hali yoktu. Oğlu üzürlürse üzülür sen ne alaka

Biraz fazlaca her şeyi ayrıntılı didikliyorsunuz bence. Eş ailesinden beklenti bir kadını evlilik kurumu içinde çok yıpratır.

Öncelikle bunu kendinize sürekli hatırlatın: Onlardan beklenti içinde olma, onlardan beklenti içinde olma...

Karşı tarafın davranışlarına bir süre sonra duyarsızlaşıp umursamaz hale gelirsiniz.

Bu tip insanların davranışlarını anlamak için harcayacağınız enerjiyi hamileliğinize, sonra bebeğinize verin. Bebeğinize beddua edecek kadar kötü insanlara araniza olabildiğince mesafe

Ben olsam bebeğime bu şekikde besdua eden insanlarla asla görüşmem tek bir çöplerini dahi almam. Bu beddua mevzusu olmasa o zaman size hak verirdim değer gördüğünü bilmek ister insan.Ama bu vakitten sonra çocuğunun yüzünü bile gösterme.

Bence evlilik kurumu içerisindeyken bir kadının kendisine yapacağı en büyük iyilik: Eş ailesinden beklentiyi sıfırlamak.

Hele ki hamileyken bebeğinize beddua edecek kadar şuursuz olan insanlarla aranıza olabildiğince mesafe koymalısınız. Siz kalkmış '10 liralık bir şey alsınlar' diyorsunuz.

Olaya çok yanlış bir yönden bakıyorsunuz. Hâlâ sizi ve bebeğinizi benimseyip sevmeleri derdindesiniz içten içe. Yapmayacaklar, almayacaklar; sizin hayal ettiğiniz dünyanın insanları değiller. Anlayın bunu ve kendinizi üzmeyin boş yere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…