- 17 Haziran 2013
- 1.016
- 1.765
- 333
Haklısın,bak bir keresinde de karnımın bir yanında ağrılı bir şişlik hissediyordum,mızmız biri değilimdir,ama eğilip kalktıkça içime batıyordu,kendimi değil ama bebeği düşünerek doktora ne olabileceğini,çok endişelendiğimi söyledim,cevap lakayt bir şekilde,sen anne olmak istiyormusun,e tabiiki,o zaman git ve 9 ayı bekle.
Şimdi doktorlar daha ilgilidir belki,o zaman cevap bile alamıyordum sorularıma...
Aynen,için rahat olsun yeterkiay ınanmıyrum ya ne kadar ukalaymıs saankı zorla doktorluk yaptırıyoruz... evet sımdıkıler nıspeten daha ıyı ve ılgılı ama bana denk gelen de bu oldugtmem bırdaha ıkı saatlık yola gderım daha ıyı
Bende idrar yolu enfeksiyonu için hamileliğimde 3 kez antibiyotik tedavisi gördüm. Ana kadın doğum doktoru yazmıştı bana.
Malesef transfer sonrasi kullandığım antibiyotigin ismini hatirlamiyorum
D vitaminini kafaniza göre almayin lütfen. Çok masum birsey değil. Ben gebelikten önce tüm tahlillerimi ve vitaminlerimi halletmeme ragmen, cooook düşük olunca 30 haftadan sonra kullandım
Bana doktor yazmisti.evde vardi zaten.o nedenle alabilirmisin bilmiyorum.eczaneye sor bi cnm.Doktor vermeden kendım alabılurmıyım acaba d vıtamınını ben dısım de 4 yıldır orda sorunsuz duruyrdu uykuda agrım olmus dısımı sıkmısım ıstemsız ondan sıstı apse yaptı
Safistd nasıl sevindim anlatamam
Çok şukur nasip etmiş Rabbim, Hayırlıca kucağına almayıda nasip eder inşallah
Augmentin bildiğim kadarıyla b kategori, basit bi gripal enfeksiyon olsa tavsiye etmezdim fakat diş apsesi çok farklı bi durum, bence kullanmalısın, enazından 3 gün filan.
Canım benim tuzlu suyla gargara filanda yap, daha hızlı atlatırsın belki o şekilde .
Bebeğe yararlı olmak istiyorsan antibiyotiği kullan, ikinizede daha fazla çektirme.
Hakkında hayırlısı olsun, güzel arkadaşım
Hanımefendi bakın bir kadın doğum doktoru bile risk almaktan korkuyor, dis hekiminin sorumluluğuna atıyor. Siz neyinize güvenip bir hamileye ilaç tavsiye edebiliyorsunuz? D vitamininin gebelik kategorisi C'dir. Bunun ne olduğunu araştırın lütfen. Çok çok düşük olduğu için ben de kullanıyorum 30.haftadan beri malesef. Ama kimseye kafasına göre almasını tavsiye edemezsiniz, biraz dikkatli olun lutfenCok erken baslamis dis hassasiyetin.ama kullanmamak daha kotu.iltihap daha tehlikeli.
Bende bu hamileligimde dolgu yaptırdım 1 disime hemde 3 kere.normalde 20 lik disimi de cektirmem lazım ama bekliyorum agri yapmadigi icin.
Sana tavsiyem dislerinin agrimamasini istiyosan D vitamini kullanmayi ihmal etme.ben her ne kadar duzenli vitamin icsem bile geçenlerde 20 lik disim agrir gibi oldu.d vitamini ictim aninda kesildi.D vitamininin önemini böylece daha iyi anlamis oldum
Bana doktor yazmisti.evde vardi zaten.o nedenle alabilirmisin bilmiyorum.eczaneye sor bi cnm.
Ben daha sonra yaz geldi diye ihmal etmistim bi ara.gunesten alirim d vitamini nasilsa diye dusundum.dislerim agri yapmaya basladi.bi arkadasim uyardi sagolsun.ictim cidden ise yaradigini gordum.keske bunu diger 2 hamileligimde de bilseydim.o kadar bakmama ragmen cok dis agrisi cektim.resmen kabustu.insallah sen de yasamazsin
ay ne biçim iş yapmış doktorun ya!
ne demek o dişçinin sorumluluğu? sorumluluk ne demek, ortada bi can var yahu can, duvar boyayıp yanlış olunca “sorumluluk sende”lik bi olay değil bu
gebelikte kullanılabilen-kullanılamayan ilaçlar var
buna göre kategorilere ayrılır. örneğin a grubunun zararı yok, x grubu da hayati tehlikeler hariç kullanılmaz çünkü yarardan çok zararı var
prospektüse bakarsanız ilacın hangi grupta olduğunu görebilirsiniz
ama yine de kendi kendinize verebilceğiniz bi karar değil bu, doktora danışın
başka kadın doğumcu varsa lütfen ona danışın
çok geçmiş olsun
Bu nasıl bir cevap yani kadın doğum doktorunun yapması gereken diş hekiminin verdiği ilacın gebeliğe uygunluğunu söylemek eğer değilse gebeliğe uygun olan antibiyotikler var.ilacın prospektüsünde gebelik kategorisi diye bir şey var ona bir bak istersen.ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı
Bu nasıl bir cevap yani kadın doğum doktorunun yapması gereken diş hekiminin verdiği ilacın gebeliğe uygunluğunu söylemek eğer değilse gebeliğe uygun olan antibiyotikler var.ilacın prospektüsünde gebelik kategorisi diye bir şey var ona bir bak istersen.
Canım benim ilk 3 ay o senden beslenmiyor , bence geçme ihtimali ileriki hamileliklere göre çok az . Sen içmeye başlamışsın artık düzenli bir şekilde iç , o daha küçücük ve Allah’a emanet , inşallah bir şey olmayacakKızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursabenzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum
Not: mune bu konu bır dert, kadın dogum konusu degıl lutfen tasıma
Tamam İşte gebeliğinin küçük olması çok iyi , bi araştır istersen . İlk 3 ay anneden beslenmiyor dediğim gibi . Daha doğrusu senin yediklerin onu etkilemiyor . Hatta bu durum midesi çok bulanan yemek yiyemeyenlere teselli oluyorbaktım canım gebelıkte kullanılabılen bır grupta ama benım gebelıgım cok kucukdaha bes haftalık
Yahu antibiyotik kafanıza göre bırakabileceğiniz bir ilaç değil ki. Başladıysanız doktorunuzun söylediği süre boyunca kullanmak zorundasınız. EĞER TEDAVİYİ YARIM BIRAKIRSANIZ DAHA ZARARLI. Şu antibiyotik konusunda bilinçlenelim artık ya.belkı uc hapla apse dagılır dıye umud edıyrumdagılınca ıcmıycem
D vitaminini ihmal etmeyin dedim.Farkindaysaniz ben alin kullanin demedim.bana dr um yazmisti zaten diye belirttim.ki dr un yazdigi 4 aylik bi paketti.icmedigim icin vardi evde) ezcaneye sorun dedim.oyle bi yorum yazmissiniz ki sanki ben ese dosta sorun varsa evlerinde fazladan bi kapsul de size versinler icin demisim gibi suclamissiniz resmen.bende ise yaradi belki konu sahibinin de problemi d vitamini eksikliginden kaynaklaniyodur diye uyarmak istedim.ihmal etme dedim.Hanımefendi bakın bir kadın doğum doktoru bile risk almaktan korkuyor, dis hekiminin sorumluluğuna atıyor. Siz neyinize güvenip bir hamileye ilaç tavsiye edebiliyorsunuz? D vitamininin gebelik kategorisi C'dir. Bunun ne olduğunu araştırın lütfen. Çok çok düşük olduğu için ben de kullanıyorum 30.haftadan beri malesef. Ama kimseye kafasına göre almasını tavsiye edemezsiniz, biraz dikkatli olun lutfen
Insallah cnm.sor mutlaka.ben de zan altinda kalmayim.kafana gore ilac al kullan demisim gibi yorum yapanlar olmus.uzuldum cidden.Canım ptesı dktra gtcem ınsallah o zaman danısıp alırım, ınsallah bu ılk ve son dıs agrım olur cok zormus
Kacıncı haftadaydınız?
İlk tedavi olduğumda 8-9 haftalıktı, diğeri 18, en son gördüğümde 34. Çok illet bişeydi. Ama doktorum kandan bebeğe geçen enfeksiyonun bebek için daha tehlikeli olduğunu anlatmıştı. Erken Doğum riskini falan artırdığını söylemişti. Bende ona güvendim. Bence siz başka bi doktora tekrar sorun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?