- 30 Ekim 2016
- 2.271
- 3.401
- 133
- 31
Canım o antibiyotik b grubu gönül rahatlığıyla kullan sıkıntı olmaz. Biz de hamile hastalarimiza onu yazıyoruz. Kana geçmesin iltihap çünkü bebeğin ilk 3 ay kandan besleneçek. Parol gibi düşün tamm bi zararı yok çok geçmiş olsun dikkat etKızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursabenzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum
Not: mune bu konu bır dert, kadın dogum konusu degıl lutfen tasıma
Yok artik dis hekimin biliyorsa gebe oldugunu yazmis tabi ki kullan. Yillarca o kadar okulu niye okuyor dis hekimleri? Bebegin zarar gorecegini bilse yazar mi o ilaci? Hayret bir sey.Kızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursabenzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum
Cnm bişi olmaz antibiyotikler iki gruba ayrilir bi grup gebelikte asla icilmez bi grup hiçbir zarari olmaz demişti doktorum korkma icKızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursabenzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum
Canım benim ilk 3 ay o senden beslenmiyor , bence geçme ihtimali ileriki hamileliklere göre çok az . Sen içmeye başlamışsın artık düzenli bir şekilde iç , o daha küçücük ve Allah’a emanet , inşallah bir şey olmayacak
Tamam İşte gebeliğinin küçük olması çok iyi , bi araştır istersen . İlk 3 ay anneden beslenmiyor dediğim gibi . Daha doğrusu senin yediklerin onu etkilemiyor . Hatta bu durum midesi çok bulanan yemek yiyemeyenlere teselli oluyor
Yahu antibiyotik kafanıza göre bırakabileceğiniz bir ilaç değil ki. Başladıysanız doktorunuzun söylediği süre boyunca kullanmak zorundasınız. EĞER TEDAVİYİ YARIM BIRAKIRSANIZ DAHA ZARARLI. Şu antibiyotik konusunda bilinçlenelim artık ya.
Insallah cnm.sor mutlaka.ben de zan altinda kalmayim.kafana gore ilac al kullan demisim gibi yorum yapanlar olmus.uzuldum cidden.
d vitamini çok önemli. dr a sor. o da kullanmanı önerecektir.Doktor vermeden kendım alabılurmıyım acaba d vıtamınını ben dısım de 4 yıldır orda sorunsuz duruyrdu uykuda agrım olmus dısımı sıkmısım ıstemsız ondan sıstı apse yaptı
Canım o antibiyotik b grubu gönül rahatlığıyla kullan sıkıntı olmaz. Biz de hamile hastalarimiza onu yazıyoruz. Kana geçmesin iltihap çünkü bebeğin ilk 3 ay kandan besleneçek. Parol gibi düşün tamm bi zararı yok çok geçmiş olsun dikkat et
Yok artik dis hekimin biliyorsa gebe oldugunu yazmis tabi ki kullan. Yillarca o kadar okulu niye okuyor dis hekimleri? Bebegin zarar gorecegini bilse yazar mi o ilaci? Hayret bir sey.
Cnm bişi olmaz antibiyotikler iki gruba ayrilir bi grup gebelikte asla icilmez bi grup hiçbir zarari olmaz demişti doktorum korkma ic
öncelikle ise kadın doğumcunu değiştirmekle başla derim. enfeksiyon da bebeğe zararlı. bende 8 haftalıkken antibiyotik kullandım. Mecburdum. hepsi Allaha emanet. stres yapma.
Bu antibiyotiğin gebelik kategorisi c. Size tavsiyem dış hekiminizle tekrar görüşüp kategorisi b olan ilaçlar yazdırmaniz. Cunku henüz organogenez safhasindasiniz Not : doktor ve tıbbi farmakoloji uzmanıyim
d vitamini çok önemli. dr a sor. o da kullanmanı önerecektir.
Internetten dogal bitkisel cozum yollarini arastirdiniz mi? Ben kizilcik suyunun iltihabi attigini biliyorum. Baslangic evresinde ozellikle iyi geliyor. Ilerlemis bir iltihap soz konusu ama yine de bir arastirmanizi tavsiye ederim. Allah saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsin.
Ben doktoruna kuzdim ne demek sorumluluk onda veya sunda
ben eşim ve çocuklarım her sene 1-2 tüp D vitamini içiyoruz.Ptesı randevum var o zaman sorarım bende gebelıkte ıcıldıgını bılıyrum ama henuz erken dıye vermedıklerını dusunmustum sorarım mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?