Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Su ihtimal de var kürtaj olduktan sonra bebek ya down sendromlu değilse ? Çünkü bir çok kişiye down sendromlu deyip sağlıklı dünyaya gelen bebekler var
Ya ben bebeğin hayatı nasıl sona eriyor merak ediyorum, doğurtulup mu, kadına bir ilaç filan verilerek mi? Bilginiz var mı

Amniyosentez kesin sonuç veriyor. O dedikleriniz 2 ki 3 lü test ihtimalleri
O dediğiniz test bebeğin ordan sıvı alınmasıyla yapılan test mi ? Eğer oysa evet ablam yaptırmadi ama doğumuna kadar riskli gebelik bölümune gitti 24.hafta olmasına rağmen alalım dendi istemedi çok şükür sağlıklı doğum yaptı

Katilleri bağrımıza basmak zorunda mıyız, pışpışlamak zorunda mıyız

Evet o, tercihe bırakılıyor yaptırıp yaptırmamak

Ya ben bebeğin hayatı nasıl sona eriyor merak ediyorum, doğurtulup mu, kadına bir ilaç filan verilerek mi? Bilginiz var mı
Anne karnındaki bebek için özel bir iğne var onu vurup anne karnında öldürüyorlar kalbini durduruyorlar sonra anneye suni sancı vererek alıyorlar bebeği ...

İkili taramanin sonucunda doktor açıkladı bana da, çok şükür benim temiz ama, olsaydi oyle bi durum 22. Haftaya kadar alınma durumu oluyormus. 22 hafta ve sonrasi oldu ki bebekte bi sorun oldu kendiliğinden, düşük değil erken doğum olarak nitelendiriliyormus. Yani aldirma hakkinizin 22. Haftada son bulduğunu düşünüyorum. Asla iyi yada kötü yorum yapamam Allah yaşatmasın kimseye, ama yasal olarak bu şekilde bilgi alınca paylaşmak istedim. Allah zor durumdan kurtarsın

Cytotec suni sancı ile normal doğum yaptırıyorlar diğer gebelik süreci kolay olsun diye..cytotec de yan etki yapıyor: üşüme titreme bulantı kusma hem de zangır zangır sıtma gibi..bebek genelde ölü doğar zaten sağlıksız olduğu için.sonra uyutulup kürtajla kalan parçalar temizlenir..dinen 120 gün sınırı var ruh 120 günden sonra üfleniyor ancak bazı dini görüşlerde engelli olduğu kesinse 120 gün sınırı da yok.. karar sizin iyi ölçüp tartın bakıp bakamayacağınızı en iyi siz karar verirsiniz buradaki kötü yorumları ciddiye almayın zaten şu an ciğeri yanan mazlum bir kadınsınız en zor zamanınız da sizi böylece üzen kişilerin kınadıkları başlarına gelir inşallah ..

Konuya olumlu ya da olumsuz hiçbir yorum yapmadım ama sizin yorumunuza dayanamadım. Engellide olsa çocuğunu doğurup bakabilecek kapasitedeki annelerin/adayların yorumları, kendi pencerelerinden baktıkları için sizlere acımasız geliyor. Evet üslubu sert/kötü/acımasız olanda var. Nedeni bir yavrunun hayatına son verilecek olması herkesin canını acıttığından olsa gerek. Neticede her kadında analık güdüsü var. Beddua etmeniz hiç hoş değil. Diğer yorumları kınarken, sizinde kınayanlara beddua etmeniz olmuş mu sizce? Birine beddua okuyunca duyan da koynuna girsin dese sana da dönebileceğini de hatırlatayım

Konudaki hak verdiğim yorumları beğenip geçicektim ama ben de yazmadan edemedim: ne olursa olsun o daha ALTI AYLIK BİR BEBEK. milyon defa önceden de yazıldığı üzere hala sağlıklı doğma şansı da var.. ve zamanı gelince insanların ne kadar küçülüp çirkinleşebildiğini bu konudaki beddua yorumlarında bugün de gördük çok şükür.. her ne olursa olsun o yazılmamalıydı. Burda insanlar görüşlerini bildiriyor ve inandıkları gerçeklerini savunucaklar tabii ki, yanlıştan döndürmek uğruna. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır demişler. Ve siz de bunun için konu açıyosunuz insanlar sadece ölü doğum sürecini anlatsın diye mi açtınız. Yok hanımefendi yanıldınız insanlık daha ölmedi. Umarım en doğru ve hayırlı kararı verirsiniz hakkınızda

Bu sureci yasayan var mi
Sağlam bı çocuğun olsa eğer sen onu arabanın önüne bilerek atarmisin o senin cennet anahtarın olacak belki sorumluluğu çok ağır ama tedaviyle normal bireylerle çok da bı farkı kalmıyor sadece bol eğitim alacak vede ilerde sağlam bı çocuğunuz olursa onun sonradan engelli olmayacağınız bilemezsiniz ben bı genetik hasta oğlu olan anne olarak sana yazıyorum canım o bize verilen en büyük nimetlerden birisi ben onun başına bişey gelmesi düşüncesine katlanamiyorum sende bence bı düşün ve yapma o bı can Allah'in sana emaneti benim diyeceğim bu kadar inşallah o sorumluluğu alırsın intihaninla baş edebilirsin karar senin..

Tanı kesin mi ? Görümcemin 2 çocuğuna da hamile iken down demişler ama ikisi de maşallah zeki yani yanılma payı vardır belki,aldırdınız ama down sendromlu değil ne yapacaksınız ? Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

Kocaman bebek diyenleri hayretle okudum. Yani isin vicdani boyutunu dusunecek olursaniz 10-15 haftalik bebekle 25 haftalik bebegi aldirmanin ne farki var birisi aciklayabilir mi?

Ben her zaman annenin maddi manevi gucune gore karar verilmesi gerektigini dusunurum. Anne bakamam diyorsa geri kalan herkese susmak ve saygi duymak duser. Kimse kimsenin evladini kendisi kadar dusunemez bosuna dram yaratmaya kadina yuklenmeye gerek yok. Mumkun mu konu sahibinden daha fazla onun bebegini dusunmeniz, uzulmeniz?

Ha bu arada evet benzer bir durumu yasadim ve eski esimle ayrilik noktasina geldik, ben aldirmak isteyen taraftim. Neyse ki sonradan saglikli oldugu anlasildi ve dogum yaptim.

Lutfen herkesi kendiniz gibi dusunmeyin, ben down sendromlu bir bebege yetecek annelik yetisini asla kendimde bulamadim. Kendimden vazgecip tum hayatimi bir bebege adamaya cesaret edemedim, objektif bakildiginda da hic kolay bir sey degil zaten, kimse ama o kocaman bebek diye ahkam kesmesin

Katilleri bağrımıza basmak zorunda mıyız, pışpışlamak zorunda mıyız
Kimseyi pışpışlamak zorunda değilsiniz ama bu yaptığınız yorumlarınız hele hele katil gibi bir damga vurmakta kusura bakmayın ama sizin haddinize değil tam bir sosyal zorbasınız....

Burada destek isteyen kişi aldırayım mı diye sormuyor. Ailecek bir karar almışlar süreç hakkında bilgi almak istemiş. Ama maalesef bir çok kişi yerden yere vurdu.

Ortada zaten psikolojisi alt üst olmuş bir anne adayı var. Yeryüzündeki pek çok kadın annelik gibi kutsal bir duyguyu yaşamak ister. Hayaller kurar canından can verdiği evladına en iyi hayat şartlarını sunmak ister. Ama maalesef bazen her şey istediğimiz gibi gitmez. Rabbim oku demiş akıl vermiş ve irade vermiş. Çok şükür ki teknoloji gelişmiş tıp gelişmiş imkanlarımız gelişmiş.

Pek çok kişi sonlandırma kararı aldı diye tepki verdi ama biliyor musunuz o kişinin hayat şartlarını?
Belki geçimlerini sağlamak için çalışan bir kadın özel ilgi isteyen bir çocukla bunu yapamayacak
Belki kötü hayat şartlarında yaşamaya çalışan eşinden / ailesinden baskı altına alınmış bir kadın
Belki özel ilgi isteyen bir çocuğa bakabilecek güçte psikolojide hissetmiyor kendini

Ne fark eder?

Tıbbın ve kanunların kendisine vermiş olduğu bir hakkı kullanıyor. Bu kadar acımasızca yargılayıp hüküm vermek yaftalar yapıştırmak yerine keşke kendinizce olumlu ve olumsuz yanlarını yazıp hakkınızda hayırlısı neyse o olsun diyebilseydiniz.

Bende 19 haftalık gebeliğimi sağlık sorunu nedeniyle sonlandırdım. Doktorların dediği büyük ihtimal anne karnında ölecek doğsa bile %15 yaşama şansı olacak. Doğarsa kucağıma bile alamadan hemen makinalara bağlanacak ve sayısız ameliyat olacak. Göğsü boydan boya açılacak müdahale edilecek gelişim geriliği olacak. Tabi bu kısımlara gelirse her zaman ameliyat masada kalma ihtimali yüksek denildi. Şimdi burada pek çok yazan kişiye göre ben evlat katiliyim öyle mi? Ama bence kendi duygularımı tatmin edip bende anne oldum topluma karşı başardım demek yerine dünyaya doğduğu andan itibaren acılar çekecek bir canlı getirmeme kararını verebilecek akla ve vicdana sahip güçlü bir anneyim.

Umarım bundan sonra yorum yaparken bir kez daha düşünürsünüz

Yorumlarda yazıldığı gibi katil olduğunuzu düşünmüyorum ama açıkçası annelik yapabileceğinizi de düşünmüyorum ne sağlıklı bi bebeğe ne de sağlıksız bi bebeğe … Eşiniz kesinlikle istemiyorsa hasta bi bebeği aradan bi kaç ay geçince başka bi bebek yaparsınız ama eşinize söyleyin o masum yavru hasta olabilir ama eşinizin ruhu hasta ve malesef ömür boyu hasta ruhuyla yaşamak zorunda . Bulunduğunuz ya da içinde yer aldığınız koşullar downlu bi bebeğe bakmaya elverişli olmayabilir ama biz anneyiz unutmayın ki bu dünya ya onlar gelmek istemedi biz istedik Rabbimden gelen başımız gözümüz üstüne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…