Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Beddua olarak değerlendirmeyin ben olumlu olumsuz yorum yapanlar için değil ne olursa olsun doğururum diyen evlat katili diyenler için dedim ki o tarz düşünceler içerisinde olan bunu beddua olarak görmez eğer zira beddua olarak görüyorsa bu durumu yaşayan başka birine böyle acımasız yorumlar yapamaz valla konu sahibi sizinle hiç uğraşacak durumda değil kötü yorum sahipleri anneliğine güvenenler başınıza gelsin o zaman konuşun burdan boş boş konuşmak kolay

Bende normalde Down sendromlu cocugun aldirilmasi taraftarıyım anne icin de degil cocuk icin. Cocuk 25 haftalikken bende buyuk diyorum, 6 aylik olmus. 5 aylik bile cocuk yasarken 6 aylik cocuk doğsa yasar. Ben yapamazdım, Allah yardımcısı olsun. Cok zor bir durum.

Kadıncağız bir mesajında ne yazmış? Bakacak gücüm yok hem ben hem eşim rahatsızız yazmış. O zaman kimseye laf söylemek düşmez. Eğer anne bunu yapabileceğini düşünmüyorsa konu kapanmış demektir. Evet daha önceden test yaptırması gerekiyordu ama olan olmuş artık.
Ayrıca ben böyle durumlarda hep çocuğun gözünden bakarım.. Biz böyle konuşuyoruz ama o çocuğun ileride yaşayacaklarından haberimiz var mı? Yaşıtları da çocuk, akılları ermez, belki onu dışlayacaklar, çocuk aklıyla görünüşü hakkında kalp kırıcı şeyler söyleyecekler. üzülmeyecek mi? Diğer insanların kendinden daha güzel olduğunu düşünüp kendinin dünyadaki en güzel varlık olduğunu unutarak yıpratmayacak mı? Ya da bunları boşverelim bide bilimsel açıdan bakalım down sendromlu çocuklar kalp rahatsızlıklarına, işitme sorunlarına, lösemi gibi ciddi hastalıklara daha yatkınlardır. Böyle birşey olursa nolacak? Bizimde garantimiz yok tabiki nolacagimiz belli değil. Ama anneye evlat katili diyecek kadar vicdansız yorumlar var burda. Lütfen aklınızı başınıza alın. Kınadığını yaşamadan ölmezmiş insan. Zaten acılı bir anneyi daha fazla üzmeyelim.

Benim tüm testlerim yüksek riskli çıktı 80/1 100/1 gibi . Amniyosentez önerdiler aklımdan bile geçirmedim. Down olduğu daha ilk haftalardan da anlaşılmıyor mu biraz ? Yani ense kalınlığı, burun kemiğine vs. bakılmamış mıydı ? Ben bunlar iyi çıktığı için belkide bilemiyorum hiç düşünmedim. Kızım yalnızca kalp hastası 40 günlükken anjio oldu ve açık kalp ameliyatı için büyümesini bekliyoruz. O anjio süreci, soğukta onu çıplak bırakıp geldiğimde hissettiklerimi ben bilirim. Asla büyük konuşmuyorum konu sahibinin Allah yardımcısı olsun. Down olduğunu kesinleştirecek başka testler ultrasonlar vs. var mı evet amniyosentez kesin deniyor ama belki farklı görüşler alınabilir

"Kul herhangi bir şeyi lânetleyince, lânet semaya çıkar, ama önünde sema kapılarını kapanmış bularak geri döner, arza iner. Sağa sola gider, gidecek bir yer bulamazsa lânet edilene uğrar. O buna ehilse mesele yok, değilse, lâneti yapana döner." bakınız beddua döner dolaşır sahibini bulur. Yapmayın lütfen bu kadar basit mi doğmamış canlara fütursuzca lanet etmek.

Düşünmeden yazdığım hiçbirşey yok
Yazdığım her harfinde arkasındayım
Allah ın verdiği bir canı ancak Allah ın almaya hakkı vardır

Bu sureci yasayan var mi
Canım Allah yardımcın olsun. Nasıl bu kadar kör eleştirilerin odağı olmuşsun inanılır gibi değil. Down sendromu çoğu zaman ne yazık ki organ anomalilerini de beraberinde getiriyor, bu sendromla doğan bebeklerin pek çok operasyon geçirmek zorunda kalacaklarını düşünmek gerekiyor, ömürlerinin de çok uzun olmadığı kabul ediliyor. ( elbette Allah’ın takdiri…) Yani mesele sadece senin isteyip istememen değil. Bebeği de düşünerek ve doktorların yönlendirmesiyle en doğru kararı alacağına inanıyorum. Eşinin istememesi meselesine gelince; bebeği tek başına laboratuvar ortamında yapmadıysan şayet babasının da söz hakkı olması doğaldır! İnşallah en kısa zamanda kucağın sağlıklı bebekle dolsun

O kadar derin bir aci cekiyorum ki Allah yardimcim olsun. Allah razi olsun

Konu sahibi kardeşim buraya bir konu actiysan olumlu ya da olumsuz herturlu yorum gelecektir bunu göze alman gerekiyordu. Kaldı ki seni yargilamadik sadece çocuğun şuan canlı olduğunu ve aldırmak için bizce geç olduğunu söyledik. Ha bu yasal bir hak mi evet devlet bize bu hakkı vermiş fakat biz vicdanen yanlış olduğunu savunuyoruz. Çocuğun down sendromlu olması ne senin suçun ne de çocuğunun suçu. Fakat baştan gerekli testleri yaptirsaydin belki de bu raddeye gelmeyecektin işte bu senin suçun. Erken tanı için gerekli testler mevcut. Herşey bir yana sen ve senin gibilerin beddua etmesi de ayrı bir ironi. Keşke baştan çocuk sahibi olmak istemeseydiniz, çünkü sizin gibi insanlarin zaten çocuğuna yeterli sabri ve ilgiyi gösterebileceğini zannetmiyorum. O kadar hamile insana beddua eden herşeyi yapar. Gerçekten çok yazık, size yardımcı olmak adına yazdığım yorumdan da utanıyorum. Konu çok farklı yerlere saptı keşke konu kapatilsa artik.

direk beni yargilayan katil olmakla suclayan insalarad o sozum suan oyle berbat haldeyim ki yahu onceden cikmadi ki bu durum hicbir sorun yoktu nerden bilelim beni direk yargilayanlara hakaret edenleredir sozum cunku bu durumu yasayan bilir ...
Hakkınızda hayırlısı olsun umarım doğru kararı verirsiniz. Diyecek bişey bulamadım bu konu beni aştı gerçektende

Ya 12 haftalik yaptirip aldirsa ne farkeder simdi aldirsa ne farkeder? Evlat evlattir. Ustelik konu sahibi gibi bir anneyim ben de, aldirmadim ama aldirmayi dusunmustum, bunun ben ve benim gibileri kotu anne yaptigi sonucuna nasil variyorsunuz? Kendinizde bu hakki nerden buluyorsunuz cok merak ediyorum. Her gelen kabulum mantigindaki insan mi iyi annedir sadece? Lutfen komik olmayin

Anneligine lafım yok sadece en ufak biseyde bedduaya başvuran bir insanın sabırlı biri oldugunu düşünemiyorum. Hepsi bu. Herkes aynı görüşü savunamaz ki bu ona beddua etme hakkını vermiyor. Bir konu açmış bin bir türlü insan var herkes farklı farklı görüşte o zaman beddaualar havada uçuşsun olacak şey mi? Bazen ağzımızdan çıkanı kulağımız duymalı benim eleştirim bunadır.

Böylesine bıçak sırtı bir konuya üstelik de hemcinslerimin yazdigi şeyleri gerçekten de ağzım açık bir şekilde okudum.Butun testlerini yaptirsaydin gebeliğin başında tespit edilebilirdi yazan sayın aşırı bilenler.Birincisi bahsettiğiniz nifty test zaten 35 yaş üstü gebelere ya da ultrason,ikili üçlü test bulguları sinirlarin üzerinde olanlara öneriliyor.25 yaşında bir gebeye nifty test yaptır diyen doktor duymadım var mıdır vardır ama yaygın değildir.İkincisi konu sahibinin zaten kanunen gebeliği sonlandırma hakkı var siz kim oluyorsunuz da bu hakkını kullanmayı düşünen birine katil diyebiliosunuz.Herkesin psikolojisi,maddi durumu,çevresi hatta bebeğin babası böyle bir durumu kaldırabilecek elveriste olmayabilir.Kimse hanımefendinin gebeliğini ondan daha çok düşünecek değil herhalde.Down sendromu bir engeldir burda engel değil farklılık yazanlar olmus ancak uydurmak yerine who nun down tanımını açıp okumalarını tavsiye ederim.Sadece kromozom anomalisi değil, beraberinde ömür boyu biyolojik ve fiziksel tıbbi bakım ihtiyacı ve hastalık yatkinliklarini da beraberinde getiren bir sendrom.Burdan da down bebeği olan insanlar yaşamasın mi bebekler olsun mu cikarimini yapanlar olacaktır.Onlara da hemen cevap verim.Tabiki hayir.Dunyaya getirmeyi ve sorumluluklarını ustlenmeyi uygun gören aileler de elbette olacaktır.Ve toplum olarak onlara nasıl saygı duyup hayatlarını kolaylastirmaliysak dünyaya getiremeyecegini söyleyen ailelere de aynı saygıyı göstermek durumundayız.Toplumumuzun engelli insana bakış açısı ve sağladığı imkanları sanırım hepimiz bilioruzdur.Omur boyu bu zorbalığa maruz kalma riski olan bir bebeği dünyaya getirmek istemiyor olabilir konu sahibi.Hickimsenin ona bu şekilde ağır konuşmaya hakkı yok.Lutfen kendinize gelin ve zaten acı içinde kıvranan bir kadını daha fazla üzmeyin.Konu sahibine beddua etti diyenler olmuş.Suanda hamileyim ve hiç üzerime alınmadım.Hanimefendi zaten acı içinde bir taraftan da burda insan olanın söylemeye utanacagi lafları duyuyor ne bekliyordunuz.Bir laf var kediyi köşeye sikistirirsaniz tirmalar.Sanirim yeterince açıklayıcı olmuştur bu söz.Sevgili konu sahibi dünyaya getirmek de getirmemek de sizin vereceğiniz ve herkesin saygı duymak durumunda olduğu bir karar.Size kolaylıklar diliyorum

kadına evlat katili diyip sonra da "sizin düşünceniz, saygı duyarım" demesi mi beklendi, aklım almıyor bunu gerçekten.
engelli her çocuğun annesi ömür boyu "evladım ben ölünce ne yapacak" kaygısı yaşıyor. herkesin de çocuğunun hayatını garantiye alacak maddi imkanları veya gün gelip ölünce teslim etme rahatlığında olacağı kimsesi olmayabiliyor.
karar kimi insanlara ters gelebilir ama herkes kendi sorumluluğunu kendi taşıyor.

konu sahibi kardeşim, lütfen buradaki kötü sözleri içelleştirmeyin. eminim bu kararı vermek kolay olmamıştır. ne yaşadığınızı anlamak çok kolay değil.
allah yardımcınız olsun. umarım süreci en az hasarla atlatırsınız.

Evet katılıyorum, dünyaya getirip getirmemek onun karari ve saygı duyuyorsak o neden farklı görüşte ki birilerine beddua ediyor ki o zaman. Ben de üzerime alınmadım, zaten onu kinayacak bir yorumda yazmadım en baştan beri sadece bir kez daha düşün bebek çok büyük nerdeyse doğmak üzere dedim. Ama ne olursa olsun ben bedduaya karşıyım arkadaş...kimsenin haddine değil seninde başına gelsin demek. Kalkıp ta ama kadinin acısı var deyip bunu nasıl savunuyorsunuz. Hayretler içindeyim.

Kusura bakmayın ama siz de kimsenin anneliğini sorgulayamazsiniz.Herkes kendini otorite ilan etti.Siz de annelik otoritesi mı oldunuz da had bildiriosunuz.

Kusura bakmayın ama siz de kimsenin anneliğini sorgulayamazsiniz.Herkes kendini otorite ilan etti.Siz de annelik otoritesi mı oldunuz da had bildiriosunuz.
Haşa ne haddime siz zaten bu boşluğu yeterince doldurmussunuz bana yer kalmamış. Neyse hanımefendicigim ben size burda destan yazsam yine anlasamayiz o yüzden fazla kırmadan dökmeden bu işi sonlandiralim. Biz konu sahibiyle bile anlaştık, ama sizinle anlasabilecegimizi sanmıyorum. O yüzden iyi günler diliyorum.

evet çok zor bir karar
ömür boyu bakıma muhtaç olacak yavrum ,

komşum 3 yaşında kızını kaybetti , drlar dogmadan ona söylemiş kalp hastası olur
doğar doğmaz kalp ameliyatı olaacak masada kalma ihtimali yüksek demişler ,
o genede doğum yapmış 2 ameliyatı atlatmış o dönemde komşum olmuştu kendisi 3, amelıyatta kaybetti bebeğini ,
aylarca kendime gelemedim kendisini hayal bile edemiyorum , çektiği acı emınım çoookkk büyüktür ,
allah sabır versin ,

zor bir karar ,

Kimse sınanmadığı şeyle ilgili atıp tutmasın bence! Sağlam insanın tutunmakta zorlandığını dünyaya bile isteye engelli bir birey getirmek mi merhamet! Sonradan olur eyvallah ama bile bile yapmak öyle atıp tutmak kadar kolay değildir eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…