Bebeğime iyi bakıyorum diye görümce ve kv nin teşekkür etmesi

Zaten o bebek onun
Sizin mi neden teşekkür ediyorsunuz ?
Kardeşinizin eşine mi emanet ettiniz de hakkını mi veriyor
Sizin olan birseye iyi bakılırsa teşekkür edilir

Hadsizlik ile ince düşünce göstergesi ne zaman aynı olduysa artık..

Bir şeyi söylemenin farklı şekilleri vardır. Üslup çok önemlidir..

"Ne güzel bakmış" demekle "kızımıza iyi bakmış teşekkür ederiz" demek çok farklı şeyler. Sanki siz üvey annesiniz.. Ya da taşıyıcı anne..

Ki bence güzel bakmanın sözkonusu edilmesi bile tuhaf bana göre.

Burada bile var demek ki baktıkları çocukları erkek ailesine yaranma malzemesi olarak gören, şehzade/sultan doğurduğunu sananlar..

Kadınları ayaklı rahimden ibaret görenler oldukça bu kafalar değişmez. Sadece tohumdan oluşmaz bir çocuk..

Aranızdaki sorun sebebiyle böyle düşünüyorsunuz ve haklısınız bence.
Ne niyetle söylediklerini en iyi siz bilirsiniz.
Kızımın bacağı yaralanmıştı,yürüyemiyordu,aldım onu,oğlumla doktora götürdüm,düşünün kızım yürümüyor, oğlum bebek zaten bebek arabasında. Neyse bebeği indirdim arabadan hastaneye girdim,döndüm kızımı kucağıma aldım onuda taşıdım kucağımda ,ordan doktora,röntgene(ikisini tekerlekli sandalyeye oturttum en son) vs derken eve bitmiş döndüm. Annem aradı anlattım,ah kızım nasıl gittin tek başına vs dedi,sana çok üzülüyorum iki çocukla nasıl uğraştın diye ekledi. Konuştuk kapattık,kayinvalidem aradı üstüne,eşim söylemiş,geçmiş olsun muhabbeti sonrası onun kurduğu cümle ee anne olmak kolay değil,ben ne zorluklarla büyüttüm oldu. Kötü biri de degildir,bana bir zararı da yoktur,hatta severim nefret etmem ama bu cümle de hoşuma gitmedi mesela. Rahatsız oldum.
Tamam beni övmesin, annemin yaptığı konuşmayı yapmasını zaten beklemiyordum ama bu cümle de değil yani. Ohh iyi oldu ben çektim sende çek der gibi ki laf sokma huyu yoktur bazen arada dan dun konuşur lafın nereye gideceğini düşünmeden,bu da öyle bir gaflet anıydı bence.
Bu sebeple size hak veriyorum.
Bu arada kilosunu az bulsa,giyimini beğenmese(kendince tabi)iyi bakamiyorsunuz diyecek demek ki. Onuda oğluna demez size der muhtemelen

Gayet guzel bisey demisler sevinmen lazim ,burdaki bayanlarida anlamiyorum havadan atiyolar herseyi ne var bunda sanki sende kendini doldurma

Tabikide yersizsiniz sevmediğiniz için hemen kızılcak bir şey aramışınız.Benim annem bakıyor çalıştığım için görenler hep der ananesi iyi bakmış ona diye

Bu konuyla aynı şey değil ki..

Siz zaten annenize emanet ediyorsunuz. Yani bir nevi o bakıcı, siz annesiniz..

Sizin annenize teşekkür etmeniz normal, hatta ince bir hareketken annenizin size teşekkür etmesi tuhaf olurdu.
Siz sorumluluk verilen kişiyi onure ederken, alakasız birinin öz anneye teşekkür etme ayağına dışlamasıdır bu.

Benim oğluma da kv bakıyor. Eş dost meclislerinde kv için "babaannesi iyi bakıyor" dendiğinde ben de onaylarım "evet sağolsun iyi bakıyor" diyerek..
Ama aynı kişiler bana "iyi bakıyorsun teşekkür ederiz" derse, "ne münasebet ben annesiyim zaten" derdim..

Her teşekkür iyi niyet barındırmaz.

Üzüldüm sizin adınıza
Hiçbir kv deyi sevmiyorum özeti bu
Hiçbiri anne gibi değil

Ne guzel babaaneymis o oyle

Benim oglumun amcasi demisti bana bir kere
Yegenime cok guzel bakiyorsun tesekkur ederim diye
Kisa bir saskinlik yasamistim , tabi ki bakicam oglum o benim demistim saskinlikla
Adam da gulumsemisti , sonra esime sormustum ne demek istedi diye , o kadar anlamlandiramadim ki o da kotu birsey degil , her anne bir degil neticede , sen iyi bir annesin diyerek seni onore etmeyr calisti demisti , peki deyip kapamistim konuyu

Akıllarınca laf sokmaya çalışmışlar, bana acınası geldi. Ama buna takılıp da kendinizi boşa üzmeyin derim. Zaten mesafeliymişsiniz.
Laf sokmak degil o astoria
Bende yasadim , boyle anneyi onore ettiklerini dusunuyorlar
Yukarida yazdim bende benzer bir durum yasadigimi , aslinda amaclari farkli ama tabi salakca bir cumle

İnsanlar her şeyi yanlış anladığı için iki kelam konuşamaz olduk. Belki kelimeleri yanlış seçmişlerdir fakat güzel bir şey demek istemişler. Kötü niyetleri olsa eşinize gidip çocuğa iyi bakamadığınıza ihmal ettiğinize dair şeyler söylerdi. Teşekkür edince ne çıkarı olacak ki? Kızıma demesi rahatsız etmiş bence ama sahiplenip sevdiğinin göstergesi bazı babaanneler sevmediği gelinlerinin torununu bile sevmiyor. Ortada sorun yokken sorun yaratmayın bence.

Ben hiç art niyet görmedim acikcasi güzel bir şekilde takdir etmisler.
Kızımız da diyebilir sonuçta onlarin da torunu ve kız olduğuna göre .
Geçen günde eşinize destek olduğunuz için teşekkür etmisler demek ki bu onların yapısı huyu ne güzel sevinmelisiniz yaptıklarınızı takdir edip teşekkür etmesini bilen insanlarmis.

Ben sizi önceki mesajınızdan hatırlıyorum. Çok yorgun olduğunuzu bebeğin sizi hiç uyutmadığını hatırlıyorum. Çok hassaslaşmışsınız. O yorgunluğa can mı dayanır. Haklısınız. Herkesin söylediği batıyor haliyle.
Peki söylenilen doğru mu . Bence iyi niyetle söylensede . Başka bir gözle bakıldığında rahatsız edebilecek sözler. Aranız iyi değilmiş.
Belki size güzel bişey söylemek istediler.
Belki size güzel bişey söylüyor gibi görünmek istediler. ( eşinizin yanında biz gelini seviyoruz diye oynuyorlarsa )
Belki laf çarptılar anneye bakıcı gibi inceden laf söylediler. Kendileri için önemli olanın torunları olduğunu . Evet inceden böyle bir anlam çıkıyor.

Ama üzülmeyin bence öylesine söylenmiş hatta iyi niyetle söylenmiş olabilir.

O kızım oğlum hitabı beni de ayar eder
İçimden ne münasebet senin torunun benim oğlum derim
Amaan bu anane babannelerim topunda var sahiplenme.
Geçen oğlumun saçını traş ettirdik annem kalkmış bana bi daha ellemeyeceksiniz oğlumın saçına diyor. Dedim anası babası senden mi izin alıcaz anne ne alaka. Amma da alıngansın diyor
Neticede iki yılda bu tip patavatsızca konuşmalara gülme geçme aşamasına geçtim. İlk aylardaki sahiplenme yok yani oğlum diynce oğlu olmuyor. Desin dursun amaan takmıyorum.
Takmadıkça da keyfim yerine geliyor.
Ondan hiiiç takılma canını sıkma.

Kızım demesinden çok teşekkür etmesi rahatsız etti
Benim olan seye bakacağım zaten
Onun emanetine bakmıyorum neden teşekkür etsin

Bana çok da abes gelmedi. Bence kibarlık yapmak istemiş ama sözün nereye gideceğini tahmin edememiş. Tabi siz daha iyi tanırsınız. Benim kayınvalidem söylemiş olsa zerre ima aramam misal..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…