Bebeğime üzülüyorum

Canım benim oglumda sarılik olmusdu ışık tedavisi oldu hastanede bir gun yatmamiza ragmen ilerki gunlerde tekrar yukselmisti.biz gece gündüz hic söndürmeden devamlı evde beyaz ışığın altında yatırdık.bide ben uyanmasını bile beklemeden sürekli emzirdim.bir kaç cay kasığı su verdim boylelikle atlattık cok sükür.inan o ısığın cok faydası oldu.gecmiş olsun inş..en kisa zamanda bebeğin iyilesir.ama lutfen uyanmasinı beklemeden kendin sık sık emzir.

allah bağışlasın... iyi düşünmeye çalış lütfen.
kızım persembe sabahi dogdu; pazartesi kontrolde 18 cikti ve yattik 1 gece hastanede. ayni dedigin gibi uyanmiyordu ama burnunu sıkarak topuklarına vurarak parmagimin ucuyla uyandirdim emzirdim hep. hastanede ışını aldıkça emme süresi uzadi. ve 2 aya yakın sürdü tamemen düzelmesi.
15 günlükken sütümden örnek alındı anne sütü kaynaklı mı diye. onda da bir sey cikmadi.

bu arada topuk kaninda tiroid degeri yuksek ciktıgı için aradılar. sonunda normal dogumda kullanilan batikondan dolayi idrarda iyot yuksek cikti; o da tiroid hormonlarini yukseltmis; o da sariligini arttirmis. 2 aylikken her sey duzene girdi vucudundan iyotu atinca.

tabıkı ana ıhtıyac anne sutu..o ayrı...zaten sekerlı su ıhtıyacını karsılamayacakkı..sarılık kan sekerı dustugunde meydana gelıyor zaten bırkı kaşık yeterlı oluyor...bır ıkı kaşık dedım ben emme duzenını bozacak kadar verın demedım..zaten yenı doğdudugunda verseydı olmazdı sarılık..bu arada bende vermeyen annelerdenım o yuzden çok pişmanım zaten

Hmm mantıklı ..

Kıyamam soyleyin bebek hasta gelemeyin deyin. Aramadan mi habersiz mi geliyorlar. Evde kimse yokmu başka. İsterse 30 saat tek otursun. Sen bebeğini gönül rahatlığıyla doya doya emzir. Onun sana ihtiyacı var. Ayrılma çocuğun yanından.

Başka doktordan da fikir aldiniz mi?

91ankaraa ne durumdasınız, minik bebiş Nasıl

Dün gittik kontrole. Hele şükür ki düşüşe geçmiş sarılığımiz. Günlerdir kucağımda iyice doysun diye yapışık geziyoruz :) bugün sabah 10da uyandi öğlen 2-3 e kadar uyumadi hiç :)

Dün gittik kontrole. Hele şükür ki düşüşe geçmiş sarılığımiz. Günlerdir kucağımda iyice doysun diye yapışık geziyoruz :) bugün sabah 10da uyandi öğlen 2-3 e kadar uyumadi hiç :)
Canım.benim.çok.sevindim. Yalnız.yine tedbirli olmakta fayda var.benim.minigimin degeri de 13 lere kadar.çıkmıştı 17.den aşağısı tehlikeli olmuyor demişlerdi yine.de üzüntüden kahrolmustum bi.arkadaş.da.demiş biz de yatak odamizda beyaz ışık.kullaniyoruz o hep.açıktı geceleri bir.de.bazı.hassas.anneler kizacaktir Ama ben.hiç zararini görmediğim için.onerebilirim benim. Sutum olsun diye yapilan hafif.sekerli kayisi hosafindan günde 4-5 çay kaşığı.veriyorduk öyle sanıyorum ki.o da etkili.oldu.düşmesinde

Teşekkürler fikir için :) mecbur kalırsam herşeyi denerim diyodum ama şu an gerek kalmadı. Daha iyi olduğunu uykusundan anlıyorum. Doğduğundan beri ilk uykusuz gecemizi geçirdik :) sabah 4te uyudu.

Teşekkürler fikir için :) mecbur kalırsam herşeyi denerim diyodum ama şu an gerek kalmadı. Daha iyi olduğunu uykusundan anlıyorum. Doğduğundan beri ilk uykusuz gecemizi geçirdik :) sabah 4te uyudu.
Çok.şükür diyelim.o.zaman haydi.Allah başka dert.keder vermesin yavruya Allah sizi.birbirinize bağışlasın

Umarim sarıligi tamamen geçmiştir eğer gecmezse veya allah korusun artarsa mesaj atar misiniz bi arkadaşımın bebeğinde aynı şeyi yaşadık Allah sağlık sıhhat versin yavrunuza

Allah şifa versin canım. Beni. Kızimda sarılıkti doktor mutlaka uyandır uyanmazsa topuklarini cimdir aglasin üzülme canı yandı diye yoksa işin tedavisi görmek zorunda kalir dedi. 2 saati aşmasın yoksa uyanmaz dedi. Sizin doktorunuz gibi. Annemle cimdire cimdire mahvettik ama mecburduk. Dilerim sorunsuz anlatırım umarım.

Canim benim kizimda yegenimde oyleydi
Ben 40 i cikana kadar isigin altinda yatirdim yarin aaatte bir emzirdim ama isik olayi etkiliydi zamanla duzeldibama gozlerinin ici bile sapsariydi yuzu hele cok sukur gecti ins o da gececek canim isik altinda yatin hic kapatmayin

14tü sarılığımız yinede yatmadık uyanmasada siz sık sık emzirmeye çalışn geçer inşAllah...

Çok şükür düşüşe geçmiş ben yenidoğan hemşireliği yaptım ve bir çok bebek sarılıktan yatıyordu ve bir çoğu malesef aileye güzel bilgi verilmediginden kaynaklanıyor bütün yorumları okumadım ama benim bebegimde erken doğum yaptım yoğun bakımda kaldım 2 gün ve bebegim le ilgilenemedim bebeğim sarılık oldu sonra kendime gelince hemen olaya el.koydum yoksa bebeğim yoğun bakıma gidecekti ve çok güzel kilo almaya başladı allahın izniyle ... simdi tombik bi.kızım var....geç kalmışım ama evde yapılacak en güzel şeyler sunlar.. bebekler yorgunluktan uyurlar ve ilk dogdugunda anne sütü yetersiz olabilir..Bu yüzden bende şöyle bir yol izlenebilir... misal 12.00 de anneyi meme vermeye basladik 15 dk zorladık ardından 30 veya 60 cc mama hazırlayıp alabildiği kadarını gazini çıkartarak vermeliyiz ... (bu kısmını ben yapmadim ama yapılabilir ... odayı ufo ile isitip bebeğe bez bağlayıp diğer yerler ciplak gözlerini bir şeyler kapatıp 20 cm altından florans ışığı altında tutmak.) saat 14. 00 de bu sefer sadece biberonla mama vermek saat 16. 00 da önce anne sütü denemek tine mama vermek... bu şekilde ve yok buber ona alışır red eder diyenlere aldırmayın öyle bir şey olmaz ben ilk 20 gün boyle yaptım nerdeyse şimdi bebeğim.sadece anne sütü alıyor su anda 3 aylık mamayı red ediyor hatta anne sütünü biberondan bile içmiyor direk kaynagindan istiyor ... gereği kalmadı sizin için.muhtemelen allah bebeğinizle sağlık versin yinede yazdım sağlıcakla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…