- 24 Mart 2008
- 142
- 64
- 98
- 34
Bence bekleme ya ozele felan götür ne bileyim tanıdık felan bul yatır bir şekilde. Hastanede daha iyi bakılır. Vah vah üzüldüm cidden. Allah şifa versin.Allah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum
Canım yurekten gecmiş olsun oğluşun için ne kadar uzuldugunu anlayabılıyorum. Tedırgın olma bunu atlatırsınız ınş . Kuzenımın bebegı yenı atlattı hıcbır dıkıntıda olmadı. Tehlıkelı bır duruma gıdebılır demiştı doktru ama kuzenım sureklı emzırdı okudu gozlemledı . Dualarım sızınle cnmAllah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum
Canım rabbim şifasını versin insallah. Bu kadar yıpratma kendini bu daha önüne çıkan ilk zorluk emin ol ilk olduğu için bu kadar etkilemiş seni. Sürekli uyuyor demişsin. Sürekli uyuduğu için yeterli süt emmiyor emmdikçe sarılığı artıyor olabilir. Emzirdiktrn sonra kalan sütünü sağ biberonla vermeyi dene. Hem göğsünde süt birikmesi de olmasın sütün azalır. Biberondan da korkma ben 15. Günden beri mama veriyorum hiç emmeyi de bırakmadı bazen mamayı reddedip memeyi istiyor. Sıkma canını bir de böyle dene. Büyük ihtimal uyumaktan yeterli beslenemiyor beslenemedikçe sarılığı artıyor sarılığı arttıkça daha çok uyuyordur.Allah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum
Ayy beni 8 ay önceye götürdün oğlumun sarılığı 22 ydi bir hafta hastanede yattık sarılığı 1 ay sürdü çok şükür geçti ama korkularını çok iyi anlıyorum bizde bide a-b uyumauzluğu vardı kabus gibiydi atlattık çok şükür korkma ve her iki saatte 50cc süt vermeye calış sütünü sağki ne emdiğinden emin ol çok önemli uyuduğu icin 5cc anca emiyodur buda bilirıbini hızlıca yükseltir allah yardımcın olsun zor bi dönem gerçekten bide iki saat arayla çişini yapıp yapmadığına bak emin olmak için her seferde bezini değiştir ve florasan lamba yak üstünde çokta giydirme zor olduğunu ve çağresiz hissettiğini çok iyi biliyorum bende aynı korkuları yaşadım ama bunları yapRsan atlatır hemen hastanede uyguladığımız yöntem buydu allah yar ve yardımcın olsunAllah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum
Ayy evet bende topuğuna vurup uyandırıyodum yazık onlara yaaaaBenim yigenimde aynı böyleydi gece topugunun altına hafif vurarak kaldiriyoduk burnunu azıcık sıkıp birakiyoduk doktor demişti yoksa uyanmazdi ama geçiyo korkma sonra dua edeceksin uyusun da bende dinleniyim diye
Bu zamana kadar ışın tedavisi için hastaneye yatırmamalarına şaşırdım. Yese tamam da, doğru düzgün emmiyormuş da. Yemezse vücudunda sarılık yapan bilirubin'i atamaz. Yarın tahliliniz olmasa ben hemen doktorunuza bunu bildirin diyecektim, isterseniz yine bildirin tabii arayıp.
Yeni doğan yoğun bakım hemşiresiyim. Kan değişimi son evre bir tedavi. Öyle her bebeğe yapılmıyor. Bebeğe gerekirse 3 tane ışın makinesi kullanılıyor tedavi etmek için önce. Siz kan değişimi meselesiyle hemen kendi kendiniz korkutmayın. Ama bebeğinizin bu kadar gündür aşırı uykulu olması ve yememesi ciddi sorun.
9 haftalik bebegim var.bizde dogumdan sonraki hafta sarılık olduk degeri 8di.doktora goturdugumuzde 13ten üstüne müdahalede bulunuyoruz sadece 2 saatte 1 emzir dedi.uyanmaz ise getir dedi.standart 2 saatte bir sagip verdim çünkü gogus uclarim yara olmuştu. Geceleri florasan lambam sabaha kadar acik uyuduk ve sadece anne sütü verdim 2haftada kendiliginden yavas yavas gecti canım. 4 saat uyanmamisti bir gece elleri filan soguktu ve hareket etmiyordu baygin gibiydi solugu acilde almıştım doktorlar topugunu sıkıp uyandir emzir demislerdi.hatta kan sekerinede bakmislardi.mama hic kullanmadim anne sütünü pompayla sagip verdim hem uçları iyilesti canim.
Bizim doktor da guya cok iyiydi ama inanmamak lazim iste ben iyi ki inanmadim ve baskasina goturdum
Sezeryanl mi dogurdunuz? Eger evetse maflor damla verdi mi? Mutlaka vermesi lazim, devit damla kullaniyor musunuz? Iki saat arayla emmesi lazim o kisim dogru
Zorla uyanmasi da normal benimki de oyleydi
Dogum kilosunun %10una kadar zayiflamasi normal sakin panik yapma
Asla mama verme eger sutun varsa
Ben senin yerinde olsam hemen acilden baska bir dontora giderim bu gece, her doktor dogruyu soylememis olabiliyor
Bizim doktor yaygarayi basti vay cok zayiflamis vay hemen mama ver vay bilmemne (inanmadim ama esim cok panik yapti sesimi cikaramadim bu herif mal diyemedim) mama verin dedi ne kadar vericem dedim 30ccden basladi gunde alti kere 90ccye kadar cikti bes dakika icinde!olabilir mi oyle birsey ya adam kesin deliydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?