Bebeğimi bırakıp işe dönmek

Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı. Dr. yoğurda başlayabilirsin dedi. 6. Aya başlamış olucaz tam. Tabi yavaş yavaş hemen doyumluk olmaz. Sütü de biberonla değil kaşıkla vermemi önerdi.
Canım kaşıkla verince elini kaşığa atıyor döküyor sütün yarısı ziyan oluyor. Veren kişi için de çok zor. Biz de kaşıkla başladık meme reddi olmasın diye sonra materni kaşık biberon diye bı şey buldum araştırırken. Çok rahat oldu sonra. Kaşıkla aynı mantık zaten. Çok basit bi şey ama çok işe yarıyor.

Bende çok üzülmüştüm. 4 aylıkken bıraktım. 1 yaşına kadar da sürdü sürekli vicdan azabı çektim. Sonra bı 10 ay falan ücretsiz izin aldım daha sonra ise tekrar başladım. Şimdi dönüp baktığımda hiç hatırlamıyorum o üzüntümü. Anlam veremiyorum hatta. Heralde hormonlar ve annelik duygusu o kadar küçük bir bebeği bırakıp gitmişsin gibi hissettiriyor. Ama artık öyle düşünmüyor ve hissetmiyorum. Öncelikle çalışmak ve para kazanmak hem güzel bişey hemde bir çoğumuz icin mecburiyet. Annelik 24 saat yapılan bişey. Aklın yüreğin zaten hep onda. Bir süre bakımını baskalarina emanet edip çalışmak bizi kötü yapmaz. Her şeyi onlar için yapıyoruz. Sürekli çocuğun başında olan annelerinde bir süre sonra sinirleri bozulabilir. Şimdi tekrar hamileyim ve çalışmayı düşünüyorum yine.

biberonu bırakıp ayakta gezerek emzirmeyi hiç denediniz mi? Ben red ettiği dönemde ayakta gezerek emzirirdigimde emiyordu bi süre o şekilde emzirerek ve bahsettiğim biberonu kullanarak dondurmeyi basarmistim. bu ayakta gezerek emzirmeyle meme reddini asan başka anneleri de duymuştum.
Hayır denemedim
Denerim
Biberon hangisi bu arada
Geçmişe baktım ama göremedim

biberonu bırakıp ayakta gezerek emzirmeyi hiç denediniz mi? Ben red ettiği dönemde ayakta gezerek emzirirdigimde emiyordu bi süre o şekilde emzirerek ve bahsettiğim biberonu kullanarak dondurmeyi basarmistim. bu ayakta gezerek emzirmeyle meme reddini asan başka anneleri de duymuştum.
+1 ben de aglama krizinde denedim bugün ise yariyor

Hayır denemedim
Denerim
Biberon hangisi bu arada
Geçmişe baktım ama göremedim
avent natural kullandım meme reddi yasiyorum demiştiniz ya aventi kullanmayı bırakın ayakta gezerek emzirin.bi deneyin insallah döner. dönerse biberonla sut vermeyin.bi sure emzirin. sonra biberon kullanmak zorundaysanoz medela calma kullanin. ben bu şekilde dondurmustum.medela calma da hiç bir şekilde meme reddi yaşamadım, memeyi bırakmadı döndü.

+1 ben de aglama krizinde denedim bugün ise yariyor
çok sevindim insallah tamamen memeye döner. eger ise gitmek zotunda degilsenix sakin biberon kullanmayin.ayakta emxirin. bi kac gunde memeyr adapte olup biberonu unutur. sonra biberon kullanmak zorunda kalırsanız medela calmayi bi deneyin derim. saglikla bol bol emerek büyüsün kuzunuz.

çok sevindim insallah tamamen memeye döner. eger ise gitmek zotunda degilsenix sakin biberon kullanmayin.ayakta emxirin. bi kac gunde memeyr adapte olup biberonu unutur. sonra biberon kullanmak zorunda kalırsanız medela calmayi bi deneyin derim. saglikla bol bol emerek büyüsün kuzunuz.
amin inşallah cok sağolun.Okula başlamayı düşünüyorum ev okul arası çok yakın aralıklı gidip gelmeyi planlıyorum ilk etapta biberon kullanmadan gidebildigimiz kadar gideriz sonrası da sekillenir. Ben emziriyorum ara ara kriz yaşıyoruz süt cok gelsin istiyor gelmeyince huysuzlanıyorsa o zaman ayakta emziriyorum. Eğilerek, yatarak emzirmek sakinlestiremedi çünkü.

Back
X