Bebeğimi bırakıp işe dönmek

O drami yaratmamak ya da hafif atlatmak için onerileriniz var mi acaba? Ben çok endişeleniyorum 2 ay sonra baslayacagim ve 13 aylık olcak kızım. Benim kucagimdan inmek istemiyor, nasıl alışacağız bilmiyorum :KK43:
O dram yasanacak :). Ama gececek. Oyle bir alisiliyor ki hem de. Sende yemeyen cocuk bakicida yiyor, sende uyumayan çocuk gunduz 3 saat uyuyor.
Bu konuda en onemli tavsiyem su. Bebege bakan kimse accik ev isinin ucundan tutmali ki, is cikisi cocugunla gecirecegin vakitten calmamalisin. Mesela yemeğin hep hazir olmali. Ye yedir makineye at hooop oyuna :).

4 saati neden bu kadar abarttınız ?
Bugün anneme bıraktım çarşıya gittim 3-4 saatte döndüm
5 aylık bir bebek zaten 4 saat aralıklarla da beslenir
Daha küçükken tam zAmanlı. Çalışmak zorunda olanlar ne yapsın ??

O drami 2 dklik mesafedeki okula giderken çocuğumu da anneme bırakırken ben dibine kadar yaşadım ölüyorum sandım ama çalışıyorsak illa ki bu ayrılık surecini yaşayacağız mutlu ve sağlıklı atlatmak durumu normallestirmek ve hatta bir nefes almak olarak düşünebiliriz. Buna da ihtiyacımız var gerçekten.

Evet hem maddi hem manevi olarak çok ihtiyacım var. Bakimi konusunda hic endişem yok çok şükür, babaannesi bakacak ve benden de iyi bakacagina eminim. Tek uzuldugum nokta birbirimizi ozleyecek olmamız. 1 saat babası dışarı çıkarsa geldiğinde kucağıma atlıyor. :(

O drami 2 dklik mesafedeki okula giderken çocuğumu da anneme bırakırken ben dibine kadar yaşadım ölüyorum sandım ama çalışıyorsak illa ki bu ayrılık surecini yaşayacağız mutlu ve sağlıklı atlatmak durumu normallestirmek ve hatta bir nefes almak olarak düşünebiliriz. Buna da ihtiyacımız var gerçekten.
Ben o drami yasarken benden 1 ay once cocugu birakip ise donen bir arkadasim soyle rahatlatiyordu. Annesi babası calisan tek cocuk bizimkiler degil :). Bu cumle rahatlatirdi accik :)

O dram yasanacak :). Ama gececek. Oyle bir alisiliyor ki hem de. Sende yemeyen cocuk bakicida yiyor, sende uyumayan çocuk gunduz 3 saat uyuyor.
Bu konuda en onemli tavsiyem su. Bebege bakan kimse accik ev isinin ucundan tutmali ki, is cikisi cocugunla gecirecegin vakitten calmamalisin. Mesela yemeğin hep hazir olmali. Ye yedir makineye at hooop oyuna :).

Bebegime babaannesi bakacak, o yönden içim rahat. Yemek konusunda da sıkıntı yasamayiz muhtemelen.

ben sadece arkamdan ağlayıp çok üzülür etkilenirse diye korkuyorum. gerçi babannesini çok sever oynar ama bana da fazla duskun gibi. inşallah cabuk alışırız

Evet hem maddi hem manevi olarak çok ihtiyacım var. Bakimi konusunda hic endişem yok çok şükür, babaannesi bakacak ve benden de iyi bakacagina eminim. Tek uzuldugum nokta birbirimizi ozleyecek olmamız. 1 saat babası dışarı çıkarsa geldiğinde kucağıma atlıyor. :KK43:
Giderken ise, cocuktan kacarak saklanarak gitmeyin anlatin. Sizinki buyuk ben 5 aylikken baslamistim. Geceden anlatin sabah uyaniksa hatirlatin. Gorsun sizi el sallayın birbirinize 1 hafta aglarsa ömür boyu alışır bilir farkinda olur. Kaldi ki cocuklar ozellikle emen bwbeklerle anneler arasında güçlü bir bağ var. Siz iyi olun mutlu ve huzurlu olun o da hisseder.

Giderken ise, cocuktan kacarak saklanarak gitmeyin anlatin. Sizinki buyuk ben 5 aylikken baslamistim. Geceden anlatin sabah uyaniksa hatirlatin. Gorsun sizi el sallayın birbirinize 1 hafta aglarsa ömür boyu alışır bilir farkinda olur. Kaldi ki cocuklar ozellikle emen bwbeklerle anneler arasında güçlü bir bağ var. Siz iyi olun mutlu ve huzurlu olun o da hisseder.

Evet ben de şimdiye kadar ne yapsam, nereye gitsem göstererek soyleyerek gittim. Sanki gidip geri donmeyecekmisiz gibi o kadar karamsar bakıyorum ki bu duruma ruh halim bozuldu artık :) Sanki sabah gidip aksam dönmeyeceğiz

Bebegime babaannesi bakacak, o yönden içim rahat. Yemek konusunda da sıkıntı yasamayiz muhtemelen.

ben sadece arkamdan ağlayıp çok üzülür etkilenirse diye korkuyorum. gerçi babannesini çok sever oynar ama bana da fazla duskun gibi. inşallah cabuk alışırız
Su an cok kucuk ama bi sure sonra kime birakirsan birak sana yapisacak. Benim kizim su an anneeciiggiim neden gitttiinn diye agliyo. Babasini kovuyo, bakicinin yuzune kapiyi kapatiyo. Mumkun oldugunca giderken uyandirip vedalasarak cikmak en mantiklisi. Oyle ayrilip aksama gelicem dersem vahsilesmiyor. Ayrilik kaygisini da tetiklemiyormus vedalasmak. Kac aylik olursa olsun vedalasmak sart :)

Su an cok kucuk ama bi sure sonra kime birakirsan birak sana yapisacak. Benim kizim su an anneeciiggiim neden gitttiinn diye agliyo. Babasini kovuyo, bakicinin yuzune kapiyi kapatiyo. Mumkun oldugunca giderken uyandirip vedalasarak cikmak en mantiklisi. Oyle ayrilip aksama gelicem dersem vahsilesmiyor. Ayrilik kaygisini da tetiklemiyormus vedalasmak. Kac aylik olursa olsun vedalasmak sart :)

ayyy canım benim yaa kıyamam ben ona :)
dediginizi uygulayacagim mutlaka çok teşekkür ederim

4 saati neden bu kadar abarttınız ?
Bugün anneme bıraktım çarşıya gittim 3-4 saatte döndüm
5 aylık bir bebek zaten 4 saat aralıklarla da beslenir
Daha küçükken tam zAmanlı. Çalışmak zorunda olanlar ne yapsın ??
Ben anneme bile bırakmadım doğduğundan beri o yüzden. Hep ben de yanındaydım. Meme isterse sakinleştirebilirler mi. Yoksa doyunca geçer mi falan. Öyle şeyleri takıyorum kafama.

Kızlar yakında işe dönmem gerekiyor. Bebeğim 5 aylık olacak. Şimdiden endişeler bastı beni. Çok üzülüyorum. Emziriyorum. Mama hiç vermedim. Napıcam.
4 saat için stok yapmana gerek yok. Ben yaptım sonra ziyan oldu çoğu. Sütünde bı azalma olmaması için o gun bebeğinin içtiği kadar süt çıkması gerek vücudundan. Biz de 4 saat ayrı kalıyorduk ben evden çıkmadan bir memeyi emzirip digerini 100-120 cc filan sagip çıkıyordum. Zamanla ona bile gerek kalmadı. Sadece 50 cc içip bırakıyordu o da susadığından sanırım. Zaten 5 aylık bebeğin mide kapasitesi artmiştir. Beslenme aralıkları 4 saati buluyordur. Belki hiç emmeden bile bekleyebilir. Sen yine de az bı miktar bırakır bebeğinin talebine göre ayarlarsın sonra. Eğer hiç biberona alismadiysa bence yine alıştırmaya çalışma. Ben meme şaşkınlığı olmasın diye kaşık biberonla verdirmiştim anneme. Çok şükür hiç bı sorun olmadi emmesinde.

[/QUOTE]
Su an kendimi cok şanslı hissediyorum bu biberonu ilk kez duyuyorum. Farkli bir ucu var ilk etapta gördüğüm o. Ben de boyle bir sey ariyordum. Tesekkur ederim. Ne kadar devam ettiniz emzirmeye bi biberonu kullanarak?
26 aya kadar emzirdim çok sukur. 26. ayda ben biraktirdim artik gece uyanmalar falan cok zorlaniyordum. yavruma kalsa daha emerdi.

26 aya kadar emzirdim çok sukur. 26. ayda ben biraktirdim artik gece uyanmalar falan cok zorlaniyordum. yavruma kalsa daha emerdi.
Internette biberonun damlattigindan cok uzun bir ucu olduğundan bebeklerin zor kavradigindan dert yanıyorlar bu biraz da şans işi mi acaba bu sebeplerle hic kullanamadık diyenler var. Ben ilk cocugumda kullandım biberon ama emzirmeye devam etmiştim. Böyle bir biberondan haberim yoktu bu kez d3 aklima prematüre bebekler icin olan biberon emzikleri geldi onları denemeyi düşünüyordum. Ikilemde kaldım şu an.

Şu anda 4 aylık. İşe başladığımda tam 5 olacak
Acaba nisan anneleri başlığında da beraber miydik diye merak ettim, onun icin sordum. Bebeklerimiz ayni zamanda doğmuşlar. Benim büyük oğlum hem kalkınca hem de uyumadan önce emerdi
Ac ve ağlayarak uyanmazdi ama 2 biberon süt bırakırdım bitirirdi. Iri bebek olarak doğdu.Ama şimdi küçük oğlum 3.5 kilo kadar ancaydi doğduğunda. Sadece uyandığında emiyordu. Ama kızılca kiyamet kopardi apartman inlerdi uyandığında o kadar ağlardı. Bi ara sürekli kulaklarimda sesi çınlıyordu dengem bozulmuştu gerçekten.ucretsiz izne kesin karar vermiştim. Simdi 3 4 gündür huy değiştirdi, en az yarım saat sakin kalabiliyor uyandiktan sonra. Sanki bu da baska bir çocuk. Sizinki ne kadar araliklarla emiyor, not edebilirsiniz son zamanlar için. Süt sağarak bu isi halledebiliriz diye düşünüyorum. Bu zamana kadar sağdınız mı hiç?

Internette biberonun damlattigindan cok uzun bir ucu olduğundan bebeklerin zor kavradigindan dert yanıyorlar bu biraz da şans işi mi acaba bu sebeplerle hic kullanamadık diyenler var. Ben ilk cocugumda kullandım biberon ama emzirmeye devam etmiştim. Böyle bir biberondan haberim yoktu bu kez d3 aklima prematüre bebekler icin olan biberon emzikleri geldi onları denemeyi düşünüyordum. Ikilemde kaldım şu an.
ben başta avent natural da kullanmistim ve meme reddi yaşamıştık. bu biberon memeye donmesinde çok yardımcı oldu. sorun yaşayan olmuştur bilemem biz hiç yaşamadık. bunu denemeden bilemezsiniz

damlatma meselesine gelince bu biberonun kullanım süresi yanlış hatırlamıyorsam 3 aydi. 3-4 ayda bir değiştiriyordum. başlığını duzgunce taktiktan sonra hiç damlatma sorunu yaşamadım.

Son düzenleme:
3 ayda bir degistirilmezse benim 4 ayda da değiştirdigim oldu damlatiyor çünkü baslik gevsiyor. bi de temizliğini bebek malzemeleri icin olan steril makinesinde yapıyordum. kaynatma falan durumu olduysa belki.

Ek gida ise adı hazir sütlerle başladık sonra yoğurt sonra kahvaltı ile devam ettik. 18. Ayda pek cok disi çıkmıştı yavas Yavas basladik tattirma deneme asamalari yok 3 gun kurali falan bana gore degildi. 3.5 yasindan önce corba icmedi mesela simdi yemek seciyor diyemem bezelye bamya pirasa pek sevmez nadir yer, ama yer. Erken baslayalim alissin dusuncesine katilmiyorum o yuzden. Ya da gec kaldik aman yemek yesin sonra alismaz yemez gibi.. bu bana kalirsa iştah meselesi cocuklari zorlayip biktirircasina ek gida veren o kadar cok ki cevremde.. gec olsun guc olmasin diyorum.

18 aya kadar yutma & cigneme refleksi icin birsey yaptiniz mi ? Yegenimde buyuk sorun oldu bu konu cunku.Donem gecislerinde hep geride kaldi.Cok zorladi bu onu.

Acaba nisan anneleri başlığında da beraber miydik diye merak ettim, onun icin sordum. Bebeklerimiz ayni zamanda doğmuşlar. Benim büyük oğlum hem kalkınca hem de uyumadan önce emerdi
Ac ve ağlayarak uyanmazdi ama 2 biberon süt bırakırdım bitirirdi. Iri bebek olarak doğdu.Ama şimdi küçük oğlum 3.5 kilo kadar ancaydi doğduğunda. Sadece uyandığında emiyordu. Ama kızılca kiyamet kopardi apartman inlerdi uyandığında o kadar ağlardı. Bi ara sürekli kulaklarimda sesi çınlıyordu dengem bozulmuştu gerçekten.ucretsiz izne kesin karar vermiştim. Simdi 3 4 gündür huy değiştirdi, en az yarım saat sakin kalabiliyor uyandiktan sonra. Sanki bu da baska bir çocuk. Sizinki ne kadar araliklarla emiyor, not edebilirsiniz son zamanlar için. Süt sağarak bu isi halledebiliriz diye düşünüyorum. Bu zamana kadar sağdınız mı hiç?
Nisan anneleri grubuna hiç girmedim. Medela elektrikli makinesi var. İlk hafta sarılıktan yoğun bakımda kaldı. O zaman sağdım. Burda konuştukça biraz daha rahatladım. 15 dak. Önce uyudu. Bugün bi sayıcam öğlene kadar kaç kere besleniyor. Sizin erkek mi kız mı?

Ben anneme bile bırakmadım doğduğundan beri o yüzden. Hep ben de yanındaydım. Meme isterse sakinleştirebilirler mi. Yoksa doyunca geçer mi falan. Öyle şeyleri takıyorum kafama.
Ben de bir kere bugün bıraktım
4 saat birsey değil :)
Merak etme
Keşke 4 saat bırakabileceğim bir işim olsa
Benim bebeğim de 2,5 aylık

Back
X