bebegimi buyuturken psikolojimi kaybettim :(

arkadaslara katılıyorum. herseye ragmen sosyal olmaya calisin. gecenlerde oglumla yemege gittik fenalik gecirecektim ama sonuc olarak bu benim cocugum oda bende bu duruma alismak zorundayiz. sogukkanli kalmaya calisip sakin davraniyorum baska caresi yok.
tüm gün evde cocugu alip indireceginize günde 2 defa sabah oğleden sonra olmak uzere cikartin arabasiyla gezdirin mesela. cantaniza mama su kendinize atistirmalik icecek ve guzel bir kitap veya el isi alabilirsiniz. bebek arabada uyuyunca da oturup soyle 15 dk olsa bile kafanizi temiz havada dinleyin ben sahsen oyle yapiyorum.
aksam baba gelincede acin youtubeda bi video hem is yapin hem izleyin eli hizli davranin. atiyorum banyoya girdiniz dur gelmisken hemen fisfıs sıkayım sileyim suralari derseniz gözünüzde büyütmezsiniz. baktiniz vakit kaldi bide bi corba koyun oh mis.
boylelikle size cok zaman kalacaktir.

Su an bende ayni durumdayim..hemde 2 tane...biri 4.5 biri 1.5 yasinda...ne isim biter ne yaptigim temiz kalir...ama herseye deger...saglikli ahlakli guzel bir evlat yetistirmek kolay degil cnm...

Herşeye yetişemezsiniz... bebeğiniz uyuyunca elbette sizde uyuyacaksınız. Ama bu durumdan pişmanlık duyarsanız, dinlendiğinizi dahi anlamaz, daha yorgun daha yorgun olursunuz. Kendinizi yetişemediğiniz için suçlamayın. Kendinizi rahat bırakın, bu kadar oluyor diye kabul edin. Bebeğiniz iyi olsun, sağlıklı olsun. Sizde bununla mutlu olun, işmiş göçmüş gerisi hallolur.

Ne kadar sanslisin bi bilsen...
Etrafına bi bak!
Yapayalnız olanlara, cok isteyip de evlenemeyenlere
Evli olup da bebeği olamayanlara,
Bebeği olup da sağlığı yerinde olmayanlara...
Git bi iki rekat şükür namazı kıl. Allah sana her güzelliği vermiş sen hâlâ mutsuzsun!

Bebwgimi sallarken internete takiliyorum veya kitap okuyorum
Eltim ,ablam onlarla sık gorusurum
Ayda bir onlara birakip carsi yaparim
Ama beni hicbisey mutlu etmiyor bende bu beyin olduktan sonra
Canim annen size gelsin en az söyle 1 ay kadar sizde kalsın. Senin bu yaşadıkların o kadar yaygın ki sakin kendine veya bebeğine kızma hormonlar dengesiz yapıyor adamı. Annenden veya kvden yardım al mutlaka. Ben bebeğim 3 aylık olduğundan beri avmye gidip vakit geciriyordum

+11111

Günümüzde annelik eskiye göre daha zor geliyor galiba bizlere... Ben de benzer şeyler yaşadım. Hamileliğim çok ama çok mutlu, huzurlu geçti pek çok zorluğa rağmen. Ama Doğumdan sonra sürekli sıkıntı yaşadım. Eşim işi uzak olduğu için sabah 6da çıkar akşam 8de gelirdi, haftasonları KPSS için kursa giderdi...

oğlum geceleri uyumazdı, sabah hava ışımadan uyanırdı. 2,5 yaşında ve hala uykusu, yemeği, tuvaleti düzene girmiş değil... ama en azından yaklaşık 2 sene önce eşim öğretmenliğe atandı, okul eve çok yakın, çalışma saatleri de eskiye göre daha az. Yardımı oluyor...

sizden tek farkım ben dışarı çıkmayı gözümde büyütmezdim, çevremdekiler hep şaşırır bu duruma. Hava koşullarına göre uygun giyinirdim. Çantayı hazırlamak 5-10 dk, bebeği giydirmek 5-10 dk, kendim giyinmek de 5 dk desem. Yarım saatte evden çıkmış olurduk. Anakucağında indirip çıkarırdım ben de 3 katı. Ama oğlum ağır değildi pek. Şu an 33 aylık ve 13 kilo. Sizinki epey tombişmiş maşallah...

Dışarı çıkmaya üşenmeyin, yarım saat yürüyüş bile insana iyi geliyor. Temiz hava mutluluk veriyor insana. Oğlum durmasa da burnumdan getirse de ben bunca zaman hiç vazgeçmedim dışarı çıkmaktan. Şimdi daha iyi diyebilirim. 10-15 ay civarlarında hiç durmuyordu arabada, bir de kucakta taşıyordum onu. Yanımızda da bebek arabasını gezdiriyorduk boş yere.

Bunların hepsi geçer bende öyleydim evden çıkmak bile zor geliyordu hazırlanmak ama zamanla geçiyor şimdi parklarda avmlerde geziyoruz. Emzirmeyi bırakma bu senin içinde bebeğin içinde önemli bırakınca daha çok zorlanırsın. Ayrıca emzirirken vücuda mutluluk hormonu yayılıyormuş

Benimde 10 aylik 4uz bebeklerm var cok ama cok mutluyum disari da cikiyoruz ev gezmesine aksam onlari uyutup kv ye birakip sinemaya da gidiyoruz.. uzun uzun anlatmayacagim ama herkes ayni degil tabiki..
Ben sizin asil yorgunlugunuzun yalnizlik oldugunu düşünüyorum yardimciyi kastetmiyorum eş çok önemli.. eşinizle konuşun bence size vakit ayirmasini cocukla biraz daha fazla ilgilenmesini söyleyin yoksa hayat size işkence olur.. paylasinca alinan huzur eşle mutlu olunca her seye olumlu bakar insan.

Psikoloğa gitmelisim canım.Kolay değil çocuk bakımı.Hep evde onunlasın,yorulup bunalman çok normal.Annen yokmu gelemezmi destek alabilecegin birileri varsa arada bir gelseler.Bir kendini toplardın.Yalnız büyütmek kolay değil.

Konu sahibi kendini hiç iyi hissetmiyor bizlerden yardım ve benzer şeyleri yaşayanlardan destek bekliyor.
Yorumunuz baya rahatlatmıştır kendini şu an daha iyi hissediyordur sayenizde

Benim de eşim çocuklar evlenip gidene kadar rahat yok diyor çok kızıyorum.
Anın kıymetini bilmek lazım, büyüyünce bebeklikteki yüzünü bile zor hatırlıyor insan uzun uzun bakmalı gözlerinin içine. Benim de bebeğim 6 aylık bir gülüşü var, dünyalara değer. Biriken işler, hastalıktan yorgun düşmüşsün, belki de aynaya bakamadın kaç gündür. Önce kendine bak diğer işleri zamanla halledersin, hallettikçe de düzelir psikolojin inşallah.

Maşallah dördüzlere

galiba oglun cok yaramaz...ablaminda oglu var ve hep senin gibi...cocugun buyuyene kadar boyle devam edersin galina cunku bazen gercekten bezdiriyolar insani

Benim 16 aylık bir kızım var doğumdan sonra hiç sinemaya gitmedim. Takdir ediyorum sizi.
Sadece merak ettim dört bebekle dışarı çıkarken yanınızda kaç kişi oluyor :)
Sağlıkla büyütün bebeklerinizi

Tesekkur ederim allah bagislasin sizinkink de :) kv cok yardimci oluyor sagolsun bir de cocuklarimin bir uyku düzeni var kişiye ve duruma göre degistirmem kati kurallarim var o yüzden kendime vakit ayirabiliyorum.. normal parka falan giderken kv ile ben cikiyorum sadece ikiz 2 tane bebek arabamiz var ikisini arabaya koyuyorum asansore yerlestiriyorum arabayi ve iki cocugu da aliyorz ikimiz yetiyoruz:) ev gezmesine falan esim kv kp falan hep beraber cikiyoruz

Masallah
Bır tanesıne bakarken yıldıgım su zamanlarda kendımden utandım resmen
Allsh kolaylıklar versın. Yedirmesı, gıydırmesı altını alması hepsı ayrı ıs. Valla helal olsun.

4üz müüüü kz nasıl doğurdun onları ben bitaneyi nasıl doğurcam diye her gece kara kara düşünüyorum maşaaallah vala 4 tane bebek aynı evde hayali bile adrenalin :)

resmi fotosu varmı dördüzlerin ya çok merak ettim :) Allah ömür versin sağlıkla mutlulukla büyütün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…