bebegimi buyuturken psikolojimi kaybettim :(

Emzirmeyi birakmayi dusunmeyin bile. Psikolaga gidip alacaginiz o ilaclar size enerji degil uyusukluluk verecektir.
Ustelik bebeginizin anne sutune ihtiyaci var bu keyfinize gore kesebileceginiz bir sey degil.

Maşallah
Onlar minicik doğmuştur ilk günler nasıl başa çıktınız helal size ben bir tanesine ancak yetişebilmiştim.
Şimdi onlar yürümeye başlayacak evde 4 tane yürümeye başlayan çocuk düşünemiyorum:)

Emzirmeyi birakmayi dusunmeyin bile. Psikolaga gidip alacaginiz o ilaclar size enerji degil uyusukluluk verecektir.
Ustelik bebeginizin anne sutune ihtiyaci var bu keyfinize gore kesebileceginiz bir sey degil.
Bakın şöyle birşey var. Annenin psikolojik durumu ilaç tedavisi gerektiriyorsa, doktor emzirmeyi kesip ilaç tedavisi kararı alır. Anne iyi olmassa bebek de iyi olamaz.

Doktora gidin. Kan tahlili yaptırın. Kansızlık, demir düşüklüğü olumsuz duygulara, enerji kaybına, tahammülsüzlüğe neden olur. Emzirdiğiniz için kendinize çok iyi bakmalı, dengeli beslenmelisin.

Bakın şöyle birşey var. Annenin psikolojik durumu ilaç tedavisi gerektiriyorsa, doktor emzirmeyi kesip ilaç tedavisi kararı alır. Anne iyi olmassa bebek de iyi olamaz.
Yazdiginiza katiliyorum. Ben konu sahibinin yazdiklarindan cikarimimi soyledim. Ev isi , yemek vs yapamiyor olabilir. Cok bunalmista olabilir ama bunun ilk caresi doktora gidip ilac almak mi.

Bir suru secenek yazdi diger arkadaslar. Hayatini kolaylastirmak biraz da onun elinde. Butun yollari dener yinede yardim almasi gerekirse o zaman tabi ki de gerekli olan neyse yapilir

Oncelikle konu sahibinden ozur diliyorum yardim amacli yazdim ama ister istemez dikkat cekti.. ama cevaplarin faydasi olur umarim
Masallah
Bır tanesıne bakarken yıldıgım su zamanlarda kendımden utandım resmen
Allsh kolaylıklar versın. Yedirmesı, gıydırmesı altını alması hepsı ayrı ıs. Valla helal olsun.
Tesekkur ederim. Allah razı olsun

4üz müüüü kz nasıl doğurdun onları ben bitaneyi nasıl doğurcam diye her gece kara kara düşünüyorum maşaaallah vala 4 tane bebek aynı evde hayali bile adrenalin :)
7 aylik dogdular 2 ay kuvezde kaldilar rabbim sabrini veriyor gercekten yapi meselesi birazda sanirim icimdekk anac yön dışa vurdu

Ilk 5 gun kv yoktu tek başıma ilgilendim 2 saat belki uyuyordum ..tabiki eşim bittigim anlarda destek cikti konu sahibine de söylemiştim eşin yardimci olmasi cok onemli

Inss
Sanirim ben psikolojiyle baska cocuk dusunmemeliyim ilerde
Bebegime asigim iyiki var iki saat uyusa ozluyorum ama ona bakmak cok zor geliyor bilmiyorum anlatamiyorum belkide
Cok iyi anliyorum oglum 2yasinda hala zorlaniyorum gece uykuda hala agliyor 2-3kez hatta bende konu acmistim Cok caresizim diye. Onu Cok seviyorum Rabbime binlerce kez sükürler olsun ama zor büyüttüm bu yasa zor getirdim. Gececek daha ne huylar ögrenecek. Yürüyecek mutlu olcaksin disi cikacak mutlu olcaksin konusmaya baslicak herseyi unutacaksin. Simdiki cocuklar zor büyüyor eskisi gibi degilki. Ya Sabir Allah yardimcimiz olsun. Rabbim olmayanlarada nasip etsin bu zor ama güzel günleri.

BOŞUNA 'CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR .. müjdesi verilmemiş. çok zor , meşakati çok büyük en az sevgileri kdar büyük. allah hepimize yardım etsin

Ne kadar çıtkırıldım, zayıf insanlarsınız... Ne demek 12' ye kadar yatanlara kurslara gidenlere özeniyorum? Yapmasaydın çocuk, zorla mı yaptınız? Enteresansınız vallahi... Çalışmıyorsundur üstelik?

6 ayliksa maratonun yeni basliyor.
3 yasini bulana kadar cok rahat etmeyi bekleme cikar bunu kafandan.
yurumesi disi cis ogrenmesi, 2 yas sendromu..
sadece rahat olcaksin, agliyor mu baktin agresif yaklasicaksin hic yaklasma daha iyi, birak aglasin 5 dk, sen bi mola ver su ic, yuzunu yika vs..
hepsi geciyor merak etme, uykusu da disleri tamamlaninca tam duzen alir yani 2,5 yas civari.
sakin olmaktan baska caren yok.

Uykusuzlugu atamiyorum
Hep enerjm yerlerde
Cocuk gozunu yumunca ben yatakda
Bence bi kan degerlerinize baktirin demir eksikligi vb seyler olabilir. Eger normal cikar ise degerleriniz ozaman psikolojik bir durum sizinkisi ara ara normal cocuk buyuturken boyle seyler ama devamli bu ruh hali hic normal degil bebeginizede yazik ilgiye ihtiyaci var biran once tedavi olmalisiniz.

Pamukkız,kan degerlerını mı olctursen acaba, ben kansızlık ve magnezyum eksıklıgınde aynı durumları yasıyordum,ınsanı ınanılmaz etkılıyor...
Bu durumu atlattıktan sonra kucuk bebegımle ebru sergılerıne,kıtap fuarlarına gıdıyordum, o yorgunlugu hıssetmıyordum...
Once anne ıyı olmalı kı, bebegıne yetebılsın

Kesinlille katiliyorum cok dogru yazmissiniz sorunu yanliztan basliyor.

Elif Safagin Siyah Sut diye bir kitabi var. Okumani tavsiye ederim iyi gelecek
uyuturken okuyabiliyorm dedgn icn onerdm aslnda kucuk bebegi olan anneye kitap okuma vakti de zordur
Gec uyuyor bazen indirmiyorum 1 saat uyanmasn diye o yuzden okurum cnm

Ins ya cok motive edici bi yorum tesekkurlerr

Burda bi arkadas yazmıştı bana son günlerde acaip ilham kaynağı oldu... her bunaldigimda bebeğimin gözünün içine bakıp bebeği olmayanları düşünüyorum ve bu minik kuzunun allahın bana bir lütfu olduğunu hatırlatıyorum hemen rahatliyorum is mi kalsın sadece onunla takildigimiz alanı siliyorum yemek de kalsın ona ek besin ayarladigim sürece sıkıntı yok. Geçecek Allahın izniyle dışarı çıkmak için de yazı bekle. Beraber yuvarlan beraber gül bu günler geçecek ve bu kadar depresif olduğun için çok pişman olacaksın doya doya yasa bu anlarını çoğu kişi bebeğinin bu dönemlerini göremiyor çalışmaktan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…