• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi düşürdüm

Duyguların çok normal ben hamilelik haberini aldım kese bulamadılar bildiğin içimde bebeğe dair bişey yok kaç doktor gezdim beta düşmeye başladı gittim sen düşük yapmışsın dediler yapsam anlamazmıyım derken aradan bikaç gün geçti ağrım başladı zannediyorumki adet oldum evde düşük yaptım aldım götürdüm e bu bebek diyolar bana hani dedim düşük yapmıştım yani bazen insanın sinirlerini bozuyolar .
Çok uzattım aynı duyguları yaşadım ilk aylar kendine gelemiyosun dünya başına yıkılmış gibi ben deli gibi ağlardım sonra ne mi oldu oğluma 7 ay falan sonra hamile kaldım tabi tüm hamileliği düşecek stresiyle geçiriyosun ve doğdu paşam şuan 6yaşına girecek minik bi kardeşi oldu kızımda 1 yaşına girecek sen benim arkadaşım olcaksın diye peşinde dolanıyo kardeşinin inş yıllar sonra sende buraları okuyup acını unutup yorum bile yapacaksın sağlıcakla kal

Kimyasal gebeliği hamilelik olarak değerlendirmemek gerekiyor benim doktorum öyle demişti. Hatta bir çok kadın anlamıyor bile regli oluyorlar belki bir kaç gün gecikme yaşıyorlar.

Size bunları diyorum ama benimde bir kimyasalım oldu bizde karı koca karalar bağlamıştık doktorum bana demişti büyük ihtimal kimyasal hazırlıklı olun diye ama genede çok üzülmüştük.

Kısaca o bebek değil döllenmeye aşamasında bir şeyler oluyor döllenemiyor sadece test sonuclarında çıkıyor

çok geçmiş olsun

Çok zor biliyorum bende 6 haftalıkken kalbi durmuştu ve 8 haftalıkken düşük yaptım. Ben bu dönemde eşimi avutmaktan üzüntümü içime atmıştım. En son ilaçla düşük yaptırıldıktan sonra ağlama krizine girmiştim.

Rabbim sabır versin geçmiş olsun kucağınızı doldursun .Vardır bundada bir hayır bizim hayır sandıklarımızda şer şer sandıklarımızda var bir hayır.2 buçuk ay önce yeğenim dünyaya geldi down sendromlu çok ağır ameliyatlar geçirdi kuzucum iki buçuk aydır hastanede bebeğimiz yoğun bakımda makineye bağlı yaşıyor annesi üzülüyor çok haliyle bizde üzğlüyorz abisi ablası kardeşlerini bekliyor 😔

Seni çok iyi anlıyorum benimde kimyasal oldu 19 ağustosta ağlayamadım üzülemedim ama zoruma gittiğini babaannem hayırlısı olsun güzel evladım dediğinde anladım ve ağlamaya başladım sabırlar diliyorum.

O kez düşük yapanlar var hiç bebeği olmayanlar sizin bebeginiz oluyor ... birde böyle bakin. Sağlıklı olsa zaten düşmezdi. Geçmiş olsun Allaha isyan etmek yerine dua edin sağ sağlım yeniden bir bebek nasip etsin

Bak sana kendi hikayemi anlatayım için rahatlasın
2 hamileliğimden önce ikisinde de kimyasal gebelik geçirdim
İlk kimyasalda klasik süreç; test yaptım çift çizgi, kan testinde düşük değer, sonrasında kanama tabi ben kimyasal gebeliğin ne olduğunu bilmediğim için korkmuştum.
İkincisinde ise yine çift çizgi düşük değer ve bu sefer dış gebelikten şüphelenme 2 günde bir doktor kontrolü bir yükselen bir düşen değer, BETA HCG 1000'lere ulaşmadığı için embriyonun nerede olduğu görülemiyor, insanda tedirginlik çünkü tüpü patlatırsa iç kanama oluyor. Doktorum artık kemoterapi iğnesi vurmak istiyordu ki çok ağır bir iğne ve bir iki kere daha aynı iğneden olma ihtimali var. Sonra doktorum kendinden daha yaşlı ve tecrübeli diğer doktordan da akıl almak istedi ve o doktorda 2 gün daha bekleyeyim dedi ve şükür dediği gibi iki gün sonra baya düşmüştü değerim ama tabi değer sıfırlanana kadar 2 güne bir kan verdim kollarımda kan alacak yer kalmamıştı ve o kemoterapi iğnesini olsam bir müddet çocuk için ara vermem gerekiyordu.

Aslında şu var gördüğüm duyduğum çevremde de artık sorunsuz hamilelik diye bir şey yok.
Mutlaka herkesin bir yerde bir sorun çıkıyor, kimi hamileliğinde sorunlarla uğraşıyor, kimi hamile kalma aşamasında

Kimyasal gebelik cogu kadinda oluyor normal bir sey. Kurtaj olmamissiniz bu iyi bir sey. Uzulmeniz normal.
Ben de bir kere kimyasal gebelik yasadim, sonra guatr cikti bende. Bi baktirin bence hormonlariniza

Bundan 2 gün önce bebeğimi düşürdüm. Kimyasal gebelik yaşamışım. 2 gündür ben ben değilim. Öğrendiğim gün gidip 2 tane çorap almıştım ona. Biri mavi biri pembe. Çok mutsuzum içim öldü sanki. Çorapları kaybettiğim gün kokladım öptüm. Gebelik testlerim ve sonuç kağıdının olduğu kutuya kaldırdım. Bir daha da dokunamadım. Çok mutsuzum lütfen biri bana bir şey desin. Psikolojim bozuldu resmen. Geçmiyor bu acı.
Çok geçmiş olsun. İnşallah sağlıklı bir gebelik tekrar nasip olur.

Bundan 2 gün önce bebeğimi düşürdüm. Kimyasal gebelik yaşamışım. 2 gündür ben ben değilim. Öğrendiğim gün gidip 2 tane çorap almıştım ona. Biri mavi biri pembe. Çok mutsuzum içim öldü sanki. Çorapları kaybettiğim gün kokladım öptüm. Gebelik testlerim ve sonuç kağıdının olduğu kutuya kaldırdım. Bir daha da dokunamadım. Çok mutsuzum lütfen biri bana bir şey desin. Psikolojim bozuldu resmen. Geçmiyor bu acı.

geçmiş olsun..ama inan geçiyor..ve tekrar hamilelik yaşıyorsun.
sagliksiz bi gebelikmis demek sonucta hep herseyin hayirlisi demiyor muyuz.
burada senin gibi ilk gebelik düşük ile sonuclanmis sonra anne olmuş hanim cook..
biride benim..
Allah sabrini arttirsin lakin sende bu üzüntüye cok kaptirma kendini..
Allah'ın izniyle kucağın boş kalmayacak insallah 💜

Seni çok iyi anlıyorum demeye geldim inan bu acılar geçiyor...sızısı hep kalacak..ben ilk doğumum başladığında kaybettim bebeğimi 39 hafta 5.günde.
6 ay terapiye gitmiştim çok iyi gelmişti tavsiye ederim

Ben de kürtaj sonrası bir kimyasal gebelik yasadım. İnanınki hareketlerini duyup da kaybetmesi çok daha zordur. Buna bile şükretmeniz gerekiyor. Bende şükür ki büyüyüp gelişmeden kaybettim daha büyük bir acı yaşamadım dedim. Dua ettim. Birkaç ay sonra kızıma hamile kaldım. Ve hayırlı geldi. Hersey in vakti var. Sabredin

Sanırım bende bir sorun var. Geçen ay tüp bebekle hamile kaldım ve kimyasalla sonuçlandı. Onun öncesi bir sürü iğne ilaç tedavi 3 senedir uğraşıyorum. Ama hiç sizin kadar üzülmedim.
Çok mu gaddarım yoksa çok mu inançlıyım kafam karıştı an itibariyle

Hayırlısı böyleymiş Rabbim hayırlı evlatlar versin size bende yasadim ilk hamileligimde. Bircok kadin yasiyor emin olun. Sadece deiger hamileliklerinizde dikkatli olun dr kontrollerini atlatmayin 2. Hamilelegimde de rahim içi kanamam vardi . Düşük önleyici iğne ve ilac kullandım

Kimyasal gebeliği birçok kadın yaşıyor ve çoğu zaman haberleri bile olmadan sonlanıyor. Ben de ikinci bebeğimden önce geçirdim. O günlerde düşük gerçekleşinceye kadar ne kadar umutla değerlerimin yükselmesini beklesem de düşükten sonra da o kadar çabuk kabullendim. Allah göstermesin küçücük bebeklerini büyük emeklerle büyüttükleri çocuklarını toprağa koyanları düşününce buna şükür bile edebilirsin. Çünkü hiç acı çekmediģini biliyorum.

Seni anlıyorum çok zor.Benim de ilk gebeliğimde kalbi durmuştu bebeğimin.üzülüyor inan ama çocuğun olduğunda unutup gidiyorsun.su an iki çocuğum var o acı kalmadı unuttum gittim.inan senin de öyle olacak.

Allah sabır versin. Ben 37 ay tedavi gördüm, 3 ameliyat geçirdim çocuk sahibi olmak için. 20cm kesi var karnımda. miyom ameliyatından kalan. 37 ay kullanmadığımız ilaç, vitamin kalmadı, olmadı. Sonunda tüp bebekle kızıma kavuştum.
Doğal yolla hamile kaldığınız için çok mutlu olmalısınız.

Sonra dedik ki olmuyor nasılsa. Kızım 16 aylıktı, korumayı bırakır bırakmaz hamile kaldım, dünyalar bizim oldu. Ama 6 haftalıkken kese elime düştü 😔

Doktor dedi ki doğal düştüğü için vücudun hamileliğe hazır, sakın korunma. Tabii ben dinlemedim, acısı daha yeniydi, yastaydım, tekrar istemedim. Meğer kürtajsız düşük olursa o ay hamile kalma ihtimali yüzde 96’ymış. 1,5yıldır olmuyor, yine tüp bebeğe başladık.

Bence bu ay korunmayın. Doğal kanamayla düştüyse reglin 1.günü sayın o günü. Tekrar hamile kalma ihtimaliniz çok yüksek. Yine o haberi almak şimdiki mutsuzluğu unutturacak eminim.

Kimyasal gebelikte bi bebek oluşmamış oluyor, sadece yumurta döllenmiş oluyor. Bir düşük bir kimyasal gebelik yaşadım. Ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. İlk gebeliğim düşükle sonlandı, hala gözümün önünden gitmez o görüntü.. Öyle bişey ki, sonrasında yaşadığım kimyasal gebelikte sadece hayal kırıklığı yaşadım.. Düşük yapmak çok daha kötü rabbim kimseye yaşatmasın. Sağlıklı gebelikler nasip olsun inşallah..

Doktorlar kimyasal gebeliği düşükten saymıyorlar, hamile kalabildiğiniz için şanslısınız. Korunmadan denemeye devam edin, inşallah güzel haber alırsınız.

Back
X