Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

en dikkat ettiğim konudur, bebekler bizden daha hassas canlılar. zaten çok yakınım olmayan bir bebeğe yaklaşmam ama illa temas gerekiyorsa mutlaka eller bi yıkanır. ama konuda da bahsedilmiş el yıkanması çok gerekli durumlarda bile herkes için maalesef elzem değil. bunun da önünü kesmek biraz sert bir anne olmaktan geçiyor diye düşünüyorum. direkt söyleyin, sert olmak gerekse bile. zamanla zaten çevreniz de buna ayak uydurur herhalde. kalp kırabilir ama bence kırılacak bir şey yok her şey bebeğiniz için.

Haddi aşanı uyarmak gerek başka yolu yok
Artık bulaşıcı hastalıklar hayatımızın bir parçası, ben yetişkinlerle bile öpüşüp, sarılmıyorum, tokalaşma zaten bitti kaldı ki bebek daha hassas bir bünye, dikkat etmek lazım. Tanıdıklarımın çocukları olunca insanlar ilgi göstermemi sevmemi bekliyor bazen asla öpmem, mıncıklamam yattığı yerde sırtını okşarım bir iki kez o kadar, hele yenidoğansa yanına bile yaklaşmıyorum çünkü en başta sigara kullanıyorum. İnsanların alanlarına saygı duymak gerek, çocuklarda bu kadar dokunulmamaya alışmamalı ki kendisini korusun, bizim toplumdaki bu mıncıklayıp öperek çocuk sevmeyi hiç bir zaman anlamayacağım. Resim konusuna değinmiyorum bile büyük hadsizlik

Bence bunun buldumcuk olmakla bir ilgisi
yok. Uzaktan sevsinler konuştursunlar ama dokunmasınlar. Hele şu salgın sonrası, oyuncak silmek de bana tuhaf gelmedi çünkü o oyuncakları bir şekilde ağızlarına alıyorlar. Bi de şey vardır ya yüzünden öpmeyin elinden öpün. O kadar sinir oluyorumki. Eller zaten hep ağızda ellerinden de öpmeyin ne gerek var yani.

Bende rahatsiz oluyorum ama mudahale etmiyorum sizin cocugu surekli silmeniz oyuncaklari silmeniz normal degil bence cunku tabiki hastalanacaklar zaten mikropla tanismazsa nasil bagisiklik kazanacak?

Yoo bulmak zorunda değilsiniz.
Ama nasıl sevimli gelmez ki minicik bir insan

Ben poposunu bile yerım
Ben size bebekleri nasıl sevimli buluyorsunuz diye hesap soruyor muyum ?
Hepimiz aynı şeyleri sevsek, ilgi alanlarımız aynı olsa saçma olmaz mıydı. Kaç insan varsa o kadar farklı dünya var işte.
İnsanın küçüğü işte olumlu ya da olumsuz duygu beslemiyorum bebeklere.
Herkese kendi çocuğu, yeğeni tatlı geliyor ki bu çok insani bir duygu. Ve yine herkes kendi bebeğinin herkese tatlı geldiğinden neredeyse emin bu da çok insani bir duygu. Ama bazıları bundan hoşlanıyor bazıları bebeğine tehdit olarak algılıyor. Soru Sahibi kendisi sormuş buldumcuk mu davranıyorum diye ben de evet buldumcuk davranıyorsun çünkü muhtemelen bebeğin sandığın kadar sevimli değil diye cevap verdim. Allah aşkına dışarı çıkar çıkmaz peşinde kitleleri sürükleyen bebek olabilir mi?
Bir de işin başka bir boyutu var; tam şu an netflix explained belgeseli izliyorum. Bebekler mikroplardan ne kadar izole yetiştirilirse o kadar hasta olmaya müsait oluyorlarmış falan filannn burası da beni ilgilendirmez anne ve bebek arasında bu konu ama bir diğer konu da var ki psikolojik olarak bu kadar hassas ve Fanusta yetiştirdiğiniz çocukların gerçek hayatta hiç şansı olmayacak bunu da hatırlatayım. O herkese çok sevimli geliyor sandığınız, en ufak bağırmada psikolojisi bozulur sandığınız çocuklarınızı çok değil 20 sene sonra korkunç bir dünya bekliyor. Bebekler sevimli gelmiyor dedim diye kaç anne tetiklenmiş. Bu kırılgan tiplerin yetiştireceği kırılgan çocukları ilerde bir devlet dairesinde, patronunun karşısında, hadi patron oldu diyelim türlü sabıkası olan işçisinin, rakip firmanın anasının gözü patronunun karşısında görmek isterim

Ya siz buraya konu açtığınıza göre yabani bı insan değilsiniz sadece durumdan rahatsizsiniz. Bu dönemde kaygilanmakta da haklısınız gülümseyerek mikrop almasından kaygılanıyorum diyebilirsiniz. Güzelce söylerseniz hem insanlar kırılmaz hem de siz rahatsızlığınızi göstermiş olursunuz. Ama mikrop konusunda size şöyle bı şey soyliyim anaokulari inanın o kadar pis bir ortam ki çocuklar hep hastalaniyo zaten illa topluma karisicak çocuk direnç, bağışıklık kazanmış oluyo yabancılarla temas ederek o şekilde de dusunebilirsiniz

Hangi ulkedesiniz Almanları çok sıcak kanlı olarak gözlemledim ben gittiğimde. Siz elbette suçlu değilsiniz çocuğa hiçbir şey yapmamışsiniz ki yardimci olmaya çalışmaktan başka. Kadın çocuğunu çok düşünse guvenliksiz bı yere birakip catlatana kadar ağlatmazdı. Kadın kendi eksikliğini size yöneltmiş

Neye uğradığımi şaşmayı geçtim bişey diyemeden hemen gitti yoksa derdim dengesiz kadın tamam sevebilir vs ama çok saçma tanımadığı insanın bebeğini pat diye öpmesi, dünde markette mama alırken arabanın içine koydum kucağına almış markette mamalardan sorumlu kadın geldi bi foto çekebilir miyim maşallah çok tatlı çok güzel vs ama şirketin firmanın sitesinde paylaşıcam foto çekmesine izin verdim kaldı sosyal platform da paylaşsın hemde dünyaca ünlü firmanın.

İnşallah kötü niyete kullanmasın da valla artık insan korkuyor

Geçen sene 4 yaşındaki oğlum akrabamızın kızının saçını okşuyordu annesi oğlumu uzaklaştırmış. Oğlum da ellerinin pis olduğunu düşünüp anne ellerimi yikicam bebegi sevcem dedi, yıkadı tekrar yanına gitti bu sefer yine uzaklaştırmış dokundurtmamış bebeğine. Oğlum çok üzülmüştü, ağlamıştı. Hala aklıma gelir bende üzülürüm ama öpme yada fotograf çekmeye vs bende karşıyım

Temasla alakali sıkıntı yaşadığını yazmış. Gülücük atmak vs okumadım ben ama kaçırdım heralde. Ama bazi insanlarda bu gülücük olayının ardına muhakkak kucağa alma olayını ekliyor ki zamanında dayanamayip benimde yaptığım birseydi. Uzaktan sevmeye bisey diyemem. Bu yıkamak konusunda da belki birseyler görmüştür. Bende okulda falan insanların tuvaleti kullandıktan sonra el yikamadigina şahit oldum hele birisi ağzındaki sakızı eliyle evirdi çevirdi sonra da bana dokundu ya. Bazı insanların midesi alır bazıları benim gibi hassastır. Otobüsü temizleyemem ama gelir gelmez üzerimdekileri makinaya atıyorum.

Ay çok üzüldüm niye böyle oldu, okuyup okuyup tekrar üzüldüm

Aynen izinsiz temasla ilgili sıkıntı yaşıyorum, hastalıktan da çektik zaten daha önce bunu belirttim ama gerçekten çok yanlış anlayanlar ve değişik yerlere çekenler oldu. Bazı yazılanlardan sonra kendimi sabahlara kadar çocuğu ve oyuncaklarını çitileyen ve sevenlere “Hmpfff benim güzel bebeğimi ellemeğğğ hmpfss” diye tükürükler saçan biri gibi hayal ettim

Ay tabii ki de elleseler de o an bozmuyorum, kibarca söylemeye çalışıyorum bazen bir şey demiyorum o anı bozmuyorum, sadece bunun önüne daha kibarca nasıl geçebilirim diye sordum.

Ayrıca sosyal, etrafına gülen, iletişime geçmek isteyen bebek her yerde ilgi çeker, bunun kitleleri sürüklemekle ne alakası var yav. 100 kişiden 5 i dönüp bakmaz bile ama kalanı da aynı şekilde hiç değilse gülümseyerek karşılık verir, benim şahit olduğum bu. Buraya halisülasyonlarımı yazmadım sonuçta, yaşadıklarımı yazıyorum, çoğu anne de aynı şeylerden muzdarip zaten

En iyisini siz kendiniz bilirsiniz. Sadece Cok abartmadan birseyleri yaşamak lazım kendi mutluluğumuz için. Zaten çocuk büyüdükçe de koruma içgüdünüz azalacak. İlk çocuk olmalı sonrakilerde artık tecrübeli bir anne olacaksiniz. Ve şunu eklemek istiyorum çocuğunuzun vücudu mikroplara da alışsın ki immün sistemi güçlü olsun.

Bebekleri çok severim, ortamda bebek varsa da genelde benimle etkileşime girer. Belki de bakınca otomatik gülümsediğim için hoşlarına gidiyor bilemiyorum eskiden el sallayıp jest mimik yaparak güldürürdüm veya elini ayağını tutarak oynardım falan, şimdi ailenin tepkisini bilemediğimden kafamı çeviriyorum.
Bizim toplum aslında bebeksever ve bunun faydalı olduğunu düşünüyorum. Avrupada böyle değil diyorsunuz da mesela Avrupada ağlayan bebeklere çocuklara da müsamahakar değiller, çocukla ilgili bir yardım isteseniz geri çevirebilirler. Sonra da ne kadar duyarsız ilgisiz bir toplum olduk diye yakınıyoruz.
Bebekler zaten her şeyi elleyip tatmak istiyor immün sistemi zayıf değilse bir hastalığı yoksa sorun olmuyor. Yani şahsen çocuğumu steril yetiştirmek yerine sosyalleşmesini tercih ederim.

cidden çok rahatsız edici durum. daha yeni doğmuşken gelen misafir sürekli bakmasanız öpeceğim de demişti. nasıl sinir olmuştum anlatamam. bakışımı da asla çekmedin. yenidoğan bebeği ne öpmesi. sonra mevlitine geldi orada ben gözümü saniyelik ayırdığım bir an öpmüş. kuzenim söylemişti. kaç yıl geçti unutamadım. hiçbir şey çocuklarımızdan kıymetli değil dokunmayın demekten çekinmeyin hiç.

Gerçekten bazıları uyuzluguna mi yapıyor ben anlamıyorum beyni mi yok acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…