Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.
Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.
Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.
Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlarSonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.
Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?
Ben size bebekleri nasıl sevimli buluyorsunuz diye hesap soruyor muyum ?Yoo bulmak zorunda değilsiniz.
Ama nasıl sevimli gelmez ki minicik bir insan
Ben poposunu bile yerım
Ya siz buraya konu açtığınıza göre yabani bı insan değilsiniz sadece durumdan rahatsizsiniz. Bu dönemde kaygilanmakta da haklısınız gülümseyerek mikrop almasından kaygılanıyorum diyebilirsiniz. Güzelce söylerseniz hem insanlar kırılmaz hem de siz rahatsızlığınızi göstermiş olursunuz. Ama mikrop konusunda size şöyle bı şey soyliyim anaokulari inanın o kadar pis bir ortam ki çocuklar hep hastalaniyo zaten illa topluma karisicak çocuk direnç, bağışıklık kazanmış oluyo yabancılarla temas ederek o şekilde de dusunebilirsinizDoğru söylüyorsunuz ben de böyle olmasından korkuyorum o yüzden pek müdahale etmek istemiyorum ama yine de içime sinmiyorAslında izin istense bu kadar rahatsız hissetmem sanırım, millet direkt dalınca ekstra irrite oluyorum.
Hangi ulkedesiniz Almanları çok sıcak kanlı olarak gözlemledim ben gittiğimde. Siz elbette suçlu değilsiniz çocuğa hiçbir şey yapmamışsiniz ki yardimci olmaya çalışmaktan başka. Kadın çocuğunu çok düşünse guvenliksiz bı yere birakip catlatana kadar ağlatmazdı. Kadın kendi eksikliğini size yöneltmişbu konuda bir şey yazmak istedim.
Yurt dışında yaşıyorum çocuktan fazla çocuk var maşallah hepsi ayrl tatlı ve ben çocuklara bayılıyorum ama uzaktan izliyorum hiçbirisini hiç sevmedim annesine sorarakta sevmedim, sormadan da sevmedim çünkü nasılsa onlara mikrop bulaşabildigi gibi benimde bünyem zaulf ve şuan tüm çocukların burnu aklyor öksürüyor o yuzden bana da bulaşabilir diye uzak kalmak en güvenilir yol. Ama geçen bir çocuk bebek arabasinda nasıl aglıyor nasıl ağlıyor annesi markete girmiş çocugu sokak ortasınfa bırakmış dayanaamadım uzaktan ağlama noldu annen nerde simdi annen gelicek vs dedim kadın çıktı valla öldürcekti öyle bir tepki verdiki benim bebegimle ne konusuyor dun diyor yahu bebek aglamaktan öldü öldü koyup gitmişsin bir de suçlu biz olduk. bir şey demeden gittim. Şimdi bu durumda ben suçlu mu oldum
Neye uğradığımi şaşmayı geçtim bişey diyemeden hemen gitti yoksa derdim dengesiz kadın tamam sevebilir vs ama çok saçma tanımadığı insanın bebeğini pat diye öpmesi, dünde markette mama alırken arabanın içine koydum kucağına almış markette mamalardan sorumlu kadın geldi bi foto çekebilir miyim maşallah çok tatlı çok güzel vs ama şirketin firmanın sitesinde paylaşıcamNasıl bi manyakmış o öyle pat diye öpmek ne ya
Bnden de bi kere kucağıma alabilirmiyim diye sordular Bnde çok ağladı daha yeni sustu tekrar ağlamasın diyip vermedim tabi o an tek bebek bizde varmış gibi bakıyorlar uzaktan Gül sev geç demi iyiden sapıttılar
İnşallah kötü niyete kullanmasın da valla artık insan korkuyorNeye uğradığımi şaşmayı geçtim bişey diyemeden hemen gitti yoksa derdim dengesiz kadın tamam sevebilir vs ama çok saçma tanımadığı insanın bebeğini pat diye öpmesi, dünde markette mama alırken arabanın içine koydum kucağına almış markette mamalardan sorumlu kadın geldi bi foto çekebilir miyim maşallah çok tatlı çok güzel vs ama şirketin firmanın sitesinde paylaşıcamfoto çekmesine izin verdim kaldı sosyal platform da paylaşsın hemde dünyaca ünlü firmanın.
Temasla alakali sıkıntı yaşadığını yazmış. Gülücük atmak vs okumadım ben ama kaçırdım heralde. Ama bazi insanlarda bu gülücük olayının ardına muhakkak kucağa alma olayını ekliyor ki zamanında dayanamayip benimde yaptığım birseydi. Uzaktan sevmeye bisey diyemem. Bu yıkamak konusunda da belki birseyler görmüştür. Bende okulda falan insanların tuvaleti kullandıktan sonra el yikamadigina şahit oldum hele birisi ağzındaki sakızı eliyle evirdi çevirdi sonra da bana dokundu ya. Bazı insanların midesi alır bazıları benim gibi hassastır. Otobüsü temizleyemem ama gelir gelmez üzerimdekileri makinaya atıyorum.Evet yok. Daha okul öncesi yaşta bunu aşılıyorlar. Kimsenin bedenine izinsiz dokunamazsın kimse de senin bedenine dokunamaz. Önünüzde yere düşen çocuğu bile tutup kaldırmazsınız, ebeveyni veya o an kim sorumluysa o gelip ilgilenir çocukla. Bize ters geliyor, ne acımasız millet diyoruz ama ileride böyle sıkıntılar çıkmıyor işte.
Ama bakmak, gülücük atmak, bebek sizinle ilgileniyorsa karşılık vermek veya konuşmaya başlamışsa cevap vermek falan bunlar serbest. Oyuncağını size veriyorsa almak geri vermek bunlara bişey demezler. Çocuğumun oyuncağını elledi hemen yıkayayım demek abartı. Kafeye restorana götürüyorsanız, otobüse dolmuşa falan biniyorsanız oraları da mı devamlı temizleyecekseniz ?
Fotoğraf çekmeye ben de izin vermezdim, kızlar sevimli bulmuşlardır ama sosyal medyada her türlü pis sapık insan var.
Aynen hiç gerek yok valla.ben kendim bile paylasmakta çekiniyorumİnşallah kötü niyete kullanmasın da valla artık insan korkuyor
Ay çok üzüldüm niye böyle oldu, okuyup okuyup tekrar üzüldümGeçen sene 4 yaşındaki oğlum akrabamızın kızının saçını okşuyordu annesi oğlumu uzaklaştırmış. Oğlum da ellerinin pis olduğunu düşünüp anne ellerimi yikicam bebegi sevcem dedi, yıkadı tekrar yanına gitti bu sefer yine uzaklaştırmış dokundurtmamış bebeğine. Oğlum çok üzülmüştü, ağlamıştı. Hala aklıma gelir bende üzülürümama öpme yada fotograf çekmeye vs bende karşıyım
Bilmem ki istemedi annesi dokunmasını bişey diyemem tabiAy çok üzüldüm niye böyle oldu, okuyup okuyup tekrar üzüldüm
Aynen izinsiz temasla ilgili sıkıntı yaşıyorum, hastalıktan da çektik zaten daha önce bunu belirttim ama gerçekten çok yanlış anlayanlar ve değişik yerlere çekenler oldu. Bazı yazılanlardan sonra kendimi sabahlara kadar çocuğu ve oyuncaklarını çitileyen ve sevenlere “Hmpfff benim güzel bebeğimi ellemeğğğ hmpfss” diye tükürükler saçan biri gibi hayal ettimTemasla alakali sıkıntı yaşadığını yazmış. Gülücük atmak vs okumadım ben ama kaçırdım heralde. Ama bazi insanlarda bu gülücük olayının ardına muhakkak kucağa alma olayını ekliyor ki zamanında dayanamayip benimde yaptığım birseydi. Uzaktan sevmeye bisey diyemem. Bu yıkamak konusunda da belki birseyler görmüştür. Bende okulda falan insanların tuvaleti kullandıktan sonra el yikamadigina şahit oldum hele birisi ağzındaki sakızı eliyle evirdi çevirdi sonra da bana dokundu ya. Bazı insanların midesi alır bazıları benim gibi hassastır. Otobüsü temizleyemem ama gelir gelmez üzerimdekileri makinaya atıyorum.
En iyisini siz kendiniz bilirsiniz. Sadece Cok abartmadan birseyleri yaşamak lazım kendi mutluluğumuz için. Zaten çocuk büyüdükçe de koruma içgüdünüz azalacak. İlk çocuk olmalı sonrakilerde artık tecrübeli bir anne olacaksiniz. Ve şunu eklemek istiyorum çocuğunuzun vücudu mikroplara da alışsın ki immün sistemi güçlü olsun.Aynen izinsiz temasla ilgili sıkıntı yaşıyorum, hastalıktan da çektik zaten daha önce bunu belirttim ama gerçekten çok yanlış anlayanlar ve değişik yerlere çekenler oldu. Bazı yazılanlardan sonra kendimi sabahlara kadar çocuğu ve oyuncaklarını çitileyen ve sevenlere “Hmpfff benim güzel bebeğimi ellemeğğğ hmpfss” diye tükürükler saçan biri gibi hayal ettim
Ay tabii ki de elleseler de o an bozmuyorum, kibarca söylemeye çalışıyorum bazen bir şey demiyorum o anı bozmuyorum, sadece bunun önüne daha kibarca nasıl geçebilirim diye sordum.
Ayrıca sosyal, etrafına gülen, iletişime geçmek isteyen bebek her yerde ilgi çeker, bunun kitleleri sürüklemekle ne alakası var yav. 100 kişiden 5 i dönüp bakmaz bile ama kalanı da aynı şekilde hiç değilse gülümseyerek karşılık verir, benim şahit olduğum bu. Buraya halisülasyonlarımı yazmadım sonuçta, yaşadıklarımı yazıyorum, çoğu anne de aynı şeylerden muzdarip zaten
Gerçekten bazıları uyuzluguna mi yapıyor ben anlamıyorum beyni mi yok acaba ?cidden çok rahatsız edici durum. daha yeni doğmuşken gelen misafir sürekli bakmasanız öpeceğim de demişti. nasıl sinir olmuştum anlatamam. bakışımı da asla çekmedin. yenidoğan bebeği ne öpmesi. sonra mevlitine geldi orada ben gözümü saniyelik ayırdığım bir an öpmüş. kuzenim söylemişti. kaç yıl geçti unutamadım. hiçbir şey çocuklarımızdan kıymetli değil dokunmayın demekten çekinmeyin hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?