- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
- Konu Sahibi BlackandBlack
-
Benim oğlumun adını anneannesi koymuştu. Muhammed Mustafa meleğimin ismi. Kulağına öyle okumuş dayısı. Ben hastanedeydim, yıkanırken göremedim oğlumu. Morg'dan alıp götürecekleri zaman gördüm. O buz gibi odada vedalaştım kuzumla. Öptüm yüzü buz gibiydi... Doktorlar alırken yanağının derisini kaldırmışlar. Onu gördüm daha da içim yandı. Canını acıtmışlar oğlumun. Elimde tek kalan bu iki fotoğraf...Bende izmirdeyim meleklerim asarlık mezarlıkta güzel kuzum İsra kayra oğlum Mustafa Miraç...arkadaşlar ben bebeklerimi rüyamda görüyorum o kadar mutlular ki emin olun bizim yanımızda olsalar biz o kadar imkânlar sunamazdik diye düşünüyorum. Biliyorum bunu söylemek çok zor ama ne olur onlar için eşyalarını kaldırın inanın en çok iç acıtan şey o düşler hayallerle alınan eşyalar. Ama anlam yüklemeyi bi tarafa birakmamiz gerekiyor. Ben 3 aydır antidepresan kullanıyorum esimle ve inanmicaksiniz ama iyi geliyor. Acimiz ortak ama inşallah sevincimiz de ortak olsun melek anneleri
Çok tatlıymış meleğin... Keşke ben de canlı halini görebilseydim oğlumun...Benim 2. tosuncuk melegim
Aminnn...İnşallah...Vallahi içim acidi yaa Rabbim bir daha yasatmasin insallahh nerde varsa
Merhaba . Diğer formda da vardın yasemin ama merak edip hikayeni okudum. Aynı şeyleri yaşamışız. Off off. Ben de 6 ağıstos tarihind bebeğim tam 40 haftalıkken kaybettim. Hareketlerini hissetmiyordum ama sın zamanlar bebek büyüdü desemde o gün hep içimde bi sıkıntı vardı. Üstelik 1 gün önce kontroldeydim ve bi sorun yoktu. Annem zorla götürdü hastaneye vee doktor kalp atışı yok dedi. Sonrasını zaten hayal meyal hatırlıyorum. Eşime ben mi haber verdim onu bile bilmiyorum. Hergece gözümü kapattığımdao anı görüyorum.yarın tam 3 ay olacak. Ama ağlamadığım 1 günüm yok daha. Herşeyi hazırdı çikolatalar. Hastanede dağıtılacak süsler herşey herşey. Off çok zor2 ay kadar ilaç kullandım. Dayım psikiyatr o verdi. Sonra bıraktım. Ama arasıra ağlama nöbetleri geçiriyorum. Hala bilemyenler soruyo bebek nasl hayırlı olsun diye. Off yok diyorum bebek melek oldu. Bu acı geçer mi geçmez ama yaşıyoruz bu acıyla. Umarım başka acılar yaşamayız36 haftalık hamileyken doktor kontrolüne gittiğimde bebeğimi kaybettiğimi öğrendim. Oysaki daha 3 gün önce kontrollerde her şey normaldi ve gece yatarken hareketlerini hissetmiştim. Her şeyi hazırken, oğlumu kaybetmek... Tüm hayallerin yarım kalması... Ve işin garip tarafı hiç bir sebep bulunamadı... Normal doğumla doğurtmayı çalıştılar bebeğimi ama olmadı. 12 saat suni sancı vermelerine rağmen herhangi bir açılma olmadı ve sezaryanla doğdu bebeğim. Şimdi ben yeniden bebek sahibi olmak istiyorum. Bazı doktorlar 12 ay, bazıları 6 ay, bazıları ise 2-3 ay beklemem gerektiğini söylüyor. Özellikle bu kötü deneyimi yaşayan ya da çevresinde yaşayan bir yakını olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirler mi??
Ayrıca psikolojik destek almalı mıyım? 50 gün geçmesine rağmen her an aklımda oğlum ve sık sık ağlama krizleri geçiriyorum. Bu ne zaman geçecek? Normal mi?
Yardıma çok ihtiyacım var...
Başın sağolsn canım. Resme çok bakma bari. Benim telefonda ultrason görüntüsü var ona bile bakmamaya çalışıyorum. Her baktığımda ağlama krizleri çünküBenim oğlumun adını anneannesi koymuştu. Muhammed Mustafa meleğimin ismi. Kulağına öyle okumuş dayısı. Ben hastanedeydim, yıkanırken göremedim oğlumu. Morg'dan alıp götürecekleri zaman gördüm. O buz gibi odada vedalaştım kuzumla. Öptüm yüzü buz gibiydi... Doktorlar alırken yanağının derisini kaldırmışlar. Onu gördüm daha da içim yandı. Canını acıtmışlar oğlumun. Elimde tek kalan bu iki fotoğraf...Eki Görüntüle 1675929 Eki Görüntüle 1675930
Senin bebeğine ne teşhis konuldu. Benim bebeğimin tüm sonuçları çıktı ama hepsi temiz. Bir sürü doktora götürdüm hamileyken yapılan tüm testler, nst sonuçlarını, detaylı ultrason ve ultrason görüntülerini ve bebeğimi kaybettikten sonra yaptırdığım genetik test sonucunu... Hepsi aynısını söylüyor... Sebepsiz bebek ölümü... Çok nadir görülüyormuş bu tip ölümler... Resmine bakmadan yapamıyorum ki, çok özlüyorum oğlumu. Detaylı ultrasondaki video görüntüleri var oradaki hareketleriyle resmi birleştirmeye çalışıyorum aklımda. Ne kadar da şirin bi bebek olurmuş oğlum... Ama melek olup, uçtu gitti... Yine de şükrediyorum. Rabbim oğlumu melek olarak yaratmış ve bana da o meleği taşıma şansı verdi.Başın sağolsn canım. Resme çok bakma bari. Benim telefonda ultrason görüntüsü var ona bile bakmamaya çalışıyorum. Her baktığımda ağlama krizleri çünkü
Başınız sağolsun36 haftalık hamileyken doktor kontrolüne gittiğimde bebeğimi kaybettiğimi öğrendim. Oysaki daha 3 gün önce kontrollerde her şey normaldi ve gece yatarken hareketlerini hissetmiştim. Her şeyi hazırken, oğlumu kaybetmek... Tüm hayallerin yarım kalması... Ve işin garip tarafı hiç bir sebep bulunamadı... Normal doğumla doğurtmayı çalıştılar bebeğimi ama olmadı. 12 saat suni sancı vermelerine rağmen herhangi bir açılma olmadı ve sezaryanla doğdu bebeğim. Şimdi ben yeniden bebek sahibi olmak istiyorum. Bazı doktorlar 12 ay, bazıları 6 ay, bazıları ise 2-3 ay beklemem gerektiğini söylüyor. Özellikle bu kötü deneyimi yaşayan ya da çevresinde yaşayan bir yakını olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirler mi??
Ayrıca psikolojik destek almalı mıyım? 50 gün geçmesine rağmen her an aklımda oğlum ve sık sık ağlama krizleri geçiriyorum. Bu ne zaman geçecek? Normal mi?
Yardıma çok ihtiyacım var...
Aminnn cümlemize... Rabbim kimseye böyle acı yaşatmasın. Dünyada yaşanabilecek en büyük acıymış... Oğlumu kaybetmeden bir gün önce ofisteki arkadaşlardan biri bi arkadaşının başına gelen olayı anlatmıştı. 38. haftada bebeğinin kordonu düğümlenmiş ve bebeğini kaybetmiş. Duyduğumda gözlerimden yaşlar süzüldü, Ya Rabbim sen annesine sabır ver çok zor, çok acı bir durum dedim. Sonra oğlum aklıma geldi, Ya Rabbim sen bana bu acıyı yaşatma, oğlumu sağ salim kucağıma almayı nasip et dedim ama meğer Rabbim aynı acıyı bana da yazmış. Ertesi gün ben de aynı acıyla yanacakmışım meğer...Bebeğiniz çok tatlıymış tıpkı bir melek gibi...
Allah sabırlar versin evlat acısını yaşamayan anlamaz sanırım Allah kimseye yaşatmasın
Canım hiçbi teşhis konulmadı. Bilinen hiçbi sebep yok su azalması kordon dolanması hiçbişi yoktu. Otopsi yaptırmadık. Bilmiyorum yani. Ani bebek ölümü muhtemelen. Genetiğe bende baktıracağım . Nasıl bakıyorlar kanmı alıyorlar. Yani bizde bi sorun olsa ne bileyim bu kadar sona kadar gelenezdij diyorum ama bilmiyorumSenin bebeğine ne teşhis konuldu. Benim bebeğimin tüm sonuçları çıktı ama hepsi temiz. Bir sürü doktora götürdüm hamileyken yapılan tüm testler, nst sonuçlarını, detaylı ultrason ve ultrason görüntülerini ve bebeğimi kaybettikten sonra yaptırdığım genetik test sonucunu... Hepsi aynısını söylüyor... Sebepsiz bebek ölümü... Çok nadir görülüyormuş bu tip ölümler... Resmine bakmadan yapamıyorum ki, çok özlüyorum oğlumu. Detaylı ultrasondaki video görüntüleri var oradaki hareketleriyle resmi birleştirmeye çalışıyorum aklımda. Ne kadar da şirin bi bebek olurmuş oğlum... Ama melek olup, uçtu gitti... Yine de şükrediyorum. Rabbim oğlumu melek olarak yaratmış ve bana da o meleği taşıma şansı verdi.
Ağlama krizleri bende de oluyor ama evde yalnızken. Eşimi üzmek istemiyorum... Diğer insanların ve onun yanında güçlü olmaya çalışıyorum. Göz yaşımın akmadığı tek bir günüm bile yok... Oğlummm, Cennet kokulum... Ben hastanede iken oğlumu yıkayıp, defnettiler. Ev mis gibi cennet kokusuyla dolmuş...
Aminnn. İnşallah. Tüm melek annelerinin kucağını sağlıklı bebeklerle doldursun Rabbim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...Başınız sağolsun
Yaşadığınız çok acı bir tecrübe Allahım kimseye yaşatmasın
Benim iş yerimde bi arkadaş bebeğini doğum esnasında kapattı psilojisi baya bozuldu ama hep teselli etti kendini şimdi cennete o daha mutludur Allah daha çok sevmiş onu ...diye tam 7-8 ay sonra hamile kaldı hep tedirgindi ya gene aynı şeyleri yaşarsam die ama kızını sağlıklı getirdi dünyaya eminim unutmamıştır ilk bebeğinin acısını ama kızı teselli oldu ona çok mutlu görünüyor:)
umarım en kısa sürede Allahım size de yaşatır bu sevinci:)
İnternette bile şöyle yazıyordu. 9 aylık bebek ölümü çok nadirdir bu yüzden endişelenmenize gerek yok. Ama oldu işteSenin bebeğine ne teşhis konuldu. Benim bebeğimin tüm sonuçları çıktı ama hepsi temiz. Bir sürü doktora götürdüm hamileyken yapılan tüm testler, nst sonuçlarını, detaylı ultrason ve ultrason görüntülerini ve bebeğimi kaybettikten sonra yaptırdığım genetik test sonucunu... Hepsi aynısını söylüyor... Sebepsiz bebek ölümü... Çok nadir görülüyormuş bu tip ölümler... Resmine bakmadan yapamıyorum ki, çok özlüyorum oğlumu. Detaylı ultrasondaki video görüntüleri var oradaki hareketleriyle resmi birleştirmeye çalışıyorum aklımda. Ne kadar da şirin bi bebek olurmuş oğlum... Ama melek olup, uçtu gitti... Yine de şükrediyorum. Rabbim oğlumu melek olarak yaratmış ve bana da o meleği taşıma şansı verdi.
Ağlama krizleri bende de oluyor ama evde yalnızken. Eşimi üzmek istemiyorum... Diğer insanların ve onun yanında güçlü olmaya çalışıyorum. Göz yaşımın akmadığı tek bir günüm bile yok... Oğlummm, Cennet kokulum... Ben hastanede iken oğlumu yıkayıp, defnettiler. Ev mis gibi cennet kokusuyla dolmuş...
Evet cnm bende sezeryan oldum. Doktor 6 ay dedi. Ama bi daha kontrole filanda gitmedim. Sadece 10 günlükken gitmiştim. Başka gitmedim rahim toplamışmı dikişler nask hiç bilmiyrm. Aynı doktorada gitmek istemiyorum.Düşünüyorum acaba fazla mı sevdim, fazla mı üstüne titredim de Rabbim ondan aldı diyorum... Sigara içiyordum bebek düşünmeden bir yıl önce bırakmıştım sırf herhangi bir zararı olmasın bebeğime diye. Hamileyken evde temizlik maddelerini bile kullanmıyordum kimyasallar oğluma zarar vermesin diye... Tüm hayatım O olmuştu. Alış verişe her çıktığımda ona bişiler alıyordum, kendime değil... Ona yararlı olacak şeyleri yiyiyordum, zararlı olan şeylerden canım çekse bile yemiyordum... Ben bu kadar sakınırken onu, böyle sonuçlanması... Sezaryeni bile onun için oldum. Beni her muayene ettiklerinde sanki bebeğime zarar veriyorlardı... Zaten suyumu patlatırken resimde de göründüğü gibi zarar vermişler, yanağındaki deriyi kaldırmışlar... Daha fazla dayanamadım ve sezaryen olsun dedim.
Sen de mi sezaryen oldun? Doktor ne kadar süre korunmanı söyledi?
Bende hep kızım olsun istedim . Hep hayorlısı dedim ama kız olsun dedim bende ondan oldu diyorum. Allahın verdiğini beğenmedim işte neler geldi başıma. Bidaha hamileliği allah nasip ederse cinsiyetini söylemeyin dicem doktora. Gerek yok mnemli olan sağlıkla doğabilmesiEvet cnm bende sezeryan oldum. Doktor 6 ay dedi. Ama bi daha kontrole filanda gitmedim. Sadece 10 günlükken gitmiştim. Başka gitmedim rahim toplamışmı dikişler nask hiç bilmiyrm. Aynı doktorada gitmek istemiyorum.
Bebeğimden doku ve kan örneği alınmıştı. Ben bebeğime baktırdım, eşim ve bana genetik test yapılmadı. Doktorum bir problem çıkacağını zannetmiyorum ama yine de bir bakalım demişti. Dediğin doğru, kalıtsal bir problem olsaymış bu aya kadar gelmezmiş. Vücut daha önce sonlandırırmış gebeliği ama çok nadir de son haftalara kadar gelebiliyormuş. Ben de 7.aya gelene kadar hep kaybetme korkusu yaşadım. Sanki kaybedecekmişim gibi hissediyordum bebeğimi, doğru düzgün eşya bile almamıştım oğluma bu yüzden. 7. ay bittikten sonra dedim tamam oğlum, artık gelsen bile Allah'ın izniyle bir şekilde yaşarsın. Ama olmadı... Bu şekilde kaybedebileceğimi hiç düşünmemiştim meleğimi...İnternette bile şöyle yazıyordu. 9 aylık bebek ölümü çok nadirdir bu yüzden endişelenmenize gerek yok. Ama oldu işte
Rica ederim keşke elimizden başka birşeyler daha gelseAminnn. İnşallah. Tüm melek annelerinin kucağını sağlıklı bebeklerle doldursun Rabbim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...
Kesinlikle öyle. Ben hiç denemedim erkek ya da kız olsun diye. Rabbim hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et diye dua ettim hep. Şimdi diyorum bir evlat bundan daha hayırlı olabilir mi? Annesini almadan Cennete girmiycek oğlum. Aslında şükretmeliyiz, Rabbimin sevdiği kullarındanmışız demek ki. Bize meleklerinin annesi olmayı nasip etti...Bende hep kızım olsun istedim . Hep hayorlısı dedim ama kız olsun dedim bende ondan oldu diyorum. Allahın verdiğini beğenmedim işte neler geldi başıma. Bidaha hamileliği allah nasip ederse cinsiyetini söylemeyin dicem doktora. Gerek yok mnemli olan sağlıkla doğabilmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?