bebeğimin beşiğinden çıyan çıktı.

yolcu20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3.017
477
0
Ankara
elim ayağım titriyor hala. yaklaşık bir saat önce bebeğimi yatağına yatırmak için odasına götürdüm. ışığı açıp yorganı kaldırdım. kocaman bir çıyan hızla yatağın içinde dolanmaya başladı. allahtan eşimin evde olduğu bir ana denk geldi. hemen imha ettik. ama ikimiz de çok kötü olduk. bu ilk değil. şimdiye kadar ki 8. çıyanımız ama bebeğimizin yatağına kadar girebilecekleri aklımıza gelmedi.
eşimin görevi sebebiyle burdayız. şuan tayin hakkımız yok. bu lanet yerden bıktım usandım. akrepler, çıyanlar, fareler, garip garip iğrenç yaratıklar.
bu kadarını tahmin edemedik. bebeğim ya, gözümden sakındığım bebeğim 2-3 gündür uykusundan ağlayarak kalkıyordu. yatağına yatmak istemiyor. sebebi bu muymuş Allahım. bu lanet ne kadardır çocuğumun beşiğindeydi? bir zarar vermiş midir? bebeğimi bu tür tehlikelere maruz bıraktığımız için çok üzgünüm.
yazıp paylaşmak, biraz ferahlamak istedim. bir de sorum olacak. biz elektrikli haşere kovuculardan almaya karar verdik. piyasada dolaşan bir sürü marka ve çeşit var. bildiğiniz, kullandığınız marka varsa önerir misiniz?

canım tarım ürünleri satan yerlerde haşereler için ilaçlar satılıyor.onu sulandırıp dip köşe duvar her yere sıkıyorsun ve hepsinden kurtuluyorsun.sildiğin yerlere tekrar sıkıyorsun ki etkisi azalmasın
bu arada geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim canım. biz tarımcılara sorduk da evde küçük bebek varsa önermeyiz diyorlar. bizim yaramaz da dip bucakla oynamayı çok sever. elini ağzına götürüyor. tarım ilaçları bizim için riskli. bu elektrikli aletler iyi oluyormuş ama milyon tane marka var. insan bilemiyor işte

bebeğin değmeyeceği yerlere,kapının dışına,pencerelerin dışına sık.banyo ve tuvaletin pencerelerine sık.içeriye de elektriklilerden kullan.

Cok gecmis olsun , benimde bebeğim var, cok üzüldüm gercekten.
İnsallah tez vakitte kurtulursunuz bu dertten

bebeğin değmeyeceği yerlere,kapının dışına,pencerelerin dışına sık.banyo ve tuvaletin pencerelerine sık.içeriye de elektriklilerden kullan.
evet haklısın . ulaşamayacağı yerlere kullanabilirim. bunların belli markaları olmuyor değil mi?

Cok gecmis olsun , benimde bebeğim var, cok üzüldüm gercekten.
İnsallah tez vakitte kurtulursunuz bu dertten

çok teşekkür ederim. kendi yatağımdan çıksa bu kadar sorun etmezdim ama evlat olunca insanın eli ayağı birbirine dolanıyor

evet haklısın . ulaşamayacağı yerlere kullanabilirim. bunların belli markaları olmuyor değil mi?

markaları var ama hatırımda değil.bahçeye sıfır bir evde oturuyorum.allaha şükür senelerdir evimde karınca bile olmuyor.girenlerde hemen ölüyor

markaları var ama hatırımda değil.bahçeye sıfır bir evde oturuyorum.allaha şükür senelerdir evimde karınca bile olmuyor.girenlerde hemen ölüyor

kullandığın ilaç sayesinde mi? onun markasını öğrenirsen çok sevinirim..

Çok geçmiş olsun..
Bizim küçüklüğümüzde annem bizleri akrep vs. böceklerden korumak için yatağımıza cibinlik kurar ve her tarafını bir güzel bastırırdı ki yatağa giremesinler. Evimiz akrep kaynadığı halde çok şükür ki bir kez bile zarar görmedik.
En azından bebeğinizi uyurken korumak için böyle bir şey yapabilirsiniz.

cibinlik, yatak korumalığımız var ama bu öyle şeytan birşey ki akıl almaz yerlerden yağ gibi kayıp giriyor.

Ev değiştirme şansınız yokmu.Başka yere taşınsanız.
veya evi iyice ilaçlatın 3 gün otelde kalın.
Eskiden haşeratlardan korunmak için karyola ayaklarını
su dolu kovaların içine sokarlarmış hayvanlar suda boğulsun
yukarıya çıkamasın diye inşallah iyi bir çözüm bulursunuz.

yakın zaman da borca girdik. burası lojman ve kiraya girmek bütçemizi aşar.
o su mevzusunu bir yerde okumuştum ama batıl bir şey olduğu yazılmış hem ağaç beşik suda çürür.
inşallah kalıcı bir çözüm buluruz.

Biz küçükken gecekonduda oturuyorduk. Kızkardeşim yeni doğmuştu. Annem uyutmuş. Odaya götürmüş. Ve kardeşimin minicik elini ısırmış bi tane fare Çok kötü olmuştu. Gecenin bir vakti hastanelere gittik, aşılar yaptırdık.
Dikkatli olun, Önlemlerinizi alın. Bebek için çok tehlikeli böyle şeyler.
Geçmiş olsun

Son düzenleme:

bu pisliklerin gücü hep masum bebelere yeter zaten. çok teşekkürler..

Öncelikle geçmiş olsun canım,o haşere kovucu cihazlardan bende araştırmışrım ,akrep çımıştı benim evdende ,fakat bu cihazlar yaydığı manyetik dalgalar ile duvar içindeki canlıları bie ortalığıa çıkartıyormuş,hepsi bi yana kaçışıyormuş ,bu aleti kullanacak olanlar ,sonrasında mutlaka ilaçlama yaptırmalıymış ,hatta şikayetim var sitesinde bile vardı ,millet diyo ki daha çok böcek çıktı ortalığa nasıl bir cihaz bu pişman olduk diyordu,
bence evden birkaç gün uzaklaşıp iyice bir ilaçlatın sonra ölen böcekleri çıyanları temizledikten sonra böceğin çıkabileceği yerlere tablet böcek yemi koyun ve detan maxi kokusuz zararsız 6 ay etkili spreyden sıkın ben 3 ayda bir delik köşe kenar heryere sıkıyorum birtane dahi görmedim o gün bu gün.çok etkili ve bebekler için filan zararsız .

çok teşekkür ederim. bunu duymamıştım çok şaşırdım. duvardakiler çıksa var yaa.. hayal bile edemiyorum. çünkü bu evde yılan bile olduğunu düşünüyorum. bunu öğrendiğim çok iyi oldu. detanın o ilacını hiç duymadım. çiyan, akrep gibi pis, kolay ölmeyen hayvanlara etki eder mi acaba?

Çok geçmiş olsun canım.Çıyanlar dış ortamlarda; toprak altında, ağaç kabuğu altında, ormanlarda ki ağaç yaprakları altlarında, taş ve kaya diplerinde, duvar ve beton bloklar altında, evlerde ise kapı pencere kenarlarında, bodrumlarda ev çatılarında ve evin her kesimine dağınık halde bulunurlar.Eğer evinde 8.kez buluyorsan bu çok tehlikeli bir durumdur.Çünkü ısırdığında Allah korusun helede kişilerin ve bebeğinin alerjisi varsa ölüme kadar götürebilir.Bebeğinin vücudunu dikkatlice kontrol etmeni tavsye ederim.Eğer birşey yoksa ilk olarak evlerde pencere kapı kenarlarında çokça bulunduğudan maddi durumun yerinde ise tel taktırmanı öneririm.Ve çıyan öyle üzerine falan basılınca hemen ölen bir hayvan değildir.Yani sıradan ilaçlar kolaylıkla öldürmeyebilir.Mümkünse 1-2 gün kalabileceğin samimi bir dostun,arkadaşın veya akraban varsa misafir olman evinide bir ziraat mühendisi eşliğinde ilaçlatman.Çiyan ilaçlaması mutlaka yasal çalışan ilaçlama şirketleri tarafından olmalı ve kesinlikle ferdi olmamalı mutlaka profesyonel yardım alınmalı.
Bahsettiğimiz hayvanda bu değilmi.

Emin olup ona göre davranman da fayda var canım.Çünkü bebeğinde varmış çok dikkatli olman gerekli.Çok çok geçmiş olsun tekrar.

canım netten araştır ,akrep çıyan kene v.s gibi tüm haşerelerde etkili,ayrıca su gibi bişeyöo bölgede gezen böcek bu ilacı üzerine alıyor ve yuvasına taşıyor,yuvasında diğerlerininde ölümüne sebep oluyor.ben çok memnunuım ,diğer böcek ilaçları gibi böceğin üstüne filan sıkılmıyor yani ,o bölgeyi yıkayıp silmedikçe 6 ay çıkmıyor ,sende bebeğinin beşiğinin ayaklarına filan sıkabilirsin .ayrıca tableti mutlaka çıkış noktalarına yerleştir.umarım kurtulursun ,ben en az masrafsız ve en temiz böyle kurtuldum ,ben birde istanbulun göbeğindeyim düşün,heme binamızın yanında bir eski gecekonduyu yıktılar ve heryeri akrep sardı ,4 tane filan gördüm geçen yaz kafayı yiyecektim ,diğer dairelerden hala çıkıyormuş ama benim evde o zamandan beri kesildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…