- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
bu gereksiz yaratıktı evet. o kadar sert bir kabukla kaplı ki, bir keresinde iş başa düştü. önce böcek ilacıyla sersemleştirdim. sonra demir bir çubukla öldüreyim dedim. o da neÇok geçmiş olsun canım.Çıyanlar dış ortamlarda; toprak altında, ağaç kabuğu altında, ormanlarda ki ağaç yaprakları altlarında, taş ve kaya diplerinde, duvar ve beton bloklar altında, evlerde ise kapı pencere kenarlarında, bodrumlarda ev çatılarında ve evin her kesimine dağınık halde bulunurlar.Eğer evinde 8.kez buluyorsan bu çok tehlikeli bir durumdur.Çünkü ısırdığında Allah korusun helede kişilerin ve bebeğinin alerjisi varsa ölüme kadar götürebilir.Bebeğinin vücudunu dikkatlice kontrol etmeni tavsye ederim.Eğer birşey yoksa ilk olarak evlerde pencere kapı kenarlarında çokça bulunduğudan maddi durumun yerinde ise tel taktırmanı öneririm.Ve çıyan öyle üzerine falan basılınca hemen ölen bir hayvan değildir.Yani sıradan ilaçlar kolaylıkla öldürmeyebilir.Mümkünse 1-2 gün kalabileceğin samimi bir dostun,arkadaşın veya akraban varsa misafir olman evinide bir ziraat mühendisi eşliğinde ilaçlatman.Çiyan ilaçlaması mutlaka yasal çalışan ilaçlama şirketleri tarafından olmalı ve kesinlikle ferdi olmamalı mutlaka profesyonel yardım alınmalı.
Bahsettiğimiz hayvanda bu değilmi.
Emin olup ona göre davranman da fayda var canım.Çünkü bebeğinde varmış çok dikkatli olman gerekli.Çok çok geçmiş olsun tekrar.
onun yararsız, eski bir adet olduğunu okumuştum.Millet bunlardan korunmak için yatağın ayaklarını suya sokar
detanın sitesine baktım da bu maxinin birçok çeşiti var. haşere için olanları ya hayvanın üzerine sıkılıyor yada yem şeklinde. senin bahsettiğin hangi çeşidi acaba:26:canım netten araştır ,akrep çıyan kene v.s gibi tüm haşerelerde etkili,ayrıca su gibi bişeyöo bölgede gezen böcek bu ilacı üzerine alıyor ve yuvasına taşıyor,yuvasında diğerlerininde ölümüne sebep oluyor.ben çok memnunuım ,diğer böcek ilaçları gibi böceğin üstüne filan sıkılmıyor yani ,o bölgeyi yıkayıp silmedikçe 6 ay çıkmıyor ,sende bebeğinin beşiğinin ayaklarına filan sıkabilirsin .ayrıca tableti mutlaka çıkış noktalarına yerleştir.umarım kurtulursun ,ben en az masrafsız ve en temiz böyle kurtuldum ,ben birde istanbulun göbeğindeyim düşün,heme binamızın yanında bir eski gecekonduyu yıktılar ve heryeri akrep sardı ,4 tane filan gördüm geçen yaz kafayı yiyecektim ,diğer dairelerden hala çıkıyormuş ama benim evde o zamandan beri kesildi.
malesef çıkma şansımız yok. borcumuz var ve burası lojman. burda kiralar da çok yüksek. kiraya çıkarsak çok sıkıntı yaşarız.Çok tehlikeli onlar rabbim korusun
Ev değiştirme şansınız yok mu? Yüksek katlarda da oluyor mu bilmiyorum ama daha iyi bir yere geçseniz iyi olur gibi
Hem bebek için hem sizin için sakıncalı durum
dün kontrol ettik. allahtan çocukta bir iz, kızarıklık yok. sanırım ilaçlama en iyisi olacak. pek tanıdığımız da yok burda. gerekirse otelde kalırız.şimdi biraz araştırma yaptım kendin ilaç kullanma öyle diyo kişi kendi imkanlarıyla ilaçlandırma yapmasın filan diyo iyi bi ilaçlama firmasıyla konuş ve evi ilaçlat ve bi kaç günlüğüne bi yerde kalın çünkü basit bişey değilmiş bu vücuda temasında bile kızarma yanma filan yaparmış bebeğini bi soy bak vücudunda kızarma kabarma var mı varsa hemen doktora götürün
çok teşekkür ederim..amann uyku gırmez gozum artık
cok gecmıs osun
o yapıştırıcı sonradan temizlenebiliyor mu acaba? dış cepheyle pek çözüleceğini sanmıyorum. .çünkü dışardan gelmiyorlar. evin temelinden geliyorlarGeçen ay kapının önünde ezdim burdakiler sarı tüylü birde görüntüsünden kusasım geliyor
zehirsiz fare yapışkanları varya onlarada yapışıyorlar çocuk ellesede zarar etmez ama eline yapışır yinede beşik uzunluğunda bi tahtaya sürüp beşiğin ayaklarının atına yaparsan yapışır çıkamazla
çok aşırı varsa tahta parçalarının üzerini yapışkanla camların mermerine felanda koy
kökten çözüm dersen tarım ilacı Kullanman lazım hiç kullanmasanda en azından merdivene yapabiliyosan dış cepheye balkonlara sıkmanı tavsiyeederim.
çok da saldırgan bir hayvan. allah korusunAy allah korumus yavrunu valla.
Biran önce bi formul bulmak gerek
yoksa allah korusn bebise zarar falan verirler.
çok teşekkür ederim son çare ilaçtıcaz sanırım. bunlardan başka türlü kurtulamam. elektrikli cihazlara güvenmiştim ama onlar da daha büyük sorun çıkartıyormuş. en iyisi en temizinden ilaçlatmak.ya inanılmaz üzüldüm.hem kendinize hem bebeğinize çok dikkat edin allah yardımcınız olsun allah yavrunuzu korusun.evi şirkete ilaçlatıp evdeki iri ufak ne kadar delik varsa alçıyla kapatsanız pencerelere de tel taktırsanız önlemenize yardımcı olur mu?
çok şaşırdım. demek cenazeyi almaya geliyorlarmışBen 5. katta oturuyorum ve evimde zehirli çiyanlardan yakaladım iki hafta kadar önce. En önemli şey öldürmemek. Çünkü bu tür hayvanlar öldüklerinde ya koku ya da sinyal bırakırlar ve diğer akrabaları cenazeyi almaya gelirler. Bundan dolayı ben de yere koli bantı koydum ve çiyan banta yapışıp kaldı hareket edemedi. Tuttum bandı attım. ilk defa başıma böyle bir şey geliyor bunun sebebi de marketten aldığım patates soğana bağladım. Galiba poşetlerin içinde geldi. Küflü ve nemli ortamları seviyormuş. Evinde küflü ve nemli bir yer kalmasın dolap dipleri altı falan her yeri temizle. Ayrıca marketlerden yapışkanlı fare kapanları oluyor. Onlardan al beşiğin etrafına koy koli bantına yapışıp kalan hayvan ondan hiç kaçamaz.
İlaçlama yaptırman en kolay çözüm ilaçlamadan sonra da deve kuşu yumurtası al bebeğin odasına koy. Böyle haşeretler onun kokusuna gelmiyor diye biliyorum. Ben bekar olduğum için ve ilk defa karşılaştığım için dışarıdan bi tane tesadüfen geldi dedim ama güneydoğuda bu tür hayvanların bol olduğu bir memleketteysen bu kadar iyi niyetli olma derim.
MİKROKAPSÜL TEKNOLOJİSİ İLE BÖCEK SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM!
6 AY BOYUNCA ETKİSİNİ KORUR!
* Mikrokapsül teknolojisi ile uzun süre etkili çözüm!
* İçindeki mikrokapsüller hamamböceği, kaloriferböceği, karafatma, pire, akrep ve örümcek gibi tüm yürüyen haşerelerin midesinde çözülerek onları yok eder.
* Üstelik uyguladığınız yerden geçen böcek , üzerine yapışan mikrokapsülü yuvasına taşır ve diğer böceklere de bulaştırır.
* Püskürttüğünüz noktada yüzeyden temizlenmediği sürece 6 aya kadar etkisini korur.
* İnsan sağlığına, çevreye, evcil hayvanlara ve bitkilere zarar vermez.
* Su bazlı olduğundan kokusuzdur ve leke yapmaz.
* Hem açık, hem de kapalı alanlarda etkilidir.
Eki Görüntüle 835386
bak canım ürün bu etkileri de yukarda yazıyor .
merhaba;rüya sayfasında iken bu yorumunuza rastlamıştım. ilginç geldi ban a. malum olmuş demkki. allah yavrunuzu ve sizi korusun.
"merhaba arkadaşlar. ben bu gece çok garip, korkunç bir rüya gördüm. ikiz bebeklerim olmuş. 23 günlükken ölüyorlar. eşim evin salonuna gömmüş onları. ben kendimi parçalıyorum. o kadar ağlıyorum ki. birilerini suçluyorum. bebeklerim onlar yüzünden öldü diyorum. sonra eşim mezarları kazıyor. çıkarmaya çalışıyor. beni bir korku basıyor. ordan kaçmaya çalışıyorum. arada ayrıntılar da var ama hatırlamıyorum. bebeklerin acısını yüreğimde hissediyordum. çok gerçekçiydi. ve malesef beni korkutan rüyadan ziyade, az önce oğlum kafa üstü koltuktan düştü. bu bir işaret mi?
bilgisi olan arkadaşlardan yorum istiyorum. Allah hayır etsin."
tabirlere baktığımda evinize düşman gireceğine işaret olabilir. o düşman akrep yılan türü zararlı hayvanlar da olabilir yazıyordu. malesef rüyalarımın çıktığına çok şahit oldum. bu da buna işaretmiş demek. çok teşekkür ederim
çok teşekkür ederim..
o yapıştırıcı sonradan temizlenebiliyor mu acaba? dış cepheyle pek çözüleceğini sanmıyorum. .çünkü dışardan gelmiyorlar. evin temelinden geliyorlar
neler hissettiğimi en iyi siz anlarsınızaynı şey bizimde başımıza geldi kızım sanırım 1 yaşında falandı, bir gün karyolasına yatırmak istedim ışığı bir açtım bir tane çıyan, (sonradan netten öğrendim çıyanmış ilk kez böyle bir şey gördüm) kapkaraydı ayy tiksinç.
Neyse tabi senin şuan yaşadığın duyguları yaşamıştım o an. ayrıca banyodada akrep görmüştüm,
sonra can havliyle eşim tarım ilacı alıp evi ilaçladı. çocuğun yetişemeyeceği yerleri, beşik arkası, baza altı, buzdolabı arkası falan. öylelikle kurtulmuştuk. Tabi eve bir süre girmeme yasağı oluyor.
hatta ilaç o kadar etkiliymişki eşim zehirlenmişti
Bu arada o bahsettiğiniz elektirkli kovucuların işe yaramağıdığını biliyorum. çünkü bir süre sonra sese kokuya bağışıklık kazanıyorlar. En iyisi ilaçlama.
güzel dualarınız için çok teşekkür ederim.Üzüldüm okudugumda yazmadan geçemedim inşallah çok çabuk çözüm bulursunuz Allahım korumuş bebeginizi ilaçlatmakmı yoksa hangisi bunları kovar tam bilmesemde Rabbim yardımcınız olsun çok zordur :18:
hmm.. çocuğun ulaşamayacağı yerlere koyabilirim aslındayok temizlenmiyor
ayrıca bi tahta parçasına sürüp öyle koymak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?