Bebeğimin cinsiyet partisine gelmeyen kardeşim. Siz olsanız?

7 aylık evli ve çocuğu olmuyor
7 ay çok kısa bi süre. Elbette üzülüyordur ama kardeşinin yanına olmalı insan böyle bi zamanda. Benim 4 buçuk yıl çocuk istedik olmadı. Şuan çok şükür hamileyim. O zaman Kardeşimin eşi tek seferdr hamile kaldı. Her anlarında yanlarındaydım. O kadar sevindim ki..Kendi çocuğum olacak gibi sevindim. Kendim için çok üzülüyodum ama onlar da ben üzülmeyeyim diye öyle partiler görgüsüzce kutlamalar yapmadılar zaten. Herşey karşılıklıdır. Kaynananıza da söyleyebilirdiniz kardeşim üzülür ben yapmak istemiyorum diye.

yarışacak başka bir konu mu bulsanız acaba kendinize?
kadının gözüne soka soka parti yapıyorsunuz. bebeği için cinsiyet partisi diye saçma sapan işlere girişen kardeşimle ben olsam ben de görüşmem.
kardeşim ne hisseder nasıldır demek yerine siz de ileride onun partisine gider miydiniz diye sormuşsunuz.
bu ne kalp karalığıdır?
dünya sizin etrafınızda dönmüyor yok sadece mesajla tebrik etti, yok anama gittim yanıma gelmedi, yok partime gelmedi... bir kere olsun kardeşinizi gerçek bir abla olarak anlamaya çalışın. şimdi ikiniz de hamileymişsiniz. sizin doğuracağınız çocuk bu ülkeye çok lazımdı, tebrik ederim.

Her cevabınızda ‘çocuğu olmuyor’ diye o kadar net söylemişsiniz ki… gerçekten şaşırdım insan kardeşi için böyle söyler mi? Henüz hamile kalamadı zaten daha 7 aylık evli çok yemi demekle çocuğu olmuyor demek çok farklı şeyler. Sanırım bu önyargınızı Ona fazlasıyla hissettiriyorsunuz. Aynı ortamda olmaktan kaçınması bundan bence. Kardeşiniz ruh halini anlamak için müneccim olmaya gerek yok sizde gayet farkındasınız bence. Yoksa daha hassas davranırdınız.

Aslında benim gardaşım olmalıydı
Ne rekabetler ederdik. Her sene doğururduk… en çok kim bebek yapacak, en çok kimin kocasının spermleri hızlı ve sağlam diye bakardık …
Efkarlandım
Sen çıkmazda değil miydin en son? Bebek senin neyine

Yani dayanamadım kusura bakmayın.

Sizi tanımayan üyeleri nasıl güzel manipüle ediyorsunuz ağzım açık kaldı. Mağdur ilan etmişsiniz kendinizi, ablanızı da kıskanç.

Bence siz çok ben merkezci yaşayan birisiniz. Dünya sizin etrafınızda dönsün istiyorsunuz. Ancak bu mümkün değil. Ve böyle davranarak etrafınızdaki herkesi üzüyorsunuz haberiniz olsun.

Bir de yaptığı sarmaları beğenmeyip bana özbek pilavı yapmıyor, sevdiğimi bilmesine rağmen diye arkasından konuştuğunuz kv nizin organize ettiği bu lüzumsuz partiye hiçbir şey olmamış gibi katılmanız da beni ayrıca şok etti…

Bilmeyenlere amme hizmeti.

Tüm mesajların hepsini okuyamadım. Belki sonrasında açıklık getirmiştir konu sahibi. Çocuğu olmadığı kanaatine nasıl varmışlar. Yedi aydır olmuyor diyeni, yoksa doktor mu demiş? Birde psikiyatrik tedavi görme sebebi neymiş? Depresyon mu?

Cocuk oluyor oluyor. Konu sahibine yüklenmeler baslayinca 5 dk once ogrendim hamileymis kardeşim diye kivirdi.

Konuların ve söylemlerinle bizi bile acayip irite ettin konu sahibi, kardeşin karakterinden dolayi senden çoktan soğumuş hakli olarak o yuzden de seninle gorusmek ve sıkı fıkı olmak istemiyor.

Hamilelik haberini alinca hayirli olsun demis işte insanligini yapmis, daha fazlasini haketmiyorsun zaten.

Bu arada kardesinin rahatsizliklari olabilir ama akilli kadinmis, sana da akıl fikir diliyorum. Akıllı, vicdanli ve kaliteli olmak ehliyet ve üreyebilmekle olmuyor çünkü. Hayvanlar bikerede yedi sekizer ürüyor, kardesin dogurgan degil sen doguruyorsun diye dünyayi yerinden oynatmiyorsun yani.

Evet kalmak isteyip kalamadı 7 aydır, sonra da pes ettim dedi geçti. Üzüldüm ama ne yapabilirdim ki
Kardeşimin böyle bir derdi olsa cinsiyet partisi yapmayı aklımdan bile geçirmezdim. Bir de niye gelmedi derdine düşmüşsünüz. Cok normal değil mi?

Böyle dedim ama önemli bir ayrıntıyı unutmuşum. Kardeşin nezaketen sana karşı üzüldüğünü daha az belli etmeliydi ama sende onun gözüne sokar gibi dibinde cinsiyet partisi yapmamalıydın. Birde tabii kardeşinin psikolojik destek aldığını sonraki mesajlarda öğrenince ilk düşüncem tamamen değişti.

Hayır. O korunmadigi halde olmuyordu diye çok üzülüyordu aylardır. Sonra vazgeçtim pes ettim dedi. Ama benimkine pek de sevinmemis gibiydi...
Gene kendi çocuğu olmadığı için herkese kızgın olan bir kadin ablanın bebesi olacak ne ayıp yahu ama kk da da kardeşini ablasını kiskananları çok okudum benim olmuyor o herseyini paylasiyor diyen böyle olmuştum

Ben ablanıza hayırlı olsun , Allah sağsalim kucağına almak , analı babalı büyütmek nasip olsun diyorum. Aynıları tüm bebek bekleyen anne adayları içinde geçerli pek tabi. Buna ne dersiniz deyince cevabımı iletmek istedim.

7 ay normal bir süre bebek olmuyor diye yaslara buhranlara girmeye gerek yok. Bizimde 13 ay olmadı. Bunalıma girilecek bir süre olarak görmemiştim o zamanda. Bence kızkardeşiniz bunu paylaştığı için heyecanınız(birazda abartılıysa) kalbini kırmış

Ee napsın kadin ilk çocuğunun sevincini yaşamasin mı bi sacmalamasaniz mı artik bu me kin sizin cocuğunuzun olmayısı kimsenin suçu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…